"Иффет" Дениз Чакър, Ибрахим Челиккол и "Мерхамет" Тема 34

• 95 075
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!

Хубав праничен ден и днес, Коледа е още! Close-mas:

Eny87,  bowuu Heart Eyes Hug

lia-martin, привет за днес!  hug
Към поканата ти за коледно кафе за която-благодаря,   bouquet, прибавям от мен един стих, стих който е много коледен в дълбокото усещане което оставя с посланието си.  Thinking

Скрит текст:
В един порочен свят - да имаш доблестта
в един безволев свят - да се окажеш смел
... в един предал те свят - да си докрай почтен
в един пропаднал свят - да се държиш добре

в един ужасен свят - да си при милостта
в един пристрастен свят - да бъдеш справедлив
в един безсрамен свят - да правиш добрини
в един омразен свят - за всичко да простиш

в един продажен свят - да съхраниш честта
в един безчувствен свят - да си с човечен дух
в един убийствен свят - да сътвориш живот
в един свръхболен свят - да си останал здрав!
E в едно Нетвое време - да бъдеш който СИ!

Едуард Естлин Къмингс

Източник: http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=7036& … 513&current=2

Интересувам се за артистите/ в личен план/, а и извън ролите им по-скоро в някакъв свой зрителски минимум т. е. колкото да имам известна и най-обща представа за тях и обикновено ми стига само това което срещам поместено в темите тук. Но се случва и да потърся нещо допълнително и повече за някого който ме е впечатлил в някоя от ролите си. И ако е било след едно първоначално/лично, субективно нехаресване/ както е с Ибрахим се радвам когато това което прочета/в интервюта и не само/ ме опровергава. Харесвам в подобни случаи да не съм била права и точна в преценката си.

Та с Ибрахим- харесането ми за него се оказва, че не е от групата на- "от пръв зрителски поглед". Grinning
Тук даже и с мустаци и небрежна брада ми е доста симпатичен. newsm78 Joy

Явно ще трябва да преформулирам и уточня/ за себе си де/мнението си за мустаците и мъжете...поне за някои видове мустаци и при някои мъже...  newsm78 Joy
Тук все още няма вероятност да го харесвам... хич даже. Naughty
Скрит текст:

Но, да се върна на онова което исках да споделя за Ибрахим. В няколко интервюта/навярно са помествани затова няма да слагам линк към тях/ ме впечатлиха няколко неща... Thinking
Разбира се- правя уговорка, че съм наясно и приемам, че дори и казани от него лично, думите, мислите му са все пак в интервю. Кой не би искал да се покаже в най-добрата светлина, та и той с отговорите на въпросите към него.
Четейки го видях/ за себе си поне/ като доста спокоен, уверен, умерен, фин млад мъж и човек. С изразени свои "опорни точки" за и в живота- за света около него и хората до него. За живота му в личен и професиомнален план.
И само едно изречение в цитат- защото съм романтик/май в повече Heart Eyes/ по сърце, а и мисъл- това много ми допадна. Веднага му донесе много "точки" за харесване накуп. Heart Eyes

Цитат
Но когато любовта те споходи, нямаш избор, или си влюбен, или не, приемаш човека до теб такъв, какъвто е.

Още нещо, което сега покрай заглеждането и на сериала "Милост" ме споходи като размисли, но вече в следващ пост. Пропуснах да кажа, че имам склюнност от многодумие,  ooooh! Embarassed ама и работя по въпроса за овладяването му в приемливи форумни размери и граници. blahblah Wink

Спокен ден и до по-късно! Close-mas: Hug

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 13:35 от margita9

# 121
Марги Hug, хич не се отказвай от многословието си Joy Joy Joy, считам, че именно така можеш най-точно да изразиш мислите си newsm78
Постнатото стихотворение е приказно, но мен някак ме натъжи, а в днешния ден не искам да съм тъжна smile3521, иска ми се да вярвам, че целият свят, всички хора, всички постъпки са САМО добри и лошото не съществува....е, поне в тези три коледни дни newsm78

И Ибрахим, като всички хора има добри и ужасни снимки Joy Joy Joy Joy Едва ли някой изобщо ще го намери за хубав на снимката, която си предложила....а още колко такива има rotfImbo rotfImbo rotfImbo

В противовес ще сложа една фотка, която ми харесва /моля не приемай, че намирам Ибрахимчо за красавец, аз обикновено не харесвам суперкрасавците Mr. Green, но това си е до вкус Laughing/

Скрит текст:
newsm62

# 122

Sermet & Deniz ~ Kazım Koyuncu- İşte Gidiyorum

Heart txtloves

# 123
Lia, страхотна снимка на Ибрахим си намерила - бих го кръстила "Леденият красавец"! Peace

Мисля си, че този красавец е доста влюбен в себе си, а страстта му към кучетата вълкодави го прави "ледено" романтичен... Rolling Eyes Rolling Eyes И едва ли може да се влюбва в жени... по-скоро в идеята за жена! newsm78 newsm78 Какво ще кажеш? Wink

# 124
Здравейте!

Приятен уикенд! Close-mas:

lia-martin, jupetrov7,  wavey Hug

lia-martin, съжалявам, че стиха те е натъжил.  Praynig   bouquet

Няма нищо по-естествено всеки да си има своите усещания за някого/ в случая за Ибрахим/. И според мен не бива да се чувства неудобно или да се притеснява от това дали харесва или нехаресва някого или нещо.
Всичко е много лично и субективно, затова и си е в реда на нещата да има различни мнения. Важното и нужното е само да се допускат едно друго. Hug
Харесването за мен не е само въпрос на натрупване на зрителни възприятия. Е, понякога стигам и само до тях и се "затваря" мнението ми за някого или нещо. А понякога към това което са видели очите ми се прибавя и това което "виждат" ума и сърцето ми. Различно е при всеки случай и за всяко нещо или някой.
И ако не беше "Милост" и героят му Ръфат, даже и името му нямаше да запомня. Joy

Четох из темите назад, но явно не съм попаднала на коментари за това...защо е тази драстична разлика в теглото му?  Shocked
В Ифет ми е пълен, а в Милост пък ми е твърде слаб... newsm78 Joy ама слаб ми е за предпочитане. Grinning

Нещото което ми допада при него е, че не направих никакви връзки и асоциации с героя му от Ифет. Дори при положения, че в близък интервал от време гледах двете му изпълнения.
За мен като зрител това е показателно за налични аристични умения. Защото имам други харесвани артисти- ама героите им ми се наслагват един връз друг и няма идентичност на образа който гледам в даден сериал.  Thinking

Спокойна съботна вечер! Hug

# 125
Жу Hug, Ибрахимчо и според мен си е суетничък за външния вид, но хора, които се харесват, мисля че са по-положителни от тези, които са недоволни....по аналогия със самите тях и всичко и докривява Joy Joy Joy

Марги Hug +1 Peace за разсъжденията ти относно "харесването", и според мен е точно така....човек никога не знае какво ще го впечатли, важното е и по-нататък огънят на харесването да се поддържа....къде с изпълнение, къде с жест, къде с друго или пък нещо по-комплексно Thinking
Пишеш: "И ако не беше "Милост" и героят му Ръфат, даже и името му нямаше да запомня." Ти да не харесваш някой друг? hahaha

Да ви кажа, че аз си чакам и дядо Мраз, нещо дядо Коледа не ми стигна Joy Joy Joy

# 126
lia-martin,  Hug

Praynig сори, грешка при изписването на името... Фърат беше-да.
Ама в момента доглеждам няколко сериала...та от там и объркването ми. newsm78 Joy

# 127
Лиа, дядото не ти ли донесе правилният подарък?

Тук всичко е в бяло.... Уникална красива зима е!

# 128
Клю,  wavey Hug

"Мярката на любовта е да обичаш без мярка"
португалска поговорка

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 22:35 от margita9

# 129
Лиа, дядото не ти ли донесе правилният подарък?

Тук всичко е в бяло.... Уникална красива зима е!

Как да не ми донесе Joy Joy Joy, купища задължения за ремонта на покрива....

И при нас е много красиво, имаме си също сняг newsm68

# 130
lia-martin,  Hug

Praynig сори, грешка при изписването на името... Фърат беше-да.
Ама в момента доглеждам няколко сериала...та от там и объркването ми. newsm78 Joy

Марги Hug, пошегувах се Joy Joy Joy, никак не е важно името на героя, важното е артистът да съвпада /да не е някой друг, от  друг сериал/ Heart Eyes

# 131
Йозгю Намал ни е пожелала Heart Eyes

# 132
Здравейте!
Приятна неделя! Heart Eyes

Чашката кафе- и като покана за разговор и общуване...
не само в реала, но и във виртуала! hug

Днес е от мен... Hug

Докато преглеждах темите назад, а и страничките на тази тема срещнах въпроси които вълнуват и мен. В случая първият е на jupetrov7,  Hug
Цитат
...защо всъщност филмът се казва "Милост"?
Та въртят ми се едни възможни отговори, разбира се и предполагаеми само. newsm78 Joy

Още в рекламата за сериала се казва, че е по книгата на Ханде Алтайлъ- "Неверни кафяви очи". Оказва се обаче, че и превода на заглавието е по преценка на преводача/а не е буквално/ което е в реда на нещата- спор няма, оригиналното заглавие е- "Kahperengi", срещнах превод като- Цвят на предателство, но до колко е така...
не знам. newsm78
Поне БТВ /както често го правят  Mr. Green/не са проявили волности, та превода на "Мerhamet" е милост.
Та мисълта ми е, че заглавието в случая на сериала е по-скоро някаква по-обща рамка, а не точни и буквални параметри на значение и смисъла на думата милост. Thinking
От тук и всеки зрител на историята може да определени за себе си къде точно и какво ще вмести в тази заглавна рамка- "Милост"
А какво вместих аз...ще ви споделя по-късно днес...

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 16:26 от margita9

# 133
Пак съм аз, но не по въпроса за заглавието... Joy
Нали чета назад, та откривам днес повод за поздравление за Йозгю Намал-
ами рожденичка ни е, родена е на 28.12.1978 г. Heart Eyes

Честит рожден ден на Йозгю!

Здраве, спокойствие и лека бременност за сега,
след това и нови творчески, а и лични успехи!

Close-mas:

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 15:01 от margita9

# 134

Общи условия

Активация на акаунт