Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 116
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви момичета за включването и съветите  bouquet. Дано притесненията ми се окажат напразни.

За контракциите- аз имам предимно следобед и вечер. И да имам през деня, не ги усещам така, но пък вечер не са просто стягане, а си ме боли Tired. Разбира се в границите на търпимото, но си е наприятно.

# 136
tikvi4kata да се похвалиш после как е било, мен ме интересува за неонатологичното отделение пише че е обновено. А и ако не забравиш да питаш за яденето, дали се съобразяват с диета?

За тежеста в корема и аз я имам вечер особено но го отдавам на газове  Embarassed
аз съм лежала 2 пъти там за по няколко дни и храната си я определяш ти.минава една симпатична жена от продоволствения и те планува за следващия ден по меню.каквото ти си избереш.е,вярно менюто не е много голямо като в ресторант,но мовеш да избереш например за закуска кисело мляко с овесени ядки,няколко вида сандвичи,чай с филиика с масло сладко и колбас...пък и все родата ще донесе нещо за глезотене.не е като в МД,да има например зеле в деня след секциото и да си останеш неяла...в клиниката даже минерална вода ти дават като си поискаш.като цяло,мисля,че с храненето всичко е ок.

# 137
да аз също усещам контракций ,предимно вечер ,на консултацията ЖК  лекаря ми каза че до 5-6 пъти на ден е нормално и не е повод за притеснения ,иначе сме в 23г.с и тежим 350гр . Simple Smile

# 138
За пловдивските мами, вижте какво ми попадна - йога за бременни в Селена.
Ако съм добре вече от другата седмица мисля да се поинтересувам, че нямам и без това никакво движение, а и сега цяла седмица вкъщи съвсем ще се схвана.
Предполагам няма да е проблем да се вкл и от средата на курса....  Thinking
http://www.agselena.com/novini/drugi/139-yogazabremenniotnovo

# 139
Супер за йогата, дано се поправи времето, че в този дъжд е неприятно да се предвижваш Praynig

Иначе при прием на желязо се оцветява наистина изпражненията, аз така първият път предната вечер бях изяла половинка черен шоколад и на другата сутрин Shocked, притесних се докато се усетя пак да прочета листовката Rolling Eyesи си отдъхнах.

Вчера бяхме на преглед, всичко е ок, момата не позираше, ами се криеше и сме пак без профилна снимка Thinking
Иначе за теглото аз съм 23 или 24 г.с. вече се омотах с тези седмици, но теглото ни е към 700 гр.+ че вървим седмица напред . Днес се порових и намерих в друга тема тази табличка за теглото на бебето през отделните седмици, не знам доколко е точна, последната графа е вариращо тегло или май отклонение, а средната колко долу горе трябва да е.
http://www.bluni.de/index.php/a/schwanger_bio_gewicht

# 140
  • София
amy_lee, тъкмо се връщам от консултация и док ме прати на тест за обременяване с глюкоза. Ако искаш, може да ходим заедно тия дни Laughing При мен е защото водите били много, ама не разбрах извън норма ли са или на горната граница, както си бяха досега. Иначе бебоците не са едри,  отговарят си на седмицата.

И моят корем е твърд предимно вечер и се чудя същото като вас - дали не е от многото поети течности през деня плюс вечерята.

Много ми е интересна темата с имената и с безкрайно любопитство чета вашите.

# 141

И аз има контракции, но доколкото знам е нормално след 5ти месец,  ако се случват не много често, през различен интервал от време и не са болезнени всичко е Ок  Peace   И миналата бременност имах със сигурност от 6ти месец та до термин, бяха дори по-силни към края  та като ме схвснеше корема трябваше да седна задължително. Не съм пила хапчета никакви и си откарах докато не решиха да го вадят 39 г.с. Peace 

# 142
  • София
На тези, на които им предстои да правят обременяване с глюкоза, препоръчвам лабораторията на Токуда. Не трябва да си носиш никаква глюкоза, всичко необходимо предоставят на място. Както вече стана ясно предходната вечер - храна до 20 ч. За изследването трябва да се отиде рано, към 8 ч. Може да се пие вода по време на изследването. И ако не си знаете нивото на кръвната захар на гладно, може да си пуснете и кръвна захар при първото вземане на кръв, което е преди приема на глюкозата.

# 143
Здравейте,

Аз не знам дали са контракции, защото ми е първа бременност, но усещам нещо като стягане на корема понякога за кратко. Обаче имам едни почти постоянни болки ниско долу, аз ги локализирам като "под бебето", например като си вдигна крака, за да обуя чорап или като се обръщам от една страна на друга в леглото и понякога са много остри и пронизващи. Появиха се след последния преглед (в началото на 6 месец) и още не съм обсъдила с лекар. Някой има ли подобни болки?

И още едно питане: в някоя от първите теми едно момиче беше постнало линк към андроид приложение за следене на бременността на български. Някой може ли да даде линка отново? Смених си телефона и вече не мога да го открия в адроид маркета. Спомням си, че се казваше андроид бебе, но не го откривам.

# 144
pokita, не бях аз, но ето го приложението Wink

# 145
  • Под кленовите дървета
Моето изследване ще е на 29,12 в 14 часа и ми казаха да си ям, само да не е сладко.

# 146
И аз имам по няколко контракции на ден, гинекологът ми каза. че е нормално, като с напредването на бремеността се увеличват. Наричат ги бракстън-хикс :  http://www.arsmedica.bg/bremennost/kak-da-razpoznaem-kontraktsii … -na-brakston-hiks така матката се подготвя за раждането, характерно за тези контракции е че отминават и не зачестяват.

Нашата бебка изостава със седмица в размерите, но за сега е в рамките на нормалното. Някой пие ли duzodril?

# 147
  • София
Привет,

аз нищо, че съм за втори път бременна, също не знам какво са контракции, понеже със секцио родих.
Сега и да имам не знам. Аз като вървя по-бързо или повече, тогава имам едно пробождане, ама май не се стяга корема, не съм сигурна. Като спра да се движа минава и затова не обърщам много внимание.

И аз ще трябва да правя обременяване  с глюкоза, че вървяло едро бебето, ама гинеколожката каза 24-25-та седмица че се правело. Иначе ми е нормална сутрешната захар.

За имената - за мен и 1 буква да е, ако си го мислил да е на човека кръстено е така. Моето име само 1 буква има с името на баба ми, но тя не е искала да съм с нейното, че е остаряло, все си ме наричаше "моето име" и много си ме обичаше и предпочиташе пред другите внуци. Иначе синът ни е на свекърва ни кръстен, ММ настояваше, а и на мен името ми харесваше и не се дърпах. Сега младежът на моят баща мислим да го кръстим, защото пак ни харесва името, така всички ще са доволни Simple Smile

Алкохол допреди 4-5 дни не бях близвала, не ми се пиеше, после за РД на сина ми викам да кажа Наздраве с 1 Каменица Череша (тя само 2%) и ми се услади. Следващата вечер бяхме на фирмено парти и 1 чаша вино изпих, ама така по поводи, иначе вкъщи няма да седна да пия. Предната бременност всеки ден биричка си пиех последните месеци, ама много ми се пиеше. И синът ми доста добре се развива интелектуално, не мисля, че съм му навредила. И гинеколожката беше казала, че до 3-тия месец е абсолютно забранен всякакъв алкохол, кафе, след това можело по мъничко.

# 148
amy_lee, тъкмо се връщам от консултация и док ме прати на тест за обременяване с глюкоза. Ако искаш, може да ходим заедно тия дни Laughing
Ще е хубаво да си имам компания Hug. В коя част на града си, може да измислим нещо Grinning

# 149
  • София
В центъра съм, така че навсякъде ми е удобно. Док ми препоръча да отида в поликлиниката на Майчин дом, но може и другаде. Ако искаш пиши ми на лични като решиш къде и кога ще ходиш и ако мога, ще дойда:)

Общи условия

Активация на акаунт