Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 121
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • Враца
Покрай разговорите за имената се сетих за едни познати близнаци - момчета, единия се казва Иво, а другия - Ханс  #Crazy. Не познавам родителите, а само момчетата, много ми е странно обаче тяхното решение  newsm78

# 526
  • Под кленовите дървета
За помпите сме говорили, на мен ми беше страшно нужна още от родилното. При сучещо бебе,което от раждането е с майката може и да не е нужно. Но колко болници оставят бебето при майката от първия час и не дават Ам?  В този случай не е ли по-добре да имаме помпа и да стимулираме кърмата? Аз от болницата давах на мъжо кърма за камерата в стерилни контейнери, ползвах стерелизиращи кърпички на Чико и после не ми спря кърмата. Да, ама в болницата малкия спеше и не се хранеше. Ако нямах помпа как да стимулирам кърменето три денонощия?
За имената, старите са наистина ... стари и златни. Светът и отворен за децата ни, мислете за лесно прозносими имена. Аз съм Венцислава и тук никой не може да го произнесе. Та Вени ми е умаленото, но по институции е абсурд. Мислете и за прякори в училище Simple Smile

# 527

Да се похваля пу пу , натрихме носа на бактерията е-коли Whistling #2gunfire

Браво на теб Didolino! Надявам се и аз да мога да се похваля за същото другия месец Sad

За помпите и аз се чудя - защото ако се наложи и потрябва, според мен това ще  се случи още в началните часове в родилното и е добре да я има човек... Но не съм харесала още никоя.

За имената - според мен всички от написаните се хубави. Аз единствено не харесвам изцяло чуждите имена, които ми звучат смешно на родна територия - като например Патрик Simple Smile

# 528
  • София
Александър също много ми харесва, ама всеки втори е Александър  Laughing

Мъж ми е Александър =) И аз винаги съм харесвала това име, както и женския му вариант, ама сега си викам... Само Сашовци и Сашки ... И то взе че ни "дойде" другото име и така. =)

Хаха, за имената Мацето ме подсети как, ох, не помня кой или дали даже тук не обсъждахме в началото умалителните. И как се замислих на тема "трябва много да се внимава с какво се римува" и живот и здраве на училище дали няма да има песнички с името на детето от рода на "Дара - боли ме фара" и т.н.
То не че не може с всяко име да се измисли подобна глупост, ама сега ми стана много смешно.
И аз не бих кръстила детето си на празник, струва ми се безумно.

Didolino - браво! Разкарай ги веднъж завинаги тия мръсници!

# 529
  • Бургас
Рози,добре,че майка ми е мислила като теб. Аз съм родена на Коледа,цял живот съм прецакана откъм рождени дни Simple Smile Добре,че не ме кръстила и Христина. И без това като малка и се сърдих,че ме е родила на Коледа. ( Все едно от нея зависи  ooooh!)

# 530
  • Под кленовите дървета
ЗАщо мислите, че не кръстих дребния Андрей (примерно)..
щото в училище нали знаете песничката, "Андрей, ела ми го развей..." hahaha

А за празниците, ние сме против тази традиция Simple Smile Затова родено дете на 5 май кръстихме Николай, не Георги. Така де, да си има и имен ден и РД Simple Smile

Сега с именния ден на малката, живот и здраве, ще се наредят 34,11-06,12 и после празници Simple Smile А рождените им дни ще са през месец Simple Smile ММ и той е края на май, въобще, само аз оставам самичка февруари месец за РД Simple Smile

# 531
  • Бургас
За мен помпата за кърма беше една от най-добрите инвестиции  - при раждане в 36 г.с. и бебенце в кувьоз 5 дни ако я нямаше помпата вероятно нямаше да имам изобщо възможността да кърмя. Благодарение на нея кърмих до 1 г. и 9 месеца и през това време съм я ползвала многократно. Това разбира се беше в моя случай, иначе не е лоша идеята да се вземе първоначално от приятелка, за да се прецени дали въобще ще е необходима.
Моята помпа беше на Авент, сега мисля да си купя пак такава. Добре е помпата и шишетата, които сте решили да ползвате, да са от един производител, за да са съвместими.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 19:08 от 0033

# 532
Момичета,да се отчета от днешната втора ФМ  Grinning Човеците в мен се развиват чудесно,мъже са и двамата  stork-boy stork-boy,и така с тях ми стават 4 броя мъже вкъщи,веселбаааа  #Crazy
 Хайде тая вечер черпя по повода  Wine Glass  Hug

# 533
И аз да се включа пак за имената.
jasmin_veni, толкова се радвам че родителите ми не са ме кръстили Гергана (родена съм на 5.05). Не харесвам това да се кръщават децата на празника, на който са родени.  Особено на Великден, който всяка година се мени. Но пък твоето име много ми харесва.
Аз през няколко дни препрочитам списъците с имена и се ровя в нета, хем да е дълго името, хем да не е кръстено на никой от родата.  Joy Никак не харесвам умалителните и съкратените на имената.
Мисля, че трябва да се мисли и как ще се произнасят и извън България.
Karina81, страхотни новини.  Hug

# 534
Didolino - Дано вече не се появяват  Hug Praynig

Karina81 - Честити мъже  Laughing

Аз също съм на мнение, че не трябва да се кръстят на деня в който са родени. Това е тъпо после като нямат втори празник горките  Sad и се сърдят

За помпата съм много в чуденка и може би ще взема някоя евтина ( излишни разходи само) само ако ми потрябва в болницата, а ако ми потрябва дългосрочно ще си взема след това хубава.

# 535
# 536
Привет! Ние сме избрали името Теодора, което много ми харесва, а сега като прочетох и , че означава Божи дар , още повече смятам, че е подходящо.

# 537
  • Sofia
Карина, честито! Страхотни новини  Hug
Дидолино, браво!   bouquet
За помпата - май няма и аз да бързам да купувам. Като дойде времето ще му мисля.
Мен много ме дразнят разни хора като почнат да ми обясняват как ако се родило на Великден/Цветница си било идвало с името Joy

# 538
Аз в разрез с повечето от вас съм на мнение, че когато детето си дойде с името, значи така е трябвало. Може и преди да съм казвала, съпругът ми е роден на Благовещение, кръстен е със съвсем друго име, празнува си именния ден на 06.01, но е толкова БЛАГ по характер, че просто за мен е голяма грешка това име, което са му сложили. За това съм решила, ако си дойде на празник малкия - ще си носи името, което му е отредено по рождение. Ако ли не - ще гледам да му изберем име, което да е на голям църковен празник (въобще не съм религиозна, ама ми се иска да е значим празник, не забутан дето го знаем, аз, баща му и бабите му), колебаем се между Никола и Георги. Но искренно се надявам да се роди на баща си на рожденния ден и по характер да прилича на него Wink

За помпите - нямам опит, но от прочетеното тук до момента, съм твърдо решена да тръгна към болницата с някаква ръчна помпа за малко пари, а ако видя, че употребата й ще е честа - тогава ще инвестирам в по-добра. Евентуално електрическа.щ

Карина81 - страходни новини! Да са ти здрави и новите мъже!  Hug
Дидолино - дано повече не се повтаря! Peace

# 539
  • София
Karina81 - браво за добрите новини! =)
Тамън, повече мъже да те пазят=)

За помпата - аз съм в чуденка, може би ще харесам някоя и ще дам на ММ задача ако потрябва в последния момент да хуква да купува. Знам, че в частните болници дават, ама... не знам от хигиенна точка дали е добре, то вярно че сменят сигурно приставките, но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт