Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 994
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • на плажа
Момичета, вие освен на хомеопатия, разчитате ли на други средства - афа, разни добавки и прочее. Аз лично давам само мед с джинджифил 30- 40 дни по 2-3 ден, после 10-20 дни почивка и така. Чудя се, защото от днес синко май има хрема и не зная как да го предпазя, така че да не наруша хода на хомеопатичното лечение.

# 136
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
нищо не давам.
понякога иска да яде мед, помагало му за гърлото - давам му да яде.
миналата седмица беше болен - 2 дена беше с Т и само спа! и ХЛ не дадах, защото той само спеше. след 2 дена сън беше здрав.

сега уикендът вкъщи аз и мъжът ми бяхме болни - ядахме чесън. детето е здраво, чесън не яде  Mr. Green

всеки ден поне 1 час на чист въздух, независимо от времето. Peace

# 137
  • Пловдив
Аз също нищо не давам когато сме на хомеопатично лечение.

# 138
  • Пловдив
Рибено масло-мнооого полезно и вит.С,от време на време.Хомеопатично не съм давала от година сигурно.

# 139
  • на плажа
На нас вчера ни смениха ХЛ. Сега детето е с ускорено дишане. Хомеопатът ми каза да му дам наобяд и късно вечерта. Знаех си, че не бива да го повтарям.

# 140
  • Пловдив
Пани как е детето?

# 141
Ех, нито с едното, нито с другото мога да направя компромис...Кофти!
Не знам, ще събирам мнения и дано ми се изясни картинката. Просто ни е нужно
Мбързо да се насочим, защото при дъщеричката 2 ушни възпаления доведоха до пукане на тъпанче. Според мен е време за промяна в подхода, дано съм права. А сега пак тръгна на градинка и ми се ще да изпреваря събитията и да си имаме вече хомеопат за връзка и помощ Rolling Eyes
Peace Успех!В правилната посока си...само че има дефицит на кадърни хомеопати.
А ако научиш нещо за тия новите имена - пиши и на нас  Wink

п.п. на Видова звъня ли?Тя взима ли пациенти?
Момичета, предполагам и вие сте от Пловдив. И аз съм в търсене на добър хомеопат за дете. Бях при Тони Кочева, мила жена, отзивчива и внимателна. Скъпичък е прегледа, за вторичен незнам как е, защото ходихме само веднъж. Мъжът ми нещо не я хареса, а все пак сме двама родители и ще търся лекар, който да харесва и на него. Насочила съм се към др. Татяна Апостолова-онколог и класически хомеопат. Намерих я случайно при поредното търсене в нета. Но не намирам някакви мнения за нея. Ще съм благодарна ако някой сподели. Още не съм звъняла за час.

# 142
  • на плажа
С влажна отхрачваща кашлица. Отмина ускорението. Снощи счуках чесън и го оставих за няколко часа в спалнята.Цяла нощ се чувствах като в шкембеджийница, но е факт, че помага- отбъбва лигавицата и действа добре на дихателните пътища.

# 143
  • на плажа
Лек засега регрес в хода на заболяване дали може да се приеме за лечебна криза или ....

# 144
Лек засега регрес в хода на заболяване дали може да се приеме за лечебна криза или ....

лечебната криза мисля, че се появява веднага след взимане на ХЛ, а не в процесът на лечение....
т.е. ако е минало време и детето се влошава, то лечението не е правилно. според мен. Peace

# 145
  • на плажа
Не че се влошава, по-скоро пак му се сгъстиха сополите. Не съм сигурна какво се случва. Хомеопатът казва - наблюдавай и чакай. Уфффф!

# 146
Лечебната криза може да се появи и след месец, зависи от организма.

# 147
Говорили сме, че жизнената сила има компоненти - чувствителност, възприемчивост, време до първа реакция и време до последна /излекуване/ реакция.  Лечебната криза, която по същество представлява засилване на съществуващите симптоми и която при правилна доза и потенция трябва да е почти незабележима за човека, зависи от всички компоненти на жизнената сила взети заедно, а не както на пръв поглед би се помислило, от реактивността на ЖС. Защото човек може да е реактивен, но по-ниско възприемчив или чувствителен. Така че кога точно ще "чуе" стимула /т.е. ще "чуе" хом. лекарство/, кога ще го възприеме /ще изработи адаптационен отговор/, как и кога ще го прояви, зависи от конкретния човек в конкретното състояние на прием. При всеки се променя по различно време. Пила съм конституция в ЛМ, в 30, в 30 през чаши, в 200 /извън острите/. Моментното състояние на човека определя и неговата реакция спрямо хомеопатичния стимул.
При едно хронично състояние например: чувствителността често е ниска или потисната, в резултат на алопатични лекарства. Възприемчивостта е висока – човекът се адаптира и поддържа симптомите толкова години. Време до първа реакция– намалено, бавно, до последна реакция – безкрайност. Площта на състоянието – по принцип е голяма /хроника/. Реактивността тоест като цяло е или намалена, или потисната. Та  една потисната чувствителност и реактивност трябва да се различат от ниска чувствителност и бавна реактивност при здраво състояние, щото на такъв хроничен човек като в примерния случай ако му дадеш висока за него потенция, това потискане така може да се "оттисне", че да направи внушително влошаване, да даде яростна реакция и тогава лечебната криза всъщност се явява твърде силна, за да се понесе без намеса.

# 148
  • на плажа
Мече, въпреки филологическите ми познания, трудно те разбрах  Wink. Върнах се два пъти да чета. Нашият хомеопат каза, че излизането на секретите навън е добра реакция и каза, че това е първият път, в който реагира супер( защото предишните пъти винаги са протичали със спазми, а сега два пъти го водих в пулмологията да го слушат - просвирва, но няма спазъм ). Доволна и спокойна съм!

# 149
привет, пак имам философско-екзистенциално питане  Mr. Green

от декември някъде детето си промени държанието (фаза, защото същата промяна виждам сега в приятелчето му, едни и същи изрази, а от средата на декември не са всеки ден заедно, само 1 път в седмицата, та взаимно влияние изключвам).

декември: промяна в държанието, кашлица - дъх не можеше да си поеме.
нищо не съм давала. кашлицата отшумя.
януари: тръгна на градина. кашлица.
края на януари: - болен, висока Т, два дена само спа, нищо не съм давала, кашлицата отшумя.
поведението продължава да е същото, около устата му избиха петна дерматит, които са във формата на 2ра усмивка - под долната устна и от страни на ъгълчетата като 2 чертички на смайли  Crazy
отказва да си играе с децата в ДГ, дразнели го. играе си само с възпитателката, ако я няма и е голяма драма!

та, чуденката ми е: да се обаждам ли на хомеопата? от весело, жизнерадостно дете се превърна в мрънкоч, който избухва и ни тиранизира.
някакси избиването върху кожата не ме тревожи, просто не мога да разбера има ли проблем или смяната на яслата с градина (ново предизвикателство), моето отношение към него предизвиква това поведение и трябва аз нещо в мен да променя или да звъня на хомеопата да даде ХЛ за новото душевно състояние?

декември имаше страхове да не дойде някой в нас, страх го е от тоалетната и подобни неща. от друга страна говори много добре и понякога ни затапва с изречения, които сам си измисля, не е чувал от нас  Crazy
отново се засили и проблемът с храненето. яде общо 5 храни. всичко е бяло, бледо жълтеникаво, почти неутрално на вкус и шоколад (все тая дали е  черен шоколад или какао без захар... Whistling)... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт