Меню за Нова година???

• 107 701
  • 462
  •   1
Отговори
# 420
Моето меню:

Предястия:
- хапки от сини сливи, запечени в бекон
- салата "Оливие"от "Березка"
- сиренца, мезенца, разядки

Основно:
- свински вратни пържоли, запечени на фурна с ябълки, лук и мед
- пържени картофи (за детето)

Десерт:
- плодове, ядки и т.н.

# 421
  • При децата ми
Да попитам и тук: Ще правя руска салата, но искам този път да си направя аз майонезата. Донесоха ми домашни пресни яйца и искам да опитам да направя. Та в този ред на мисли, дайте изпитана рецепта за майонеза?

# 422
  • Сф
Да попитам и тук: Ще правя руска салата, но искам този път да си направя аз майонезата. Донесоха ми домашни пресни яйца и искам да опитам да направя. Та в този ред на мисли, дайте изпитана рецепта за майонеза?
Не бих рискувал с домашни и сурови яйца. Едни приятели така се натръшкаха със салмонела.  От техните си яйца. Не бих и яла , ако някой е приготвил нещо със сурови яйца. Вземи си готова руска салата от Березка. Като домашна е.
С рецепта не мога да помогна,  съжалявам.

# 423
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Тази година мисля да приготвя повечето неща в кукъра. Ще има
свински вратни пържоли на кукъра
салата с кус кус пак сварен на кукъра, после слагам риба тон, майонеза, кисели краставички и настъргана моцарела
баница с късмети
печена ципура за неядящите месо
ядки
плодове
безглутеново брауни
купешка баклава
мариновани червени чушки с чесън и магданоз
кьополу
Естествено това ще се яде няколко дни, то поне до 5-ти няма да се готви.

# 424
Sysly, точно на твоята вълна съм и аз.
За домашни събирания преди подготвях много предястия, хапки, две салати и тн. и като се стигне до основното, вече сме се нахранили.
Затова от известно време се ограничавам до една салата, едно-две предястия, основно и десерт. Ядки и други пълнежи въобще не сервирам. И пак сме преяли. Да не споменавам, че за Коледната трапеза бях омесила две фокачи, до които така и не стигнахме.

Тази Нова година сме у дома и менюто е такова:
Салата - мъжът ми пожела по никое време Великденска Rolling Eyes Ще я "ъпгрейдна" с пъдпъдъчи яйца, аспержи и разни кълнове.
Предястие - лучени сарми с пуешко или скариди с чесън, масло и бяло вино на тиган - ще се почудя още малко.
Основно - телешко дърпано със сос чимичури и глазирани кореноплодни зеленчуци.
Десерт - мини чийзкейкчета с домашното ми сладко от вишни.

# 425
Тази година дъщеря ми и зет ми ще са ни на гости, та менюто ще е по-богато.
Миналата година бяхме само аз, ММ и малката щерка и направих една тенджера сарми с кисело зеле и кайма, баница с късмети, ядки и това беше.
Тази година ще направя
1.руска салата по рецепта на Пепчо, 2.погача по рецепта на "Приказна кухня с Ани"
3. дърпано свинско с гарнитура печени зеленчуци (моркови, лук, пипер)
4. Баница с късмети
5. Баклава по рецепта на Марчева
Дъщерята ще донесе салата с домати, краставици, айсберг, авокадо и маслинова паста.
Май ще преядем. 😁

# 426
  • Sofia
Ние пък тази година за сефте сме без тийнейджърката, която ще е с прители и само мама ще е у нас.
Основното ще е любима и така наречената у родата "френска манджа" - на слоеве св. бон филе, запържени гъби, топено сирене и заквасена сметана в йената с капак на бавен огън.
Другото ще е:
- яйчена салата
- панирани пил. филенца и топени сиренца с вишнево сладко
- салата Капрезе с бейби моцарела и чери домати
- Руска салата
Плодове и карамелизирани банани с йогурт с кокос и шоколадов сос или шокол. капки за хрупкавост, още не съм решила.
О и баница с късмети разбира се. Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 14:25 от Morena

# 427
  • In transit
Ще празнуваме с компания, няколко семейства, всеки ще направи/купи нещо. От мен салатите:
1. Руска по пиемонтски, вече е готова, защото е по-вкусна, като престои.

2. Салата Витамина, както я наричат приятелките ми- с червено зеле, нар, ябълка, орехи и пикантен дресинг.
3. Домашна туршия
Освен това ще има:
-мезета
-суджук на гребен
-хапки ребърца
-7 вида ядки и сушени плодове, за благополучие
- цитруси
-баклавички
-баница с късмети

Последните години не правим основно, но за мъжете са суджука и ребърцата, да не умрат от глад. Joy

# 428

Майонеза може да се направи и с варени яйца. Рецепти има много в нета.

Руската салата за Нова година я правя винаги с варено пилешко филе. Изключително вкусна става, даже бих казала, че е черешката на новогодишната трапеза у дома. Каквито и чудесии да сготвя, всички си чакат с най-голямо нетърпение руската салата и това е. Преди години се опитвах да разнообразявам салатите, но вече се отказах.

# 429
Отказах се отдавна от руската салата, а я правя фантастична.Innocent За големи събирания съм правила по една тенджера. Grinning Сега ако мушнем по три лъжици руска салата с една препечена филийка, направо може да си лягаме. Всичко друго ще остане недокоснато. Grinning

# 430
Уж нямаше да правим много блюда, но пак на там отиваме. А дори ще сме в намален състав. Правя задължително руската салата с пилешко филе и варени белтъци, ще има и филе от сьомга със зелени аромати на фурна за основно, салата айсберг със сушени домати, пармезан, гриловани маслини и запечени семки, задължително мезета и ядки, баница, и голяма бутилка Мартини. За десерт шоколадовите бонбони-бутилки пълни с различни висове алкохол. Ако ми стане време от парено тесто правя еклери пълнени с мус от крем сирене и орехи. Количествата са съобразени с гостите и никога нищо не остава неизядено и без да се преяжда, което много ме радва. Весело посрещане!

# 431
  • софия
И моето меню е ясно вече:
Шопска салата
Салата с цветна паста и риба, тя е и като предястие
Ядки
Мезета
Сарми
Свинско на хапки с гъби и лук
Печено пиле и задушени/запечени картофки
Баклава

# 432
  • Майничка
Брускети с пушена камбала за предястие.
Салата от зеле, ряпа, цвекло, моркови и ябълки с топла медена заливка.
Мариновани вратни пържолки с печурки на фурна.
Десертът вероятно ще е чийзкейк в чашки или някакъв трайфъл, според настроението ми утре.
Баница с късмети, но тя ще е за закуска на следващата сутрин.

# 433
  • Sofia
Баница с късмети, но тя ще е за закуска на следващата сутрин.
Баницата и у нас е за закуска на 1ви. Simple Smile

# 434
  • Варна
Ние от няколко години на нова година сме на рибни ястия. Слага айсберг със скариди, рибни кюфтета. Ядки, плодове, сирена, кашкавал. Щрудел вместо баница.

Общи условия

Активация на акаунт