Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 904
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • в огледалото на живота
Малко си досаден Simple Smile
Коригиран с хомеопатия хормонален проблем, дали ще ти бъде доказателство? Или пък имунологичен - херпес?

Не, няма. Доказателство ще ми бъде, ако всъщност бъде клинично доказано. Не казвам, че никога не работи, казвам, че като работи, обикновено се дължи на ефекта Плацебо. Радвам се, че ви е помогнала, въпреки всичко. Simple Smile
Хайде стига де,чак клинично доказано... Tired

Дъщеря ми беше с външен хордеолум на клепача.За по малко от месец тази капсула с правилното лечение се стопи буквално.И не,не е плацебо ефект,зрението ми е перфектно все още.
След като обиколихме очните клиники де що има и предлагаха само оперативно лечение точно хомеопатията ѝ помогна.

Мога да ти пратя всички изследвания които сме и направили:ПКК,СУЕ,РУЕ,флуоресцеинова ангиография  и още  още... Whistling
Да не говоря пък ,че размера беше с диаметър на лещено зърно и прогресивно нарастваше.
Съжалявам,че  подложих  едно 5г.дете на всичко това и не открих по рано лечението с класическа хомеопатия.

Силен плацебо ефект ще да е било...... Laughing
Хайде със здраве!

# 76
  • София - Варна - Бургас
Малко си досаден Simple Smile
Коригиран с хомеопатия хормонален проблем, дали ще ти бъде доказателство? Или пък имунологичен - херпес?

Не, няма. Доказателство ще ми бъде, ако всъщност бъде клинично доказано. Не казвам, че никога не работи, казвам, че като работи, обикновено се дължи на ефекта Плацебо. Радвам се, че ви е помогнала, въпреки всичко. Simple Smile

Че какво по-чудесно и безвредно лечение, когато чрез просто плацебо човека е излекуван!

# 77
Глупости.
Всяко едно хомеопатично лекарство се вписва в реперториуми след доказване по СТРОГА методика. Описана е и прилагана от хомеопати  по правила в цялата Енциклопедия Хомеопатика. Всички пласебо изявени симптоми СЕ ИЗКЛЮЧВАТ от картината на тестваното лекарство. Първото доказано лекарство е Хина. Можете да си набавите необходимите ви ПРОТОКОЛИ от доказвания включително от оригинали и от Кралската хомеопатична болница във Великобритания например...
Внушаемост на един типичен тревожен арсеникум албум, който и някой бог да види и чуе, пак няма да му повярва...и да ми говорите за пласебо ефект....при това то е едно от лекарствата с най-бързи резултати. Моля ви се!...
Водя дискусия само тогава, когато има необходимият минимум бекграунд. Вие нямате. Осигурете си го и съм насреща.
За сметка на това клиничните изпитания на куп лекарства след химичен анализ, например на алмагел, който трябва да има активно вещество бензокаин - Е, МИ НЯМА. Тъй че Актавис например правят своего рода хомеопатия hahaha
Не съм чела последните страници спам, ако някой има въпрос, който  е важен за него, моля да го повтори.

# 78
Глупости.
Всяко едно хомеопатично лекарство се вписва в реперториуми след доказване по СТРОГА методика. Описана е и прилагана от хомеопати  по правила в цялата Енциклопедия Хомеопатика. Всички пласебо изявени симптоми СЕ ИЗКЛЮЧВАТ от картината на тестваното лекарство. Първото доказано лекарство е Хина. Можете да си набавите необходимите ви ПРОТОКОЛИ от доказвания включително от оригинали и от Кралската хомеопатична болница във Великобритания например...
Внушаемост на един типичен тревожен арсеникум албум, който и някой бог да види и чуе, пак няма да му повярва...и да ми говорите за пласебо ефект....при това то е едно от лекарствата с най-бързи резултати. Моля ви се!...
Водя дискусия само тогава, когато има необходимият минимум бекграунд. Вие нямате. Осигурете си го и съм насреща.
За сметка на това клиничните изпитания на куп лекарства след химичен анализ, например на алмагел, който трябва да има активно вещество бензокаин - Е, МИ НЯМА. Тъй че Актавис например правят своего рода хомеопатия hahaha
Не съм чела последните страници спам, ако някой има въпрос, който  е важен за него, моля да го повтори.

Първият абзац със съответните източници ми е предостатъчен: http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

# 79
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Първият абзац със съответните източници ми е предостатъчен: http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

тогава защо пишеш тук?
явно си намерил отговорите на твоите въпроси... Wink

# 80
  • Пловдив
...Интересно как при едно бебе на 1-2 месеца, да речем, се осъществява плацебо ефектът. Или при животните.... newsm78
Vortex, безплодна е подобна дискусия. Всеки има право да вярва в каквото си иска - който желае да отрича хомеотията като опция за лечение. Ние сме си избрали да сме "балъци" и да вярваме в нея. И да, не сме толкова прости, чели сме ги всички тези неща, дето ни ги цитираш и посочваш като източници.... Whistling

# 81
  • София - Варна - Бургас
  Mamma - Администратор

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0;topicrefid=190

.:: Правила за този подфорум ::.

"...Форумът е създаден за да се отделят тук всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат.!"

# 82

Прогресиращо бавно остро е оксиморон в случая. Взимат се мерки според картината. Предписанието е според картината. В зависимост от това се назначава конституция при необходимост /имайки едно наум, че именно конституцията е причина за типа боледувания/, или друго лекарство, което да активизира жизнената сила до степен такава или да направи "свястно" остро, или да се самоизлекува. Често хомеопатите дават сулфур в такива състояния, робувайки на това, че сулфур връща псоричната реактивност на човека, но не е всеки път така, особено ако не е взета предвид миазмичната обусловеност. /Често описаните от теб състояния изискват и нозод/
Оказа се пневмония в крайна сметка. Тъй като никога не е правила, го считам за остро, но протече много атипично. С ниска температура (само първата нощ беше висока), субфебрилна или афебрилна през деня, нощем в първите часове на съня до 38.4, сравнително активна без много кашлица, хрипове не се чуха на втория ден. Единствено на третия CRP излезе 21 при норма до 5, но тъй като е имала и много по-високи, не се притесних и реших, че мога да изчакам. Е, сбърках много (а и като се замислих след това, по-висок показател имаше в пътите тази година, когато с хомеопатия не се оправи). Явно още тогава е развила пневмонията, защото на петия ден като направихме снимката, CRP-то беше дори леко по-ниско, а хрипове се чуха мноого оскъдно и неясно.
Странно, че моето дете досега боледуваше само от вируси. Тази година вече 3 пъти прави бактериални инфекции, с които не можахме да се справим с хомеопатия.
За пръв път да се зарадвам, че хлапето не вдигна 40 и беше активно, а не плачеше от болки и не беше като парцал и ето какво се оказа. Понякога се чудя има ли смисъл да се подлага човек на всичките тези мъчения. Лошото е, че моето дете е лекувано и алопатично и сме влизали в схема, където всеки месец е пила антбиотици, така че и това не е опция.
Все още се чудя как се действа, когато картината е размита и симптомите неясни. 

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 00:59 от Пролетен дъждец

# 83
Цитат
Тъй като никога не е правила, го считам за остро....
Това, че някой боледува от нещо за първи път, не го прави остро. Острото състояние се характеризира със : внезапност (за няколко часа), шок и ужас (буквално и преносно), уязвимост, освобождаване, дифузия – без граници, пречистваща топлина – висока температура. Съвкупност от тези фактори, тоест ако ще е температура, то тя ще е внезапна.
В Органон също има дефиниция на остри и хронични болести.
Характерно за острите болести е, че те настъпват внезапно и завършват или с излекуване, или със смърт. т.е. това нещо, което ги дефинира е способността им да се самоограничават. Острите болести са самоограничаващи се нарушения – просто всичко свършва или с излекуване, или със смърт. Докато хроничните болести, които са бавно прогресиращи, причиняват сериозни увреждания на имунната система, оттам на всичко друго, т.е. на жизнена сила, т.е. на човека като цяло, могат да причинят значителни увреждания на целия организъм. И това, което ги характеризира е, че те не се самоограничават. Няма същинска трета категория, но можем да говорим за една трета категория обостряне на хроничните болести, което е различно от остри болести. Пример за това е един астматичен пристъп. Това не е остро състояние, а е обострено хронично състояние. Така че хроничните болести се обясняват от миазмите в хомеопатията. И за да ги разберем тях, трябва да разбираме миазмите. Според Ханеман основната причина за тези болести са наистина миазмите, като те могат да бъдат придобити по време на живота, могат да бъдат и наследени. Той е употребявал думата миазъм със значение на зараза. Всъщност първият, който употребява термина миазъм, е Хипократ.
Най-трудно хората се справят с разширяването и що е туй чудо. Например беладона има делюзия, че главата й ще се пръсне. Хамомила (по спомен, не ми се гледа сега), че зъбите й са дълги. Аргентум - че краката му са дълги. И т.н. Халюцинациите, излизането извън собствените граници, това е разширение също. И т.н.

Цитат
За пръв път да се зарадвам, че хлапето не вдигна 40
  Мен това би ме притеснило.

По този повод. В петък на обед нищо ми нямаше и за половин час ме втресе, тресох се буквално докъм 4 следобед, мерих Т, която се оказа 39,2. Питах майка ми, няма спомен да съм вдигала такава температура от малко дете. Изкарах и събота така. За човек, който рядко се поти (за съжаление), смених поне 20 тениски за тези два дни. В неделя ме заболя гърло сутринта. До вечерта и то отшумя. За първи път от може би 20 години имам истинско остро. Независимо че се чувствах зле, за мен това е лично постижение. (в неделя ми беше предписан нисък фосфор, когато двата пикови дни бяха отминали).

Картина винаги има. Ако на наблюдаващият детето симптомите се виждат мътни и неясни, това е друга тема. Затова е много неприятно, че хомеопатът разчита главно на описанията на родителите. И когато е и по-неопитен, още по-кофти...

Ако ще ви е полезно: Когато аз или децата боледуват и се налага да приемем хомеопатично, информацията, която  давам, звучи горе-долу по следния начин:
винаги първо казвам това, което ми е направило най-силно впечатление (е, но през моята си камбанария, например последния път беше сърденето за едно относително несръдливо дете, това си е отклонение от нейната "норма")
нахвърлям набързо физически симптоми плюс модалности (с какво се съпътстват, от какво се подобряват или влошават - например: има болка в челото, не може да я опише, иска студена ръка там)
желания и отвращения (всякакви - и за храни и напитки, и за каквото и да било: от какво се дразни например, ако е раздразнено детето)
Оценявам физическата активност на детето: да, може да лежи завито и привидно да не се върти, но ръце или крака непрекъснато да шават, или да върти очета и т.н., което съвсем не означава "ми лежи си", щото има бясна моторна активност.
Предавам точно разговори между мен и детето и негови думи към някого, особено ако се въртят около една и съща тема: ако аз не мога да извлека информация от тези думи, то хомеопатът би могъл; например: "Мамо, аз не се страхувам от нищо" (при това може да го повтори и то пак да остане незабелязано). Това може да означава, че детето в момента има някакъв страх, който отхвърля и за който не иска да говори (е, те винаги си казват, когато се подходи адекватно). "Ами пъшка и се оплаква" не е добро описание. Какво значи оплаква се, Как се оплаква, какво точно казва, при какъв повод или без повод и т.н.
Голямо внимание обръщам на начина, по който детето гледа, докато е болно. Очите говорят много: уплашено, гневно, апатично и безрадостно, налудничаво и т.н.
Най-важното, което съм се научила да правя. Абстрахирам се от физическото оплакване, защото ако се фиксирам в него в страха си, ще изтърва всичко останало.
Съществуващи поведенчески и други черти на детето ако бъдат засилени по време на заболяването, също съобщавам.

Картина винаги има.

# 84
  • Пловдив
Тази сутрин по БНТ говореха за хомеопатията с хомеопат д-р Грудева-какви ги приказваше........а и водещите хич май не бяха наясно с хомеопатията Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 20:53 от budiko

# 85
  • Sofia
Здравейте, незнам дали въпроса ми е за тук, ако не е моля да ме извините. От 2 години при сина ми се появяват постоянно циреи през 2-3 месеца, изследванията показват стафилококи, всичко започна преди 2 години с подути лимфни възли. Моля да споделите може и на лични - добър хомеопат в София, няма ефект от всичките тези АБ, пасти и мазила. Отново извинете за нахлуването в темичката ви и се надявам да получа съвет от вас.

# 86
Здравейте, спешно ми е нужен класически хомеопат в Пловдив. Дъщеря ми на 2г 7м е болна от грипа, който върлува сега. Майка ми я зарази, така че знам какво е. Днес е трети ден с темп. 38.5-39. Боледуването на майка ми приключи с пневмония и антибиотик. От шест месеца сме при една хомеопатичка, която мислех за класически, дава ми шишенца течни лекарства и откакто сме при нея не е приемала АБ. Но винаги ми изписва по четири лекарства...например пулсатила са хрема, хепар за кашлица, арсен за разьтройството. За всеки симптом по лекарство. Съмнявахме се, че има стафилококи, давах стафилококус 6с и при пуснат гърлен секрет наистина излезна, че има тази бактерия. Дали е възможно аз да съм й предизвикала бактерията с моето лечение? Освен това мъжът ми въобще не ме подкрепя, няма вяра на силата организма да се справя сам и я тъпче с нурофен и панадол...Наистина ми трябва добър изпитан хомеопат, не от регистри, защото нямам време за опити. Ще съм страшно благодарна на всички, които споделят информация.

# 87
Моля, препоръчайте ми добър класически хомеопат в София!
Благодаря! Hug

# 88
Защо така хомеопатите нещо се отдръпват и не искат да записват деца? Rolling Eyes От Стара Загора сме, и тъй като с Мария Стоянова имах разочарования, реших да опитаме с някой в Пловдив. Препоръчаха ми Недева - категорично отказа, отделно че се държа надменно и троснато. Сега опитахме и при Любомира Филева - отказва да записва вече деца и ни даде имената на препоръчани от нея, а те са:

Тони Гочева
Лазарина Видова
Атанаска Иванова
Нина Топузова

Молбата ми е за впечатления - успешно ли лекуват, какво отношение имат към родителите и към детето, мили ли са, отзивчиви...Всичко би ми помогнало да избера някой от по-горните.

Благодаря!  bouquet

# 89
  • Пловдив
първите 2 съм ги чувала,но 3-та и 4-та не съм

Общи условия

Активация на акаунт