Нашите кухни - 56

• 100 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Отвъд алеята зад шкафа
 Rallichka към какъв тип кухня си се насочила като стил? Само кухня ли правите или цяло жилище?

# 646
Ами все има неща дето не ми трябват всяка седмица/ месец.
Нещата, които ползвам всекидневно, просто не са в ъгъла.
За 300 лв да купя два рафта, които събират 2 тенджери и 5 чинии, не ми изглежда рационално при малка кухня (до макс 4 л.м. площ). За мен - така съм преценила  Peace

# 647
Разбира се, всеки си знае площта и какво иска и търси, не си налагаме мненията, само ги изразяваме и евентуално дикутираме  bouquet

Аз просто си държа чиниите отделно, а този шкаф в ъгъла ми е само за тенджери, тавички и форми за печене.

# 648
Чудесни са тези гърбове на кухни, трябва да потърся и други подобни варианти.

# 649
d_koleva, много благодаря!   bouquet
А колко пъти съм ги заглеждала тези, забравих ги. Ще покажа на фирмата вече нагледно какво искам. В къщи съм постоянно заровена до половина в старите шкафове на майка ми,едно време модерни, обаче какво дрънчене и падане на неща ее.... не искам да ми се случва в новата кухня,особено при всички тези иновации днешно време Simple Smile)))

# 650
d_koleva, аа, ясно.
Там нямам тенджери. А и някак си никога не съм искала да държа тази посуда при сифона на мивката.
Реших ги всичките в широко чекмедже, както и чиниите в друго над тях.
Та за тях не се дупя:)))

# 651

pettia2, и ние сме със същата комбинация - тъмна слонова кост/ или крем се води при модекс/ , корк,а за гръб - термоплот - има различни цветове....
Escarlata, много се чудехме за корка, но като че везната наклони в негова полза, защото много ни хареса как изглежда, но да видим ... все още не сме го купили. Съмненията ми все пак остават лекичко, защото ние искаме да сложим такъв в коридора и кухнята. Времето ще покаже дали ще съжалявам. Насочихме се към един вид, който ни препоръчаха, че се слага в  коридор и е малко по-тъмен - отгоре е с покритие дъбов фурнир. А Вие сложихте ли го вече?

# 652
Да, сложихме го, след всички перипетии,които ти описах. Довечера като се прибера ще ти изпратя на лични снимки от стаята - ние само в голямото помещение,където ще са кухнята и хола сложихме корка. Както казваш - времето ще покаже Simple Smile

# 653
Rallichka към какъв тип кухня си се насочила като стил? Само кухня ли правите или цяло жилище?
Гадамер, всичко правим и не е лесно да се изгради някаква свързаност м/у отделните елементи в дома  Laughing, но да се надявам, че ще се справя прилично. Ето такава визия на кухнята гоня, ест. в доста по-олекотен и намален вариант - 2.10х3.30м ще е:
Скрит текст:

Предпочитам точно такъв цвят, но имам затруднения с ориентирането по мострите им, защото нито са ги написали по RAL, нито имат реални имена - само техни си номера  Rolling Eyes

По въпроса с ъгловия механизъм съм твърдо на позицията на Lorenca, но с уговорката, че все пак имам достатъчно друго пространство, за да имам жизнена необходимост точно от ъгловото. При много малки кухни си е по-удобно може би да е с механизъм   Peace

# 654
  • Отвъд алеята зад шкафа

Гадамер, всичко правим и не е лесно да се изгради някаква свързаност м/у отделните елементи в дома  Laughing, но да се надявам, че ще се справя прилично. Ето такава визия на кухнята гоня, ест. в доста по-олекотен и намален вариант - 2.10х3.30м ще е:
Скрит текст:

Предпочитам точно такъв цвят, но имам затруднения с ориентирането по мострите им, защото нито са ги написали по RAL, нито имат реални имена - само техни си номера  Rolling Eyes

По въпроса с ъгловия механизъм съм твърдо на позицията на Lorenca, но с уговорката, че все пак имам достатъчно друго пространство, за да имам жизнена необходимост точно от ъгловото. При много малки кухни си е по-удобно може би да е с механизъм   Peace

Аха, ясно - фрезован МДФ, тъмен плот... а проект имаш ли на кухнята?

# 655
Не, нямам. Не и във вид, годен да създаде каквато и да е представа за това, което ще е. Хубавото е, че вече имах 2 срещи с майстора и прави впечатление, че разбира какво искам от 1 дума, а и той самият предлага варианти, така, че разположението и размера го изяснихме. сега чакам оферта за кухня с МДФ вратички и с ПДЧ-такива. Колебанията ми са само относно цвета, другото е решено (уж  Grinning).

# 656
Ми, кухненската ни част не е малка - П-образна горе долу - 2 х 4 х 1.50 м. Просто на мен ми харесва навсякъде да има механизми за улесняване, няма да съм все млада, я Mr. Green

Раличка, да покажеш снимки после на кухнето Peace

Нашата ще я прави Shadowman, ама първо да ни направят подовете и тогава Grinning

# 657
  • София
Скрит текст:
Здравейтеее,отдавна не съм влизала и толкова много се е насъбрало да чета Simple Smile)) Честно да ви призная дадох си 2-3 дни почивка,защото от много четене и проучване, обикаляне, отсяване и какво ли не... малко прегрях май и загубих в един момент реална представа за някои неща Simple Smile

Моля ви за съвет, тъй като ето тук вече се изчерпах и седя и гледам и не мога да си представя какво може да се направи в случая.
Какво да правя в с този ъгъл? Толкова много исках чекмеджета, а накрая се оказа,че няма място за тях. Дори и под мивката няма да имам тези,които исках..... малко място.Но вече свикнах с новите идеи.
Но този ъгъл.....
http://media.snimka.bg/s1/4264/034773026-big.jpg?r=0
отваря се с вратички и вече не знам дали може да се сложи някакъв механизъм или мястото си е достатъчно малко ( 1,34см) и ще мога да стигам навсякъде в този шкаф... Просто се страхувам да не се наложи да изкарвам всичко,докато стигна до определено нещо......
[/spoiler]
Escarlata, извинявай ако си показвала целия проект и съм го пропуснала, но не може ли да смениш мястото на съдомиялната и шкафа отдясно? Или да изместиш съдомиялната 20-30 см надясно? Така вместо глух шкаф ще можеш да сложиш чупеща се вратичка, което е много по-удобно.

# 658
Комарчеее,  Hug

де да можех,но до съдомиялната,която е 60 см, идва веднага мивката и шкафа отдолу и после глупавата двойна колона, която разделя цялата кухня на две.....

# 659
  • Под Сините камъни
Момичета аз пак с питане,ама Раличка е виновна пусна ми мухата  Mr. Green
Та според вас как ще е по удобно да се вгради фурната
така в колона
или така
Мъжо не може да си обясни като е далеч фурната от аспиратора къде отива парата при печене  newsm78.Моля споделете мнение,който има доволен ли е от вградената фурна в колона и не съжалява ли за решението си

Общи условия

Активация на акаунт