Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 099
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
А относно,това колко тежи бебето,аз съм в 21г.с и е само 300гр. вие направо ме шашнахте с тея грамажи,макар че и аз откакто съм забременяла съм само 3 кг.отгоре
Това едно аз съм го писала, в 20та седм беше 300 гр на ФМ, вчера се наложи пак при моя доктор по ЖК да отида и каза 400 гр. Питах го ама как така 100 гр за 7 дни, той каза, че от апарат до апарат има разлика, а неговият е допотопен, дори за пола нe беше сигурен вчера. Grinning А и навсякъде като чета тея 300 гр са с съвсем нормални, споко.
На мен пък ми е мн интереснo след всеки преглед като кажат, т.е напишат обиколка на главичката и тялото и после в нас падат едни сметки, за да си го представя "нагледно" колко е голямо бебо.  Grinning

# 106
Както са писали и останалите - размерите по ехограф са ориентировъчни. Зависи много и до колко точно са взети, и до колко бебето е със "средностатистически" пропорции, тъй като се изчислява само по няколко параметъра. А и е нормално да са различни грамажи - едни бебета се раждат малко над 2кг, други - и до 5кг.
Синът ми си вървеше с около седмица напред след 13-14г.с, въпреки, че по моите сметки бях забременяла няколко дни по-късно. Накрая беше премерен с цяло кило по-малко от заместващата лекарка дни преди раждането Simple Smile В нашия случай това се оказа късмет, де, защото така лекарката, при която раждах, беше по-спокойна, че не е много едро бебето и ме остави да раждам в самата вана, нещо за което на предварителните разговори не беше много съгласна. В крайна сметка раждането беше бързо леко, а синът ми се оказа доста едро бебе, така че дори да се окаже, че бебето ви е едро, не се притеснявайте предварително, размерът му далеч не е определящ за това как ще премине раждането.

# 107
Галето Имам една приятелка, адашка, с която сме много близки. Като бяхме в училище и кажем на някой как се казваме всички ни питаха дали не сме сестри Joy. И все повтарях, че родителите ни не са толкова зле, все две различни имена могат да измислят.
Giada можеш ли да ми обясниш (може и на лични) за изследването за гестационен диабет. Него ли наричат глюкозотолерантен тест и как точно се проведе? На места чета да има 12ч без храна, на другаде 8ч , някъде четох че и вода не е хубаво да се пие newsm78. И също така колко струва? Решила съм вече да го пускам, само се чудя сега или след празниците. Доста неща вече ме навеждат на мисълта за ГД и не ми се седи в неведение.

# 108
  • Пловдив
Здравейте,извинявам се предварително на темата на моя въпрос,но имам проблем.От 1 седмица имам тъмни изпражнения,които покафеняват и днес пак потъмняха.По принцип повече от 10 дни пия витамини Supple Maman,които съдържат мин. количество желязо,но прочетох че може и да е от тях,ям и цвекло ,което май оцветявало и то.Ако някой има такъв проблем да сподели,че да ме успокои,иначе до петък ще полудея от притеснения,а чак тогава съм на преглед.

# 109
  • София
Момичетаааа, знаех си аз, че има нещо гнило тук!!!
Вчера цял ден седя и от време на време проверявам форума, чудя се защо никой не пише, а то имало нова тема, всички сте я видяли навреме и вече има 8 страници! Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Мерси, giada, супер тема и супер анкета!
Тиквичке, май каквото си пожелаеш-става! Честит сняг:)

Карина, жесток комплект! Май ще изплагиатствам, макар че ние вече си "поръчахме" кой какво иска от дядо коледа тази година:)

По темата с имената - за мен или взимаш цялото име или по-голяма част, или нищо. Това с първата буква някак не ми звучи логично. Ние съвсем случайно измислихме име и не е на никой. Просто решихме, че трябва вече да наричаме бебето някак и да бъде хубаво и на галено и то дойде само... Simple Smile то по логиката с първата буква излиза на свекър ми, ама ми се струва безумно само по една буква да наричаш нещо...

Giada, браво за резултатите, радвам се, че всичко е наред!
Утре и аз трябва да давам кръв - профилактичната, ще ми изследват и анти тела, а как мразя ходенето на гладно в болницата....Simple Smile

Маце, и аз преди няколко дни така си останах в нас, за да си почина-какво ти! И мм си беше вкъщи, чистихме, подреждахме, ядене за 3 дни напред сготвих:)

Temitu - и аз съм като теб, раста само на корем, даже съм заслабнала на някои места, бебето в края на 20гс беше към 320-350гр.но тея грамажи, не забравяйте, че ги мерят на база размерите на бебето, по-нататък ще става по-точно:) и ову-то много зависи, а при уз не е фактор, така че....

Добре, май наваксах осемте страници, имам въпрос сега:)
Гледам мн момичета пишете "усетих контракции"... Как ги усещате тези контракции? Simple Smile за мен това е невероятна мистерия, не че се притеснявам нещо, ама не знам кога да се кротна и абсолютно всички болежки ги приемам за нормални и ги решавам с наместване...Wink Като съм в офиса и седя по-дълго усещам едно като пристягане, леко подобно на болки ниско долу, но минава бързо, особено ако се отпусна на стола. Това ли е? Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 09:58 от Po3u

# 110
Това, че едно бебче върви напред с грамажа на този ранен етап, далеч не означава, че ще се роди слон! Simple Smile  Peace

# 111
  • София
amy_lee според мен няма нужда да правиш ОГТТ ( глюкозо толерантен тест) той е много вреден и се препоръчва само ако има съмнения за ГД. В западните държави го правят на всички но е много гаден. Аз съм го правила не бременна и е ужасно. Можеш само на гладно да провериш кр.захар, ако е над 5,2 тогава ОГТТ. Не се яде 12 часа. Демек в 20:00 ядеш последно и в 08:00 сутринта пускаш изследвания

Аз забравих да се похваля, вчера пристигна starter kit-a на tommee tippee, малее колко неща  има вътре не е истина, не можах да изброя броя на бутилките само. Много е хубав. Доволна съм.

Сега съм в чуденка колко скъпо да детското креватче и дали си струва да се ръснем повече пари за нещо което се ползва толкова малко време. newsm78 Смисъл харесала съм това което го показвах на Арбор но вчера харесах и това

http://www.dundio.com/продукти/мебели/легла-и-люлки/lorelli-dream-white-2013.html

# 112
djeska15, забелязала съм, че цвеклото оцветява - червено, даже няколко пъти съм си изкарвала ангелите Simple Smile
Po3u, точно това кратко стягане би трябвало да е. И аз се колебаех дали имам контракции и реших, че се заблуждавам нещо, но като отидох на лекар и ми казаха "има маточна активност" и ми увеличиха хапчетата.

# 113
Гледам мн момичета пишете "усетих контракции"... Как ги усещате тези контракции? Simple Smile за мен това е невероятна мистерия, не че се притеснявам нещо, ама не знам кога да се кротна и абсолютно всички болежки ги приемам за нормални и ги решавам с наместване...Wink Като съм в офиса и седя по-дълго усещам едно като пристягане, леко подобно на болки ниско долу, но минава бързо, особено ако се отпусна на стола. Това ли е? Simple Smile
И мен ме вълнува този въпрос, Po3u. Последните 2-3 дни усещам нещо като тежест ниско долу или може би пристягане, дори не бих го нарекла тъпа болка. Реших, че може би трябва да ям по-често и по малко... Та сега ме накара да се размисля за контракциите Simple Smile Иначе и мен не ме притеснява това, то болежки всякакви Grinning Но поне да знам кога да си почина малко повече Wink

# 114
  • София
djeska15, желязото оцветява в черно, а цвеклото - в червено-лилаво.

Първата си бременност изкарах в пълно неведение по отношение на контракциите. И да ви кажа, добре ми беше, не се вкарвах във филми, не родих преждевременно.
После като четох - имала съм контракции от 3-ия месец, та до края, ама кой да знае:) Момичетата в темата пишеха, че имат контракции, но аз си ги представях като болезнени родилни напъни, хаха. Сега знам, че контракциите могат да са абсолютно безболезнени и да не се усещат. Но не се стряскайте, нали затова се преглеждаме. Ако има нужда, там ще вземат мерки. Ехографът все ще ги засече.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 10:07 от Мohita

# 115
  • София
Маце, може ли да пуснеш - може и на ЛС, снимки и какво има в комплекта, и аз се чудех дали да не си поръчам един такъв. Засега взехме един стерилизатор, две шишета с четка и... не знам дали няма да ми е достатъчно на първо време, аз така понякога обичам да се презапасявам... но в случая ми е любопитно =)
Иначе за леглата - тези на Лорели наживо много ми харесаха, изглеждат хубаво направени и са адски сладки! Според мен това, което си пуснала е супер! Ние взехме Матрикс.

Миринда - мерси! =)
Не съм се запритеснила, пия си НоШпа, тъй като последния път на УЗ нищо не се видя, пия и магнезии (като не го забравя), но минимални дози с препоръка от лекарката като се почувствам спокйна да ги спра напълно =) Често имам лека тежест ниско долу, без болка, ама всички тия неща ги приемам за част от пакета "бременност и раждане" хехехе.
Даже вчера съвсем ясно усетих, че едно такова "пристягане" е причинено от моята мила бебка, която явно си тикаше главата не където трябва =)
Shmatkofel - и аз го мисля това с яденето, че напоследък хич не се храня правилно =)

# 116
Здравейте,извинявам се предварително на темата на моя въпрос,но имам проблем.От 1 седмица имам тъмни изпражнения,които покафеняват и днес пак потъмняха.По принцип повече от 10 дни пия витамини Supple Maman,които съдържат мин. количество желязо,но прочетох че може и да е от тях,ям и цвекло ,което май оцветявало и то.Ако някой има такъв проблем да сподели,че да ме успокои,иначе до петък ще полудея от притеснения,а чак тогава съм на преглед.

Точно си изкарах акъла по същия начин  Joy. Снощи направих салатка от цвекло и резултатът днес е  hahaha. Докато се сетя и направо удар щях да получа...

# 117
shmatkofel, това за яденето също е така. По празниците трябва да внимаваме. По-често и по малко да хапваме.

# 118
Маце
Скрит текст:
Със сигурност ще ми е гадно, но има вече доста предпоставки да мисля за това: завишени околоплодни води, плода върви десетина дни напред, качвам (отново) много кг, от преди бременността съм с наднормено тегло... единственото по което не отговарям на типа, е че нямам в родата никой с диабет. Но то не е задължително. Лекарката, при която ходех когато правихме опити е убедена, че съм изкарала с предната бременност ГД, а вероятността да се повтори е голяма. И все пак силно се надявам това да са просто съвпадения и това да е просто поредната бременна психоза от моя страна Mr. Green

# 119
  • София
Po3u ще ти изпратя довечера какво има Simple Smile

amy_lee
Скрит текст:
Иди на гладно утре пусни една кр.захар, имаш предпоставки за ГД според това което казваш. Аз съм правила самоинициативно ОГТТ, взимаш една 75гр глюкоза от аптеката и отиваш в лаборатория. ЦибаЛаб имат определени дни в определени лаборатории, Рамус можеш навсякъде. Запиши си час още сега при др. Начев, за мен няма по-добър ендокринолог от него. Още от сега те съветвам спираш всякакво сладко, картофи бял хляб и плодове ( цитрусови може но не и банани примерно)

Общи условия

Активация на акаунт