Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 549
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Моя син е здрав вече Simple Smile
8 дни антибиотик,но аз мисля че още на 6-я ден беше добре,нали го слушах с ухото,а и мисля че компресите с мед които правех 4 нощи помогнаха повече от антибиотика.
Лекарката вика-ех това дете бързо се влошава,но и бързо се излекува.....
Но отттук насетне за мен е притеснението...........
Сегашното разболяване обаче започна точно като обостряне(както Александър спомен )на хроничното състояние-сополи,засилени тикове,напикаване,и накрая пневмония-все стари неща...........

# 31
  • Варна
Здравеите и от мен
От години влача детето си  по доктори , обиколих всички светила в града ни ,наслушах се на всякакви ужасии и събрах една кутия с лекарства , от по -простички сиропи до кортикостероиди и антихистамини
и резултата все един и същ :сопол , кашлица и влачене по 2-3 седмици , после месец най .много два здрав и пак същото и пак и отново !!!
Преди месец и нещо го заведох на хомеопат , признавам много се страхувам като чета как едно лекарство деиства на целия организъм ,
въпреки това обаче в момента детето ми отново е болно , втора седмица е със сопол , кашля имаше, Т но само два дни и не е вдигал повече , първата седмица сопола беше бял и нищо друго му нямаше
хомеопата каза :нищо ,това не означава че е болен , той се ,,чисти,, !
Да ама секрета стана жълт , доиде Т и кашлица - и сега , пак ли се чисти !?
Лекарството което приемаме сега е меркуриус солубилис 30 , от понеделник , гранули само в суха форма , попитах я не трябва ли да ги разреждам , отговора беше НЕ !
страхувам се от това докато чакам детето ми да се оправи да не се влоши , обикновенно стигаме дори до урбазон и прави бронхо спазми !:(
Едва се сдържам да не го заведа при педиатъра но знам че от там ще се приберем със задължителния АБ !
А на втория ден след приема на ХЛ му излезе голяма пъпка на челото , сърбеше го , дрезнеше го
беше късно вечерта , заспа , на сутринта и помен нямаше от нея , това дали е добър знак че лекарството деиства !

# 32
Здравейте, бихте ли лекували детето си с хомеопатия в случай че се изолира в гърления секрет стрептококус пиогенес-без да е болен без симптоми?Ние имаме предистория с високо АСТ след скарлатина, което сега се повиши.Детето се беше разболяло пред две седмици-болки в гърлото и температура.Всичко отмина за три дни.Пуснах АСТ-завишено.Заради него пуснах и секрет нос гърло и излете същата бактерия като при скарлатината.Детето няма оплаквания.Личната му педиатърка каза че не е нужно да пие АБ щом няма оплаквания и след Нова Година да отидем да ни даде направление за УНГ-разбирайте да вадим сливици..... Tired не го каза но това искат всички заради АСТ-то.Ще се побъркам -не мога да взема ррешение на кой да вярвам.Страх ме е за детето ми-страх ме е от мнението на едни че трябва да му бия инжекци и и да вадя сливици и в същото време ме е страх от мнението на други че това е безмислено(тук се притеснявам от късни усложнения при бездействие)Моля ви помогнете ми да си изясня нещата и да взема решение.Има ли случаи и  този такъв ли е,когато и класически хомеопат би предписал антибиотик ако сметне че хомеопатия не би се справила или пък е опасно да се чака тя да помогне?Ще ми гръмне главата от мисли и четене в интернет Tired

# 33
Валети по- горе писаха- лекарството задължително трябва да е в течна форма. Явно хомеопатът ви дори класически не спазва основни принципи на класическата хомеопатия  Peace Аз бих обмислила нещата без излишна паника и бих реагирала, както инстинкта ми подсказва.

Elsinor аз вече не правя изследвания и без някакви изявени симптоми не лекувам. И нас ни плашиха, че трябва да вадим сливици и това беше причината дазаведем единия ни син на хомеопат. Оттогава не сме го водили на УНГ и няма проблеми. Детето е добре, без симптноми  Peace Все пак ти си знаеш детето и така съвет трудно ще получиш какво да правиш. Решението е твое  Hug

# 34
Помагайте,3-та ангина за 6м. Не искам пак да пие АБ това дете.Ще правя изварения компрес,ще дам Ангинхил,но какво друго ще ме посъветвате?

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 19:27 от ДХ3

# 35
Елсинор, аз бих завела детето при добър хомеопат. Щом искат да вадят сливиците, явно не е съвсем безсимптомно детето. Така ще видиш как се повлиява и дали този начин на лечение ти вдъхва увереност да продължиш и ще можеш да вземеш решение след Нова година.

# 36
Цитат
Алексанър, това беше просто пример, може да е бил неудачен. Надявам се, се разбира какво съм искала да кажа.  При моето дете в началото след всеки малък сопол вдигаше бесни температури. В същото време има много деца, които си ходят на детска с тях, дори и зелени, без да им пречат.

Не съм чела нищо друго от последните страници на предната тема, нито от новата. Попаднах на този пост и го използвам да не е като празен запис.

След всеки малък сопол бесни температури /респективно ако има бързо оздравяване / е признак за чудесна жизнена сила. Зелени сополи без нищо друго, които се точат във времето, е признак за слаба жизнена сила.

# 37
  • Пловдив
А ако са само сополите и задна хрема,напр. без никакво друго влошаване/разболяване newsm78 Тогава какво е?Нали ако е ниска ЖС-следва разболяване?

# 38
Здравейте, не знаех коя е най-подходящата тема да си задам въпроса, дано не съм се насочила погрешно.

Имам спешно питане за адреса, на който работи д-р Недева в Пловдив. Намерих един адрес: http://izdrave.com/spravochnik/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0 … 0%BE%D0%B2%D0%B0/

и моя приятелка от Пловдив ходи на място, но казали, че се е преместила. А тя като е заета не вдига телефона си. Някой може ли да помогне? Благодаря!

# 39
  • София
Моля да ми каже някой какво е рейсъл? Не намерих информация...

# 40
Моля за помощ. Хомеопатът ми не отговаря. Пила съм ХЛ в петък. В събота вечерта имаше подобрение, но в неделя започна влошаване. Днес ми е още по зле и след като не ми вдига телефона, пих алопатични лекарства. Голям проблем ли е , че съм ги смесила? Дали ще продължи да действа ХЛ? Дали е правилното лекарство след като дори и за малко е имало подобрение? Благодаря предварително на отзовалите се.

# 41
Щом има влошаване и нямам връзка с хомеопата, бих спряла ХЛ. Алопатията действа в обратната посока на хомеопатията. Нещо фатално не вярвам да се получи от еднократен прием, но е добре да споделите с хомеопата. За нефо ще бъде показателно къде са границите ви. Освен това, ако сте на някакво специфично алопатично лечение, то лекарства не се спират рязко.

# 42
Благодаря на ДаринаК. Много бих искала да се свържа с тук пишещата Мечка Малинарка.

# 43
Здравейте! Бих искала да ви помоля, да ми препоръчате хомеопат във Варна или Добрич, който би могъл да ни помогне относно атопичен дерматит при дете на 1г 9м. Не съм чела темата, за 1ви път влизам в нея, извинявавам се ако назад е писано. Връщам се да чета, но ако междувременно ме насочите, ще съм ви много благодарна.   bouquet

# 44
Аз да ви се оплача...
Малкия доказа Фосфор-а. Целия е в обриви  Sick. Крачетата му са в трагично състояние и има цели сърбящи плюски... Освен това, пръстите на ръцете му се обелиха, цепят се и тече кръв..
Вчера цяла нощ не можа да спи и се наложи в 4 сутринта да го водим в болница, за да го видят.
Искаха да му сложат Урбазон, но не позволих. Надявам се, че ще минем без това.
Днес му дадоха друго ХЛ. Иска ми се този кошмар да мине бързо..  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт