Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 936
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
някой тук в темата беше споделя, че детето му има проблем със сливиците. дано се включи. Peace
Аз бях споделяля, но за трета сливица. Не знам коя спепен е била, доктора(наш роднина) не ни каза, а аз като си нямах представа, че имало степени на уголемяване и не питах. Каза само - операция.
Успешно се сви с хомеопатия.  Peace
за мен би било логично да се търси какво предизвиква това уголемяване, а не да се реже.  Peace
И според мен там се крие разковничето  Peace

# 106
Нямам опит с трета сливица, но наблюдавам някои гърлени неща при ММ - кашлица, секрет и т.н. - установила съм дисбаланс между изказано, мислено и свършено. Това в посока от какво може да се предизвикват нещата. При уголемяване на сливиците може да е нещо различно. Но такива наблюдения са много интересни.

# 107
  • Пловдив
Моето дете имаше проблем с третата сливица, при това в продължение на около 5 години. До едно време лекувахме с хомеопатия всяко обостряне (изразяващо се в задна хрема, запушен нос седмици наред, невъзможност за излив на секрета, правила е и 2-3 отита, хъркане, скърцане със зъби), после спряхме да лекуваме. Оставих я да се справя сама и го израсна.
Не ми стана ясно откъде дойде това, като чисто механична причина мога да търся само в капките, които й слагах от раждането й, докато стана на 2 месеца, защото беше с постоянна хрема. Оттам евентуално може да се мисли за някаква увреда на лигавицата. И сега нейният нос според мен не функционира на 100% нормално, понеже не познавам друг човек, който за 6 години да е правил само 2-3 хреми като хората. Но определено мисля, че нещата доста са се подобрили, сливицата, смятам, се е свила. Постоянната хрема я няма, заболяванията пак се фокусират в носа, тоест винаги се запушва, там й е слабото място, но като цяло ходът им е съвсем различен от преди.
Та по темата от личен и присвоен опит:
1. Може детето физиологично и изначално да има по-големи сливици, които съвсем се уголемяват, когато се разболее и те реагират. На моя приятелка детето е така - с огромни сливици.
2. Израстването на проблема може да отнеме години.
3. Нелекувана, уголемената 3-та сливица (имам предвид без абсолютно никакви лекарства в продължение на 3 години, нито алопатични, нито хомеопатични) не е задължително да се влоши, напротив, може да се израсте, ако организмът бъде оставен да се тренира в справянето сам. Това е нашият опит, с нашето дете. Вероятно не е валиден и приложим във всички случаи. Пак казвам, детето не боледуваше сериозно от ангини, отити и т.н.
4. Един лекар може да каже: сливицата е за вадене, друг - изчакайте, пробвайте и ще видим. На едно познато момиче бащата е лекар УНГ. Тя също беше често с хрема, но баща й й беше казал: а, аз на другите вадя сливиците лесно, ама твоята сааамо в краен случай бих я извадил.  Mr. Green
5. Нелекувана, 3-тата сливица може наистина да даде поражения в костите, походката, лицевото изражение и т.н. Това съм го виждала, не е мит.
6. Нормално е дете, което е месеци наред със запушен нос, да е изморено, разсеяно, нервно. Кое е първопричината - третата сливица или някаква емоционална реакция, която намира отражение на физическо ниво, не мисля, че може да се каже еднозначно.
7. Неспането месеци наред поради запушен нос и уголемени сливици определено може да се отрази негативно на подрастващия организъм.
8. Ако хомеопатичното лечение е качествено и правилно, не би следвало да се стига дотам, че да има нужда сливицата да се вади. Разбира се, има много "но"-та в случая, но като общ принцип....
9. При моето дете често разболяването (което в 99% от случаите удряше именно в 3-тата сливица) беше свързано с някаква емоционална причина и неудовлетвореност. Обаче, пак казвам, когато не дишаш нормално в продължение на седмици, много е трудно да се установи кое е първо - нервността или проблемите с носа, тоест кое от кое и как следва.... Crazy
10. Ако детето ми боледуваше често сериозно, ако слухът/развитието му бяха засегнати от проблема, вероятно щях да търся друго решение.
11. Много зависи досега как е лекувано детето и изобщо как боледува като цяло.
12. При някои деца махането на третата сливица наистина драстично подобрява здравето и разрежда боледуванията (наченки на проблеми с костите, алергични пристъпи със силна хрема, задна хрема и постоянно запушен нос). При други този магически и желан ефект не се наблюдава и те продължават да си боледуват все така често и по схемата, по която са боледували преди. Това е от наблюдения над познати и приятели! Peace
13. Дълбоко е себе си винаги съм била убедена, че сливиците трябва да се махат в многооо краен случай. Видях и при детето, че стопираха нещата винаги до горната част на дихателната система, тоест макар да беше досадно, измъчващо с тази хрема, никога заболяването, хем нелекувано, не слизаше надолу, както казват лекарите.
Аз бих те посъветвала да не изпадаш в паника, да не слушаш кой с какво те плаши (понеже страшни възможности има много и те винаги са вероятни да се случат така или иначе при всякакъв вид лечение), а да послушаш вътрешното си чувство. Само ти можеш да прецениш най-добре за твоето дете!
И винаги, при всички случаи, консултация с поне още 1 УНГ специалист.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 12:32 от yulinga

# 108
темата позамря...

прочетах Хроничните болести  Mr. Green, по-умна не станах.
явно липсва някое писание между Органона и Хроничните болести. кое е следващото четиво?
къде Ханеман е описал как се определя правилното хом. лекарство?
Че в Органон пише  Rolling Eyes

# 109
Относно разрастването на сливиците /но хронично уголемени, а не когато детето е моментно болно/ - това си е жив миазъм...
Дребното ми е на този хал сега, предчувствам миазмично лечение. Каката беше така като малка - извадихме третата /още не знаех що е то хомеопатия/, дребното е така, таткото е бил така, аз също. На таткото е вадена /че и долните две/, аз съм я израснала.
Подкрепям поста на yulinga, особено в частта относно изваждането. Много е индивидуално. Зависи от състоянието на детето, боледуванията му, възможността да диша и спи нормално и т.н.
Това, което хомеопатите споделят е че хом. лечение на трета сливица често се оказва по-трудно, отколкото кариес на кости например.

# 110
Доколкото разбрах Илка не говори само за трета сливица, а и за другите две. Нали разбирате, че едно е да лекуваш или да извадиш третата сливица, съвсем друго е да вадиш постоянните или да има проблем с тях.

Мечка, благодаря ти за отговора за нашия случай!  bouquet Полезно ми беше да прочета как предаваш подробностите на хомеопата.
Цитат
За пръв път да се зарадвам, че хлапето не вдигна 40
Цитат
  Мен това би ме притеснило.
Тя вдигна т, някъде около 39.5 първата нощ, но я свали сама. Вечерта решихме с хомеопата, че няма нужда от л-во и ще наблюдаваме. На следващия ден беше в що-годе добра кондиция.
Началото на миналата зима я държах няколко дена с 40 и над. Резултатът поне не беше пневмония, но пак трагичен. Тогава картината беше богата, но така и не успя да намери правилното л-во. Сега си мисля дали и тогава не е имало миазмичен блокаж. Добре показани л-ва не са действали. От друга страна после чак ми светна, че може би е била Опиум в едно от състоянията, а хомеопатът даде Сулфур. След цялата сага и като оздравя продължи да прави субфебрилни през оперделен период и да има лоши изследвания и вид. Вече не помня какво давахме, но чак след емного мислене и Псорин детето видимо промени вида си в рамките на няколко часа.

Според хомеопата това, че при сегашното разболяване не била като парцал било добър знак за развитието на ЖС. Преди писах, че става парцал дори при малко неразположение. Това беше нещото, което най-много ме заблуди. След като мина лятото и 2-3 остри, с които почти сама се справи, си мислех, че все пак случаят й се развива в правилна посока. Обаче сега пак съм разколебана. От друга страна вирусът, който вилнее, удря точно в белия дроб и много деца направиха пневмонии. Но просто беше абсурдно да продължа да лекувам нещо с хомеопатия при положение, че няма как да диагностицирам напредък, освен със снимка, а не мога да правя такава всеки ден. Но пък ето и аз хванах същото след това, две седмици се влачих с кашлица, зверски задух няколко дена, отпадналост и хрипове, които сама си усещах, но пневмония не направих. Какъв е изводът? Че или при нея посоката не е правилна- от дете, боледуващо от сливици и вируси, миналата зима направи ларингит/бронхит, сега пневмония, или организмът й е твърде слаб и податлив и все още не може да издържи твърде дълго на атака  newsm78

П.С.Мечка, сега се позачетох в старите теми и попаднах на твой пост за гнойните ангини на децата ти. Доколкото разбрах за има-няма две години сте овладели нещата, което е супер.
Само третата ли беше хипертрофирала или и другите две?

---
При щерката на физическо беше първо АД на 2 месеца. Как ще се радвам да видя  в някаква степен теЯ пусти обриви.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 18:32 от Пролетен дъждец

# 111
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
къде Ханеман е описал как се определя правилното хом. лекарство?
Че в Органон пише  Rolling Eyes

там четах, търся нещо по-обстойно...

# 112
  • Пловдив
пролетен дъждец а АД тогава като бебе с алопатия ли лекувахте?
Моята малката като бебе на 3 месеца имаше странни обриви,и на педиатъра,и на кожен лекар им се сториха странни.Появиха се след ваксина.Лекувахме я тогава с хомеопатия и изчезнаха ,но ме притеснява дали не ги потиснахме.....

# 113
Тогава много се лутахме. Лекувани са и с хомеопатия, и с алопатия (немного), и с билки (бани), пробиотици. Според мен не се махнаха от хомеопатията, защото тогава не живеехме в Бг и просто се бяхме върнали за лятото и тогава посетихме тук два хомеопата(Кирил Стоянов и Колева от Хирон), но аз и толкова разбирах. След Стоянов много се влоши. За всеки случай за два месеца, в които бяхме в Бг, от страшни рани се подобри до само няколко, но ходихме и при един кожен. Не знам кое помогна.
При нея сигурно също са от ваксина, въпреки че най-набедената за АД е БЦЖ, а тя точно нея няма.

Ти си казвала, че малката не боледува често и се справя добре. По-скоро сте ги излекували според мен.

# 114
  • Пловдив
Ами тя боледува просто по-леко,примерно почва суха кашлица за 2 дена,после става влажна,кашляла е дори с бронхитна кашлица,но не е стигало до бронхит,а й се е разминавало.Притесняват ме възелчетата на врата които има от 2 години,и затова дали не е потиснат обрива а да има по-сериозно заболяване,което да е скрито,а само възлите да са като външен симптом newsm78

Да питам  който е купувал течни ХЛ от Чаталджа-поръчах си в четвъртък 2 ХЛ.Едното е течно,жената ме попита 1 шише ли-казах да .Каза ми колко капки имало вътре,не запомних,казах добре.
Като го получих вчера-на шишето пише 10 мл,а вътре е наполовина пълно newsm78Така ли трябва да е,или са ме метнали нещо........

# 115
budiko, така са си шишетата, никога не са пълни догоре.

# 116
  • на плажа
Момичета, дайте съвет - детето се е разсвирило ( гърдите), но пък може и да е гърлото, но не кашля, само му е променен гласът сякаш е хремав, но не е. Чух се с хомеопата, попита ме дали съм сигурна, че свири. Тогава бях, а сега не съм. Не знам дали да му давам ХЛ или да чакам още. Май ще звъня пак.

# 117
  • на плажа
Поизчаках, но не се променя - не чувам свиркане, но дишането е грубичко и леко учестено.Ето това ми е проблемът с хомеопатията - не знам кога да се обадя на хомеопата. Често ми казват, че съм параноична и започнах да се опитвам да изчаквам, но... Другият ми страх е, че не описвам точно и обективно ситуацията. Сега пък се разкиха. Веднага след приема. Не знам дали се справям. Чета различни статии. Четох за миазмите, но всичко ми е хаос и никак не ми помага да се ориентирам. Моля, препоръчайте ми някоя книга написана за лаици, която да е обогатена с примери.

# 118

И моето дете имаше проблем с уголемени   сливици, не  от ангини ,но имаше ларингит на 1.5 година  Основния проблем заради ,който искаха всички доктори да ги махнем е апнея. Тогава се следи количеството кислород.Ужасни нощи бяха, когато има сополи - няма от къде да диша.Просто исках веднага да  извадя сливиците на сутринта. Но като няма настинка детето е добре. На детето никога не са слагани капки за хрема. Лекарите не ги препоръчват.Ходихме при  Дора Пачова и ни даде хомеопатично и шуслерови соли и полека се намалиха. Сега има един малък пръст разстояние и няма апнея.  Сега е на 6 и не боледува както преди ,има май имунитет. Очаквам като порасне и стане на възраст да не се появи пак апнея.В нашия случай помогна, но имам познати на,които операция за намаляване на сливиците  е помогнала много. Запознах се с момче, на което на 20 години са извадени сливиците ,след като майка му не е била съгласна с това в продължение на години и проблема се задълбочава.  Успех каквото и да решите.

# 119
  • София
Благодаря за споделеното мнение/опит по повод сливиците.

След като първоначалния шок поотмина и след като всички у дома се оказахме с вирус, вкл. и аз, решихме, че ще търсим второ мнение след като децата оздравеят напълно. Междувременно минахме на преглед през детски лекар, заради вируса и лошата кашлица и й споменах какво е казал УНГ-то по повод сливиците. Лекарката каза, че тя самата не вижда проблем. Детето изглежда здраво, дори и вирусясало, не вижда признаци за затруднено дишане (внимателно му преслуша гърдите, заради кашлицата). Каза, че е много лесно при най-малкия проблем да се каже "Ще ги махнем", но това не винаги е най-доброто решение, особено при дете, което не страда хронично от инфекции и никога не е пило АБ.
Та за сега задържаме фронта. Поръчах конституционното лекарство, което хомеопатът в БГ му беше изписал. Ще го наблюдавам и ще видя дали има полза. Миналата седмица му дадох последната доза, която ми беше останала, и за часове имаше видима промяна, дори две сутрини пропусна бурната кашлица на събуждане. След това обаче пак започна да кашля.

П.С. Понеже видях, че коментирате връзката между ваксините и АД - най-малкия ни син няма нито една ваксина и въпреки това имаше най-тежък АД! Стигаше до кървави рани и лятото имаше период, в който на 35 градуса ходеше с дълъг ръкав и дълъг панталон, за да не се чеше! В комбинация правеше спазматични пристъпи от най-малката хрема. Какви ли не диети не пробвах, хомеопатия, кремове, нищо не даде траен ефект. Сега е по-добре и последния вирус го изкара без спазъм! Все още не мога да намеря причината.

Общи условия

Активация на акаунт