Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 614
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Не знам за адреса. Аз съм водила детето при един там. Невролог от ВМА, който се занимава с ирисова диагностика и астрология. Предписа й хом.л-во по астрологичната карта ooooh! Дано останалите са наистина класически.

# 526
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър класически хомеопат в София или поне да ме насочите къде да погледна. Имам бебе на 7 месеца, но и като цяло бих искала да се консултирам за цялото семейство. Благодаря

# 527
Знам, че много е питано за това, но всички мнения които видя са старички.
Някой знае ли добър класически хомеопат при ПР и щитовидни проблеми, натрупан гняв, посттравматичен стрес и прочее който да преглежда в София? Самолекувах се с шуслерови соли и капки на Бах за такива неща но не ми подействаха и мисля, че е време да се поуча от специалист, той да си определи от какво имам нужда. Що църкви и врачки обиколих. И по психолози ходих, когнитивна терапия, ТЕСах се и нищо, все се завръщат проблемите. Позитивните утвърждавания нещо вече хич не ми се получават. Но виж мнение в Интернет да ме ядоса и докара до паник атака - случва се. Писна ми да пия Ривотрил.
Чух за някакъв хомеопатичен кабинет в преките на Оборище близо до Черковна, те са ми най-удобни като локация или Яворов, Изток, но не мога да намеря адреса и името. Вече нещата са сериозни, щом дори от някои от темите във форума започнах да получавам ПА. Благодаря предварително!  bouquet  bouquet
Здравей, не мога да ти препоръчам хомеопат, и аз все още търся. Като чувам тук момичетата колко са сменили, явно е трудно да откриеш точния човек за себе си. Ти казваш, че си пробвала много неща и проблемите се завръщат. Не ми е ясно, обаче като говориш за проблеми, симптоми ли имаш предвид? Защото те проблемите никога не изчезват, въпросът е какво ни причиняват и какво правим за да ги решим.

# 528
Да, симптоми. Инак казано проблеми от емоционално-физически характер. Защото са си вид проблеми за мен, надявам се и се моля да са решими. Praynig По-здрави! Hug

# 529
  • Пловдив
Току-що ме ужили оса по ръката. Апис ли да взема, какво друго може още? Благодаря!
Освен, ако човек не е алергичен, аз не бих пила/дала на детето си, нищо Peace.

# 530
  • Русе
Току-що ме ужили оса по ръката. Апис ли да взема, какво друго може още? Благодаря!
Освен, ако човек не е алергичен, аз не бих пила/дала на детето си, нищо Peace.
И аз така. Миналото лято се случи на дъщеря ми. Изчаках, нищо не се случи, дори не звъннах и на хомеопата. После при проследяването само я информирах. Peace

# 531
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Maybelline , благодаря, че се включи.

пик на тесторестерона може и да има, ама не вярвам да е само по време на почивката.
сега сме си вече 10 дена вкъщи. труден е, но идва и ми казва: отивам там да си играя или отивам еди къде си. т.е. комуницира, а не бяга като див.
попитах го няколко пъти и по време на почивката (то не беше почивка де) защо се държи така, защо иска да бяга от нас и т.н. и той винаги отговаряше: незнам. Thinking
в събота пак го попитах и пак същото отговори.
сега пак е твърдоглав и се опитва да се наложи, но няма база за сравнение с поведението му по време на пътуването.

за вратите: той от малък има интерес към врати.
за мен не е ново. просто беше очевадно по време на почивката. от слизането от колата както беше с дрехите (дебело яке, гумени ботуши и т.н.) влиза в банята, сяда за земята в душ-кабината и около час в тази поза отваря и затваря вратите. наистина аутистично поведение. не дава да го съблечем, защото сме му прекъсвали "работата"  ooooh!
сега вкъщи няма подобно поведение.

затова се чудя: много ли му дойде всичко по време на пътуването и така се е опитвал да се успокои или тества граници (мъжът ми е по-мекушав ипозволява повече неща...)  newsm78
т.е. чудя се къде е проблема да работя там.

започвам да си мисля, че и двете неща, защото в неделя бяхме с баща му заедно навън и пак тръгна да бяга  Tired

# 532
  • Пловдив
Какво мислите за теч на кръв от носа Thinking ама не при удар,а ей така...след сън,напр.
Явно е наследствена...при мен така беше.Събуждах се и цялата възглавница в кръв Confused Слаби капиляри.

# 533
Какво мислите за теч на кръв от носа Thinking ама не при удар,а ей така...след сън,напр.
Явно е наследствена...при мен така беше.Събуждах се и цялата възглавница в кръв Confused Слаби капиляри.
Наследствеността също си оказва влияние. Иначе от хомеопатична гледна точка си е просто симптом, който спомага за предписание. Въпросът е в количеството изтекла кръв и честотата, както и усещанията, които носи. За един може да е трагедия, на друг да не му пука, трети да не е притеснен емоционално, но количеството да си е сериозно, честотата също.... и така.

# 534
  • Пловдив

При Борис това е често срещано явление Wink. От около 2-3 годишен започна "проблемът". Безпречинно, по някое време си му теква кръв от нослето. Както си стои и гледа ТВ, понякога както си спи, може да тича да играе и т.н. В началото се плашеше от вида на кръвта, сега вече не му прави никакво впечатление. Взима си кърпичка, салфетка попива...бърше, маже, спира си кръвта и всичко е ок Peace. Споменавала съм го на хомеопата, но аз самата не го отчитам като нещо сериозно, самото дете реагира спокойно като се случи.
Баща ми като дете, много често е бил така Peace

# 535
  • Пловдив
Ясно...и аз така го приемам,щото съм минала и аз от там и знам какво е Peace

# 536
Александър,
моля за съвет - дъщеря ми е на  6 години и се лекува с хомеопатия. От зимата ни започанаха едни странни температурни състояния, които имунитета явно си преборваше, но след 2 седмици пак се появяваха. Направих изследвания - АСТ беше много повишено , повторено и потретено - 700, 800, 1000 , имаше и 6500 от Цибалаб.Simple Smile) Гърлени секрети чисти и никъде и помен от стрептокок. Влязохме в ревматолгията - сърце, крака и т.н -всичко е ОК. Изписаха ни  3 месечен курс с Оспен, който ние отказахме да даваме. Хомеопата през това време не виждаше причина да изписва каквото и да е, а да чакаме да видим как се движи АСТ въ времето.
Към момента имаме АСТ 800 и след поредния гърлен секрет - изолирани стрептококи А в гърлото.
Предписа ни Стерптоккокум по 30 CH и после се увеличава до 10М за около 8 седмици.
Въпроса ми е правилно ли постъпваме в момента, защото изгубих доста време вече ?  Имам излолирана бактария и антибиограма и с чисто сърце мога да дам АБ, но смятам все пак да се доверя на хомеопата.

Но защо чак сега се взимат мерки при положение, че повишеното АСТ даваше индикации за стрептококи, разбирам, че досега не ги бяхме излолирали , но защо чак сега ни предписаха Стрепрококум и редно ли беше това изчакване?

# 537
  • София - Варна - Бургас
Здравей Нането,

Лабораторните резултати не бива да се разглеждат едностранно. От една страна са добри като скрининг, за да отхвърлят или потвърдят едно или друго средно или тежко заболяване. Но те не са диагноза сама по себе си и това медицината си го знае. Някои от тях могат да покажат данни извън референтните стойности, показващи... показващи че организма се бори с някаква инфекция. А наличието на стрептококи в сливиците, съвсем не означава че те трябва да се оперират. А и стрептококите стават безобидни, когато се предпише показаното индивидуално за картината хомеопатично л-во.

# 538
  • Пловдив
Предписа ни Стерптоккокум по 30 CH и после се увеличава до 10М за около 8 седмици.

По каква схема е изписан приемът newsm78? 8 седмиции...... newsm78

# 539
Благодаря Александър, да, за мен изследванията са си меродавни  и ако нямам проблем да откажа лечение без изследвания, то когато е подплатено с конкретни завишени стойности, ми става по -трудно да устоя на лекарските практики да ти изпратят от кабинета с антибиотик. Четох дори , че в хомеоптаичните бумаги пишело да се дава успоредно с хомеопатията и антибиотик...? на което хомеопата каза, че двете са напълно противоположни и няма как да стане

Схемата е - първите 3 седмици, 2 пъти по 30 CH, после още 2 седмици - 2 пъти по 200CH, после  2 седмици по 2 пъти - 1 м, и накрая по 10М  - нещо подобно не е пред мен точно схемата....

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 09:39 от Naneto

Общи условия

Активация на акаунт