Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 71 003
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Препоръчайте ми класически хомеопат , имащ практика в Пловдив . Става въпрос за възрастен пациент с псориазис . Благодаря !

# 151
  • на плажа
Ася, аз бих се обадила на хомепата. Това, че е кашляло, спирало, кашляло и накрая обрив вероятно е ОК, но все пак е добре да се чуете за промяната в поведението.
 Моят син пак започна да подкашля сухо. Секнаха секретите, но като спеше снощи гърлото му хъркаше. Пак съм в изходна позиция.

# 152
Има ли някой представа какво може да му е на детето ми?
Вчера сутринта започна с треска, последвана от висока температура, веднага след като я вдигна избиха пъпки - големи, плоски, безформени, по цялото тяло които след половин час изчезнаха.
След обяд температурата спадна за няколко часа, но вечерта всичко се повтори - отново треска, висока температура, пъпки за половин - един час (този път го сърбяха). Температурата продължи цяла нощ и в момента е така. Оделно е с кашлица, по скоро прокашляне и лека хрема.
Преди два дни дадохме ХЛ-во Нукс Вомика с цел да оправим запека (не го даваме за първи път, до сега  добре се е повлиявал от това лекарство). Първоначално помислих, че пъпките са добър показател, но повторното им появяване ме притесни. Ако е грип, какви са тези пъпки?
Подържам връзка с хомеопата ни, след обяд имам уговорен час и ще го прегледа, но ми се ще да чуя и вашето мнение.

# 153
# 154
asyalein, да такива са.

# 155
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
това е уртикария.
Т незнам от къде идва, уртикарията е без съпътстваща висока Т.

# 156
  • Пловдив
Преди време карах вирус, който беше съпътстван от обрив (но не такъв). Само че моят обрив се задържа 1-2 дни, след което изведнъж изчезна....Какво казва хомеопатът?

# 157
Може ли да се взимат заедно игнатия 30, ципрофлоксацин и дицинон?

# 158
За бъбречна инфекция ли е изписан?  Едва ли има смисъл от Игнация и антибиотик заедно.

Скрит текст:
Наскоро попаднах на предаване по СНН за антибиотиците от групата на флуорохинолоните, какъвто е Ципрофлоксацина. Тъй като флуорът е невротоксин, дават много странични ефекти, някои от които доста сериозни. Затова трябва да се изписват само в наистина крайни случаи, когато инфекцията не се повлиява от други антибиотици.

# 159
Доста е писано в темата - алопатията и хомеопатията действат по различен начин на организма. По-добре щом сте решили да ползвате алопатия, то да си довършите АБ (не, че той води до цялостно здраве) и после да следвате предписание на класически холеопат (което вече води до здраве).

# 160
Игнацията ми е изписана за тежест в гърдите и въздишки, трябваше едни месец да я взимам два пъти седмично.Преди 4 дни ме оперираха и след операцията ми изписаха антибиотика и кръвоспиращото лекарство.Не мога да се свържа с лекуващия си хомеопат, събота и неделя не работи. Но въздишките зачестиха , а игнацията много ми помага в такива моменти, но ще ви послушам и няма да ги смесвам.
Пролетен дъждец, аз се лекувам само с хомеопатия, но в случая ми казаха, че АБ е задължителен Cry нямах избор.

# 161
Понякога нямаме избор, истина е. Утре е понеделник и ще можете да го обсъдите с хомеопата.

# 162
  • Русе
Игнацията ми е изписана за тежест в гърдите и въздишки, трябваше едни месец да я взимам два пъти седмично.Преди 4 дни ме оперираха и след операцията ми изписаха антибиотика и кръвоспиращото лекарство.Не мога да се свържа с лекуващия си хомеопат, събота и неделя не работи. Но въздишките зачестиха , а игнацията много ми помага в такива моменти, но ще ви послушам и няма да ги смесвам.
Пролетен дъждец, аз се лекувам само с хомеопатия, но в случая ми казаха, че АБ е задължителен Cry нямах избор.
Това много не ми прилича на хомеопатия Rolling Eyes

# 163
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
детето се върна вчера от баба си - с ужасяваща кашлица. цяла нощ не спа. там при нея е повръщал през нощта от кашляне.

всеки път като има раздяла (не ходих с него) и веднага се появява тази кашлица... Confused предният път се появи като се опитах да го преместя окончателно в неговата стая...

установих, че нетърпимото му поведение се корени в моите думи Embarassed
много дълъг път се е отворил пред мен...

# 164
Мече, въпреки филологическите ми познания, трудно те разбрах  Wink. Върнах се два пъти да чета. Нашият хомеопат каза, че излизането на секретите навън е добра реакция и каза, че това е първият път, в който реагира супер( защото предишните пъти винаги са протичали със спазми, а сега два пъти го водих в пулмологията да го слушат - просвирва, но няма спазъм ). Доволна и спокойна съм!
Е, ми, това звучи добре. Сополи Laughing вместо спазми, тоест по-маловажни органи и системи, вместо по-важни.
/и аз съм филолог по образование, но дотам - нямам интереси в тази насока, иначе като се прочетох, чак на мен си прозвучах сложно newsm78 Laughing, че и с тези дъъъъъъълги изречения...../ Но няма как да обобщя толкова много информация в кратък пост.

Общи условия

Активация на акаунт