Меню за Нова година???

• 108 036
  • 462
  •   1
Отговори
# 435
Чак сега откривам темата и се връщам да чета и събирам идеи. Днес пазарувах напосоки, защото още нямам избистрено меню, а утре съм на работа до обяд и ще стане прекалено късно. Основното ще е бон филе, още обмислям как точно да го сготвя, дали на тиган или във фурната. Руска салата (иначе няма да дойде новата година), пролетни рулца, някаква лека салата (може би зеленолистна). Предястията като цяло са под въпрос - ще черпя идеи от вас. За десерт баклава и баница с късмети.

# 436
  • Sofia
Чак сега откривам темата и се връщам да чета и събирам идеи. Днес пазарувах напосоки, защото още нямам избистрено меню, а утре съм на работа до обяд и ще стане прекалено късно. Основното ще е бон филе, още обмислям как точно да го сготвя, дали на тиган или във фурната. Руска салата (иначе няма да дойде новата година), пролетни рулца, някаква лека салата (може би зеленолистна). Предястията като цяло са под въпрос - ще черпя идеи от вас. За десерт баклава и баница с късмети.
Виж  моето основно малко по-нагоре. Simple Smile

# 437
Виж  моето основно малко по-нагоре. Simple Smile
Точно за подобен вариант си мислех, да го сложа във фурната и да не го мисля повече Simple Smile . Пък и домочадието ще го одобри повече според мен.

# 438
  • Бургас
Вече са ми готови тиквеника и соленките.
Пържолите са мариновани със соев сос и сок от киселите краставички. Утре ще ги изпека с гъби, праз и топено сирене.
Ще правя и джолан с боб и кисело  зеле в гювеча.
Лозови сарми.
Сушени червени чушки с боб.
Европейска салата.
Мезета, ядки.

Ще има и картофи, но не съм решила дали на салата или татуирани.

# 439
Свинската плешка поема аромата на подправките, след малко ще я сложа да се пече бавно.
Баклавата е сиропирана от вчера на обяд.
Снощи направих руската салата.
Остава питката, баницата и гарнитурата за дърпаното свинско (бях правила преди време печени във фурната моркови лук и пипер, трябва да потърся рецептата, беше нещо подобно на глазираните моркови, които пусна звънче в тази тема или в другата за бързите отговори).

# 440
Да попитам и тук: Ще правя руска салата, но искам този път да си направя аз майонезата. Донесоха ми домашни пресни яйца и искам да опитам да направя. Та в този ред на мисли, дайте изпитана рецепта за майонеза?

Ето

Но не съм я правила от години точно заради страх от салмонелоза. Вкъщи харесваме лидълската майонеза, много е вкусна и с нея правим салати.

# 441
Мини баклавата е готова. Среднощна снимка с лоша светлина. Този път в малка тава за пай, да намалим калориите и да остане повече място за останалите благини.

# 442
Ще празнуваме с приятели Нова година, менюто ни ще бъде горе - долу следното:
Салата домати с бурата.
Фурми с горгонзола и орехи, любимо на мъжа ми.
Любимата ми зелена салата със синьо сирене, круши и орехи.
Основно: пилешки пържолки с гъби.
Ребърца на скара.
Десерт: сладолед и ядки.
Забравих....ще има и задължителните сармички.
Весело посрещане на Новата година 🍀🍸

# 443
  • Далечният изток
И ние ще сме у приятели. Нашето меню:
Салати картофена и Снежанка
Ядки и сухи мезета
Две основни - пилешко с гъби, топено и пушено сирене и сач със свинско
Десерт - Френска селска торта, плодове
Баница с късмети

От мен тази година баницата и салатите Simple Smile

Весело изкарване на всички и успешна Нова година!

# 444
  • Буркина Фасо
И ние ще сме у приятели. Нашето меню:
Салати картофена и Снежанка
Ядки и сухи мезета
Две основни - пилешко с гъби, топено и пушено сирене и сач със свинско
Десерт - Френска селска торта, плодове
Баница с късмети

От мен тази година баницата и салатите Simple Smile
Весело изкарване на всички и успешна Нова година!
няма ли да пиете, бре ? Smiley

# 445
  • Далечният изток
И пиенето ли трябвало да изредя?!
Grinning

# 446
  • софия
Нашето меню е готово:
Солена торта и солени еклери с рибен пастет, масло с хайвер
Снежанка
Млечни и месни мезета
Дърпано свински и телешко с гарнитура френски фасул
Торта "Манастирска колиба"
Плодове
Баница

Весело и приятно посрещане на Новата година!

# 447
  • Буркина Фасо
И пиенето ли трябвало да изредя?!
Grinning
от него се започва. Smiley
нали трябва да си избера гостоприемник за тази вечер.rotfImbo  как да дойда при вас?

# 448
  • Далечният изток
Започва и завършва... Simple Smile
Ама що пък баш при нас бре?!

# 449
  • Буркина Фасо
Започва и завършва... Simple Smile
Ама що пък баш при нас бре?!
трябва да имам избор Smiley
още малко ще ви чета и ще се ориентирам

Общи условия

Активация на акаунт