От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 14

• 102 251
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз това се учудих - гъбите карат курса за от UK за 7 дни, тези - за 3-4. За DE да не говорим - гъбите се изложиха там, 8 дни от DE до BG, при условие, че курса от UK минава баш през DE и стига по-бързо. А като сложим и 0.6лв разлика на килограм...
И двата офиса са ми удобни, дори GGBG ми е по-удобно, мога да се разхождам с кучето до там Mr. Green
Значи решено - правя си профил и там... Благодаря!  bouquet

# 76
Аз това се учудих - гъбите карат курса за от UK за 7 дни, тези - за 3-4. За DE да не говорим - гъбите се изложиха там, 8 дни от DE до BG, при условие, че курса от UK минава баш през DE и стига по-бързо. А като сложим и 0.6лв разлика на килограм...
И двата офиса са ми удобни, дори GGBG ми е по-удобно, мога да се разхождам с кучето до там Mr. Green
Значи решено - правя си профил и там... Благодаря!  bouquet

Имай предвид, че при първата поръчка може да ти закъсняват мейлите малко или да не получиш някой. Ако до петък поръчките ти са на техния адрес,  следващия четвъртък-петък си ги вземаш.
Коректни са.

# 77
  • Русе
Един шофьор на ТИР не може да кара нон-стоп. Все пак и неговото е професия и има законово установено работно време. Предполагам 8-9 часа. От там и времето, за което пристигат камионите скача на 6-7 дни. От дълго време насам гъбките на 6 ден са в България.
Да, понякога има забавяния по трасето, промяна на дати на тръгване, но по-важното е пратките ни да пристигат непокътнати Simple Smile

# 78
  • Sofia
   el_, и въпреки всичко, пак не излизат сметките. Simple Smile Това винаги ми е било много странно при Габко, защо камионът пътува толкова време... Rolling Eyes Дори и един-единствен шофьор да го кара в рамките на 9 часа на денонощие, пак би трябвало да е за около 4 дена в Б-я, не повече.

А и въпросът лесно може да бъде решен – според мен, който иска да е конкурентноспособен и да удовлетворява разрастващите се нужди на клиентите си, просто решава проблема, наемайки двама шофьори, които да се редуват в карането, и времето за доставка да се съкрати наполовина. Peace

# 79
  • Русе
Да, то няма и как да излязат, защото ги правим без кръчмар. Щом при другите става, значи има начин. Понякога и мен ме убива това чакане, но в моя случай нямам кой знае колко по-добра алтернатива и го приемам като неизменна част от пазаруването.
В града ми има офис на "Доставка от Англия". Да не говорим, че е точно до жилището ми - от терасата си го виждам. Но не ги ползвам. Свикнах с Габко и имам чувството, че и да си вдигнат цената пак ще съм при тях Grinning

# 80
  • Sofia
   О, и аз съм си много доволна от Габко и не бих ги сменила. А и за никъде не бързам, никога досега не съм имала спешни поръчки, дано така да е и занапред. Laughing

Просто ми беше любопитно – защо ли камионите им пътуват толкова време, нищо повече. Wink

# 81
  • Русе
То от питане глава не боли. Ако не забравя някой път ще им драсна 2 реда да ги питам.

# 82
  • София
За GGBG мога да кажа, че наистина са бързи.
Във вторник вечерта към 7 нахлух в офиса им, за да ми поръчат нещо за Коледа за едно от децата. Ползвам така наречената услуга за асистирано пазаруване - поръчват вместо мен, аз плащам на място в брой(може и по банка). Хората бяха заринати с работа, но много бързо успяха да направят желаната от мен покупка с доставка на следващия ден - сряда. В четвъртък вече пътуваше към България, а аз си взех нещата още във вторник от офиса.
Поръчките може да се доставят до дома. Цените са ето тук:
http://ggbg.bg/pages/prices

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 19:01 от happymammy

# 83
Един негативен отзив за Габко.
Преди Коледа им писах на мейл за пратка, която не са отбелязали като получена в склада в Германия. Отговориха ми, че не са я получили, при положение че тракинга показва обратното. Типично по български, защо ли се учудвам. Ангажирах Амазон да ми дава името на получателя, после пак писах на Габко и така серия имейли докато Габко благоволи да провери, че пратката ми пътува за България.

# 84
  • Sofia
Един негативен отзив за Габко.
Преди Коледа им писах на мейл за пратка, която не са отбелязали като получена в склада в Германия. Отговориха ми, че не са я получили, при положение че тракинга показва обратното. Типично по български, защо ли се учудвам. Ангажирах Амазон да ми дава името на получателя, после пак писах на Габко и така серия имейли докато Габко благоволи да провери, че пратката ми пътува за България.

Габко вече пращат ли мейли за пристигнала пратка на адреса им в Германия? Освен това, мисля, че в случая не са виновни за нищо – на мен са ми казвали, че не могат да дават допълнителна информация, ако пратката не е отбелязана като "получена" в системата им, няма как да направят проверка, в такъв случай. Така че, явно са направили компромис, заради теб – на мен не искаха да ми дадат подобна информация преди време, но не мисля, че това ги прави некоректни. Peace

# 85
Директно ме отрязаха, че не са получили пратка с проследяване. Можеха поне да проверят. Явно не е удобно да се каже, че пратката не е била маркирана като получена при тях, а направо е натоварена за България. То това не е зле, но ако ми го бяха намекнали нямаше да се притеснявам излишно. Нещо комуникацията не ми се получи с тях.
Отдавна има уведомяване за получена пратка в немския им склад. Отбелязват я и в профила. Доста пратки имам получени чрез тях от Германия.

# 86
  • Sofia
Можеха поне да проверят.

На мен категорично ми казаха, че нямат компетенциите да правят подобни проверки и е безсмислено да звъня даже и на английския им номер – момчетата там нямало как да знаят дали са приели конкретно моята пратка. Rolling Eyes

Този случай, всъщност, касаеше една моя поръчка, която, така или иначе, си беше проблемна, по ред други причини.

# 87
  • Русе
Вие сигурни ли сте, че се дава информация за пратки, пристигнали в склада в ДЕ? Наскоро се рових и четох из сайта, та видях да пише следното: информация за пратки от Германия се дава едва при пристигането им тук.

# 88
Вие сигурни ли сте, че се дава информация за пратки, пристигнали в склада в ДЕ? Наскоро се рових и четох из сайта, та видях да пише следното: информация за пратки от Германия се дава едва при пристигането им тук.
Да, много отдавна се дава информация за пратки от Германия. Аз винаги получавам!

# 89
  • БУРГАС
Някой ползва ли
http://www.dostavka-anglia.com/ ?Доволни ли сте?Доста по ниска им е цената на превоза,надявам се да са коректни.
Доста по-ниска изглежда цената, но е без ДДС, обърна ли внимание? 1.80 лв. без ДДС=2.16 лв. с ДДС. Да не се заблудиш.

Аз поръчвам с тях и ми вземат по 1,60 на кг, за Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт