Меню за Нова година???

• 110 224
  • 462
  •   1
Отговори
# 300
  • В градината...
Утре ще квася мляко, в сряда ще го цедя. Снежанка. Другото ще е руска салата. И домашни мезета. Традиционно от соц-а. Но пък само веднъж в годината правим. Та, това ще ни е. Най-много и питка да опека. Сами ще сме с децата, та защо да се презорвам ... Мисля за десерт да правя едни "Руски шапки".

# 301
  • Най-красивата страна
1.Салата овчарска
2.Зелена салата
3.Руска салата
4.Пиле в палачинка
5.Свински рулца
6.Пилешки рулца
7.Картофи по селски
8.Пълнени гъби
9.Погача
10.Плато мезета
11.Плато сирена
12.Ядки
13.Торта-шоколадова
14.Руло с шипков мармалад
15.Плодове

# 302

Ветрилото стана разкошно!
Страхотно изглежда. Може ли рецептата.
В сайта rosali.bg я има. Качил я някакъв господин, който ми е откраднал снимките от тук.

Иначе аз за Коледа поръчах от ресторант. Вчера доядохме последните неща. За 5 кг. готвени неща дадохме 70 лв. Много сме доволни! Чудя се дали и за Нова година да не поръчам, че се уморих от коледните сладки и разните постни манджи, пък и съм на работа на 31.12

# 303
1.Салата овчарска
2.Зелена салата
3.Руска салата
4.Пиле в палачинка
5.Свински рулца
6.Пилешки рулца
7.Картофи по селски
8.Пълнени гъби
9.Погача
10.Плато мезета
11.Плато сирена
12.Ядки
13.Торта-шоколадова
14.Руло с шипков мармалад
15.Плодове

Може ли рецепта за пилето в палачинка?

# 304
Искам да направя аеро баклава( с кексова плънка). Рано ли е да я направя днес? Да не се изтровим на нова година, предвид че е с яйца.

# 305
Аз за НГ за десерт съм решила да си спретна любимата на всички Салам торта, която цяла година се каня да направя.

# 306
  • Най-красивата страна
Рецептата за пиле в палачинка
https://receptite.com/%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b0 … d0%bd%d0%ba%d0%b0

# 307
  • Sofia
За сега така иглежда нашето меню, но го мисля още, та... Иначе и ние сме си обичайните 3ма + мама.
1.   Киш с цвекло и сирене;  зелена салата – предястие
2.   Бриош хляб
3.   Салата с булгур
4.   Салата с целина и круша
5.   Салата със зелении, ябълка и бекон
6.   Печен свински врат;  сметанов сос с гъби и Пюре от патладжан, ...
7.   Гъбена крем супа с бриош крутони
8.   Сирена
9.   Панетоне сладкиш
10.  Баклава
А мама ще направи баницата (със спанак и сирене) за късметите.

🍀HAPPY 🍀, направи я по-късно по възможност, иначе  и от днес да е, ако я съхраняваш на студено, какъв е проблемът?!   За мен няма.

# 308
Искам да направя аеро баклава( с кексова плънка). Рано ли е да я направя днес? Да не се изтровим на нова година, предвид че е с яйца.

Мисля, че в никакъв случай няма да се изтровите. Ще си стои в храдилника. И аз я правих за Коледа, на 24 декември, днес още имам 2-3 парченца, прекрасни са си. Просто ще е по-отлежала, ако това не те притеснява.
Между другото точно на Морена рецептата използвах, страхотна е и й благодаря!

# 309
  • Sofia
Радвам се, че сте доволни, Марджи! Simple Smile

# 310
Утре ще квася мляко, в сряда ще го цедя. Снежанка. Другото ще е руска салата. И домашни мезета. Традиционно от соц-а. Но пък само веднъж в годината правим. Та, това ще ни е. Най-много и питка да опека. Сами ще сме с децата, та защо да се презорвам ... Мисля за десерт да правя едни "Руски шапки".
Може ли рецептата? Благодаря!
Руската салата /салата "Оливие" ми е топ любима/, но съм чувала че и в Румъния правят някаква подобно, с друго име де.

# 311
  • В градината...
Руските шапки мисля да ги правя с дулсе ди лече /има и други варианти/ по тази рецепта https://www.cookwithasmile.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0 … 0%BF%D0%BA%D0%B8/
Тук са без http://fedorcka.blogspot.com/2016/01/Russian-Hats.html
За да не пиша нов пост, се редактирам. Тази вечер правих една салата, която спокойно може да мине за новогодишна.
Зелена салата, чери домати, авокадо, запържени в зехтин кафеви печурки, червен лук, настъргано биволско сирене и чеснов сос от кисело мляко. Зехтин. Стана страхотна и лека. Вместо чери домати понякога слагам сушени в зехтин. Отгоре ръся подправка от хималайска сол, сушен чесън и сушен магданоз.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 21:20 от perunika

# 312
  • София
За Бъдни вечер си имахме пълна програма:
1. боб
2. сарми с ориз и зелеви листа
3. пълнени сухи чушки с булгур
4. питка
5. тиквеник
6. туршия
7. греяна ракия
8. плодове
9. ядки

На Коледа направих шопска салата, пържоли с лук и сирене в йената и домашна точена торта за десерт.

За НГ менюто ще е:
салата от айсберг, чери домати, краставици и скариди с чесново-лимонено-горчичен дресинг
домашна питка
пастет от яйца и извара към питката за разядка
капама
задушени червени картофи с билки
плато с мезета - сирена и меса
тирамису
баница с късмети

# 313
За месното още не съм решила, но най- вероятно ММ ще го измисли, понеже аз не ям месо и едва ли ще сготвя нещо хубаво.
Останалото ще е:
Салата айсберг в някаква вариация, мисля да пробвам с круши.
Салата рулца от раци плюс сладка царевица и майонеза.
Картофена салата
Кюфтенца от нахут
Баница с късмети
Бисквитена торта с маскарпоне

# 314
  • София
Като казахте "круши" да ви дам идея за едно страхотно предястие, което ще правя за Нова година. Много лесно и вкусно:
Круши, запечени със синьо сирене-перфектни за сезона, с чаша червено вино
Крушите се обелват, разрязват се на половинки , почистват се от семките и се нареждат в тавичка с разтопено масло. Задушават се до омекване на слаб огън.
След това, върху тях се подреждат парчета синьо сирене и се запичат.

Общи условия

Активация на акаунт