Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 71 158
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
двете деца боледуват повечето пъти от едни и същи вируси,първо единия,после другия .
 Малката й минава повечето пъти без нищо-нито алопатия,нито хомеопатия,жизнената й сила се справя,но  тя от малка е едно усмихнато и щастливо дете-така мога да я опиша с една дума.Вече е на 4 и половина и дробчетата както казва лекаря са й съхранени ,досега не е е слизала инфекция надолу,не е правела и никакви други усложнения.
Баткото не е като нея и е по-често болен  и е правел усложнения.

# 211
Благодаря за книгата!

# 212
  • Русе
И аз си изтеглих книгата. Благодаря!

# 213
Здравейте! Според нашия хомеопат, имунитета пада около рождения ден.Имате ли обяснение защо е така?

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 17:04 от leila li

# 214
# 215
Здравейте, може ли някой да ми каже какво е характерно за детето калкареа фосфорика? Или да пуснете линк, където да прочета по-подробно? Благодаря!

# 216
аз пак имам въпрос, Мече. Кръвното е непостоянна величина. Ако няма някакви индикации за неразположение от ниско/високо кръвно (например главоболие или световъртеж, че това ми хрумна на първо четене), но в същото време е далеч от условно приетото нормално, то хомеопатията разглежда ли го като нещо, върху което трябва да се обърне внимание?

# 217
  • на плажа
Днес бяхме на преглед. Назначи му ново лекарство, защото картината е друга. Оф, аман от вируси!

# 218
аз пак имам въпрос, Мече. Кръвното е непостоянна величина. Ако няма някакви индикации за неразположение от ниско/високо кръвно (например главоболие или световъртеж, че това ми хрумна на първо четене), но в същото време е далеч от условно приетото нормално, то хомеопатията разглежда ли го като нещо, върху което трябва да се обърне внимание?
Докато не пречи на нормалното съществуване на индивида, няма симптоми, не е засегнато пълноценното функциониране на органи и системи, човекът се чувства добре и няма оплаквания, не се взема предвид. Същото е с пулса, с килограмите и с какво ли още не. Хората сме създали условни числови диапазони, в които трябва да се вместваме, всичко извън тези норми се води рисково. Но до там. Примерно аз съм с ниско кръвно откакто се помня, под нормите съм. По време на едната ми бременност се вдигна до 120/80, което е прието за идеалната стойност, но за мен се явяваше високо и имах доста съпътстващи неразположения на високо кръвно. Има хора, които живеят чудесно със сърце извън ритъм, до такава степен са свикнали с това, при това нямат причина /физическа, де/, за аритмия. И т.н.

# 219
  • на плажа
Да споделя - новото лекарство не му повлия. Направи ужасен спазъм. Сега дадох арсеникум албум и чакам. В 6,30 му го дадох, в 7,30 отчетох леко подобрение и след час отново учести дишане и пулс. Според хомеопатът е реакция към лекарствоти. Ще чакаме до 10ч, за да видим има ли промяна. Аз съм като парцал.  Много ме е страх да не финишираме отново в болницата.

# 220
Мече, благодаря!
Пани, не мога да коментирам лекарствата и приложението им, но оставам с впечатление, че имате необходимия конткакт с хомеопата. Това е определено положително. Така че - стискам палци по-бързо и качествено да се възстанови детето. А ти се опитай да се отървеш от тези страхове. Те не само, че не помагат, но може и да повлияят негативно. Успех!

# 221
  • на плажа
Контактът го има, но се притеснявам да не вредя на детето с тази упоритост да не даваме вентолин.Пулсът му е вече 125

# 222
  • Пловдив
Пани този пулс много ли значи е ускорен?питам защото аз не съм броила пулса при спазъм,а все дишането,при моя е стигало до 40 пъти дишането,не повече.При последните пневмонии дишането също беше ускорено като при спазъм.

# 223
  • на плажа
Дишането му е 30, но пулсът е много ускорен и това говори за недостиг на кислород. Но пък е жизнен, яде, малко е капризен. Тя твърди, че трябва да чакаме, защото ако отида сега в болницата ще почнем от нула. Ще и се доверя, но ако не се подобри - отивам.

# 224
Пани, защо не опитате с малко дихателни упражнения? Легнал и да диша бавно и дълбоко с диафрагмата? Наблюдаваш да се движи само корема и да не се движат гърдите. Това помага много за обмяна на кислорода. Вдишва дълбоко, задържа секунда, издишва, задържа ....

Общи условия

Активация на акаунт