Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява туберкулозният миазъм?
Кои хомеопатични лекарства са свързани с туберкулозния миазъм?
Какви са основните принципи на хомеопатията и лечението?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява туберкулозният миазъм?
-
Кои хомеопатични лекарства са свързани с туберкулозния миазъм?
-
Какви са основните принципи на хомеопатията и лечението?
Основните принципи на хомеопатията включват принципа на подобното, където субстанция, която предизвиква определени симптоми при здрав човек, се използва за лечение на подобни симптоми при болния; принципа на минималните дози, където лекарствата се разреждат до такава степен, че често в тях не се съдържа нито една молекула от оригиналната субстанция; и принципа на индивидуализация, където лечението се избира въз основа на индивидуалните симптоми и характеристики на пациента. Хомеопатията също така взема предвид цялостното състояние на пациента, включително емоционалното му състояние и предшестващите заболявания в семейството. Лечението включва използването на силно разредени субстанции, наречени потенции, които имат за цел да стимулират самолечението.
-
Какви са някои от симптомите на туберкулозния миазъм?
-
Какви са някои от принципите на хомеопатичното лечение на деца?
))))))Това беше последният им опит-вече не вярвам,че има такъв. 
.Та свързах се с хомеопат,който ми даде да пия Equisetum hiemale 30CH - нямах особено подобрение,с изключение на болката,която се появяваше в края на пишкането.Преминах на Sarsaparilla 30CH, от която вече имах подобрение и изчезване на симптомите като болка и парене,но пък остана една тежест в кръста и ниско долу в стомаха.След като я спрях(постепенно) отново периодично започнаха да се появяват симптомите-парене,често уриниране придружено с болка,от която пък следва нервност и т.н. Отново Сарсапарила и отново временно облекчение,но болките в бъбреците си оставаха.И така в продължение на 2 месеца-подобряване и влошаване.Не издържах при поредното влошаване и си пуснах МБ на урина-излязоха E.coli масово и ехографията на бъбреци и пикочен мехур показаха наличие на множество песъчинки и възпаление на пикочния мехур.Изписаха ми Ципрофлоксацин и боровинка,които реших да пия.Казах за резултатите от изследванията на хомеопата и новото лекарство,което ми каза да си взема е Mercurius solubilis 30CH,базиран и на общата ми картина. Аз обаче реших и АБ да си пия и вече го приемам 4-ти ден.