Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 608
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Аз държа в стъклено шише с капачка на винт, просто така ... факт - работи лекарството. Другия вариант е да работи толкова силно, че само първата лъжичка от разтвора да е действала. Ама чак пък толкова силно действие ме съмнява.
ХЛ-во не може да е силно или слабо Wink. То е или правилно подбрано, или не Peace. От значение е не само правилният подбор на ХЛ, а и правилно съобразена потенция.
Абсолютно ненужно е да се съхраняват в хладилник. На стайна температура, и далече от електроуреди Peace.

# 511
  • Русе
Ние не говорим просто за лекарство, а лекарство, разтворено във вода.
На мен например ми казва 2 гранули или 5 капки, разтворени в 50 мл. вода и от този разтвор да давам. Или пък, когато правя разтвор от пета чаша. Обсъждаме съхраняването на този разтвор. Иначе за другите лекарства са ми увити по единично във фолио и са ми в метална кутия прибрани, далече от контакти и ел. уреди.  Peace

# 512
  • Пловдив
Няма значение, дали е сухо, течно, разтворено във вода през една-две-три чаши и т.н. Не е необходимо да се съхранява в хладилник Peace, но по-възможност далече от лъчения - ДА. И все пак, ако хомеопатът е казал така, и човек се чувства комфортно следвайки съветите му, е ОК Wink.

# 513
  • Обетованата земя
Предполагам, че са ви казали да се държи в хладилник, за да не се появят разни микроби вътре, все пак като е разтворено няма спирт вътре, който да консервира по някакъв начин, да предпазва. Аз никога не съм държала разтворено лекарство в хладилник, ползвала съм до 7 дни разтворено такова, в чаша с вода, на стайна Т. И все пак сме ползвали единични пъти лекарства, нямам много наблюдения.

# 514
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз също не държа в хладилник. моят хомеопат казва: щом водата е бистра е ок и да давам.
преди като беше малко детето имах няколко чаши с твърд накрайник и там приготвях лекарствата, но след 4-5 дена не спеех да давам. хомеопатът казваше, че е ок, но някакви аз не исках да давам толкова престояла вода и бърках наново лекарство.

на какво може да се дължи подобно промяна в поведението на детето:
детето ми е относително разбрано, пита много и прилага знанието, което му е предадено вербално. в яслата и ДГ е от децата, любими на всяка възпитателка, защото е тих, занимава се, не е агресивен, не създава и не влиза в конфликти и не се поддава на провокации. обикновено го е страх от катерене, високи пързалки и избягва шумни и буйни деца, играе с момичета.

тръгнахме на почивка и все едно бях с друго дете: крещи, вика, тича. блъска другите деца, плюе в лицето, ако някой му се смее или му прави забележка (възрастните)  Shocked, катери се навсякъде, в един увеселителен парк се качи на всяко възможно движещо се нещо. накрая ние с баща му бяхме с морска болест, детето тичаше и крещеше. бягаше от нас и се криеше.
почти аутистично внимание към врати и чекмеджета - относително дълго отваряне и затваряне. без значение къде се намира...

та, моята чуденка е: дали има нещо в "нормалната" му среда, което го подтиска и му пречи да се изяви, та като сме на друго място така подивява?
или по-скоро смяната на място провокира екстремно тестване на граници?  newsm78

от момента, в който схвана, че там, където бяхме на почивка, не разбират какво говори, то просто при всяка възможност драсваше и се криеше. обикновено когато беше пълно с хора  ooooh!
накрая нямах сили да го търся и ходехме само из природата, където нямаше хора или скривалища, за да ми е пред очите.  Rolling Eyes

та, проблемът в нормалната среда ли е, за да го търся и неутрализирам или пътуването?
до сега не сме се сблъсквали с подобно поведение и мисля, че не реагирахме много адекватно  Embarassed
иначе с него пътуваме много и друг път сме били в чужбина...

# 515
  • Пловдив
asyalein, аз на първо време бих говорила с детето Peace. Сядам и му казам: - Знаеш ли на почивката на която ходихме, аз се почуствах малко необичайно, защото.........и изброявам(нещата които са ме притеснили/изненадали). Бих говорила без укор, а така сякаш споделям с приятел Heart Eyes. Ти , какво мислиш, защо се получи така? И т.н, и т.н, но...като с другар и приятел Peace

# 516
  • Варна
asyalein, удивих се от това описание на детенцето ти (в първата част) - все едно описа моя син (една зодия са, ако това има някакво значение  Grinning). Просто, когато винаги си имал "добро" дете, наистина си неадекватен в подобни ситуации. За справка, приятелките ми с буйни деца от новородени, ми се смеят, че нямам никакъв тренинг с такива състояния.
По твоя въпрос - чела съм, че към 3.5-4г има пик на тестостерона, така че аз не бих се притеснявала, ако съм на твое място. Все пак е момче и това е част от съзряването. Бих поговорила с него за моментите, които са неприемливи (бутане, плюене), но тичането и викането сред природата са си метод за освобождаване на ежедневния, нормален стрес. Тоест, не е задължително нещо непременно да е натоварен психически.
Това с вратите и моя син го прави. Отваря, затваря, отключва, заключва, разглежда панти...
Мисля, че просто ти е странно, защото не ви е обичайното ежедневие...

# 517
записвам се, за да ви следя

# 518
.....................
.Също неговата емоционалност е такава че се засилват и след весела игра-и тук не мога да разбера защо е така-уж е щастлив и весел,а в момента в който вече се спре на едно място да си почине и се засилват.....
Споменахте хиперактивност на предните страници-хиперактивните деца не са ли такива и в училище?
...........................

Една от рубриките в MIND e: Ailments from joy (Умствени - Болести от радост)

Хомеопатията не слага етикет Хиперактивни деца, точния термин, който се използва е: Generals - Energy - excess of energy - children in

Това не са болести от радост, не и в случая на Будико. Болести от означава, че е налице заболяване следствие на изпитана радост (и невъзможност за адаптация към събитието, чувството в случая). Тук е по-скоро радост влошава или позитивна емоция влошава. (не ми се отваря точно сега реперториума).Но в никакъв случай не е Болести от.
Друго - Хиперактивността - изобщо не е точната рубрика Излишество на енергия при деца, защото има една ОГРОМНА разлика между твърде многото енергия и лудориите и пакостите, които правят някои също неспиращи се деца. Едно е да тича, играе, лудува, съвсем друго е второто. Забележи, Александър, рубриката, която всъщност е по-често истинската, е Поведение, търсещо внимание, която пък рубрика дава директна препратка към рубриката Чувство на изоставеност. Сега можеш да ги навържеш. Wink

# 519
  • Пловдив
Забелязала съм че след изморителна игра цял ден-като се прибере и сяда да гледа ТВ и се засилват лицевите движения.Т.е. нервната му система се преуморява докато е постоянно в игра,движение,и в момента в който вече се кротне на едно място и се засилват-т.е. тук има влошаване от преумора.
Както казваше единия хомеопат-той е като навита пружинка....
Няколко дни играха той с двете момичета без да се карат,той не се заяждаше ,играеха-прекалено хубаво беше(защото обикновено той създава поводи за кавги помежду им).Но мисля че той съзнателно се държеше така-да не се заяжда с тях,защото ми го каза в прав текст"виждаш ли как не се караме".Едната вечер след уморителната игра го видях пак да почва всякакви лицеви движения докато гледа ТВ.И следващите дни вече беше заядлив и крив .
Той се дразни когато те двете си играят -а те са на една и съща възраст и момичета все пак.И той не отива да играе на тяхната игра,а почва да вика едната да играят на нещо,но той да командва,а те почнаха вече да си отстояват и те  своята ,и много ,много често стават малки войни...........

Да той все търси вниманието на някой,няма значение кой,дори когато е на компютъра или таблета обича да вика някой да го гледа как играе.Но и сам си играе там,поне там остава по-дълго сам.А  сега трябва  да чете книги-незнам как ще стане това-ТОЙ и Книгата двамата newsm78Струва ми се мисия невъзможна..........
В случая му аз мисля че е делюзия че е изоставен.Защото той се чувства така ,а реално не е така и всеки малък повод му изглежда като изоставяне,като липса на внимание.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 14:35 от budiko

# 520
Знам, че много е питано за това, но всички мнения които видя са старички.
Някой знае ли добър класически хомеопат при ПР и щитовидни проблеми, натрупан гняв, посттравматичен стрес и прочее който да преглежда в София? Самолекувах се с шуслерови соли и капки на Бах за такива неща но не ми подействаха и мисля, че е време да се поуча от специалист, той да си определи от какво имам нужда. Що църкви и врачки обиколих. И по психолози ходих, когнитивна терапия, ТЕСах се и нищо, все се завръщат проблемите. Позитивните утвърждавания нещо вече хич не ми се получават. Но виж мнение в Интернет да ме ядоса и докара до паник атака - случва се. Писна ми да пия Ривотрил.
Чух за някакъв хомеопатичен кабинет в преките на Оборище близо до Черковна, те са ми най-удобни като локация или Яворов, Изток, но не мога да намеря адреса и името. Вече нещата са сериозни, щом дори от някои от темите във форума започнах да получавам ПА. Благодаря предварително!  bouquet  bouquet

# 521
  • Пловдив
Току-що ме ужили оса по ръката. Апис ли да взема, какво друго може още? Благодаря!

# 522
Сетих се за адреса, но не мога да поправя предното мнение.
ул. "Алеко Константинов" 10 - София
Име обаче нямам запазено, а в Интернет не го намирам. Това ми е много удобно като адрес. Но дали са добри? Simple Smile

# 523
По-скоро Ледум в ниска потенция веднага след ужилването. За после питай хомеопата.
Анонимен, забрави, че ще си намериш хомеопат по удобна за теб локация. Те и без това са малко, има го момента на взаимното пасване, така че локацията ти е най-малкият проблем. Има тема Информативно за Х., погледни и там малко, за да имаш представа какво представлява лечението.

# 524
Скрит текст:
В гугъл видях, че центърът е по класическа хомеопатия и се казва Едикта. Има и друг адрес на Иларион Макариополски, кой е текущият?

Общи условия

Активация на акаунт