Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 71 163
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Пани, а имаш ли кой да помага? Аз наблюдавам при нас, че когато съм много изтощена и няма кой да ме смени за мъничко, се предават и страховете ми и паниката на детето. Дано не стигнете до болница!

# 226
Пани, моля се да се оправи детенцето, без да стигате до болница.
Скрит текст:
При спазъм се препоръчва точно обратното на дълбокото дишане. Трябва да се пристегнат гърдите на детето с мек шал или да седне в скута на майката и тя да притисне гърдите с ръце. Целта е да диша плитко. Ходих на курс по Бутейко след като миналата зима щерката получи ларингиалния спазъм. Дълбокото дишане още повече влошава спазъма. Януари се чух с една от майките на курса, чиито деца са с астма. Каза, че успешно успява засега да ги овладява по този начин и с хомеопатия.

# 227
Не останах с впечатление в момента да има спазъм. Ставаше въпрос за ускорен пулс и липса на кислород според Пани. Това, което й предложих напълно изключва гръдното дишане.

# 228
  • на плажа
Има спазъм. Бяхме в пулмологията. Предпочетох вкъщи да се лекуваме. Изписа ни вентолин на 8ч и пулмикорт през 12ч за 5 дни. Щом не ни оставиха - явно положението е под контрол. Сега ще звънна и на хомеопата.
Пролетен дъждец, и аз практикувам връзването с шала. Мисля, че има ефект. Препоръчвам горещо.

# 229
  • София - Варна - Бургас
Пролетен дъждец
Цитат
Пани, моля се да се оправи детенцето, без да стигате до болница.
Скрит текст :
Скрит текст:
При спазъм се препоръчва точно обратното на дълбокото дишане. Трябва да се пристегнат гърдите на детето с мек шал или да седне в скута на майката и тя да притисне гърдите с ръце. Целта е да диша плитко. Ходих на курс по Бутейко след като миналата зима щерката получи ларингиалния спазъм. Дълбокото дишане още повече влошава спазъма. Януари се чух с една от майките на курса, чиито деца са с астма. Каза, че успешно успява засега да ги овладява по този начин и с хомеопатия.

Pani Kowalska
Цитат
Дишането му е 30, но пулсът е много ускорен и това говори за недостиг на кислород. Но пък е жизнен, яде, малко е капризен. Тя твърди, че трябва да чакаме, защото ако отида сега в болницата ще почнем от нула. Ще и се доверя, но ако не се подобри - отивам...
....
Има спазъм. Бяхме в пулмологията. Предпочетох вкъщи да се лекуваме. Изписа ни вентолин на 8ч и пулмикорт през 12ч за 5 дни. Щом не ни оставиха - явно положението е под контрол. Сега ще звънна и на хомеопата.
Пролетен дъждец, и аз практикувам връзването с шала. Мисля, че има ефект. Препоръчвам горещо.

Боже колко мъка има по света!

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 21:31 от Aleksander

# 230
  • на плажа
Какво имаш предвид с това, Александър?

# 231
  • София - Варна - Бургас
Имам предвид, че ако някой случайно мине през темата, ще остане с погрешното впечатление, че хомеопатията за нищо не става... че се надяваме, но... накрая всичко приключва в болница.

# 232
При нас не като да не се е случвало Whistling Shit happens както се казва.

Пани, ако искаш, ще ти пратя на лични едни лесни упражнения, които се правят като е здраво детето. Само трябва да ги изнамеря вкъщи.

# 233
И като остане с това впечатление? Нима не е факт?.....

# 234
  • на плажа
Не ми се спори. Не приемам хомеопатията като панацея. Понякога действа, а понякога- не. Причините са комплексни и всички ги знаем - субективността на лечението, опитността на лекаря, зрелостта на лекувания и т.н.

# 235
Не ми се спори. Не приемам хомеопатията като панацея. Понякога действа, а понякога- не. Причините са комплексни и всички ги знаем - субективността на лечението, опитността на лекаря, зрелостта на лекувания и т.н.
Точно така е. Няма никакво значение с какво впечатление ще остане минаващият през темата, след като лошите резултати също са факт. За което не е виновна хомеопатията.

# 236
Аз не виждам нищо фатално в това. Лично за себе си съм изживяла доста моменти на ръба да се откажа. Защото не съм виждала моментния ефект. С течение на времето видях дългосрочния такъв. Което в крайна сметка е важно. Е, при мен не е имало чак такива остри състояния както при децата в темата. Но достатъчно хронични, които виждам как един по един, като люспи на лук, намаляват и отпадат.

# 237
  • СОФИЯ
Здравейте,
класическата хомеопатия помага ли при трета сливица и отит на средното ухо? Според един доктор от традиционната медицина трябва да се вадят сливиците заедно с третата и евентуално някаква операция за да изтече течността от средното ухо. Иначе детето няма болки в ушите не вдига температури. Проблемите са че не чува от скоро го забелязахме, също така хъркането през нощта и дишане през устата, което си е нормално при трета сливица, както и упорита хрема. Преди няколко месеца беше правила 2 ангини, но от тогава сме овладяли положението до известна степен и нямаме проблеми с ангини, температури, а и сме спрели да ползваме антибиотици и подобни лекарства. В момента ме притеснява отита и самите сливици. Ползваме единствено в момента лимфомиозот и стрептококцинум, които са от боаронската хомеопатия, но идеята ми е да преминем изцяло на класическа хомеопатия.
Не ми се иска да правим каквито и да е операции на детенцето колкото и да ни убеждават, че няма страшно и т.н. Става въпрос за момиченце на 3г.
По този повод, ако може да ми кажете добри класически хомеопати за София (може и 2-3 варианта пък аз ще избирам ама да са наистина доказани и от най-добрите).

Много ми е спешно не искам да губим повече време.
Благодаря предварително.

# 238
  • Русе
Здравейте,
класическата хомеопатия помага ли при трета сливица и отит на средното ухо?.................
Помага, но за другия въпрос не мога да помогна Peace

# 239
  • София - Варна - Бургас
"Хроничните болести, тяхната особена природа и тяхното хомеопатично лечение" от Самуел Ханеман

Преводът на български език е извършен от моята колежка от сдружение "Хомеопатично общество" - Цветана Коджабашева, която благородно я предостави безплатно за всички ползващи и практикуващи класически хомеопати. 2014 година. Всички права запазени.

Затова давам само линк към книгата:

http://chronicdiseases.homeopathyunbound.com/

Общи условия

Активация на акаунт