Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 902
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
А ако са само сополите и задна хрема,напр. без никакво друго влошаване/разболяване newsm78 Тогава какво е?Нали ако е ниска ЖС-следва разболяване?
Зависи колко време продължават. Ако минат бързо, без други симптоми, това значи, че жизнената сила е преценила, че може да се оправят нещата и без температура. Ако са проточени във времето, това си е жива хроника и рано или късно ще доведе до нещо - или разболяване, или преместване на проблема в друга посока. Хроника в този случай означава: ЖС има ниво точно дотам, да сигнализира за своето разстройство, но няма ниво да се самоизлекува /например не може да вдигне Т и всичко да приключи бързо/. Ако се потиснат тези хронични секрети /например с грешна хомеопатия или алопатия/, болестта ще се прояви по друг начин.

# 46
Мечка, ако имаме остро, което прогресира бавно, картината е неясна и очевидно не може да се улучи симиле, оправдано ли е да се даде конституцията? Болестта се подобрява в момента със скоростта на охлюв, но организмът е сравнително изтощен и от историята на пациенти такива продължителни боледувания са водили досега само до усложнения. Тоест мерки трябва да се вземат,но какви?

# 47
  • Пловдив
Аз да ви се оплача...
Малкия доказа Фосфор-а. Целия е в обриви  Sick. Крачетата му са в трагично състояние и има цели сърбящи плюски... Освен това, пръстите на ръцете му се обелиха, цепят се и тече кръв..
Вчера цяла нощ не можа да спи и се наложи в 4 сутринта да го водим в болница, за да го видят.
Искаха да му сложат Урбазон, но не позволих. Надявам се, че ще минем без това.
Днес му дадоха друго ХЛ. Иска ми се този кошмар да мине бързо..  Rolling Eyes
julianagn  как е детето?помогна ли му другото ХЛ?
Как разбрахте,  че се е доказал фосфора?Хомеопата ли го каза?
Питам защото ми е направило че на много деца се предписва фосфор с доста приеми.Даже аз бях писала за едно детенце което за една година изпило едно цяло шишенце фосфор,родителите поръчали и второ.Но много му помагал,в смисъл детето като се разболеело и те давали от фосфора и то се оправяло и така цяла година........

# 48
Здравейте!
Детето е доста по-добре.
Другото лекарство помогна и обривите изчезнаха, но проблемът с беленето на пръстите и раните на ръцете си стои.
Хомеопатът и категоричен, че е от Фосфор-а и го спряхме.
Сега и и с хрема и болки в гърлото и ... не знам, как ще процедираме по-нататък.. Sad

# 49
Мечка, ако имаме остро, което прогресира бавно, картината е неясна и очевидно не може да се улучи симиле, оправдано ли е да се даде конституцията? Болестта се подобрява в момента със скоростта на охлюв, но организмът е сравнително изтощен и от историята на пациенти такива продължителни боледувания са водили досега само до усложнения. Тоест мерки трябва да се вземат,но какви?
Прогресиращо бавно остро е оксиморон в случая. Взимат се мерки според картината. Предписанието е според картината. В зависимост от това се назначава конституция при необходимост /имайки едно наум, че именно конституцията е причина за типа боледувания/, или друго лекарство, което да активизира жизнената сила до степен такава или да направи "свястно" остро, или да се самоизлекува. Често хомеопатите дават сулфур в такива състояния, робувайки на това, че сулфур връща псоричната реактивност на човека, но не е всеки път така, особено ако не е взета предвид миазмичната обусловеност. /Често описаните от теб състояния изискват и нозод/

# 50
Весело посрещане на празниците на всички! Пожелавам ви дечицата да бъдат много здрави другата година и да споделяме само положителни емоции!!

# 51
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
весели и благословени празници на всички  Hug !

предколедно успях да се сдобия с 5те тома на Хронични болести за 20Е общо  Crazy Коледен подарък, утре ще ги отворя да им видя състоянието, че са 2ра употреба.

# 52
Да ти е честито!

И моите подаръци са в тази област. Вече чета първата пристигнала книжка. Laughing

# 53
  • в огледалото на живота
весели и благословени празници на всички  Hug !

предколедно успях да се сдобия с 5те тома на Хронични болести за 20Е общо  Crazy Коледен подарък, утре ще ги отворя да им видя състоянието, че са 2ра употреба.

Би ли показала снимка моля ?

# 54

Би ли показала снимка моля ?

на книгите ли? Thinking

# 55
  • в огледалото на живота
Да,благодаря за което.
Явно на български няма издателство което да ги публикува.
Успях да открия превод на томовете,като мисля да синтезирам и подредя в уордовски документ и така да си ги принтирам.
Ето тук са:
http://homeopathyunbound.com/%d1%85%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%8 … 0%bc%d0%b0%d0%bd/

# 56

Успях да открия превод на томовете,като мисля да синтезирам и подредя в уордовски документ и така да си ги принтирам.
Ето тук са:
http://homeopathyunbound.com/%d1%85%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%8 … 0%bc%d0%b0%d0%bd/

някой беше пускал този линк и преди.
1я том е теоретичната част, останалите 4 са материя медика.
аз не съм фен на преводи от превод.
това е превод от английски. така има загуби при превода, както тук често се установява при тълкуване на този или онзи параграф. Peace

# 57
Е, все пак по-добре от нищо.

Аз се чудя след като ги няма Хроничните болести в България, а този превод на превод излезна миналата година, как хубаво си процъфтяваща хомеопатията... Малко тема за размисъл.

Хем я няма издадена основната книга, хем всички лекуват ли, лекуват.

Органонът и той е превод на превод. Нма лошо, поне съществува. Преводът го прави Иван Енев, не филолог, ама какво ти разбирам аз от преводи...

Моите ХБ са два тома. Ася, може ли дя снимаш съдържанието, ако нете затруднява. Аз ще снимам моето и ще сравним. Българският превод е правен от моето издание.

# 58
Е, все пак по-добре от нищо.

.... Нма лошо, поне съществува. .

аз виждам лошо.
после хората се отказват от хомеопатията или гълтат за щяло и нещяло коктейли...

хроничните болести на немски я има онлайн. незнам на какъв език ти трябва съдържанието. аз на друг език я нямам.
първата част е теоретична с миязмите, останалите части са материя медика.
онлайн съм ползвала реперториум на Кент и на Херинг, но описанието в MM на Ханеман е доста по-обширно.

# 59
  • на плажа
Честито Рождество Христово! Нека си пожелаем здраве!
 Синко пак се разкашля. Минаха 4 седмици от последния пристъп, който овладяхме с хомеопатия. След това две седмици го водих на контрола при пулмолог - чисти гърди, само леко раздразнено гърло, но нищо друго. Днес ми се струва с леко учестено дишане. Пак ли се започва или просто болестта се застопори в гърлото, а не се излекува?! Хайде да минава тази година!

Общи условия

Активация на акаунт