Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 922
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Фамилията на първата написана е Кочева.
Били сме и при нея и сега при Видова.Не мога да препоръчам,нито да отхвърля някоя...със смесени чувства съм.

Другите две отде се пръкнаха  Thinking

# 91
Фамилията на първата написана е Кочева.
Били сме и при нея и сега при Видова.Не мога да препоръчам,нито да отхвърля някоя...със смесени чувства съм.

Защо си със смесени чувства? Може ли по-конкретно, ако искаш и на лични Peace

# 92
  • Пловдив
Не,нямам какво да крия...
Щото Кочева ни помогна за някои проблеми,които са ни вълнували в оня момент...После обаче тая жена взе да си изкривява виждането.Някак си почна да лекува както и дойде и неадекватно,за спазване на принципи да не говорим.
Ходих и аз в момент на бъбречна криза/това беше 2-ро посещение/,а тя ми даде на пия бял тамян  Whistling Отделно от ХЛ нямаше никакъв ефект.на моменти чететше и се чудеше дъъълго време какво да даде,т.е. само и само да изпише нещо.Другото е,че за всяко нещо те вика в кабинета,за да ти вземе пари.Тук е съществената разлика с Видова...тя е душа човек и се раздава,но не и достигат явно знания Rolling Eyes Иначе не е в никакъв случай алчна.Имало е моменти в които дори не ми е искала пари.Има добър подход към децата.Въобще като човек е супер.

# 93
Ех, нито с едното, нито с другото мога да направя компромис...Кофти!
Не знам, ще събирам мнения и дано ми се изясни картинката. Просто ни е нужно бързо да се насочим, защото при дъщеричката 2 ушни възпаления доведоха до пукане на тъпанче. Според мен е време за промяна в подхода, дано съм права. А сега пак тръгна на градинка и ми се ще да изпреваря събитията и да си имаме вече хомеопат за връзка и помощ Rolling Eyes

# 94
  • Пловдив
Ех, нито с едното, нито с другото мога да направя компромис...Кофти!
Не знам, ще събирам мнения и дано ми се изясни картинката. Просто ни е нужно бързо да се насочим, защото при дъщеричката 2 ушни възпаления доведоха до пукане на тъпанче. Според мен е време за промяна в подхода, дано съм права. А сега пак тръгна на градинка и ми се ще да изпреваря събитията и да си имаме вече хомеопат за връзка и помощ Rolling Eyes
Peace Успех!В правилната посока си...само че има дефицит на кадърни хомеопати.
А ако научиш нещо за тия новите имена - пиши и на нас  Wink

п.п. на Видова звъня ли?Тя взима ли пациенти?

# 95
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
темата позамря...

прочетах Хроничните болести  Mr. Green, по-умна не станах.
явно липсва някое писание между Органона и Хроничните болести. кое е следващото четиво?
къде Ханеман е описал как се определя правилното хом. лекарство?

# 96
  • Пловдив
Аз изгубих всякакъв интерес към хомеопатията... Crossing Arms

# 97
И аз съм във въздържание в момента Mr. Green Чета едни психологии, едни чудесии на Фройд, които се точат толкова бавно. По-умна също не станах. Нямам идея ако детето пак се разболее, какво ще го правя. Що неща се записах да уча покрай тези болести, да бях записала и медицина, като се роди, досега щях да съм завършила  #Cussing out Трябва ми лекар, който да следи състоянието, докато се лекуваме с хомеопатия и да е алтернативно настроен. Почти като оскиморон звучи  Tired

Мистик, щом си загубила интерес, значи нещата при вас са добре  Grinning

# 98
  • Пловдив
Ами...да чукна на дърво  Praynig За сега-да и дано скоро не ми се налага да търся хомеопат,щото... ooooh! ще се затрудня.
При нас ще е на ред "порастването",редом с всички екстри в училище...Т.е. психо-атаки  Crazy И ще трябва да го давам по-спокойно аз.

# 99
Бьонингхаузен.
Аз чета Кент.

Исках да си купя Хипократ, ама едната книжка е 20$ и ще почакам. Има ги онлайн за без пари, разбира се... Laughing

# 100
Бьонингхаузен.
Аз чета Кент.

заглавия?...

добре де, няма начин Ханеман да не е увековичил в слово някъде как се определя ХЛ... Naughty

# 101
Сигурно. Laughing

# 102
  • София
Имам нужда от малко чужд опит.

Имаме три деца. Две от които имат изразени проблеми със сливиците. На синът ни понякога толкова се подуват, че се залепят една за друга. Дъщеря ни е една идея по-добре. До сега това им състояние не ме е притеснявало много, защото никога не се е стигало до остри инфекции и никога не се е налагало приемане на АБ. Винаги сме овладявали нещата с хомеопатия.
Но! На дъщеря ни в у-ще й направиха проверка на слуха и ни насочиха към допълнителна консултация с УНГ. Той пък от своя страна още щом я видя и каза, че има "аденоидна хипертрофия" и препоръчва операция - премахване на по-голямата част от сливиците + третата. По стечение на обстоятелствата на прегледа бях със сина ни и докторът го погледна и него. Каза, че положението е същото, дори по-зле (в момента определено е по-зле, защото се бори с поредното уголемяване на сливиците и има ужасна влажна кашлица сутрин).
Та си излязох от кабинета доста разтревожена. Докторът беше много внимателен и съвсем простичко ми обясни, че уголемените им сливици пречат на психическото и физическото им развитие. Естествено, подобно твърдение би бръкнало в душицата на всяка майка!

Та сега се чудим какво да предприемем. Дъщеря ни има час за допълнителен тест на слуха и тимпанометрия за началото на април. При нея имаме време да помислим. Но синът ни е по-зле. Докторът каза, че в това му състояние не му достига кислород, което само по себе си е достатъчно притеснително.

и тук идва дилемата. Да настояваме ли на хомеопатичното лечение или все пак да примем, че понякога класическата медицина има по-добро решение на проблема?
Има ли сред вас родители, които са се изправяли пред подобен проблем и са овладявали нещата само с хомеопатия?

# 103
Илка, отидете на още две мнения и тогава вземи решение.
Може ли да споделиш при кого си ходила, ако сте от София.
Каква степен са сливиците?
Ето една добра статия за третата http://www.blitz.bg/article/25451

Дъщеря ми е с три големи сливици. Небните са втора и трета степен. Има и увеличен лимфен възел след едно боледуване. Засега задържаме положението, но с хомеопатия не са се повлияли изобщо откъм големина. Иначе е вярно това, че влияят на концентрацията, съня, апетита, може да се получи деформация на челюстта и куп други неща.

# 104
Илка, директно на въпроса ти не мога да ти оговоря, кое е по-добре.
аз също съм за второ мнение.

едно време аз също постоянно бях с уголемени сливици и педиатърката беше един ужасен цербер. майка често ме водеше при пенсионирани педиатри за второ мнение. единият й казал: сливиците си имат функция и тя е да спират инфекциите да слизат надолу. ако се махнат, инфекцията слиза надолу.

патологии винаги има, аз съм нямала трета сливица.
за мен би било логично да се търси какво предизвиква това уголемяване, а не да се реже.  Peace
ама дето се вика: съвет на чужд гръб лесно се дава...

споделям ти моята гледна точка.

някой тук в темата беше споделя, че детето му има проблем със сливиците. дано се включи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт