Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 107
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Маце Благодаря Hug Hug Hug
За сега за четвъртък го мисля изследването, че да вземе парички(пред заплатно се чувставам разорена). А Начев от много време го мисля, но ще звъня като видя резултатите, да не стане че бия камбаната за няма нищо  Wink

# 121
  • Sofia
Amy_lee, аз също ще правя натоварване с глюкоза по препоръка на ендокринолога при когото ходя. Няма особени признаци за притеснение, но имам роднини с диабет. Лекарят ми обясни, че се прави между 22 г.с. и 28 г.с, като на мен ми препоръча да направя натоварването в 25 г.с., тогава било най-подходящо - на гладно в 8 часа, както е обяснила Мацето. Но и аз знам, че трябва да се вечеря до 20 часа, за пиенето на вода нямам информация.
djeska15 и аз пия тези витамини и съм като теб, според мен е напълно нормално.

За контракциите - не мога да определя имам ли, нямам ли, но не го и мисля. Докторът ми е изписал магнезий 3х2 и ако ме заболи коремът си пия и нош па.

# 122
  • София
Маце Благодаря Hug Hug Hug
За сега за четвъртък го мисля изследването, че да вземе парички(пред заплатно се чувставам разорена). А Начев от много време го мисля, но ще звъня като видя резултатите, да не стане че бия камбаната за няма нищо  Wink

Абе запиши си, че поне за след 2 седмици ще ти дадат час. Ако няма нужда да се ходи ще се обадиш да го откажеш, много жени чакат без час при него така че все някоя ще вмъкнат, че сега идват празници и няма да можеш до Нова година да отидеш, въпреки че той на бременна няма никога да откаже да я приеме.

# 123
Маце да те поразпитам и аз като най-веща в тези неща. То е ясно за захар и сладки плодове, но какво правим като ни се прияде сладко? Аз когато спирам захарта, заради диета, замествам с подсладители и храни за диабетици, но сега при бременност не е ли опасно? newsm78

# 124
  • София
Маце да те поразпитам и аз като най-веща в тези неща. То е ясно за захар и сладки плодове, но какво правим като ни се прияде сладко? Аз когато спирам захарта, заради диета, замествам с подсладители и храни за диабетици, но сега при бременност не е ли опасно? newsm78

Мен като ми се дояде сладко хапвам плодчета, или търся сладки неща със стевия, не подсладители. Стевията е естествен подсладител. Аз съм така вече една година, много бързо се свиква, трябва само самоконтрола  Hug

# 125
  • София
Контракциите не бих ги определила като тежест, опъване или болка, принципно може да са болезнени, може и да не са. Болезнените са по-притеснителни, но и неболезнените не са безобидни. Представляват стягане на матката, която си е мускул, получава се втвърдяване на корема, като го пипнеш и е като камък.
Дано да съм успяла да обясня горе-долу.

# 126
Маце - мерси. Hug  Ясно че е навик и аз имам опит в премодифицирането на рецептите за десерти, но за стевия не се сещах Simple Smile

# 127
Вкл се по тема, по която не ми се искаше да знам докато не тръгна да раждам - точно както Елица е обяснила контракциите при мен бяха втърдяване на корема, слава богу засега без болка. Точно като камък става коремчето в областта на матката. Държи кратко и после като мине забелязах, че бебо е мн активен, явно не му харесват и на него.

# 128
Amy_Lee,

Скрит текст:
аз четох, че показателят глюкоза на гладно не е достатъчен. Той затова си се прави целия тест. Мацето общо взето ти е казала по-важното, аз само ще ти кажа как протече при мен изследването. Аз отидох в Цибалаб по препоръга на АГ, тъй като там реактивите им са много оборотни, и следователно може да се разчита повече на точността на резултатите. Последното ми хранене беше вечерта преди 20 часа, после в 8 сутринта бях на място. Взеха ми кръв на гладно, после ми разтвориха в две чашки топла вода глюкозата, която аз си бях купила от аптеката и донесла. Изпива се в рамките на 10 минути, наистина е неприятно. После ми прилоша, но така или иначе те предупреждават да стоиш мирно и да чакаш. След точно 1 час ти вземат пак кръв, и после на 2-рия час също. Всичко приключи около 11 часа. Това е. В 15 ч следобед вече имах резултата.

Колкото до грамовете, измерени на видеозона, в случая съм сигурна, че са верни. На всички ФМ излизаше напред, а там апаратурата е много добра. Първото ми дете също беше едричко, 3750, но тогава никой не ми е казал, че излиза извън нормата. Whatever, щом не е ГД, би трябвало да са ок нещата.

# 129
ние днес с ММ отиваме на откриването на новото родилно в Щерев.да видим дали ще ни убедят,че е най-доброто място за раждане Winkпо отношение на контракциите,аз май всяка вечер имам newsm78само дето не минават.като се почне от късния следобед,та докато си ледна,корема ми се втвърдява,започва едно усещане за напрежение,все едно съм напомпана....не съм сигурна,обаче,дяли не е нещо от червата или стомаха.от доста време имам газове,а и след всяко хранене по половин час се оригвам като каруцар Blushно пък си ходя редовно до тоалетна newsm78незнам какво да мисля.но усещането е толкова неприятно,че едвам се намествам за сън.иначе си пия магнезии,но не съм забелязала някакво подобрение от него.а и течности започнах да задържам,вечер глезените ми ги няма,а коленете ми са грозна гледка.то вярно ,че не се движа много,ама заради серклажа гледам да внимавам и то едното май води до другото.незнам как ще е до края,сигурно ще замязам на дирижабъл Sad

# 130
  • София
tikvi4kata да се похвалиш после как е било, мен ме интересува за неонатологичното отделение пише че е обновено. А и ако не забравиш да питаш за яденето, дали се съобразяват с диета?

За тежеста в корема и аз я имам вечер особено но го отдавам на газове  Embarassed

# 131
  • Sofia
не съм сигурна,обаче,дяли не е нещо от червата или стомаха.от доста време имам газове,а и след всяко хранене по половин час се оригвам като каруцар Blushно пък си ходя редовно до тоалетна newsm78 незнам какво да мисля.но усещането е толкова неприятно,че едвам се намествам за сън.

Тиквичката, по същия начин съм и аз с газовете. Това си мислих да ви питам  Embarassed Някои вечери си е направо страшно положението и толкова много се подувам и както и да легна не ми е удобно. Иначе си ходя нормално до тоалетната всеки ден.

# 132
Честит празник на всички именички, знам че са доста ...  Whistling   bouquet Да сте живи, здрави и имате много поводи за усмивки!  Hug
На мен на всяко изследване ми следят захарта, акушерката каза, че първо това гледа, защото най-много се изпускало и се притеснявала.  Peace
Моят син на последните прегледи го изкараха 3200, пък се роди 3600. Така, че даже е много относително.  Peace
Аз съм на преглед утре.  Peace

# 133
Здравейте,извинявам се предварително на темата на моя въпрос,но имам проблем.От 1 седмица имам тъмни изпражнения,които покафеняват и днес пак потъмняха.По принцип повече от 10 дни пия витамини Supple Maman,които съдържат мин. количество желязо,но прочетох че може и да е от тях,ям и цвекло ,което май оцветявало и то.Ако някой има такъв проблем да сподели,че да ме успокои,иначе до петък ще полудея от притеснения,а чак тогава съм на преглед.
Няма нужда да се притесняваш и аз съм на същите витамини,и при мен резултата е такъв.Първия път като видях се стреснах,четох малко е нета ,ама нестана и аз набегом при доктора ,който ме успокои, че е от витамините.

# 134
  • София
не съм сигурна,обаче,дяли не е нещо от червата или стомаха.от доста време имам газове,а и след всяко хранене по половин час се оригвам като каруцар :

При мен е същото винаги след ядене, затова се зачудих за контракциите. Ето сега, ядох пица и докато се прибера направооо имах чувството, че корема ми ще се пръсне. Пийнах си вода, отпуснах се и всичко се оправи. Пусти газове! Така са ни се разместили органите, имам чувството, че... Simple Smile
Между другото и на мен глезените ми се подуват, а не е като да не се движа. В момента не си влизам в нито един от двата чифта зимни ботуши, не знам какво да правя.... И сега снега, който ме изненада, в комплект с това, че НОН СТОП ми се пикае, особено ако излизам навън, ме карат да се закотвя вкъщи и да не излизам поне до февруари =)

Общи условия

Активация на акаунт