Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 889
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте. Не знам дали съ улучила темата, но бих искала да споделя с вас за моята среща с хомеопата Марио Бояджиев. Отидох при него, тъй като синът ми, който тогава беше на 2 месеца, имаше много силни колики. След като му разказах всичко след раждането, въпросният Хомеопат ми обясни как на детето ми не му функционирала храносмилателната система и как той не може да ми гарантира, че детето ми ще оживе. Толкова било сериозно положението, че той не бил сигурен дали да се захване със случая, но щял да се опита да спаси детето ми. Нито веднъж не съм дала на сина ми нещата, които този човек ми даде, но детенцето ми вече е на 5 месеца и да чукам на дърво е живо и здраво! Отношението на годподин Бояджиев през цялото време беше изключително арогантно и разговорът ни беше като кавга. Но нищо нямаше значение освен това, че той ми обясни как детенцето ми можело да не оживее . Не знам що за човек трябва да си, за да кажеш такива неща на майка на двумесечно бебе. Не искам да налагам мнението си на никого, но за мен този човек е ужасен и никога не бих препоръчала на никой да го посещава!

# 61
Отидох при хомеопат, защото детето ми наистина имаше много силни колики и бях готова да пробвам всичко, за да му помогна да не го боли. Но след срещата ми с този човек просто реших да не правя повече нищо.

# 62

Единственото, което знам, за всичко, на което се поставя името "алтернативна медицина", "хомеопатия" и т.н., е че не е доказано, съответно не работи, съответно не го използвам. (Замислете се малко, ако беше ефективно, щеше да е прието като лек в медицината).
Веселе Коледа и на теб Simple Smile
Хубаво е, преди да се изказваш по някой въпрос, да се ограмотиш по него.

Това може да го кажете на всички компании, изградени от хора, които не им се получило като фармацевти, за това пробутват на безумни цени въпросната "алтернативна медицина"...

Охо, отново се е  появил противник на хомеопатията в темата Simple Smile Ти се замисли малко, как по-точно ще се приеме хомеопатията като ефективен лек, нали ще се срине цялата мафия от лекари и лекарства, генериращи милиони и милиарди?

А пък твърдението ти за безумни цени е просто смешно. Шишенце с хомеопатично лекарство струва 4-5 лв!!!

# 63
мммммм да Simple Smile и при правилно съхранение е практически вечно

# 64
Какво ви накара изобщо да заведете детето си при хомеопат? Не се заяждам, просто ми е интересно Simple Smile

Голата истина! е, че не Ви е интересно, просто се заяждате.

Дамата, която бездушно се опитвате да провокирате, се е обърнала към хомеопат, защото
Голата истина! е, че в 99.9% от случаите хората се обръщат към хомеопатия и други методи за лечение, различни от конвенционалната медицина (която всъщност няма нищо общо с лечението), след като са били третирани от лекари и фармацевти и здравето им или това на децата им се е влошило.
Тези, които са научили урока си, никога не се връщат към конвенционалния лекар.
Онези, които не са го научили от първия път, отиват на "поправителен изпит" - обръщат се отново към конвенционалния лекар, за да ги доразболее, след което или се връщат отново към хомеопатията, но вече са трудно лечими или напълно нелечими, или остават до смъртта си скръбна жертва на вездесъщите ятрогенни болести, причинявани от конвенционалните лекари.

# 65
Какво ви накара изобщо да заведете детето си при хомеопат? Не се заяждам, просто ми е интересно Simple Smile

Дамата, която бездушно се опитвате да провокирате, се е обърнала към хомеопат, защото
Голата истина! е, че в 99.9% от случаите хората се обръщат към хомеопатия и други методи за лечение, различни от конвенционалната медицина (която всъщност няма нищо общо с лечението), след като са били третирани от лекари и фармацевти и здравето им или това на децата им се е влошило.
Онези, които не са го научили от първия път, отиват на "поправителен изпит" - обръщат се отново към конвенционалния лекар, за да ги доразболее, след което или се връщат отново към хомеопатията, но вече са трудно лечими или напълно нелечими, или остават до смъртта си скръбна жертва на вездесъщите ятрогенни болести, причинявани от конвенционалните лекари.

И къде точно е написала причината си? Може да сте прав/а, но това не променя факта, че към този момент това, което пишете е едно предположение. Аз предпочитам да вярвам във факти (виждате защо се обръщам първо към лекар).

# 66

И къде точно е написала причината си? Може да сте прав/а, но това не променя факта, че към този момент това, което пишете е едно предположение. Аз предпочитам да вярвам във факти (виждате защо се обръщам първо към лекар).
Не мога да разбера наистина дали се заяждате или не сте прочела. Още в първия ми коментар написах причината, поради която съм се обърнала към хомеопат. А и написах всичко това заради възмущението ми от този човек, а не заради причината поради която съм отишла!

# 67
Vortex_2509, класическата хомеопатия няма нищо общо с хранителни добавки и годжи берита. Вижда се, че изобщо не сте наясно що е то хомеопатия, така че мястото ви изобщо не е в тази тема. Ако искате да оборвате алтернативната медицина и сте против "безумните цени" на хранителните добавки, трябва да се насочите към друга тема.

# 68
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Естествено! Всично е мафия, всички са срещу вас! Че как иначе? Много интересно защо нито един що-годе успял Българин не казва това...Все някой друг ви е виновен, без значение за какво става въпрос.

т.е. само looser-ите ползват алтернативна медицина?! newsm78

традиционната китайска медицина също се води алтернативна, но е доказано, че помага при хронични болки, които съвременната медицина може да тушира само палеатиативно. Peace

честно казано не виждам целта да се пише тук против хомеопатията при положение, че няма разбиране за основите й.
всеки има право сам да избира как да се лекува или изобщо дали да се лекува. слава Богу алопатичната медицина все още не е задължителна!

понеже тази година се случи така, че обикалях из доста болници (не в Бг) и взех за себе си решение, че ще напиша документ, в който точно е регулирано какво да правят лекарите, в случай, че аз съм в такова състояние, в което да не мога да вземам решение или да не мога да го изкажа. в страната, в която живея, това е мое право.

аман от всезнайковци, които знаят кое е по-добре за мен!

# 69
  • Варна
Здравеите
искам да попитам , вашият хомеопат говори ли ви за ,,чистене,, на организма ?
Детето ми вече четвърта седмица се сополиви , излиза му секрет от носа , първо беше бял , после стана жълт , сега пак е бял ...водя го на преглед всяка седмица , не бил болен !
Въпреки това и си понакяшля , защото от секрета се стича и в гърлото -добре !
Днес обаче детето ми се оплака че докато кашля го боли гърлото , пак нищо му нямало , пак сополите били стари симптоми които сега с помоща на хом. лечение организма изхвърля !
Ама аз вече съм на прага на лудоста , сега сме на калкарея 200 ,по 1 гр два пъти в седмицата , и днес като се обадих на хомеопата да й кажа че детето ми се оплаква от гърло тя ми каза да дам днес гранулка и утре пак !
Мисля че това лекарство го кара да се сополиви повече и споделих това с хом. , а тя ми каза :
ами да , каквото има за излизане , излиза !!
Страх ме е сега да му дам гранулката , да не тръгне пак обилно секрета и да изкараме новогодишната нощ с кърпичка в ръка ,какво да правя ?!
Не съм убедена че съм попаднала на точния хомеопат , много се страхувам че незнам какво правят с детето ми , но и четвърта седмица да го влача със сопол ми идва в повече !
Освен това трети ден има едни пъпчици ,3-4 по вратлето и толкова на гръбчето , ноо пределено ми прилича на нещо от насекомо , беше хубаво времето и той поигра на двора , освен това страшно го сърби и не минават за сега !
за тях обаче пропуснах да й кажа  Sad

# 70

Естествено! Всично е мафия, всички са срещу вас! Че как иначе? Много интересно защо нито един що-годе успял Българин не казва това...Все някой друг ви е виновен, без значение за какво става въпрос.

т.е. само looser-ите ползват алтернативна медицина?! newsm78

традиционната китайска медицина също се води алтернативна, но е доказано, че помага при хронични болки, които съвременната медицина може да тушира само палеатиативно. Peace

честно казано не виждам целта да се пише тук против хомеопатията при положение, че няма разбиране за основите й.
всеки има право сам да избира как да се лекува или изобщо дали да се лекува. слава Богу алопатичната медицина все още не е задължителна!

понеже тази година се случи така, че обикалях из доста болници (не в Бг) и взех за себе си решение, че ще напиша документ, в който точно е регулирано какво да правят лекарите, в случай, че аз съм в такова състояние, в което да не мога да вземам решение или да не мога да го изкажа. в страната, в която живея, това е мое право.

аман от всезнайковци, които знаят кое е по-добре за мен!

Визирах самото изказване "––––– е мафия" - чувам го постоянно, винаги е абсурдно. Алтернативната медицина да я ползва който ще, не искам да ги съдя.

Не е вярно, че няма разбиране за основите ѝ, много добре знам от къде е тръгнала цялата история много добре разбирам защо общо взето всяка медицинска организация е против нея. Това, което не разбирам е, защо се използва вече 200 години, при положение, че е доказано, че е неефективна.

# 71
Малко си досаден Simple Smile
Коригиран с хомеопатия хормонален проблем, дали ще ти бъде доказателство? Или пък имунологичен - херпес?

# 72
Приемът на гранули /всъщност една и съща неизменна форма на лекарството, без сукусиране или друг тип динамизиране/, води до ....да го наречем влошаване на здравето. Обсъждано е много назад, мисля че и в предишната тема също надълго и нашироко.
Чистене на организма си е чистене, вашият случай не прилича на чистене, по-скоро на хроника или на ДОКАЗВАНЕ на калкареята. /не визирам обрива в случая/
Та фокусът ви трябва да е  в начина на лечение, против принципите /и то основните/ на хомеопатията, а не толкова в продължителността на секретите.

# 73
  • Варна
Благодаря ти Мечка Малинарка
попитах я няколко пъти (хомеопата)дали да не разтварям гранулката във вода ?!
Но тя рече и отсече че ако е нужно и когато е нужно тя ще ми каже !
Повече не посмях да споря , знам чисто любителски че го пише в органона , ....затова и реших да попитам лекуващия ни ..но отговора всеки пък е НЕ !

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 22:01 от Валети

# 74
Малко си досаден Simple Smile
Коригиран с хомеопатия хормонален проблем, дали ще ти бъде доказателство? Или пък имунологичен - херпес?

Не, няма. Доказателство ще ми бъде, ако всъщност бъде клинично доказано. Не казвам, че никога не работи, казвам, че като работи, обикновено се дължи на ефекта Плацебо. Радвам се, че ви е помогнала, въпреки всичко. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт