Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 71 176
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Не ме разбра, Пани.

# 256
Интуиция е нещо друго, според мен.
Имам въпрос, макар да ми е малко май изваден от цялостната картина. Но ако приемем общо подобрение на всички останали симптоми, то изглежда ли като подобрение следното: преди при среща с вирус (или при настинка) в рамките на 24 часа възпален синузит и бронхит; сега след 48 часа постепенно след болки в гърлото бронхит. В името на по-краткото писане слагам определения с болестни термини.
Не се знаят останалите симптоми, при които е имало подобрение, за да се разбере бронхитът какво се явява в случая - тоест не може да се извади от контекста.

Рубриките - в единия случай човекът просто има обострен нюх /в буквалния смисъл нюх/
В другия случай ВЕЧЕ е чувствителен към миризми, тоест ароматите му носят някакви усещания, тоест отразяват му се - неслучайно тази рубрика не е в секция Нос вече, а в секция Ум, тоест умът е чувствителен към миризми и бива засегнат по някакъв начин, което се отразява в подрубрики.

# 257
Имам бърз въпрос към практикуващите хомеопати - влачим си един спазъм, сополи от 10 дни. Спазъмът премина, но снощи кашля няколко и чух хрипове при издишане. Говорих с хомеопата и тя ме посъветва да дам една доза от КЛ ( последния спазъм лекувахме с друго), а мен вече ме е страх да давам толкова често капки, пък били те и хомеопатични. Дали от една доза може да се докаже лекарството? Много ме е страх, защото е Нукс Вомика и е точно за спазми. Не искам да предизвикам нищо такова.
П.С.
Дари, не те разбрах, но бронхит не ми звучи като подобрение Sad

Може да се докаже лекарство винаги. Независимо че става въпрос за един и същ човек, по време на единия спазъм може да е в една картина, по време на другия - в друга. Например туберкулиновите деца боледуват винаги по различен начин - в смисъл може да е еднотипно, но все ще има нещо ново.

# 258
Мече, благодаря.

# 259
  • на плажа
И аз ви благодаря. Все пак нищо не дадох, защото нямаше повече симптоми на нищо. Тази нощ спа спокойно и не чух нищо.

# 260
Здравейте! Има ли в България ИСТИНСКИ класически хомеопат?
Ако някой мисли,че има моля опишете как лекува.
Вече се отчаях,че ще намеря.

# 261
  • София
Мислех си, че има - Дора Пачова.След месец чакане за час и 75лв за интервю тя излезе от стаята и остави своя заместничка да го води.Simple Smile))))))Това беше последният им опит-вече не вярвам,че има такъв.

# 262
  • Страната на приказките
Здравейте! Има ли в България ИСТИНСКИ класически хомеопат?
Ако някой мисли,че има моля опишете как лекува.
Вече се отчаях,че ще намеря.

Клсически има. Въпросът е колко са добри в това, което правят. Ако намериш такъв, моля, сподели  Praynig
Да, не трябва да прибягваме до самолечение. Но когато "истински класически хомеопат" ти назначи грешно лекарство, тогава - какво...

# 263
  • гр.Пловдив
В този род на мисли искам да се включа и аз и да разкажа историята си и да поискам съвет.

Скоро ще станат две години откакто посетих КХ за първи път. След години лутане и търсене на лечение по всякакви начини за проблемите ми, реших да се доверя на хомеопатията. От две години си ходя на интервю, дава ми да си пия всеки ден (дали по два, дали по три пъти)  капчици и като ми свършат пак на интервю и така до ден днешен. Тъй като не съм веща, се отдадох изцяло и правех каквото ми каже КХ. Върнаха ми се подтиснати симптоми, някои неща се пооправиха, но общо взето картината е следната: след две години, прием всеки ден на нещо не мога да кажа, че положението е 6.
Та искам да Ви попитам - това нормално ли е или не съм попаднала на точния човек и да ми кажете от кои КХ сте доволни в Пловдив.

# 264
  • Обетованата земя
Това си е обирджийство, некомпетентност и безотговорност.
А на въпросът на Dojh-според мен няма.

# 265
Не мисля, че на средностатистически човек му е необходимо две години да пие всеки ден ХЛ. Самите лекарства действат дълго време т.е. задвижват жизнената сила на човек към подобрение. Освен това мисля, че възрастните хора не променят чак толкова много себе си, за да се налага всеки път при проследяване да се сменя лекарството.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 18:33 от DarinaK

# 266
Ако може и на мен един истински хомеопат моля. Ако някой открие ще се радвам да сподели.

# 267
  • Тук... някъде
Здравейте!
Имам въпрос към вас,който може и да ви се стори глупав,но ще си попитам.
Януари получих цистит,предизвикан от изхвърляне на песъчинки.Предполагам,че голяма част от вас са минали през това и имат идея за болките и дискомфорта  ooooh! .Та свързах се с хомеопат,който ми даде да пия Equisetum hiemale 30CH - нямах особено подобрение,с изключение на болката,която се появяваше в края на пишкането.Преминах на Sarsaparilla 30CH, от която вече имах подобрение и изчезване на симптомите като болка и парене,но пък остана една тежест в кръста и ниско долу в стомаха.След като я спрях(постепенно) отново периодично започнаха да се появяват симптомите-парене,често уриниране придружено с болка,от която пък следва нервност и т.н. Отново Сарсапарила и отново временно облекчение,но болките в бъбреците си оставаха.И така в продължение на 2 месеца-подобряване и влошаване.Не издържах при поредното влошаване и си пуснах МБ на урина-излязоха E.coli масово и ехографията на бъбреци и пикочен мехур показаха наличие на множество песъчинки и възпаление на пикочния мехур.Изписаха ми Ципрофлоксацин и боровинка,които реших да пия.Казах за резултатите от изследванията на хомеопата и новото лекарство,което ми каза да си взема е Mercurius solubilis 30CH,базиран и на общата ми картина. Аз обаче реших и АБ да си пия и вече го приемам 4-ти ден.
Въпроса ми е да добавя ли изписаното ми хомеопатично лекарство-би ли си взаимодействало с АБ?
Благодаря предварително за отговорите ви   bouquet

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 14:55 от KOKONDRELLA

# 268
Няма смисъл да го добавяш заедно с АБ.

# 269
  • София - Варна - Бургас
АВ променя, замазва картината, а и антидотира хо л-вото, така че не е добра идея да се приемат заедно

Общи условия

Активация на акаунт