Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 136
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Привет и от мен дами!

Да се включа и аз по въпроса с храненето по време на бременноста - много е относително. От една страна никога не бихме могли да сме сигурни каква е храната , която купуваме в магазина.. то всичко стана вредно в днешно време, но е добре, колкото можем да се стараем да се храним що годе правилно. Но пък е трудно всеки ден да ядеш само неща, които си сигурен, че са полезни при положение, че ти се прияждат какви ли не вредни работи. На мен например ми се хапват доста банички и почти всяка сутрин закусвам баничка , а преди да забременея не исках да ги погледна. Най-важното обаче е да сме позитивно настроени и да не си вкарваме толкова филми в главата.

П.П. Да ви се похваля , че днес бях на преглед и всичко с бебка е наред, но пък съм настинала и усещането е много неприятно - пазете се!!!
Подкрепям написаното от теб с две ръце!

# 466
Аз в Петък като бях на преглед казах на докито, че съм почнала да ям доста сладко и като му казах, че капвам пр. по 1/2 шоколад и някакъв др. десерт. Ми се изсмя и каза,че на мен ми е позволено, че съм 50 кил.   hahaha  Но пак гледам да не прекалявам де само днес си позволих толкова неща  Whistling

Karina81 успех на прегледа и вече да се показва срамежливко/срамежливка  Laughing

# 467
До преди месец и аз не налитах на сладкото, напротив, но напоследък.... само това ми се яде. Старая си ако не мине номера с плод, да е нещо което аз съм приготвила у дома, или черен шоколад и то 1-2 блокчета максимум. И тестяното гледам до минимум - правя си хляб с овесени трици, така хем физиологичните проблеми решени, хем мога да закусвам сандвич без да ми тежи на кантара и съвеста Simple Smile.

Снощи много гадно чувство изпитах - дали е контракции незнам, но много ме стресна. Някак странно неприятно усещане много ниско долу, все едно нещо ме дере и сякаш малкия подскачаше в корема ми  newsm78  Добре, че днес след като си починах нещата са по-нормални.

# 468
Май априлските мами си падаме по сладкото! Аз и преди си похапвах често , ама и сега поне по 1 сладко нещо си хапвам на ден.  Heart Eyes

# 469
И аз наблягам насладкото много, не мога вечер да заспя ако не омета няколко вафли боровец. Срам Embarassed

# 470
и аз обичам слади4ко Winkне съм от тия,дето всеки ден си имат дажба,но често изпадам в абстиненция и ако не смотам някоя отрова,просто ще се пръсна!за бременността хита ми са морените,от големите Joyи шоколад ,минимум половинка,по нощите като си дойде ММ от работа към 23ч!от няколко дни,обаче реших да се взема в ръце,че празници идват и там вече ще е брутално-баклави,тиквеници,баници с късмети.... ooooh!та,по този повод онзи ден подкарах ММ към пазара,има щанд за сушени плодове и за заредих здраво!искам да ви кажа,че след като изям 4-5 сушени смокини,5-6 сушени сливи,кайсии и особено фурми,ми става толкова сладко на душата,че не искам и да чуя за шоколад.а ефекта на другата сутрин е...уаууу Blushи да се похваля:днес бяхме на преглед-бебоците са пораснали доста.единия е 686гр,а другия-675гр.докторката каза,че са идеални,вървят почти еднакви,което е мн.добре.доволна съм!но следващия ми преглед ще е чак на 20.о1!!!цял месец,ужас!нопък ми разреши да си пътувам за празниците,даже дава и да карам(ако не съм сама) newsm44дано не ми мине котка път Praynigобичам си коледните и новогодишните празници при нашите!няма такава атмосфера в големия град(да ме извинят градските чеда Wink)

# 471
  • София
Маце,
Скрит текст:
при нас май защото имаме и алтернатива (но трябва да почакаме за неопределен период от време) и не си дадохме много зор... Макар че единия от апартаментите почти го бяхме купили, на финала бяхме.

Ейми-сложила си ги на място! Най-мразя такива измекяри... Добре че сте ок!

PoisonDaisy - мерси за сериалите:) ще му дам шанс на extant:) иначе и аз като теб много сладко ям, тестено също... Аз по принцип си обичам сладко и за да не прекалявам започнах преди време да замествам шоколадите и бонбоните със сушени плодове - както и тиквичката е писала. Какъв ти половин шоколад - един и то на 4 хапки. Та от известно време Вкъщи винаги имаме нещо - я сливи, кайсии, стафиди и много бързо ме задоволяват;)
Тиквичке- браво на юнаците!
Didolino - много неприятна случка:( моят хемоглобин също е 117 и доки каза, че е супер. Аз покрай едно прималяване преди години (едвам се държах на краката си и ми причерня) се научих винаги да имам водичка и нещо сладко в чантата. Но при мен е по-скоро зАради ниското кръвно.

Шльоки - същото е и при мен! От смяната на топло със студено много ми се пишка, но не толкова, колкото ако седна. Оня ден даже бях с една торба в метрото (от Джъмбо, огромна, но лека) и един чичо едва не дойде да ме издърпа да му седна на мястото:) Аз - не! И как да му обясня, че седна ли - няма да си дочакам спирката на спокойствие:) И "големия" зор, както казваш....Simple Smile

# 472
И аз от два-три дни налитам по сладкото. След опасенията ми за ГД много внимавах, но постепенно отново се изкуших. Домашни сладкиши, щолен, шоколод... Добре, че открих едни нови сушенки на Детелина и ошав, та поне не са толкова вредни.

# 473
Аз пък съм почитател на соленкото, киселото и пикантното. Но след като получих неприятен инцидент с кръвното-долната граница ми падна на 30 и само не умрях-доки заповяда да се заредя с шоколад. И да пия кола и кафе без да се притеснявам. А цифрите на кантара растаааат Crazy,но по-добре отколкото да направя някоя беля. Преди около година и половина ми падна кръвното и припаднах,бяхме сами с детето. Той така се изплаши, че още го разправя.

# 474
Ох, снощи се опитах да пиша от телефона, и накрая така ми се премрежи погледа, че просто легнах и се усмъртих!

Та сега да си кажа за яденето - и сладко ми се хапва, и солено. Както ми се яде сладичко, така залитам и по кисело зеле, туршийки и други пикантерии. И според мен няма никаква връзка с пола! Това са поредните бабини деветинини! Като цяло се опитвам да се храня с полезни храни, но много обичам въглехидратите. Знам, че е навик, който може с постоянство да бъде изкоренен, но е толкова трудно!  Twisted Evil Бързите въглехидрати са лесно достъпни, засищат, а да не говорим, че са вкусни! Например, като огладнея малко преди обяд и съм на работа, много по-лесно ми е да хрупна няколко солета, отколкото да отида да си купя и да си обеля морков! Открих, че ако започна храненето със салата, след това не се тъпча толкова, дано това помогне и на някоя друга лакома мама!  Wink

Успешен ден на всички и се извинявам за дългия пост!

Аз съм нагоре с цели 10 кила, но не ме притеснява засега. Мисля, че организмът ми е така устроен, защото килата почнаха да се трупат още докато ми се гадеше, и не ядях по много. И си се трупат на важните за бебето места - бюста особено  Mr. Green. Моето мнение е, че таблиците и препоръките за килограмите не са меродавни - с предната бременност качих повече от 50% от нормалното си тегло, но благодарение на кърменето за 3 месеца се възстанових.  Мисля, че като по-дребен човек имах нужда от запаси, за да мога да кърмя и се грижа за бебето.

Уау, Джелато, 30 кръвно си е направо на умирачка! Добре, че е минало! Присъединявам се към тези с ниско кръвно, четох ви внимателно и се надявам на всички да нямат повече инциденти!

Amy_Lee, това с катастрофата е просто ужасно! Хората са превъртели!

Момичета, понеже стана дума, че повечето вече знаят пола - ОТПРАВЯМ ПРИЗИВ Hug. Пратете ми по едно ЛС за пола, че когато пишете в темата, пропускам. Особено като се изпишат по 3-4 страници за един следобед, а аз съм ги чела от телефона, после не мога да намеря коментара с пола. 

# 475
Giada ,аз привечер ще ти пиша на ЛС. Надявам се след днешната ФМ да имам ясни резултати за полът  Joy

# 476
 Giada - според мен по-добре, на следващата тема това да е анкетата вместо да те затрудняваме за да видим колко момчета и момичета са и колко близнаци и какви  Blush

# 477
Да, абсолютно си права, Никол, даже още днес мога да я сменя - но за да бъде индивидуално написано срещу всяко име, не може да стане с анкета. Но благодаря за напомнянето, и аз имах такова намерение, но забравих  Blush

# 478
Здравейте момичета  Hug
От доста време не съм ви писала, но ви уверявам, че ви чета всеки ден, просто нямам какво умно да напиша  Embarassed
Искам да ви попитам за безпристрастното ви мнение. Ние с ММ от доста време сме измислили име на госпожицата, но тези дни нещо взех да се съмнявам, нищо, че аз бях тази която го сънува. Та понеже и двамата си падаме по старите български имена се спряхме на Божана. Как ви звучи, ама честно?  Praynig
Извинявам се, ако въпроса ми ви се струва глупав.

# 479
  • София
megimagi аз харесвам по традиционните имена и на мен ми харесва. Идват ми ту мач модерните 3 буквени имена, не иска да заегна никой  Embarassed. Мен също ми харесва и Божидара, и едно време много харесвах и Косара ( дъщерята на цар Самуил) даже сега днес се зачетох по старите имена и ние сме се спряли на такова.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=names;type=4

Общи условия

Активация на акаунт