Шапка, шал и ръкавички пазят ЮЛСКИТЕ колички. - Тема 4

• 37 650
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мамчета, днес моята принцеса стана на 5 месеца Simple Smile Правихме днес и Коледната фотосесия, но милата ми тя, по това време винаги спи и беше малко кисела и поплака, дано да имаме ставащи снимки.
Исках да добавя към предния си пост, ама забравих, та сега да кажа за майчинството, на ММ брат му живее и работи в Цюрих и там майчинството е 3 месеца  #Crazy, имал колежка, която ходила на работа с бебето, защото от друга страна детегледачките били доста скъпо удоволствие   Shocked
 И аз знам при разтройство се дава морковена вода  Wink
Добре дошли на Angels369 и Аринчето   bouquet Angels369 прекрасни мъже си имаш  Peace

# 91
А да, забравих пак, пайче страхотна идея си замислила, има нужда от такива дрешки, че все са ми едни скучни и обикновени по магазините. Пиши ме за твой клиент отсега, ако не за Деа, то за второто  Peace

# 92
  • Там някъде
Пчеличке, честита ви месечинка! Здравика и спокойничка да е малката голяма Деа   Flutter

# 93
  • Бургас
Тюх, че съм завеяна  Whistling сега като прочетох поста на bee_di се усетих, че не съм се поФалила, че и ние днес станахме на 5 месеца. Хем се черпихме вкъщи по случая  Mr. Green
И аз замислих фотосесия, но говорих с фотографката и решихме да е към края на януари, белким се задържа на дупе дотогава, че сега всичките ни пози са в легнало или подпряно положение.
За майчинството в Европа е така, братовчед ми е в Англия и добре, че жена му работи от вкъщи, че да може да съчетава нещата. Но и те бяха наели  жена да помага почасово. Ама хората там не бухат за 400-500 лв като тук и успяват да плащат за това скъпо удоволствие.
Аз смятам да се насладя на всеки миг с малката и ще си ползвам 2-те години, че и отпуската натрупана след това. Няма да се връщам на предишното работно място, че сменихме града за живеене. Единственото е това, че наистина шефа е добър човек и никога лоша дума не чух за 9 години, ама здраве да е  Hug
Но като му дойде времето ще мисля какви да ги кърша.

# 94
Искам и тук да рекна за среща във вторник примерно и то най вече заради тара2 че за другите съм писала във фейса
Мерси, Авенсис. Елфита ми пише на лични, но напоследък все става или изниква нещо и не мога да се присъединя. Ще гледам за вторник да успея. Имам планувано нещо, но ако ММ се навие да търпи отлагане, че съм го ангажирала вече на обяд. Ако не - пак другия път.
За дрешките - на нас още ни стават 3-6мес, но аз започнах от вчера да си купувам 6-9 мес. Обичам да съм подготвена.
Днес съм доволна от времето в Пловдив. Щом не вали, е ОК. Хич не обичам да шляпам в локвите и да се притеснявам дали под дъждобрана бебето е сухо. Направихме хубава разходка. После и поспахме двете един час. Само вечерта не ми хареса - като заспа бебето - чистене, миене, гладене. Сега сядам ooooh!, а утре имам най-малко още толкова. А и банята ми се усмихва - ела измий ме Mr. Green
За захранването - мислех да е към 6 м. По-рано няма да започна, че не ми се вкарва във филми, когато са празници и всички почиват. Ще е вероятно след Нова година.
Забравих. Честита месечинка на навършилите 5 месеца хубавци и хубавици smile3504

# 95
Момичета дали има още FB група и искам да препоръчам фотографа които ни снима тои дойде вкъщи в домашна обстановка много е добър и ми все символична сума  защото имаше оферти от сорта 10 снимки 120 лв работи в София и Благоевград май дали може на началната страница да се показват кординатите
Му много съм му благодарна .аз давам и банан много им харесва на малчовците и от Кауфланд един сок тип "Теди"само с моркови без оцветители с малко мед е май

# 96
Добро утро Hug
Аз събота и неделя не мога въобще дотук да стигна Rolling Eyes. Всички с всичките им проблеми са вкъщи и майка Тереза навсякъде трябва да огрее...Па и да им понаготвя, да ги изслушам...ужас. Аз съм живяла само с майка ми и изобщо не съм била подготвена за такава лавина искания и неискания. Направо не мога да изплувам от морето от запитвания които ми се отправят ежеминутно и от тримата, а така обичам СПОКОЙСТВИЕТО  ConfusedLaughing
Тони, направо ще ме умориш от смях Joy Joy. Аз на Аринчето коментара деликатно го подминах, но определено не без желание да си развихря красноречието Whistling
Суитпай, и аз ще захранвам смесено, но моето ще е педагогическо + класическо захранване, а като има някакви свестни неща за ядене, смятай от април нататък и аз ще и ги предоставя в натурален вид. Така че съм супер ЗА събиране на информация и индивидуална компилация от методи и методики Laughing. А идеята ти за бебешките бутикови красоти  е простооо Heart Eyes Heart Eyes. И аз като пчеличката се нареждам, ама да вземеш и по-големки да правиш, че както споделих третото май няма да го бъде Joy
Моник@, много стресираща тая работа, милинкия Виктор Hug. Има (ше Thinking) страхотен детски гастро в трета градска. Аз съм водила големия преди 2-3 години с някакъв гаден стомашен вирус. Човекът страхотно много си разбира от работата. Аз бих те посъветвала да вземеш едно направление и да го заведеш малчо, може да има някакви специфики на стомахчето, които да изискват нещо по-специално. Аз Лео със стомашния вирус като беше, му прилагах всякакви изпитани бабешки и не само бабешки практики и като заведох човекът ги отрече до една и се оказа че аз съм му влошила нещата с това дето му давам. Ето ти едно линкче с контактите на болницата http://www.lechebnizavedenia.com/dobol/advert/sofia/dkc6/index.html, да питаш дето се вика.
Май тара2 ме беше питала при увеличаване на интервалите за хранене какво става с лактацията. Ами всичко е наред и логиката е че бебето е по-гладно, съответно на кърмене изсуква повече и тялото си го произвежда. Това с честите кърмения и лактацията е валидно за първите около 2 месеца, когато гърдите не са регулирани да произвеждат мляко и тялото един вид не знае какво да прави. Освен това аз имам вече натрупан кърмачески стаж с първото дете и тялото си го е запомнило. Та в този ред на мисли, кърмещите ако имат желание да увеличат интервала на кърмене могат спокойно да го направят, ако разбира се и бебетата нямат нищо против Wink, без да се притесняват че кърмата ще намалее.
Аз се бях засилила на 5 часа да ги правя, но установих че не и е много добре на Амчето и ги свалих на 4-4,5 часа и така май е ОК. Но тя не прави нощна пауза и това беше единствения начин за да не суче 8-9 пъти в денонощието. Четох че 4-4,5 месеца е идеалната възраст за изработване на режим – ядене, бодърстване- сън и нощен сън и смятам да се активизирам в тая насока.
Ние с Моник@ пак ходихме на вино в петък и така ми хареса че с ММ вчера цяла тенджУрка си направихме Mr. Green. Правихме го така: 0,750 вино + 200 вода + 120 гр захар+ кората нна 1 лимон/портокал + 1 пакетче канела+ настърган пресен джинджифил + няколко зърна черен пипер. Това цялото се оставя на топло без да ври 20 минути и се пие с кеф Mr. Green

# 97
Добро утро мами!
Благодаря на всички за приветствието и комплиментите за малката Simple Smile

Ние сме само на кърма, изцяло и само на цицка. Ходихме на сватба миналата семдица и Калина дори и не пожела да пие от шише кърмата, а за АМ да не говорим. Та, се наложи от Боровец да слизам до града по спешност. Майка ми се видя в чудо с инатчето ми.

Иначе тя се обръща и от корем на гръб и от гръб на корем, но не постоянно и не може още да направи цял кръг. Но е много шавлива. Опитва се да става и се набира на играчките на активната гимнастика или на мрежата на люлката. и за малко да се изтресе напред като чувалче с картофи хаха.

А колкото до захранването - ще започнем към Нова година със зеленчуци, тя тогава ще е на 5 месеца и полека ще захраня, че хубаво е само на кърма искам още малко да задържа.

# 98
  • Варна
Привет!
Ади започна да пълзи... но на заден ход (като един истински рак).

Сега да попитам опитните мами - как точно изглежда алергичната реакция към храна?

От вчера Ади си развали режима и дневния сън. Вижда се, че й се спи, слагам я, заспива, но през 1-2 минути се стряска, цялата подскача и започва да плаче (понякога успява сама да заспи пак веднага, понякога не). Това се повтаря непрекъснато. Единствено нощният сън й беше малко по-спокоен, но горкичката беше супер изтощена, защото през деня не можа да се наспи заради въпросното стряскане. Днес е още по-зле положението. Тъй като това състояние съвпада горе-долу с началото на захранването, възможно ли е двете неща да са свързани? Освен това, в момента по календар би трябвало да минаваме през период на скок в растежа. Не знам какво да мисля.

# 99
Здравейте момичета!

Ние с Виктор днес станахме в 11:20  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Blush Blush Blush Я ми кажете. Възможно ли е той да усеща, че като си е в леглото се спи?? Защото реално аз като се събудих той си беше в леглото с оторени очички, но не издаваше никакви звуци. Беше кротък като агънце. После докато мина през баня ала бала и го взема пак си беше кротък. Взех ли го и почна да си гука, играе, рита и т.н. И това не ми се случва за първи път. Все си мисля, че усеща когато мама и тати спят Simple Smile

Много изморителен уикенд имахме, все напред назад. Излизахме зъбора вечер, излизахме вчера вечерта и сега ме мързи да излизаме на разходка...

Пахче, не ми допада нещо това ЗВБ. Няма търпение, а и много ме е страх да не се забави. Не си мислете, че го тъпча. Изобщо не мислям да замествам хранене. Давам му да опитва  от зеленчуците постепенно и по малко. Ето, вчера му дадох 3-4 лъжички само тиква и още не е акал...мисля, че имаме проблем. Благодаря ви за съветите!
Бебе2 : Ще отидем при този гастро, мерси. Прекалено ми е с транно да не ака и със захранването. От части и затова го почнах на 5,5, месеца - за да ака! Е да, ама не  Crossing Arms

Мар_бела: Хмм наистина не знам на какво може да се дължи това. Много натрупани емоции да е имала тези дни?Знам ли. Може пък верно да е от скок в растежа  newsm78

Тони  hahaha Joy

Бебе2: Другият път да вземеш греяно винце в термосче, като алкохоличките да сме  hahaha

Angels: Би ли споделила за фотографа?

пчеличке, честита ви пета месечинка !  Hug Здраве и щастие !!

# 100
Ооо забравих да питам(нещо не мога да си редактирам предния пост и пиша в нов, извинявам се). Моля ви дайте ми идея за подарък на момиченце, което става на 1 годинка! Трябва да утре да съм купила подаръка. Не знам нищо почти за нея, не знам какво обича. Само не искам да са дрешки.

# 101
Здравейте, аз да се пооплача, май и ние ще посетим гастрото. Вчера Лили ака зелено, течно, слузесто и с кървави жилки, също много пръцкаше. Най-вероярно е от нещо дето съм яла ама от толкова неща знам ли кое е. Днес акото е с нормален цвят, не мирише на вкиснато, но беше течно и имаше малко слуз. Звъннах на педиатърката разправям й го всичкото това и тя ми вика дай му пробиотик(не помня какъв беше) и ограничи шоколад, млечни, цитруси, ядки, глутен, телешко. Викам, ми какво да ям, и тя, ами картофи и ориз, заешко, пуешко, не тлъсто свинско, зеленчуци, ако са зелени да ги кисна в оцет заради нитратите.  Каза ми, че на тази възраст няма как да се направи тест към какво е алергична, да продължавам да кърмя и да следя акото. И всичко това по телефона, за гастро дори не спомена, нито да я види аджеба. Ще я сменям, ама с кой, не знам.
За капак, нещо съм спала на едната гърда и сега имам голяма болезнена буца към мишницата. Освен топъл душ, масаж и цедене, сукане може да се направи да се разкара буцата. Яко боли, сега си вдигнах блузата и почна да пръска от тази гърда като от бутилка със шампанско.
Моля ви дайте координати на някой читав педиатър.
За фб кво да кажа, там малко стана като в лична драма, вчера пиша по темата с акото само едно две мамчета ми писаха, за което им благодаря, днес отварям да си намеря поста то пълно с постове, които изобщо нямат общо с бебетата  ooooh! още съм в групата, само защото някои майчета са ми много полезни и ми е приятно да комуникирам с тях, а пък тук не пишат.

# 102
sweetpie, ние преди време също имахме нещо подобно. Моята лекарка ни даде биогайа по 5к на ден и всичко мина добре и се нормализира.
Аз кърмя и си ям всичко и нямаме никакви проблеми. Ограничавам само млечните продукти заради едни сухи петънца по кожата на Калина.

# 103
Здравейте момичета, честити месечинки на порастналите мъници и добре дошла на Катето  Grinning
Тони направо ме разби  Joy а на Дневника на мама и аз съм фен
Моник и Павел сутрин като се събуди вече си играе сам с ръчичките, тихичко си говори и само се оглежда и понеже при сутрешното хранене е останал при мен аз се натискам и спя още около час докато му се изчака чакането и започне да ме подсеща че прекалявам вече  Blush Така сме от 2 седмици и се успивам до 9,30-10 ч.
За запичането аз по принцип доколкото знам децата се запичат като започнат захранването, Виктор още от съвсем малък май по-рядко ходеше нали? Не бързай да се притесняваш има деца, които просто са по-запечени от други, не е казано че е от някакъв проблем. Аз съм била така като бебе и истината е че цял живот съм си така. Иначе за да си по-спокойна направете консултация с гастро за всеки случай   Peace А щях да забравя събота купихме една играчка на въже, която се дърпа като ходи детето и един лабиринт, ще постна долу линк за него. И друг път сме ги подарявали и са ги харесвали
 http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/bebeshki-igrac … pe-dvojna-spirala
Пайче супер идея е това с дрешките, нали ще има и за момченца  Naughty Пиши ни и нас за клиенти  Peace
Марбела мисля че е само период и ние имахме такива дни, дано бързо да се успокои  Grinning
Angels369 ако има мед в сокчето не те ли е страх от алергия, по принцип специално за меда знам, че не се дава под 3 годишна възраст, аз даже и сега не ям защото кърмя  Flutter

Относно захранване по метода ЗВБ - от приятелка знам че се храните 1 час за да лапне една мини хапка, останалото било по пода, дрехите и въобще навсякъде другаде, но не и в устата и след това докато изчисти идвало ред за другото ядене  Mr. Green Тя направо ми го беше изиграла, а не разказала та ми е останало в съзнанието като голямо приключение. Опитаха така няколко пъти и се отказаха. Казвам го не за да откажа някой, може при вас да се получи, но все пак да го имате впредвид, че май не е за всяка майка този метод  Mr. Green

Хайде който е болен бързо бързо да оздравява и весел ден на всички  Hug

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 13:58 от Blaire

# 104
Пайче не бързай да сменяш лекарката, аз и във фб писах, чем оята педи ме предупреди да не ям меки или както тя каза "скъпи" сирена и когато Павел имаше нещо като диария първият й въпрос беше дали съм яла именно сирена. И ние сме от вчера със зелено ако със слуз и жилки, но без кръв, ей сега като се събиди малкия  ще й звъня и после ще пиша какво каза. Аз съм сигурна че е алергия, защото спра ли млечните продукти и шоколада и акото му се оправя, но минават няколко дни  Sad

Общи условия

Активация на акаунт