Хазяйски селски номера и пинизи (с какво ви изненада наемодателят)

• 46 196
  • 229
  •   1
Отговори
# 75
  • на брега на морето
Мъжа ми е бил на квартира в София, където хазяйката му искала такса телефон, той казал че не ползва телефон, обаждат му се, но той не звъни. А тя - докато говориш седиш на столчето до телефона и го амортизираш  Laughing
Той не го амортизира, но хазайката му плаща абонаментна такса всеки месец, за да е възможно да го търсят на този телефон.

# 76
Плаща такса да, но не му е поискала да я разделят, а му е поискала такса столче, което само по себе си е смешно и жалко да не кажа друго. Много по лесно и коректно би било да му каже - не разрешавам да ползваш телефона или дай да си разделим таксата - отколкото да се чуди как да измъква стотинки.

# 77
Едва ли само заради него е плащала месечната таска на телефона.
Просто си има такива хора, ако могат и ризата ти от гърба ще смъкнат, щото са те нарочили като че ли си им длъжен.
Бива алчност, но чак толкова.
В студентските си години се нагледах на откровени идиотщини и простотии от разни хазяи и хазяйки.
Неща, които акълът на един нормален човек много трудно може да асимилира.
От левчето за къпане, през броенето на колко пъти се пуска водата в тоалетната, до електромерите без часовници.
Вярно, времената бяха по-други и все още се живееше в подобни квартири.
Но като чета темата, явно не много неща са мръднали в посока напред от тогава.

# 78
  • на брега на морето
Много по лесно и коректно би било да му каже - не разрешавам да ползваш телефона или дай да си разделим таксата - отколкото да се чуди как да измъква стотинки.
Съгласна съм.
Едва ли само заради него е плащала месечната таска на телефона.
Без съмнение единствено заради себе си.

# 79
Сетих се, преди години живях в едно село в чужбина с много Българи. Една се разказваше как  съквартирантката и, вживяла се в ролята а хазайка защото договора на апартамента беше на нейно име мерела тоалетната хартия с линийка и правела проблем колко изразходва. В последствия същата тази "хазайка" ми се оплака че съквартирантката и била голяма разсипница и изобщо не пестяла. Аз бях съвсем нова там и не знаех кой с кой живее ( не ме и интересуваше де ). Баха млади жени, не някакви кисели лелки. И още много такива мизерлъци видях и чух, ама те спадат към чужбински "жития и бития".

# 80
2 случая с брат ми, с 2 различни хазайки - нанася се и му искат пари за кабелна и интернет. Брат ми не гледа телевизия и отказа тази такса, обаче пък съквартирантът му гледал и искали да плаща такса за цялата стая  ooooh! В първата квартира реши, че му е изгодно да дели таксата за интернет, купи си рутер, който хазаите прибраха в собствено помещение - нещо, което смятам за недопустимо. След неколкократно разпадане на връзката и липса на достъп до рутера, брат ми си го поиска обратно и подписа договор за мобилен интернет. Хазайте никак не бяха доволни, естествено.
Да искаш да делиш крупната сума от 30 лв на месец, когато даваш под наем стаи за 150+ лв, е байганьовщина.

# 81
Никога не съм живяла под наем, ще ми е интересно да прочета перипетиите ви.

# 82
Няма да забравя преди заминаването ни за САЩ , хазяйката как не ни върна депозита от 1 наем  Tired а тогава всеки  лев за нас бе от значение , в сметките бяхме изрядни вс. от наша страна си бе Ок.
Бяхме я предупредили 4 месеца предварително че ще се изнасяме и причината и т.н.
Не и не  , не ни върна депозита  Tired

В БГ да си наемател/хазяин* е голяма галимация , едно цакане  Crazy

*включих  и хазяин тъй като има доста некоректни наематели (родителите ми са па от другата страна та знам)

И при нас така, намерихме квартира за няколко месеца преди първото ни заминаване
Беше една ужасна дупка, цяла седмица ми отне да я приведа в поносим вид
Предупредихме навреме в срока, описан в договора, че напускаме
Изведнъж се оказа че сме били счупили какви ли не неща (дръжка на 50год шкаф примерно), а то всичко беше пред разпадане в дупката и ние се бяхме опитали колкото можем да ги постегнем
Та две стогодишни паянтови дръжки и кранче на мивка, техен набор, се оказаха на стойност 100 евро

# 83
Аз пък ще разкажа за хазяйка, която имахме за почивка. Наемаме си апартамент (примерно за 10 дни, не помня точно). Влизам вътре и чакам мъжът ми да дойде с колата, за да си нанесем вещите за почивката. През това време хазяйката показва разни неща и ми обяснява... Сега тук вентилатора в тоалетната няма да го ползвате, защото много бръмчи и пречи на синът ми да работи горе. Аз  Shocked Сега тук има печка, но абсорбатора няма да го пускате, защото не работи. Ако искаш да си сготвиш нещо, ела горе и там има газово котлонче да си сготвиш каквото ти трябва. Аз пак  Shocked Еми викам ние ще си ходим щом не мога да ползвам вентилатор и абсорбатор. И тя - а не, не. Не съм казала въобще да не го пускате. Пускайте си го, но за по-малко. Да не го забравяте включен, докато ви няма и сте на плажа примерно.

Как да е взехме все пак апартамента. Обаче не съобразих къде да си простирам прането. Питам в последствие и ми се казва, че няма проблеми. Една сушилня има на двора, баш до вратата за излизане от двора и то на сянка. Хайде преглътнах и викам ще стискам палци да няма крадливци. Обаче единия ден се връщаме от плаж и гледам над прането ми терасата някой я мие и чучура с мръсна вода капе точно над прането ми. Еми преместих сушилнята. Наложи ми се да поразместим едни саксии и така прането ми отиде на слънце. След малко гледам хазяйката пак върнала сушилнята на същото място и ми обяснява, че не можело да местя сушилнята, а като има проблем да се качвам да простирам на нейния простор на втория етаж. Е най-после взех че се качих да видя къде иска да простирам и евентуално да готвя, ако искам нещо за бързо да мина под огъня. ОК. Взех да качвам прането си там. Обаче нашата взе да ми събира прането още неизсъхнало, щото имала да простира нейни си там чаршафи и не знам си какво още. Ми не може човек да се разбере значи.

Последния ни ден при нея пък се бяхме разбрали за час на тръгване. От сутринта като ни видя и като почна да ни разправя как трябвало да освободим апартамента по-рано щото хора идвали и искали да го наемат. Еми няма такива филми. Разбрали сме се кога ще си тръгнем - тогава ще е. Докато бяхме на плаж нашата влязла, огледала всичко, събрала едното легло и въобще доволна. Даже може и хора да са влизали. Е няма такова нахалство.

Много пъти сме били на квартири. Различни са ни били хазяите, но на такъв екземпляр не бяхме попадали. От тогава си знам. Почнели се още отначало с претенциите - бягай на друго място, че не се знае какво още ще изскочи.

# 84
  • София
Вяра Д, сподели моля те къде е тази чудна персона, да не попаднем на нея случайно  Shocked

# 85
Вяра Д, сподели моля те къде е тази чудна персона, да не попаднем на нея случайно  Shocked

Без да правя лоша реклама и изрично искам да подчертая на подобен екземпляр не бях попадала в същото градче (а бяхме редовни летовници там близо 10 г). Намира се в гр. Поморие и имахме щастието да й бъдем квартиранти  лято - 2011. Повечето й колеги там са доста любезни и приятни хора, но ние уви попаднахме на нея. Толкова много се подлютих, че след нея спряхме да ходим там. То за нея и нейната немърливост мога още да пиша, но хайде сега (а се и оправдаваше с мръсотията на приборите примерно с руснаците и колко мръсни хора са те). Все пак хубавото беше, че не ни е хазяин за години, а само за малката ни почивка. То май и за това пренебрегнах тогава сигналите.

# 86
  • Tам през Атлантическия океан
Хах , нашите там имат апатамент и го дават под наем  Wink
Всяка година като свърши сезона правят освежителни ремонти има си амортизации и т.н. 
Неприятно е но няма как , мисля че така е редно .
Предомно рускоговорящи го наемат и има всякакви,  има пазят има не.

Тук където сме сега почти всчко е за сметка на хазяина пример ,  ако се счупи , хладилник, печка , мивка кран , бойлер , ако има хлебарки идва и се пръска и все неща от тоя сорт.
Има си легални договори спазват се .

# 87
А според вас кой е редно да поема амортизациите на помещенията и обзавеждането - хазаите или моментните наематели?

# 88
Майка ми е от малък курортен град, където нейна приятелка, доста заможна дама, също си закупи апартамент. Ходихме на гости, страхотен апартамент, говорихме си, че приятелката е вече на възраст, ще си почива чудесно на този лукс на брега на морето. Да, обаче след няколко дни приятелката пристига на гости в нас. От дума на дума, изведнъж изтърси:" Мога ли да дойда да живея у вас за малко?" Какво се оказа. Жената купила апартамента с цел инвестиция и още с нанасянето дала под наем едната стая. След това другата. Накрая й останал един "кухньохол", настанила и в него хора, за два  дни. И нали само за два дни, тя решила, че все някак ще изкара..зад бара в същата стая! Като чух, започнах да се хилотя, мисля, че си прави майтап, разбира се. Ама не, барът един висок, масивен, все едно бил преграда и можела да сложи походно легло там и да изкара два дни с квартирантите. Хората като чули направили луд скандал и рентиерката пристига у нас да спи. Да, но ние само две стаи имахме за лятото, в едната спяха майка ми и баба ми, а аз в другата. Ми тъкмо, в моята стая имало две легла. Майка ми й обяснява "Е, как, тя е на 20 години( тогава Wink, няма  да иска да живее с тебе, излиза вечер, идват й гости". Ама нямало да пречи, била деликатна. След като категорично й отказахме, се сети, че имаме голяма тераса, не можела ли там да спи два дена. Майка ми ужасена" Абе жена, как ще спиш на терасата?" А, то било приятно лятото. Докато я изгоним просто...Обиди се, разбира се, и веднага цъфнала при друга приятелка, която я настанила в нейното влажно мазе, и така женицата живя като куче цяло лято, за да си дава апартамента под наем...

# 89
  • Tам през Атлантическия океан
А според вас кой е редно да поема амортизациите на помещенията и обзавеждането - хазаите или моментните наематели?

Хазяите  Simple Smile
като вс. е описано в договор , кое как и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт