Проблеми с ученето, или какво знаем за дислексията! - 5

• 109 089
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Тъй де , права си  gargamela,
значи чакам да мине 7 клас и после ще си почивам Simple Smile.
От настоящия ми опит  не мога да си представя дали е възможно да дойде момент, в който да се справя сам. Дай боже да стане,  е тогава ще имам пък други драми....... , както казваш-компании, коли, дискотеки .

Аз теглих една голяма майна на българския ,малко червено вино и съм ОК.

Благодаря ви момичета за всичко, което споделяте. Чувствам се добре , като знам ,че има кой да ме разбира и подкрепя.

Сега с нетърпение чакам другата седмица, защото ще ходим всички заедно на Пампорово , е някои са скиори, ама аз ще си почина поне за малко от града и училището.

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 00:48 от kalona

# 136
  • Пловдив
Гаргамела, разсмя ме и ми даде надежда. Дори те изцитирах на мъжо. Не се бях замисляла, но сега като погледна как се движи живота при младежа в норма, вече в 11 клас - права си по всички показатели. В гимназията се надпреварват кой ще е най-незаинтересован от материала. Помня още като беше в прогимназията и аз го нтисках да чете, че ми отговаряше : Ти какво искаш сега, да ме помислят за зубър ли?  Sick

# 137
За българския и аз се вбесих - пишем всяка домашна, колкото и да е голяма и по български и литература, до 100 ч сме седели, дори  като е болна си пише домашните и 3-ка,
Останалите в класа, които почти винаги са без домашна - също 3-ка, еми вече 2-ра година се заканвам да не напишем една домашна 2-ия срок - така и така все 3-ка ще има. така става като предават 60-годишни сухарки, които като чуят дислексия и веднага се оправдават - ами не съм работила с такива деца.

# 138
За българския и аз се вбесих - пишем всяка домашна, колкото и да е голяма и по български и литература, до 100 ч сме седели, дори  като е болна си пише домашните и 3-ка,
Останалите в класа, които почти винаги са без домашна - също 3-ка, еми вече 2-ра година се заканвам да не напишем една домашна 2-ия срок - така и така все 3-ка ще има. така става като предават 60-годишни сухарки, които като чуят дислексия и веднага се оправдават - ами не съм работила с такива деца.

Ина  Hug, разбирам те напълно.
Дори доколкото знам в класа нашия единствен има 3-ка, има още едно момче, което трудно се справя и явно няма кой да му обръща внимание, та г-жата  му била написала пет двойки  Shocked и накрая двойка за срока.Не ги разбирам такива учители,  може ли такова бездушие и безхаберие. Та те са малки деца, нищо че са 6 клас, какво самочувствие ще изгради детето.Постоянно да е смазано и подигравано от останалите.Нима не е по добре, ако с такт и добронамерено отношение подходи към тях, опита се да ги мотивира и пък за нещо макар и малко положително да пише висока оценка.
Е не......., най лесното за нея-пише двойките и изобщо не и пука.Дори точно така се изразява  пред тях.Неведнъж ми е споделял моят син, че дори му казвала,че по добре той и още няколко изобщо да ги няма в класа.Последно спря да говори, когато моят мъж ходи да разговаря с нея по този въпрос.

# 139
Когато ходихме при проф. Райчев, му показах кутията с Нептун крил ойл за деца.
За тях бях чула от д-р Радослав Тошков в предаването На кафе.
Та професора видя, че е BG производител и директно ме попита : В България какво количество скариди / арктически крил / може да се извлече и да се сложи в тези капсули ? Каза ми, че ако имам излишни пари, да продължа да си ги купувам.  Rolling Eyes

# 140
Gerka,  Hug!
Можеш да кажеш на проф. Райчев, че омегите  се добиват директно в океана на самите кораби и след това се продават за опаковка в съответните капсули на фирми. Какво пречи една българска фирма да опакова такива?
А той освен с ноотропни лекарства с какво друго ти предложи да лекува детето? Първо с ноотропил и после ще продължите с едно испанско, нали така ти каза. А дали е чел колко са вредни тези лекарства за детския мозък?  newsm78

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 06:14 от darena

# 141
 Hug  извинения, че пак по темата на Нептун Крил Оил-
производител е Neptune Technologies nd Bioresourses Inc. - Канада.  а единствен вносител за България  е Хербамедика ООД.  Grinning

# 142
Darena, съгласна съм с теб!
Професора ни предписа първоначално Ноотропил 800, след което го комбинирахме с ампули DENUBIL / внос от Франция или Испания / за една година. И точно, защото се притеснявам, че тези препарати не може до безкрай да се приемат от детето, твърдо съм решила да преминем на хомеопатия. В момента отново се върнахме на Нептун Крил Оил. Аз лично съм доволна от тях, просто исках да ви предам мнението на едно светило.
Към кой хомеопат бихме могли да се обърнем за консултация? Имам 4-класник с дислексия.

# 143
Gerka, чела съм за ноотропните лекарства. Ще цитирам Дороти- /по памет/-" Освен ако не е животоспасяващо - няма да му дам Ноотропил."
За добър хомеопат не искам да рекламирам никого- затова - на лични.

# 144
  • София
За моето дете във втори клас ми казаха, че има дислексия, но се оказа поредната измама. От тогава ви следя защото научавам много нови неща, които улесняват ученето. Опивам се да не се обаждам (освен когато някой не влезе нарочно тук за да хвали измамницата).

# 145
Билки и подправки, които подпомагат  мозъка

http://dama.bg/article/10-podpravki-koito-vi-garantirat-ostur-um … ichna-pamet/1638/

# 146
Аз съм скептично настроена към лекарствата за "мозъка". Просто дислексията се дължи на друг начин на преработка на информацията, не на недостици. Или образно казано - формата е друга, не количеството.
Аз че чудя какво да обясня на дъщеря ми относно втората диагностика, на която смятам да я подложа.

# 147
Аз съм скептично настроена към лекарствата за "мозъка". Просто дислексията се дължи на друг начин на преработка на информацията, не на недостици. Или образно казано - формата е друга, не количеството.
Аз че чудя какво да обясня на дъщеря ми относно втората диагностика, на която смятам да я подложа.

temp,  Hug!
Ако детето ти е с чиста дислексия според мен ти си една от щастливките.
Доколкото съм общувала с майки и на лични, а и от споделеното в темата си правя извод, че на повечето тук проблемът не е дислексия. Какъв е- не знам. Има различни причинители, и степента на увреждане е различна.

# 148
Намерих нещо добро в нета :

http://www.pomnilesno.eu/index.html

Simple Smile

# 149
  • София
Мами с опит от 5-ти клас - кажете ми някакъв ефективен способ за записване на домашните .  Досега дъщеря ми пропускаше от време навреме нещо, но горе-долу минаваше. Вчера госпожата й я е унижила за пропуснатото домашно пред децата, уж с цел да се стегне. И ми стана лошо като си представих, че от пети клас могат 5-6 учители да прилагат този способ.
И се сещам, че и тук сте споменавали за такива проблеми - какво е добре да се направи за по-леко преодоляване?

Общи условия

Активация на акаунт