Шапка, шал и ръкавички пазят ЮЛСКИТЕ колички. - Тема 4

• 37 676
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте мами.  bouquet

Как сте? Нас още треска ни тресе понеже Коледа и Нова година минаха, но идва на баткото РД - то. Избира се каква торта ще правим ,търсят се подаръци понеже чисто по български се оказа че след НГ наличностти няма .А пък точно след рд-т се очертава да отворят и градината му и съм малко притеснена и под пара.

С ММ решихме че искаме да му купим синтезатор,но детски че все пак става на 4 . До сега сме имали два евтинджоса за по 10-20 лв и свирят по месец и се скапват, а той много обича да свири или по-скоро да се опитва, но желанието му не изчезва .Искаме нещо по - истенско. Харесах на bontempi този http://shopping.bg/Bontempi-Detski-sintezator-191203…. Моля ако някои има отзиви или други предложения в този ценови диапазон да сподели.

Лаленце - ти пък хората се променят и сменят приоритетите- ни пък с ММ сме вашата противоположност - тоест той беше домушар, а аз луда купонджийка. Преди не можеше да ме накараш да съм в София по празниците камо ли у дома, но сега - знам едно бебо  и баткото са  малки и им е най-удобно у дома или поне в домашна среда ( имам предвид някоя вила и т.н. ) така че няма сила която да ме раздели с тях на празниците.

Бубка_1 само зачервена или има и нацепване и пъпчици- защото ние имахме и второто и се оказаха гъбички и мазахме 4 дни с клотрамазол май беше и минаха.Това беше когато беше на месец.

Малките купонясваха с нас на нова година - таткото и малката си легнаха в 1, а ние с баткото останахме до три Simple Smile В 9 сутринта всички бяхме будни Simple Smile

Мар_бела и на мен не ми звучи, като хранително отравяне- да не е от прах за пране или дреха.

Хубав ден момичета

# 436
по скоро е само зачервена

# 437
по скоро е само зачервена
с бепантен пробва ли. Ако не си пробвала - при всеки памперс миеш, подсушаваш и мажеш .

# 438
с това не съм пробвала......Сега се сетих че в болницата ни дадоха мостра от това BEPANTHEN и още тази вечер ще я намажа.....И дано да се оправи милата....Направо ми се реве като я гледак как е зачервена......

# 439
  • Пловдив
sweetpie и моят стол за хранене е същия.Сестра ми го ползва и ми го подари.Много му харесва на малкия като го сложа.Храня го там и го оставям да си гледа.Много е удобен,защото има няколко положения на гръбчето,пък и за мен е удобен да го храня.

# 440
  • Пловдив
с бепантен пробва ли. Ако не си пробвала - при всеки памперс миеш, подсушаваш и мажеш .

същият е и моят съвет

Пловдивска среща
-вторник,13 ч,Мола

# 441
  • Варна
Привет!
Обривът от гръбчето ни почти изчезна, значи със сигурност не е от картоф, оршз и тиквички, защото това давах последните 3 дена. Утре и вдругиден ще пробвам тиква и морков (за него са ми съмненията основно). Прахът за пране не е сменян, все със Сано пера, а и ако беше от него нямаше само по гръбчето да е обрива. От днес капвам по малко зехтин в пюретата. Вчера минахме на 2-ка АМ.

Сега да кажа каква глупост свърших днес от разсеяност.Сложих да варя тиква на пара, че от другото пюре нямах пълна доза. Отидох в другата стая ш периодично проверявам тиквата. Да ама хич не поглеждам под прриставката за пара, а водата извряла, тенджерата черна цялата, а в кухнята димна завеса.  ooooh! Останах без тенджера, а дребната без тиква за десерт. На приставката само крачетата леко са почернели и смятам да си я ползвам и в бъдеще. Не мисля, че нещо й е станало, но много ме е яд за тенджерата. Сега нямам друга подходяща и няколко дена ще варя във вода.

Снощи Ади се събуди 30 мин след като заспа със зверски писъци. Повече от час не можахме да я успокоим. Изобщо не можахме да разберем какво й има, дали я боли нещо или е сънувала кошмар. Накрая като не измислихме какво да я правим и й дадохме Панадол. Заспа, но после още 2 часа трепереше и се подемаше насън. Много беше гадно. Дано не се повтори.

И за финал - въпреки че бях върл противник на разходките с дъждобран, днес направихме страхотна разходка в дъжда, така че си вземам думите назад. И все пак разходки на всяка цена няма да правя. Понякога просто нямам настроение за излизане, особено в студа, който ненавиждам.

# 442
Привет мили момичета!! ЛИпсвахте ми !

Честита нова година! Пожелавам ви щастие, което да ви сплотява вкъщи, здраве и много късмет! Дано тази година ни донесе само радости!

Ние се заявърнахме и изкарахме невероятно. Даже бих казала, че е най-добре прекараната ми нова година! Бяхме в Широка Лъка, на 8км от Пампорово в една страхотна къща - голяма, топла, хубава. Всичко си имаше там. ДОри и миялна машина  Crazy Бяхме 20 човека. Имахме си и огромна механа. На виктор много мъ хареса. Държа се много добре. Бях му взела активната гимнастика, за да си играе през деня. За столче ползвахме количката. Бяхме взели и бебефон, за да може да го чуваме вечер. Не мога да повярвам, че не се събуди на НГ предвид дънданията, която спретнахме  - то не бяха викове, песни, танци, музика. Леле, леле. Успяхме дори да покараме ски. 2 от двойките в компанията не карат ски и има оставяхме Виктор през деня. Всичко е минал;о добре и много е слушал. А мама се развихри на пистата. Радвам се, че хем покарах, хем купонче, хем с приятели и хем си бяхме с бебо. Успяхме всичко да съчетаем и за мен това е голяма радост.
Хорааа ако ви се пътува с бебе има начини, наистина. За пореден път се убеждавам(след като на месец и половина отидохме на море). Един бейбифон, играчките, за да не му липсва нищо и готово.

Мар Бела: И аз така изгорих един пащърнак  Rolling Eyes. Всичко почерня, но успях да измия после.

Пайче, аз първоначално също мислих да пробвам по ЗВБ, но също се отказах заради задавянето. Моя приятелка имаше такъв инцидент с бебето и се наложи да стигат до спешно, но няма да навлизам в детайли да не те плаша. Видя ли какво ти пратих във фейса?Едно като мрежичка и вътре пъхаш парчето плод/зеленчук и така не може да попадне парченце в устата на беб. Ние имаме такова и ВИктор много му се кефи.

Лаленце - и аз си мисля, че ТМ просто е искал да е с вас Simple Smile Нормално!

Съжалявам ако пропускам някой пост,но съм с един скапан компютър и ми е много трудно от тук.

# 443
Честита Нова година момичета! Бъдете здрави, щастливи и ви пожелавам много поводи за усмивки и много емоционални моменти с мъниците  Hug Hug Hug
Съжалявам, че не съм се появявала половин месец, но нямах изобщо време да влизам и да ви чета. Накратко Деа беше болна и бяхме на АБ, изкарахме добре празниците, захранихме се на 27 декември, първо с картофено пюре, сега сме на тиква, че се запече и и тя не помага. Давам по 5 дена новия зеленчук, утре ще предложа авокадо и после морков и тогава мисля да заместя обедното хранене. След това почвам плодове и каши и след месец ще заместя следобедното с каша и плод, после мисля глутена и млечните и най - накрая месото и яйцата. Липсвахте ми  Hug дано не съм изпуснала нещо важно, не знам дали ще имам време да чета назад. Целувки и обещавам да съм по-активна вече   bouquet

# 444
Здравейте момичета  Hug Честита нова година, да сме живи и здрави и мъничетата ни най-вече, че големи приключения  и нови способности имат да придобиват тази година  Heart Eyes

При нас новото ни е зъбчето, което проби най-накрая на 24-ти, а сега ни мъчи другото  Laughing Малко е кривичък, но си спи иначе и хапването не е намалил, но........ака по 5-6 пъти на ден, взе ми се акъла и обонянието да сменям тия памперси, които за толкова акане все са обилно пълни  Mr. Green На 31 тъкмо новогодишно имахме малко кръв в акото и от тогава съм на супер строг пост без никакви млечни (а така да ги обичам), подправки и т.н. абе само хляб и картофи  ooooh! ама оправихме акото това е важно. Ето пак мрънка, че напълни памперса  #Crazy С този чувствителен стомах не знам как ще го захранвам  ooooh!

Ние новата година я посрещнахме в кумувете ни ( на 2 преки от вкъщи ) с нашата компания от 10-тина човека, Павчето като заспа в 10 само смеха на баща му го будеше през 2 стаи иначе бомбардировките и музиките ги проспа  Mr. Green А аз си мислех че ще е много крив и за всеки случай си приготвих за вкъщи едни пържолки и баница ако се наложи да се приберем по-рано, а пък то чак в 4 се прибрахме.

Сега се е научил да се надува и да ръмжи като мече и много се кефи, а какъвто е бял сменя 3 бои докато си върне цвета от толкова напъване, не мога да го отуча  Joy  Хайде отивам да го сменям и после на разходка, хубав и слънчев ден   bouquet

# 445
  • София
Честита Нова Година от мен, момичета! Желая ви да сте здрави и вдъхновени!   bouquet

Аз отдавна не съм писала, че от средата на декември все сме болни - първо отит с температура, тамън и мина и започна да кашля, бронхит се оказа и минахме на инхалации. После пък баш за НГ ММ мина някакъв ротавирус, добре че децата не хванаха, че беше много тежка работата Toilet  Mr. Green.

Лелееее, Моника, как ти завидях  Mr. Green. Много ми се карат и на мен ски и сме планирали в края на февруари да ходим на Пампорово. Аз не се притеснявам да пътувам с бебето, ама за НГ  ме беше обзел някакъв мързел ли, апатия ли. Но напоследък, като дойде истинската зима, ми се пътува много. Има ли сняг на Пампорово и може ли координати на тази къща?

Ние бяхме в Пловдив при родителите ми, вкъщи посрещнахме Новата година. Катето се събуди в 12 без 10 за цоки и аз викам, айде ще я вдигна да посрещне детето новата година, пък и не исках да ме сварва в леглото. Исках си химна, многое лета, хорото - както си му е редът  Grinning. Та мина данданията и по леглата, пенсионерска работа  Whistling.

Марбея, и аз съм загаряла два-три пъти по този начин  Simple Smile

Вчера дадох за първи път оризова каша, педи ме посъветва да започна по-рано, защото Катето качва много малко. Ще захранвам тази седмица лека полека с кашата и от другата ще подкарам зеленчуците  eat. Бебка беше крайно озадачена и подозрително отваряше устата  Simple Smile.

Пуснахме вече кръвни изследвания и урина, заради отита да видим дали е вирус или бактерия, та да ви споделя как лесно взех урината... Понеже с тия колектори голям зор, не мога да я издебна да пишка, или пък нищо не влиза в колектора и от лабораторията ме посъветваха да сложа в памперса памук и после само се изстисква в контейнерче, с добре измити ръце  Peace.

# 446
За почивка ние мислим да ходим на 25 януари за една седмица на Велинград, голяма група се очертава да сме, свеки с приятеля си и техни приятели около 30тина човека и ние с две приятелски семейства с бебенца по - големи от Деа с месец. Миналата година пак бяхме там, но аз не посмях да влезна в басейна докато бях бременна и само до кокалчетата на краката и гледах ММ как се цамбурка като кит и много му завиждах, но тази година, ще си наваксам, оставям Деа на всеки и 2 часа няма да излезна от басейна. Да ви питам дали мога да пусна беба в надуваем басейн с минерална вода и дали изобщо може да стой в помещението, в което е големият басейн  newsm78 Ще питам педи, ама сме на ДК чак към средата на януари.

# 447
Здравейте в новата 2015г, бъдете здрави и много, много щастливи  Grinning

Благодарна съм, че сме здрави в това студено време. Днес дори я изведох за половин час, по-скоро тя ме изведе набегом, спеше й се и ревеше много.  Това е рецептата за по-сухо време-космонавтчето и вън. За първи път я изкарахме с количката в събота откакто е паднал снега, защото на този лед движи много трудно. Но където е почистено малко става. Та днес бях единствена навън в паркчето, после дойде и друга мама с ходещо детенце. Студ.

НГ изкарахме отново вкъщи, легнахме си към 1.00ч след чаша шампанско и изобщо не съжаляваме  Peace. Беба хапна докъм 12.30 ч. разбудена от пиратките.

Относно захранването, вече си хапва тиква за обяд разредена с малко кърма плюс кърмене накрая. Днес сложих и варен картоф две малки парченца. Равносметката - тиква на корем, пащърнак два пъти и днес картоф пробно. Ака на три четири дена като гъсто пюре. Отчете се и вчера и днес - тиквени му работи. Вече се оформи някакъв режим 7, 10.00-10.30, 13.00-13.30, 16.00, 19.00 и после се приспиваме с кърмене  до положителен резултат  Laughing. И нощни ставания два-три пъти за по малко. Плодове и сокчета нямам представа кога и как. Зъби няма, но затова стискаме всичко яко, а най-гадно е зърната.
Вътре спи по половин час, вече и разреди спането.
Представяте ли си, след няколко месеца стават на една годинка. А как ми се иска да е хубаво времето за разходки.
Някоя от вас връща ли се на работа?

# 448
Да ви питам дали мога да пусна беба в надуваем басейн с минерална вода и дали изобщо може да стой в помещението, в което е големият басейн  newsm78 Ще питам педи, ама сме на ДК чак към средата на януари.
И аз съм си го задавал този въпрос и съм по-скоро скептична. Едно откъм чистотата на водата и друго откъм минерализацията. Знам че когато водата извира много топла не е проблем. Примерно водата на сапарева баня си съдържа някакви пречистващи бактерии. не мисля че педи ще ти каже нещо смислосъдържателно. По всяка вероятност по презумпция ще те отреже. Аз бих напълнила детски басейн с чешмяна топла вода. Пък не виждам проблем да е в помещението, само трябва да влиза свеж въздух, че понякога в тия пространство въздухът си е чиста смрад
Аз преди септември не предвиждам никакво връщане на работа.
А на Моник@ май всички и завиждаме ( благородно естествено Hug)

# 449
  • Варна
Гледам, че масово сме загорили тенджерите. Ама тея приставки с много къси крачета и няма как да сложиш повече вода. Аз днес си купих нова тенджера, даже 2, едната по-мъничка за директно варене на картофи например, че установих, че картофите на пара стават отврат.

Днес започнах борбата с килограмите. Започнах диета и като се върне ММ от работа малко спорт. Ще пробвам с клипчетата на фитнесинструктор.ком, първо за начинаещи, че съм грациозна като слон в момента. Иначе през годините съм ходила на степ аеробика, после пилатес и последно йога. След като родих пробвах вкъщи йогата и няма такъв срам. Не мога и наполовината да се сгъна на това, което правех преди. Ама съм +15 кг, а до мечтаната фигура имам поне 20 да сваля.

Тия дни се пристрастих към онлайн пазаруването, ММ се хвана за главата. Изхарчих 400 лв за дрешки, играчки и принадлежности за хранене на малката. Повечето от Англия. Чакам потвърждение от доставчика, че са получени там пратките, ама засега ни вест, ни кост. Поръчах един уолкър и един надуваем център за игра. Откак Ади падна от леглото сме като скачени съдове.

Общи условия

Активация на акаунт