Ето време не остана, на Коледата да се радва Oктомврийче с мама!!!

• 30 698
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Пак започнахме старата песен. Приспа го и тогава го храня спящ. Абе, направих млякото, бяха минали 4 часа от предното ядене като на предното ядене изяде само 100 мл. и си викам , сега ще яде.Да, ама не, в момента в който дръпна веднъж и започна да реве и да се тръшка, и да блъска. Тогава го приспах и му дадох шишето и маймунката малка изсмука 190 мл.- е това какво е, вече не знам. Казвам ви честно от два дена съм с ненормално главоболие и сърцето ме стяга постоянно- направо ще се поболея. Пробвахме днес и на лъжичка- още по- зле, каквото му дам това изплюе, даже и бръмчеше, а това вече много ме притесни, защото това бръмчене и плюене си е признак на злоядо дете. Бе, викам си хайде може да не иска да яде защото го боли от коликите, а си има де - чувам как яко му пукат червата, но пък спящ яде. Почвам да си мисля, че той свързва болката с яденето - направо ми иде  smile3511 smile3515 newsm45
Петина, малката Никол как я научи на лъжичка? Вече нямам спомен как съм учила другите деца, ама като нямам спомен, явно не е имало проблем сигурно. newsm78

# 691
 адис,значи си имаме вече 3 злояди адашки във форума Laughingто и аз мисля,че е по-важно да са жизнени и весели дечицата,от това колко са наддали,ама някак не ми е спокойно като не папка бебка Rolling EyesЗа пюренцата,зеленчуковото ще го давам сигурно смесено с АМ,с лъжичка,тя не бута с езиче,като пуйче папка,иначе да, първо ще пробвам с мъничко натурално да видим как ще се приеме Rolling EyesСамо Лактана и Хумана не сме пробвали от млеката.Каква марка каша е добра? аз се чудя дали да не дам оризова каша, с АМ на Milupa ми препоръчаха една ,защото си била с адаптирано мляко,а не със сухо или само оризова на Hipp ,пък да не я правя с вода,а да си слагам от нашето АМ Rolling EyesОще се чудя,да мине малко време от ваксините,че нали след тях не трябва да се предлага нова храна.Но по принцип кашичките са по-калорични и уж разяждат,пък може и s пюре от круша да ги смесвам за по-сладичко...Последните дни яде по половин мъничко бурканче на ден круша на Hipp и има 600-700 мл АМ общо....
Днеска откакто се върнахме от болницата пак се опъва да яде Crossing Arms ooooh!

petynapetina,прегръдки за Никол и бързо да забравя за ваксината Hug

L1nka,дано минава температурата по-скоро Praynig  Hug Колко има,давате ли нещо?

# 692
dokich,храните ли се пред малкия?Проявява ли интерес,гледа ли с любопитство newsm78 За злоядо детенце,което трябва да се захрани,много помагало ,ако гледа как по-големите ядат Rolling EyesИма едни накрайници лъжичка,които се слагат на шише,ама май при вас няма да има смисъл щом и от шишето ядете с мъка newsm78

# 693
Оф Лейди, имам и тая щуротия- накрайник лъжичка и пак не иска. Абе, даже като му подам лъжичката и го втриса като , че ли му се гади. Ей, поболях се вече. Нашето захранване с пюретата ще бъде чудо. Нали се сещаш, че тогава няма как спящ да го храня #Crazy

# 694
Ами,dokich,знам какво е идеално...ама не го насилвай малкия,ако бурно откаже или плюе,пробвай пак след ден-два Rolling EyesЯде ли кашата от шише с биба?Да не би да не му харесва консистенцията?Лъжицата му е напълно непозната,според мен може да купиш някакви по-шаренки лъжички и да му ги показваш,да се опита да ги хване.И яж пред него,малките много повтарят какво правят родителите им.Аз си мисля,че нашата маймунка харесва лъжичка,защото винаги като ядем ,тя е до нас,в кошничката и на масата и ни гледка постоянно Mr. Green

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 19:47 от lady_gothic

# 695
Мале Докич, не ти завиждам. Голяма мъка вашето хранене  Sad  но пък в крайна сметка си е жизнено детето това е ваоното.

Лейди, ние след ваксината само на мивката михме дупето при смяна. Дотогава го къпехме на мивката също. От 1 седмица ползваме ваничката. Голям кех му е. Моя приятелка има момиченце на 11 месеца- десетина кила е и още я оправя на мивката при смяна.  #Crazy така че нЕма дя се оплакваме.  Mr. Green да растат здрави и да наддава, всички ние ще заякваме  hahaha

# 696
Някой от вас ползва ли електрически стерелизатор искам да питам нещо.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 21:07 от petynapetina

# 697
Ние пък повръщаме в несвяст и днес. Четири пъти се преобличахме и сега съм го оставила в леглото му да си повръща на воля. Като го държа повръща по мен, пълни ми пазвата, омазва ми косата, неговите дрехи също. Това дето казват, че като ги държиш изправени помага не е вярно. В момента, в който го вдигна уж да го оригвам се започва. Ужас просто. Не знам какво му остава в корема изобщо.  ooooh!

# 698
 4erveno6iika,пробвали ли си ,докато го кърмиш да прекъснете за малко,за да се оригне и после пак да продължите  Rolling Eyes newsm78 Много неприятно  Sad,педито какво казва?

Късметче7,мен още ме е страх да пробвам с ваничка,предвкусвам неуспех Blush
10 кг бебе на мивката #CrazyКак се събира Laughing

# 699
Ние пък повръщаме в несвяст и днес. Четири пъти се преобличахме и сега съм го оставила в леглото му да си повръща на воля. Като го държа повръща по мен, пълни ми пазвата, омазва ми косата, неговите дрехи също. Това дето казват, че като ги държиш изправени помага не е вярно. В момента, в който го вдигна уж да го оригвам се започва. Ужас просто. Не знам какво му остава в корема изобщо.  ooooh!
Оооооооох мила, напълно те разбирам. Тоя тупан съм го била с второто ми дете и уж ми викаха, че като почне да седи ще се оправят нещата, но не. После ми викаха, че като проходи, но не , чак като направи две години. Ами храненето на лъжица, е нямаше такъв ужас, храня го храня го и хоп повърне на фонтан и  хайде пак и така по някога по три пъти съм дохранвала, но иначе пък си ядеше, не беше скърнав като тоя малкия. Но все пак да кажа, че ние имахме гастро рефлукс и той си беше много недоносен и храносмилателната система му беше недоразвита. А при вас май не е така, може да е някакво неразположение на възрастта, вие май до сега нямахте такива проблеми, забравила съм.

# 700
От като стана на месец някъде, започна да връща мляко след всяко хранене, че и между храненията. Заредили сме се със салфетки и бършем по цял ден. Педито каза, че можел да предпише Гавискон за бебета, но нямало да има голям ефект, както и очаквах. Изобщо не съм пробвала да му давам Гавискон. А и батко му беше така, но към 7-мия месец спря да повръща , дано и с малкият да спре скоро, че това повръщане на пюрета никак не ми звучи добре. Той може и да попреяжда, млекце никога не отказа. Преди 15 минути да е ял, ако му дам пак си хапва, ако може с цица в устата ще спи! Simple Smile  Поне се успокоявам, че видимо расте и наддава. Абе ще търпим и ще чакаме да мине.
Лейди, пробвала съм да спра и да го уригвам, но не мога да кажа дали има ефект. Той винаги си връща, но вчера и днес се оля!
Тъкмо слагам чисто боди, посягам за блузка и той повърна на бодито. Облякохме друго боди, веднага го оповръща. Мушнах една салфетка на мокрото и сложих блуза и лигавник и хайде в леглото. А то е повдигнато , да спи под ъгъл, ама пак си повръща.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 20:56 от 4erveno6iika

# 701
Петина, да ти кажа, че и млякото и кашата са много сладки- поне така казва малкия ми син защото ги яде и му харесаха, ако не бяха сладки нямаше да ги яде. Ама аз не мога да ги опитам, ще повърна веднага, аз не съм искала и като бебе нито да суча нито адаптирано мляко и съм пила само кисело, а нашите са взимали Лактана от Германия и не съм лизвала. И до ден днешен, само дори от миризмата на всякакъв вид прясно мляко ми се гади и повръщам. Дори на малкия като правя млякото не дишам докато не го затворя с капачката. Друг е въпроса, че имам нюх като на куче. Та поне детето каза, че са сладки и то много  newsm78 . Ами да ти кажа вече съм притисната в ъгъла и ще пробвам вече с какво ли не, съобразено и с алергиите му де, пък ще видим. Явно ще пиша на доктор Атанасова, да питам в неговия случай с какво мога да захраня.

# 702
Ми може да се е метнал на теб и да не харесва мляко. И аз имам приятелка която от бебе до ден днешен дори неможе да го померише гади и се.

# 703
Лейди, и аз се чудих, но го видях с очите си като ми бяха на гости. Госпожицата беше изправена и стъпила в мивката, а майка й я държи през гърдите. А аз си мислех,че мойто не се побира вече в мивката  Laughing но пък още си го държа почти хоризонтално с една ръка. ММ като е у нас, той го мие, че и и той се оплаква че му тежи.

С ваничката и на мен не ми се почваше, но се оказа супер. Купих една възглавничка за вана, за да подпира вратлето и малкия много се кефи и маха с ръчички. Ваната е анатомична.

Петина, аз ползвам ел. стерилизатор. Питай  newsm78

Червеношийка, и при нас има дни, в които малкия връща доста или пък се плюнчи по-активно. ходя с едни салфетки и лигавници постоянно. Има дни, в които по-малко връща.

# 704
: petynapetina,и ние сме с електрически парен стерелизатор Peace

4erveno6iika,ами освен малкия да е лакомник и да папа повече отколкото може да му побере стомахчето.Ако не се сърди пробвай да прекъснеш храненето по-рано знам ли ThinkingТой така или иначе връща излишното newsm78

Късметче7,моя мъж не иска да къпе малката,страх го е,как ли не съм го молила Crossing ArmsТрябва да помисля за ваничка,още не сме купили BlushЩе гледам за анатомична Peace

dokich,за детенце предразположено към алергии ,най-подходящо е вие както сте почнали -с оризова каша или зеленчуково пюре-тиква,морков,пащърнак(те са сладникави)картофче и т.н. Плодовото го въвеждат чак след това  Rolling Eyes
Иначе захарта не знам да е вредна при алергии,с нашия проблем с яденето личната на малката ми беше казала точно захар в млякото,или глюкоза даже да давам за повече калории newsm78
И аз мисля за моето момиченце ,че не обича мляко...аз като малка съм била като тебе-нито съм искала да суча,нито да пия сухо мляко и майка ме е захранила рано рано.Въпреки това по съвет на лекари е продължавала да ми дава и адаптето,а после и кисело мляко до 2 годинки,че да не ми липсвал калций по съвет на докторите...първите ми детски спомени са как го повръщам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт