Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 71 181
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Варна - Бургас
В този род на мисли искам да се включа и аз и да разкажа историята си и да поискам съвет.

Скоро ще станат две години откакто посетих КХ за първи път. След години лутане и търсене на лечение по всякакви начини за проблемите ми, реших да се доверя на хомеопатията. От две години си ходя на интервю, дава ми да си пия всеки ден (дали по два, дали по три пъти)  капчици и като ми свършат пак на интервю и така до ден днешен. Тъй като не съм веща, се отдадох изцяло и правех каквото ми каже КХ. Върнаха ми се подтиснати симптоми, някои неща се пооправиха, но общо взето картината е следната: след две години, прием всеки ден на нещо не мога да кажа, че положението е 6.
Та искам да Ви попитам - това нормално ли е или не съм попаднала на точния човек и да ми кажете от кои КХ сте доволни в Пловдив.

Без да коментирам конкретния случай, всеки иска здравето да му да е на 6! Но... вижте защо не е, като тази схема все пак не е абсолютна - Нивата на здраве според Джордж Витулкас: http://homeopathyfor.us/blog/?p=400

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 17:10 от Aleksander

# 271
http://hpathy.com/homeopathy-papers/the-future-of-homeopathy/
Статия от Люк де Шепър за новите методи в хомеопатията, за непознаването на Органона и нарушаване на принципите. Също и за това, че некоректно при описване на случаи в книги или пред студенти се казва дадохме еди кое лво и пациентът беше излекуван. В практиката често не се случва така и това действа обезкуражаващо и на младите хомеопати, и на пациентите.

# 272
Можете да се възползвате от услугите на Ново Хомеопатично Училище във връзка със Световната седмица на хомеопатията.

https://www.facebook.com/groups/166974776691006/?fref=nf
линк към поста в групата

# 273
Имам въпросче- с хомеопатично лечение излекува ли се скарлатина, и по- конкретно самите стрептококи унищожават ли се или остават без да дават симптоматика?

# 274
listopad имаме в организма си сигурно 2 кила бактерии и подобни. Въпросът е той да бъде в такова равновесие с тях, че те да не дават отражение върху него.

# 275
Да,знам,че е така,но конкретно за стрептокока,предизвикващ скарлатина ме интересува,защото и без симптоми детето е носител и заразява други при близък контакт,а имаме бебе на 50 дни.Затова питах, личната каза задължително антибиотик, за да бъдат унищожени и никакъв контакт с бебе докато не е чиста посявката.Та съм раздвоена.

# 276
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да,знам,че е така,но конкретно за стрептокока,предизвикващ скарлатина ме интересува,защото и без симптоми детето е носител и заразява други при близък контакт,а имаме бебе на 50 дни.

доколкото знам, първите 6м. имам защита чрез кърмата.
аз бях при педиатъра, когато дойде болен от скарлатина и се притесних за бебето (тогава на 3м.) и ми казаха, че за него няма опасност. Peace

# 277
Никога не могат да се унищожат напълно бактерии в организма, независимо какви. Всеки от нас е потенциален заразоносител на какво ли не. Не е бактерията причинител на болестта. Причина за болестта е човекът, податлив на свръхпопулация на определен микроорганизъм. Инфекции, причинени от микроорганизми се лекуват успешно с хомеопатия, ако лечението е правилно, независимо дали става въпрос за скарлатина или пневмония. Именно антибиотичното лечение прави по-голямата част от острите заболявания хронични - бронхити, пневмонии и т.н., и то защото не лекува, а свежда микроорганизмите до "безопасен" брой ЗА МОМЕНТА. Но не лекува самия човек, не го прави по-здрав и неподатлив към бактерията...
А здравето, за пореден път, не е отсъствие на симптом, а динамично равновесие - тоест баланс в ум, емоции, физика + развитие (растеж /също и умствен Simple Smile/ и добра адаптация към все по-стресиращия живот/. Тоест здравето не само според хомеопатията, ами според всички смислени медицини, е "човекът става по-здрав, по-неподатлив на разболявания, по-щастлив в ежедневието си".
Преболедуването от скарлатина не създава доживотен имунитет, така че независимо от кърмата, бебето не е защитено, защото не се знае антителата на майката в какво положение са.
Както и носител на определени микроорганизми не означава непременно болен. Да, според лекарите може би, но ако тези микроорганизми не му носят дискомфорт и не изявява симптоми, човекът не е болен. Това извън твоя контекст, но ми прави впечатление, че често хората обясняват, че са болни, а те реално не са, независимо че определено са добра почва за развитие на заболяване.

# 278
Само да вметна нещо:
Ако някой реши да се възползва от отворените врати с въпросниците с безплатна консултация на НХУ /пуснах линк назад/, е в негова полза да отговори изчерпателно на въпросите и да опита да "бръкне" в себе си. Все пак е индиректна консултация и се губят някои от каналите за комуникация, а се работи САМО с материали на клиента. В смисъл нали осъзнаваме всички, че отговор "Добре" на въпрос "Как се чувствахте по време на раждането?" не дава никаква информация...

# 279
В този ред на мисли - така или иначе е хубаво за самия човек "да бръква на дълбоко в себе си". Ей така като се наблюдава и може и сам да стигне до разни важни изводи. Пък като вземе, че ги и сподели с хомеопата си, току виж станало чудо.
Мече, когато човек по убеждение е да речем вегетарианец ( не защото му става лошо от месо), то това дава ли някакво отражение при избора на лекарство? Нали различните ХЛ имат различно отношение към някои храни.

# 280
По принцип важна е единствено причината, поради която е вегетарианец, а именно какво точно се крие под самото убеждение. Да, може да окаже влияние за избора на лекарство, защото под това убеждение може да се крият много неща - отвращение към убийство, насилие; чувство, че е мръсен отвътре /директна препратка към делюзия в реперториума/ - често скрито под: задръстен съм с токсини, трябва да се изчистя /често диетите са признак точно на това усещане/ - с две думи: не се приемам! ; отказ от агресия и потискането й; силна тревожност за здравето /месото загнива в червата ни/,под силната тревожност за здравето пък да се крие защо съм се вкопчил така в живота, страх ме е да не взема да умра. И т.н., и т.н. Стигаме само до там, докъдето позволява пациента, независимо каква е първопричината на всичко. Ако се открие самата първопричина - чудесно, ако пациентът не е готов да я види, откриваме слой по слой в душевния му свят, докато той сам не се сблъска с нея.

# 281
Благодаря   bouquet

# 282
Здравейте.
Първо да Ви поздравя за темата, изключително интересна информация, а и споделения опит е много полезен. Само дето се оказва, че във Варна няма къде да приложа наученото, защото кадърен хомеопат няма. Разгледах и темата за Варна, и там са стигнали до същия извод. Чета, че някои от Вас са много доволни от хомеопатите си, бихте ли ми препоръчали някой, който посещава града ни. Явно за нас това е варианта.
Предварително благодаря  bouquet

# 283
Аз пак с някакъв странен въпрос.
Мече, как би следвало да се случи менопаузата при здрава жена? Ясно, че ако ползва хомеопатия, най-вероятно не би било страшно и може би би било относително по-късно във възрастта й. Но май това е естествен процес.

# 284
Разбира се, че е естествен процес. По-рано или по-късно, божа работа. По принцип при относително здрава жена би следвало да мине без особени сътресения. Смята се, че жена, която е имала по-тежък пубертет, кара и по-тежка менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт