Шапка, шал и ръкавички пазят ЮЛСКИТЕ колички. - Тема 4

• 37 610
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Добър ден момичета, от около час момата слуша детски песнички на компа, сложих я и в столчето за колата и седи, занимава се нещо, сваля си чорапите ....

Това с неспането явно е масово явление и няма универсална рецепта. Вчера заспа в мен, просто се извъртя като за кърмене и хоп с бибероната заспа. И сега малко мрънкане и полюляване и пак. Но както писах има и други случаи, тя навън в количката реве пред вратата, а аз се оправям шапка, шал и ръкавици на бегом вън  #Crazy, дззззззз

Още не я слагам да седи сама, само в мен докато е седи и на моменти се отпуска и задържа, иначе прави опити да се надига от полулегнало положение.

тара2, във всички молове има намаления, то едни и съши магазини има. По-големите молове си искат и повече време за обикаляне, но новият Ринг мол ни харесва наистина, огромен е, пък и Икеа е до него и може да се хапне и пийне нещо. Този на Стамболийски е първият и най-малък, но пък има и там достатъчно магазини. Ходим често там.

bee-di, браво на вас за самостоятелните занимавки, явно порастват вече, защото и ние се позанимаваме сами.

# 466
Monik@ , да си призная видях зъбчето едва след като изби. Аз пюренцата ги правя всеки ден, за едно хапване.

# 467
Monic -по въпроса за стерилизирането - ние с баткото бяхме така, но като стана на 1.5 г. Аз като готвех ядене за нас (е без подправки, пържене   и т.н.) Мъж ми му слагаше от яденето напр. в 2 бурканчета, после в тенджера и ги вареше близо 30 мин. и след това в хладилник. Слагали сме мусака (т.е. яйца), слагали сме месо, дори черен дроб, но последния не беше вкусен след преседяване. Та мисълта ми е че така в хладилника седяха поне 1- 1.5 месеца. Идеята беше да яде разнообразна храна. Или ако ние не сме готвили, или имаме да ядем старо ядене, той ядеше винаги различно на обяд и вечеря, беше много удобно. Сега пак ще практикуваме така.
Моята свекърва каза, че свекъра е карал ТИР и тя по този начин (е в доста по-големи буркани) му е стерилизирала ядене и той дори в хладилник не ги е държал и пак са ставали за ядене. Важното е като го отваряш да пукне капачката (да вземе въздух) тогава ще знаеш, че всичко е наред. Peace
Ние доста бавно правим захранването, но така беше и с баткото. Аз си слушам една педиатърка в Правителствена болница и както каже така правя. Ето сега го захраних със зеленчуково и плодово пюре на бъдни вечер, т. е. бил е на 6 навършени месеца и 10 дена. Няма обаче да заместваме хранене (да не станел вегетарианец каза доки  Mr. Green). Ако сега ядял към 170-180 грама, значи 130 грама пюре + кърмене след това. От края на този месец ще вкараме и безглутеновите млечни каши, така че кърменето ще си остане още. По тази причини, нещо много бавно става с килограмите ми (+20  Embarassed) след раждането и още не си влизам с дрехите, но с двамата ми е доста трудно с диети и спорт. Спорта е тичане до училище, оправяне на бебето и къща  ooooh!

# 468
bee dee ) Къде преподава твоята приятелка?
Аз от другата седмица се залазвям с тренировките. Минаха над 6 месеца и вече се започвам. Каквото зарастанало-зарастнало от секциото.

дона : СУпер, мерси много ! Точно така искам и аз. А може ли да ми обясниш точно целия процес със стерилизацията?Може и на лични ако искаш. Затвавям и варя, докато са още топли пюретата, нали?

Ние бяхме на разходка и всъщност беше доста приятно. Бебо спа като пън, а аз се бях навлякла и не усетих студ.

Между другото в ДМ има намалени пюренца на ХИП да знаете.  Аз винаги гледам да имам за "черни дни", когато сме навън или нямам време да сготвя или просто много ме е домързяло.

# 469
Честито Богоявление,черпя за мойто момче  Heart Eyes

# 470
моник Hug ако е много топло яденето и го сипеш в бурканчето, тогава капачката хлътва. Т.е. като го отвориш тя ще пукне и ще вземе въздух. Но понеже семейството на мъж ми са много чувствителни на тема развалена храна и за това за по-сигурно, ние не слагахме много топло ядене в бурканчета, но затова пък варихме в тенджера около  30 мин. Слагаш в такава тенджера, в която да са покрити бурканчетата с вода и да няма много разстояние между тях. Мисля , че е това, както се вижда аз бях само наблюдател  Mr. Green съпружието вършеше и сега пак ще върши тази работа Heart Eyes
Забравих да кажа, че това правехме само с бурканчета на винт, с останалите няма да стане, особено с тези от готовите пюрета Naughty
Успех с праването, ако имаш още въпроси питай Hug

# 471
  • Телиш/Плевен
По случай новата година,юлчето първи зъбчета си има
  Simple Smile
smile3501

Хайде, мами, чакам още предложения!  love001

# 472
Сечковците вънка са сковали, с първи зъбки Юлчето се хвали
 Баба Зима вънка шари, Юлче пипка де що свари
Нека вънка да си вее, Юлчето във вкъщи ще вършее
За цялата юлска дружина вече пюренце ще има
Да се преброим едно, две, три, малко Юлче сяда и пълзи

то пък се улях Embarassed
Лаленце, не ги публикувай всичките ако искаш, да не монополизирам анкетата

# 473
Добро утро момичета   food010

И аз се включвам в клуба за проблеми с приспиването  ooooh! както се унасяше за 2-4 мин люлеене или гушнати на леглото, от вчера е голям зор. Не иска на ръце, не може сам на леглото, иска си гърда, пищи и се надува от инат, дупето ни е като маймунски задник, а второ зъбче не се вижда. Първото като се показа под венеца освен малко по-мрънлив и подсечен на дупето друго не е имало. Даже и венеца му не е бил променен, та сега незнам кога да го чакам този зъб.....само дано е скоро  Crazy

Моник и аз мисля да си стирилизирам пюренца и ще питам баба как става и ще пиша. Знам че може веднага като свалиш от котлона да напълниш бурканите, но да остане 1-2 пръста до ръба, докато е още горещо, да го обърнеш наобратно и така капачката си дръпвала....но най-сигурно си е да се стирилизират. После може и да не стоят в хладилник ами на тъмно и хладно....то си е като зимнината на баба

Много съм се сдухала, защото ще правим изследване за алергия към белтъка на кравето мляко  Shocked от много четене на глупостите в нета от вчера съм в тих ужас и естествено кърмата е мираж  Tired Моля се да му няма нищо, не ми се влиза в този филм Praynig  Praynig  Praynig

Бебе 2 много са готини, чак не знам за кое да гласувам  Laughing

# 474
Да се включа с приспиването. Винаги ни е било в процес на оптимизиране Mr. Green
Заспива сама вече. Първите 3 месеца бяха откровен ужас. И си дадох сметка че е заради мен. Бях решила че трябва да я люшкам, клатя друсам и какво ли не и цялото упражнения беше свързано с безумно много рев от нейна страна, нерви от моя и около час време. Вследствие тя заспиваше изнервена, спеше накъсано и по-малко и съответно се изнервяше и заспиваше по трудно и така цикълът се затваряше. И така докато не открих че детето просто има нужда да го оставя намира . В момента следя по часовник и знам че на около 1м5- 2 часа и се спи. 20 минутки преди да и се доспи я слагм в леглото и я оставям да си бръмчи. Тя играе, грачи, помрънква ( сама в стаята, задължително) и след около 10- 15 минутки за мен остава да я завия, да дам бибата и е заспала. Ако съм изтървала момента я потупвам по гръбчето 2-3 минутки с ш-ш-ш-ш и това е. Но колкото повече седя при нея, толкова по-трудно заспива. Снощи примерно рева яко ( макс 3 минути) и заспа. Ако бях останала щеше да реве поне 15 ( както стана предната вешер) и след това се е будила на 1,5 часа да ме търси
В момента ни е проблем нощното будене. Уж се залъгвам с някакъв скок в растежа, но от това не ми става по-малко "недоспало". Някой с подобен проблем? И най-вече с решение Mr. Green?

# 475
В момента ни е проблем нощното будене. Уж се залъгвам с някакъв скок в растежа, но от това не ми става по-малко "недоспало". Някой с подобен проблем? И най-вече с решение Mr. Green?
Ние.  ooooh! А сам си го беше махнал. Има вечери, в които се буди на 2ч, като първото му будене е в 01:54ч Mr. Green Последните 2 вечери му давам на последното ядене изцедена кърма (снощи изпи 100мл) + 2те гърди....и...и в 3ч се събуди. Е, да ама, аз нещо съм се заинатила и му давам чайче. Еми не става, бе. Как го правят хора с това отказване не знам...Цял час се мъчихме-чайче, биба, разнасяне...вдигни/сложи на леглото. Само като усети, че го слагам там и се почват ревовете. Събуди баща си...Той пък-що съм мъчила детето, що не му давам да яде??? ooooh! И накрая естествено стана на неговата-сложих го на гърда и след няколко минути беше заспал. Как и кога ще се отучваме отново не е много ясно. Tired
п.с. А това с потупване по гръбчето изобщо не става при нас. Я съм го сложила настрани и почва да се огъва на дъга и да си се обръща по гръб. Настрани заспиваше само първите 2 месеца.

# 476
И ние сме така,моя си дава знак час и половина след храна,винаги дремва 30 мин  Mr. Green От самото начало си се опъваше назад т.е да го оставя в леглото му.После от мерак да го гушкам му развалих дисциплината,на него пък му хареса естествено.Така на няколко пъти се отучваме.Като не вижда никой е по- добре,ама го наблюдавам,че с ръце си избутва бибата и рев,зависим е.Вчера реване 10- на мин ама го оставих,само бутам в устата.И така сама си му причиних този дискомфорт и напрежение.Първо в/ у това трябва да се помисли,че за детето е по- добре,и не му влияе добре,ще стават и по- големи и кво правим.
Ние ядем писледно около 21 ч и после 5, 5 и нещо,ако се рсьмърда по- рано бутам вода,биба и друс на ръце,принудена съм в случая.Надявам се след въвебдането на твърдата храна следобед да нямаме сутришно хранене в 5 ч.
Честито на именяците,лек ден,слънчев и топъл.

# 477
Привет и от мен!

Съгласна съм с бебе2. И по мои наблюдения бебенцата имат нужда от самостоятелност. А това да се учат да се приспиват на ръц/гърда лично за мен не е най-добрият подход. Така само свикват. Аз също оставям Виктор сам да се приспи. Дори и да поплаче не е фатално. Струва ми се дълго понякога, но реално не е. Разбира се всичко си е и до детенце, но аз на мястото на мамите с проблеми с приспиване бих провала този начин.

дона, мерси за обясненията. Верно ли няма да стане с бурканчетата от пюренца? Нарочно ги пазих Sad

Blaire, стискам палци всичко да е наред!!

еййй бебе2 чудни заглавия. Аз не се члкючвам, защото хич не ме бива!!

Звезда, да ти е жив и здрав!!!  Hug

Момичета, покрай смяната на педиатрите така и никой нищо не ми обясни за захранването и действам по интуиция и прочетеното тук и из нета. И все пак като за първо дете не знам много как да действам. Много ми е объркано. На консултация сме след десетина дена. ВИктор е захранен вече от около месец. Скоро става на 7месеца. Според вас кога трябва да въвеждам месо и глутен? Страх ме е да не изпусна влака. Засега съм заместила обедното хранене и от вчера сякаш и следобедното. На обяд давам зеленчуково пюре, следобяд каша/плод.
Освен това, кое сега трябва да почна да въвеждам - вечеря или закуска и кога? СТанаха много въпроси, извинявам се  Blush

# 478
  • София
И при нас е голям зор вече приспиването и спането. През деня ако не е навън се чудя какво вече да измислям за приспиване - в леглото - рев, в леглото с играчки - рев, на ръце - рев. Сякаш последните дни иска на гърда да заспива. Търси близост според мен, но това не ме радва много, че ако се научи само така голям зор ще видя после. Гушната на леглото с бибка пак реве. При нас песните помагат, нищо че съм музикален инвалид, успокоява се детето  Whistling. Нощното хранене ми е голямата мъка и на мен и то не толкова самото кърмене, ами будуването. От както се е родила няма спокоен нощен сън и като ви чета как се будят вашите деца чак сутрин в 5 ми звучи извънземно. Тази нощ например заспа в 8.30,  събуди се в 10 и после до 12.30 вися на гърдите ми и а понеча да се дръпна, а се е размрънкала. Дори не ми дава да се обърна на другата страна, а така изкривена към нея не мога да заспя. И в 4 окончателно ококори очите и забръмча с уста. Днес светът ми е черен и след малко лягам и аз да използвам докато спи.

Честит имен ден на всички именници. Моят мъж е именяк и ви черпя виртуално за което   party023

# 479
Привет и от мен!
За признаците за зъби - това са - подут и побелял венец, ние сега сме така от няколко дни, от ден на ден все по-зле: едното долно зъбче направо прозира, чакам го всеки момент да пробие, до него и другото е започнало - ах, дано е 2 на веднъж, че е една киселица - само търси да се гушка, скимти като ранено коте или ръмжи като тигър - това от 2 седмици го прави Simple Smile  Joy
За кафявият ориз - да, той не запича като белия, но аз пак слагам или тиква, или круша, или синя слива на пюре към него - just in case Simple Smile
За приспиването - 90 % на гърда, вечер особено. Ние нощна пауза отдавна нямаме, яде вече малко зеленчуково пюре около 19-20 ч, и час след това - кърмене и имаме постижение - не става вече на всеки час-час  и половина, а на 2-3 часа - но цялата нощ си се кърмим - хич не ми се занимава с вода, той и не пие от биберон, нещо не си представям с чашка или спринцовка по нощите да давам чай или вода, така ми е по-лесно и по-бързо заспива. А кога ще се отучваме - не се знае, за сега деяня на безсънието, не че не ми личи, ама...  #Crazy
Да се оплача - от тези зъби такава хрема има, че чистим постоянно... Почти като вода са, и го отдавам на зъбите, защото вече 5ти ден е така, а няма никакви други симптоми.
За спането през деня - и ние спим по 30 мин, вчера направи един рекорд от час и нещо Simple Smile А, дано и днес след като обядва и се кърмим малко да поспи повечко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт