Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 71 154
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • Нейде из лудите гори...
Грешката с Беладона е изцяло моя, хомеопата от събота не ме кара да давам каквото и да било. Давам я на моя глава и вече разбирам, че от невежество може да съм допренесла за състоянието на детето. Вчера вечерта отново смъкна, до преди малко, когато измерих 37,5. Беше в супер настроение, поръча си закуската, обяда и в момента, в който се отпусна в ръцете ми, усетих, че нещата се повтарят. Сега спи, като се събуди ще видя как е положението , но мисля да я заведа на лекар (тук срещам думата алопат)  Peace , просто да чуя мнение относно кръвната картина, която й пуснах преди 2 дни.
Майка ми ме тормози по телефона как ще си увредя детето , като го оставям така, което супер много ме натоварва  Confused

Няма никакви други симптоми - болки, кашлица, сопол - не!

Дори милата изявява желание да ходи на градина...

Трябва да се разровя из темите , предполагам сте обсъждали подходяща литература за напълно невежи в хомеопатията. Малко да ми се изяснят нещата.

# 196
Марси, научи вече да не даваш хомеопатично лекарство на своя глава.

Дано вече детето да е добре!

# 197
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Марси,

може би е добре да спреш да мериш температурата и само да наблюдаваш детето.
жизнено, яде - за какво ти е да мериш? каква информация ти дава тази температура?
не ти ли дава със самото си поведение повече информация в какво състояние е.

моето дете е на 3г. и до сега не са му взимали кръв за нищо.
нито за желязо, нито за кръвна картина... и живея съвсем спокойно с този факт.

аз те разбирам, защото знам каква паника правят бабите, но аз съм отрязала подобни коментари.
майка ми влачи снимки на детето на лекари, за да му слагат диагнози (кожен проблем)!!!!! Twisted Evil
отказвам да я слушам...

# 198
Крайности не бива, разбира се. Състоянието е добре да се следи от лекар, стига родителят да е достатъчно компетентен да не се връзва на думи от сорта на "мъчите си детето с тази температура". Аз лично винаги минавам с децата през педиатъра /когато има кашлица/, както и съветвам хората, които комуникират с мен, да правят същото.
Когато е факт, че хомеопатът не е успял да се справи /или родителят не е предал вярно информацията/, няма да оставим човек да се мъчи, разбира се.
Тия дни ще ви пусна една брилянтна книга по мое мнение - "Болестта като път", като особено много наблягам на уводната част. Няма болести в множествено число - болестта е винаги една; както няма и здравета - здравето си е здраве. Симптомите са именно опит да се възстанови здравето.

# 199
Здравето е всъщност динамично равновесие. Под тези привидно взаимоизключващи се думи всъщност се крие една чудесна /за някои горчива/ истина. Равновесието е балансът. Динамичността е животът, който не търпи статичност. Под словосъчетанието се крие истината - добра адаптация. Представяме си една крива, която следва определена посока със своите отклонения в различни периоди от време, но в същото време следва една посока. Животът не е вектор.

# 200
  • на плажа
Мече, много ми помогна тази книга преди време да си обясня някои болести. Добра е.

# 201
Книгата ще я потърся, благодаря!

Минахме през педиатър, жената каза, че според нея до 2-3 дни или детето ще се пребори или ще избие ангина, гледайки резултатите от ПКК. Гърлото и ушите й са добре, гърди , нос също, изобщо каза, че отглеждаме едно здраво дете и мисли, че ще успее да се пребори. Подобни думи звучат обнадеждаващо. Не пропусна да ми напише на рецепта и АБ, ако избие ангината де, но остави избора на нас с надеждата, че реално може и да се разминем.

asyalein, наистина не знам защо я меря, стойностите нищо не ми говорят, не колкото и състоянието й. Може би и това ще мине в един момент.

Мече, всеки твои пост ме вкарва в размисли.

Бъдете здрави!!!

# 202
Марси Simple Smile ще се справите. И на мен ми се случва да ми пишат рецепти понякога. И то не само за антибиотици. Определено не си признавам пред личната, че не съм пила илачите от по две страници. Но пък няма лошо понякога от изследвания и прегледи.
Мече, ще ти бъда благодарна, ако пуснеш книгата.

# 203
  • на плажа
И ние не си пием илачите, но пък редовно ходим за сверка на часовника Wink

# 204
Marsy,благодаря.

/сканирах я - тия дни ще я пусна някъде за теглене. Дари, на теб през скайп вероятно/

# 205
  • Обетованата земя
Не мога да си обясня как съм ви изпуснала, мислех че вече никой не пише  ooooh!
Та...записвам се  Grinning

# 206
http://dox.bg/files/dw?a=315955628a
Ето книжката.

линкът щял да бъде активен до четвъртък 19 март.

# 207
http://dox.bg/files/dw?a=16fc38f659

Това е линк в по-удобен формат, благодарение на yulinga  Hug

# 208
Привет отново, детенце май се възтанови, снощи дори настроението й се появи, та изпълнихме къщата с глъч.
Вярвам, че болестта идва от вътре, от някакъв вътрешен проблем, но същото ли е с вирусите? Или и те са част от "системата"? Вчера и онзи ден говорих с майки от града, чиито деца карат същото като нас, някои с екстри (кашлица, хрема), други без, та се замислих по въпроса. В еднакво емоционално състояние ли са тези дечица...

Мече, ти къде учиш хомеопатия? Мнения за ХомеоХелп в Добрич?
Предполагам се е коментирало, може само да ме насочите къде да търся, не държа на  готовата информация  Peace
Замислям се да изкарам първия модул, чисто информативно , със сигурност няма да е излишно, но дали си струва се чудя, че вече навсякъде са се навъдили псевдо училища за какво ли не...

Книгата си я поръчах, тези дни я очаквам да дойде, че нещо не ми е удобно това електронно четене.

Хубав ден!

# 209
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Вярвам, че болестта идва от вътре, от някакъв вътрешен проблем, но същото ли е с вирусите?

за мен състоянието на духа и на имунната система са ключът към всичко.
емоционално стабилен човек с добре тренирана имунна система ще се справи с вирусното заболяване по-лесно, отколкото някой, който нон стоп е под стрес ...

Общи условия

Активация на акаунт