Нашите кухни - 56

• 101 891
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Раковски
Моята кухня излезе към 1500 за 3,3 права, всичко с талашит.

# 331
escarlata - твоята кухня е с моите размери, все още съм на етап проучване, но по предварителни наблюдения си мислех, че за МДФ+ПДЧ кухня в тези размери би трябвало да ми излезе кам 3500/4000. Ще чакаме и другите офети които ще получиш Simple Smile

# 332
  • Раковски
БГ-мами, още едно уточниение трябва да правите когато говорите за цени, въпросния МДФ се използва по различен начин и според материала може да има разлика от 50 лв на квадрат и нагоре.

# 333
 Чудя се, ако има остров с чекмеждета, то какво е най-удобното разстояние между основния кухненски плот и острова? Или по-скоро какъв е минимумът, за да не е прекалено притеснено?
Rallichka, благодаря за линка, ще следя и там.

# 334
  • В сърцето на любимия човек
Фата - поне 1м трябва да е отстоянието, поне според архитектурните изисквания. Идеята е, че трябва да можеш да изтеглиш цялото чекмедже и да можеш да застанеш пред него. Прието е, че за да застане фронтално човек са необходими мин 30см + 10 см (при навеждане) + 60см (изтеглено чекмедже или врата на шкаф/електроуред).
Ако намеря подходяща схема ще покажа  Peace

ПП: Ето линк към архитектурните стандарти Нойферт:
https://archive.org/details/Architectural_Standard_Ernst_Peter_N … t_Architects_Data

https://archive.org/stream/Architectural_Standard_Ernst_Peter_Ne … up/search/kitchen
Кухните започват на страница 251
Даже като гледам са дали минимум 120см между два успоредни кухненски плота

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 16:41 от пънче-мънче

# 335
ето малко размери, които съм отбелязала, ама не съм обсъждала с моя майстор - дано той си разбира от работата  Joy

http://maistorplus.com/blog/post/268/interioren-spravochnik-za-kuhnq

http://www.showcasekitchens.co.uk/schuller%20ergonomics.html

http://www.rona.ca/en/projects/Kitchen-renovation%3A-size-requirements

# 336
Shadowman, кой материал е по-скъп - масив бук или масив ясен?

# 337
  • Русе

Не е към мен въпроса, но ние като правихме букът беше по-евтин с 15-ина %, после на една цена бяха дъб и ясен. Липата беше като бук-а.

# 338
Чудя се, ако има остров с чекмеждета, то какво е най-удобното разстояние между основния кухненски плот и острова? Или по-скоро какъв е минимумът, за да не е прекалено притеснено?

До колкото си спомням, Gadamer (която пусна и настоящата тема всъщност) имаше същата чуденка за острова, и мисля, че си и направи, така, че може да й пишеш ЛС, ако не види тук, предполагам, че ще сподели.

Раличка, момичето е написало, че става дума за 7 бона и нещо без уредите. Пък за уреди кой колко може да даде отгоре си е негова преценка. И нашите не са 4 бона, но всеки според чергата, предполагам Peace

Това е съвсем така, аз писах, че за мен е безумно, надявам се, че разбираш написаното  Wink И няма да спра да се изумявам как нямате нищо против да ви цакат с такива надценени оферти (по всяка вероятност е така). Уреди 4000 лв не е кой знае какво - ако се купува всичко нужно за нова кухня - т.е. приемаме, че няма нищо налично, средно качество уреди толкова си правят. Тази сума не ме учудва. Но 7000+ само за шкафове, за тази дължина - пак повтарям, за мен е неразумно.

Шадоу, благодаря за мнението. За съжаление друг ден освен събота ни е невъзможен - с нормално раб. време сме през седмицата. Та каквото хванем.

# 339
  • Раковски
ясена е с цена като на бук, но релефа е различен при бука почти го няма, явора е по-доброто.

# 340
ясена е с цена като на бук, но релефа е различен при бука почти го няма, явора е по-доброто.

Т.е. бук и ясен са на една цена (почти) . Явора е по-скъп. Правилно ли, разбрах? А защо явора е за предпочитане?

# 341

Не е към мен въпроса, но ние като правихме букът беше по-евтин с 15-ина %, после на една цена бяха дъб и ясен. Липата беше като бук-а.

Меги,   bouquet За мен всяко мнение е важно.

# 342
  • Раковски
Поправям се, явора, бука и липата са по-евтините масиви, ясена е по-скъп и на структура е като дъба. При дъба и ясена има ясно изразени релефчета (ся не знам как се води) като сърцевидни лъчи, пръстени и т.н. докато бука е гладък и ако се боядисва няма да има този ефект като при ясена. Ще завърша, че не съм специалист по масива и не съм наясно с цялата материя.

# 343
  • Русе
Тъкмо щях да поспоря с Шадоумен, макар че не искам, но се поправи Simple Smile. Ясенът е най-скъп. По-особена му е шарката. Аз лично избирах шарка, тъкмо бяхме решили един вариант точно на ясен и ми показаха "моето" състарено и то беше бук. Липата също много мека и лесно се наранява.

# 344
  • Пловдив
Раличка хич не се учудвай.Диалог поискаха 8000 при мен,като в тази цена не влизаше плот, гръб,механизми,нямаше колона с чекмеджета.Само за шакафовете.Вярно кухнята не е малка,ама и на мен ми се стори безумно,още повече че те работят на модули

Общи условия

Активация на акаунт