"Иффет" Дениз Чакър, Ибрахим Челиккол и "Мерхамет" Тема 34

• 95 084
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Марги Hug, ти отзад напред ли четеш темите?

На Йозгю пожелавам да роди здраво и красиво бебче, което много да я радва...и бебчето да си има татко newsm78 Peace

по аналогия от Мерхамет Simple Smile

# 136
Марги Hug, ти отзад напред ли четеш темите?

На Йозгю пожелавам да роди здраво и красиво бебче, което много да я радва...и бебчето да си има татко newsm78 Peace

по аналогия от Мерхамет Simple Smile

lia-martin,  wavey Hug
Ами чета ги малко разбъркано, търся си липсващите ми части от пъзела "Милост"/поне за мен като зрител/. А в темите има и много друго инфо. Не, че не ми е интересно и то, но не мога да смогна с толкова информация...  #Crazy

Нещо за таткото на бебето и промяна на намеренията на бъдещата мама Йозгю... Shocked
Колко е вярно...не знам.
Ето линк за статията...ако вече е поствана, извинявам се. Praynig   bouquet
http://www.kliuki.net/iozgyu-namal-se-omajva-ste-jivee-v-palat-snimki-ot-doma/

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 19:10 от margita9

# 137
Марги Hug, мерси за линка.... за татето на бебока, оставям четивото за утре, чакам гости Heart Eyes

Donna Summer- Hot Stuff

Скрит текст:

# 138
Здравейте! Hug

Изчетох ви с удоволствие.

Честит рожден ден на Йозге. Лека бременност и щастливо майчинство и пожелавам!

Лиа, защо криеш хубавите снимки на Ибрахим в спойлер, толкова са добри,  а и приятни за гледане. Heart Eyes

По въпроса за заглавието ,,Милост,,. В началото на излъчването му имаше интервю с Бурчин ,може и с останалите артисти  да е имало, но не си спомням. Тя каза, че милостта е точния замисъл на сериала, оная милост която не се среща вече толкова често, която е изгубила истинското си значение в днешния начин на живот в забързаното ни ежедневие. Милост, състрадателност към близките хора-семейство, приятели.От милост и топлина  се нуждаеха децата на Реджеб/Москоф-и трите загубили битката с живота във времето, всяко справило се по своя си начин, всяко търсещо  късмета. Милост от която се нуждаеше детето Сермет израснал като незаконния син, милост от която се нуждаеше майката на Фърат. Милост от която се нуждаеха сестрите Ърмак и Дениз загубили родителите си и всяка по своему приела съдбата си.Милост за Дениз от Нарин и от Нарин за Дениз.
Милостта  присъстваща и липсваща в живот реален и различен за отделните герои на сериала.
Само не разбрах, защо след като бяха щастливи Дениз и Нарин,намерили най-накрая своята половинка имаха такава съдба......тоест съдбата не прояви Милост към тях двете.

# 139
Много благодаря и на margita, и на eliNIM за обяснението на заглавието "Милост". Hug Hug
И според мен този философски смисъл на заглавието е много по-приемлив, отколкото идеята на сценаристите, в чиито ръце всъщност е финалът на филма.  Thinking
Лично за мен тук милостта като понятие е пределно условна - защото всеки я разбира по свой начин, според своя житейски опит, и в един момент проявената от един милост може да се приеме от другия като жестокост или като накърняване на достойнството.  Embarassed И затова си мисля, че милостта тук липсва и по-правилното е било заглавието да бъде като риторичен въпрос - Има ли милост на този свят? Peace Доста мрачно като обяснение, но за мен в този филм е така. Simple Smile

# 140
Здравейте!

Приятна нова седмица!
Седмица която е две в едно, край на една изминаваща и начало на една идваща година.
Нека запазим най-доброто от едната и го пренесем с усмивка напред! Heart Eyes

eliNIM, jupetrov7,  Hug
Благодаря, че сте споделили за заглавието на сериала. Допадат ми размислите ви, в близост са и с голяма част от моите. yes

Правя опити да намеря книгата/в електронен вариант за сега-но неуспешно още/ защото четох някъде, че има сериозно разминаване в сюжетите между нея и сериала. newsm78
Не, че има голямо значение, но все пак, любопитно ми е какво са променили и защо от екипа на сериала. newsm78
Да се върна на заглавието и какво мисля за него. Определено трябва да се тълкува/ ако изобщо е възможно  Mr. Green/, а и приема условно-да, иначе няма как. А това го разбрах едва с финала на сериала. И ако нещо ме издразни то е, че нямаше подобна нагласа у мен като зрител в началото при първата ми среща с историята. Нямаше и намек за подобна посока на всичко случващо се с героите- посока далеч от конкретиката на събитията и бита като цяло. Липсваше ми/поне на мен/ тази философска нишка на сюжета, нишка която се оказва  нужна за да се приеме финала, поне да се направи опит да се приеме. Без нея финала е меко казано абсурден, освен ако не е умишено оставен и като един вид- отворен. newsm78
И ако у екипа го е имало това намерение за подобен край на героите/на Дениз и Нарин най-вече/, то следваше да дадат някаъв знак на зрителите още докато му разказваха историята им. Или ако е имало подобни знаци, то не са били достатъчно убедителни/а може и аз да не съм ги уловила/ По-скоро оставам с впечатление, че самите те не са мислили финала да е този който ни спретнаха. Но защо...само догадки ми се въртят в главата. newsm78 Четох какво е казала сценаристката за последния еп. , но не ми звучи убедително. Не й повярвах, че го мисли това което казва, ама хич. Naughty
Но няма да ги критикувам сега, може би друг път. newsm78 Joy

Да не се отклонявам...връщам се на заглавието. В началото заглеждайки сериала то, заглавието за мен като зрител побираше в себе си почти всички синоними и асоциации следващи от значението и смисъла на думата милост...
Цитат
...благоволение, благоразположение, благосклонност, добрина, доброта, благодетелност, състрадание, съжаление, милосърдие, жалост, съчувствие, снизхождение, благодеяние, пощада, прошка, снизходителност, жал, човечност, хуманност, благородство...
В един или в друг момент акцента падаше на определени, но не изключваше нищо от останалите, при това за почти всички герои. Защото поне за мен всеки един от тях искаше, очакваше, желаеше милост за себе си, имаше потребност, нужда от нея, а и я заслужаваше- било то в по-голяма или по-малка степен. Друг е въпроса дали разбираше, осъзнаваше и даваше своята милост, онази очаквана и нужна за и на другите от него самия.
И почти до финала основно всичко ми се въртеше около това как и защо се разминава това което искаш и това което даваш, това което искаш и това което си заслужил, кога трябва да дадеш/и не само милост/-преди или след като получиш самият ти... Thinking
Мислих си, че на финала, ще имам някакви свои зрителски отговори...да, ама не. Mr. Green
Всичко ми се преобърна и тотално размести, какво бях гледала, а какво излезе, че е трябвало да гледам...може би... Thinking

Сега асоциирам заглавието -милост с това...че навярно винаги и за всеки има милост, милост във вид на нов и пореден шанс, шанс за един подреден и спокоен, заслужено при това живот, но не винаги има и отредено му време за него..уви.  Rolling Eyes
Живота е цинично немилостив...ама и ние хората понякога не му отстъпваме в поведението си по липсата на милост или закъсняла вече милост... Thinking
И ако трябва с едно изречение да обобщя/ и не само за заглавието и посланието му/...оказва се, че това което знаем трябва да е, че нищо и никога не можем да знаем.  
Може и да звучи реалистично, но за мен като оптимист/по природа/ ми е по-скоро песимистично. Crossing Arms

Приятелството между Нарин и Дениз, препятствията през които премина, но отстоя бе една от сполучливо следваните, а и финализирани /приемливо/ линии в сюжета. Поне него не ми отнеха с финала, та като няма друго за усмивка и това е нещо... Thinking

Спокойна вечер!  Hug

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 17:41 от margita9

# 141
Привет и от мен Hug Hug Hug

Писах, писах...и за кой ли път вече постът ми се затри Mr. Green Ще се опитам да повторя ......

Марги Hug, изчетох клюката за женитбата на Йозгю Намал и ...много ме развесели Joy Joy Joy Особено как тя склонила да се омъжи за два пъти разведен мъж с няколко дечица Mr. Green под натиска на обществото и по негово настояване rotfImbo rotfImbo rotfImbo Вълкът нрава си мени, но козината? newsm78 Но решението си е нейно в крайна сметка, току виж се получило, макар и много малко вероятно newsm78

От сериала Милост поуката за мен е, че понякога, проявявайки прекалена деликатност към другите, пропускаме собственото си щастие Heart Eyes Ако всичко се казваше в прав текст, ако хората не живееха в лъжа помежду си, животът им щеше да се развива по друг начин...но не вслушвайки се в собствените мечти...щадейки ненужно и безмислено други хора, лъжейки ги, често заплитаме освен собствената си съдба и тази на хората около нас  newsm78 Нарин и Дениз имаха силна връзка, защото спонтанно споделяха помежду си своите мисли, чувства, възприятия....всичко останало беше едно кълбо от лъжи, ненавременна намеса в чуждите работи, мълчание там, където трябваше да се каже истината и пораждащите се от това конфликти newsm78
За мен милостта не е да лъжеш, да премълчаваш, а да си добронамерен, искрен и да не усложняваш и без това заплетените ситуации ,  които ни поднася животът Heart Eyes Нарин и Фърат изгубиха твърде много време в неизказани неща, недомлъвки, неизяснени обиди, ревност и прочие...същото касае и другите герои Wink

# 142
lia-martin, привет и днес! Hug

За статията за Йозгю и на мен ми се видя лекинко нескопосано написана, ама нали е в клюки. нет...какво да очаквам... newsm78 Joy
Място за художественост на четивото- няма как да има, наред с достоверност и истинност. Wink Времето ще покаже какво и до колко е вярно. Grinning

За споделеното за сериала...само прибавям +1!   thumbsup yes

Видях, че има мнения и в другата тема днес/тази само за Милост по БТВ/, жалко, че се разпръскват зрителите на сериала така. Щом тук може да се пише за него би било хубаво всичко и всички да са на едно място...ама нейсе, а и кое ли ни е по едно... Crossing Arms

Close-mas:

# 143

Видях, че има мнения и в другата тема днес/тази само за Милост по БТВ/, жалко, че се разпръскват зрителите на сериала така. Щом тук може да се пише за него би било хубаво всичко и всички да са на едно място...ама нейсе, а и кое ли ни е по едно... Crossing Arms

Демокрация мила, това е положението, утре ако повторят Мерхамет по друг тв- канал, ще има и трета тема Laughing Ние сме си многопластов народ, всестранно развити личности, как да е друго положението... Joy Joy Joy

İbrahim Çelikkol........Dangerous eyes !!! Laughing

# 144

Демокрация мила, това е положението, утре ако повторят Мерхамет по друг тв- канал, ще има и трета тема Laughing Ние сме си многопластов народ, всестранно развити личности, как да е друго положението... Joy Joy Joy

https://www.youtube.com/watch?v=cQERpfThG-A

İbrahim Çelikkol........Dangerous eyes !!! Laughing

Така е и случая съвсем не е изключение- да, форумът е пълен с примери.  #Crazy  Wink
Но както и да е...това да ни е кусура...както е в една приказка... newsm78 Joy

Мерси за клипчето!   bouquet Grinning

# 145
.....Ибрахимчо ала Фърат често свежда поглед към земята, може би така се концентрира? Thinking

# 146
.....Ибрахимчо ала Фърат често свежда поглед към земята, може би така се концентрира? Thinking

lia-martin,  Heart Eyes
Сега като го написа... и на мен ми прави впечатление, че на повечето снимки, а и в сцени главата му е леко приведена надолу. Погледа му тръгва по този начин...леко отдолу и постепенно се изравнява с нивото на очите. И при Джемил и при Фърат го наблюдавам това. Явно е като особеност на Ибрахим. newsm78 Joy
Определено ми говори за тежест, стабилност и увереност, малко е израз и на бабаитлък/в добрия смисъл /
Подобно движение на погледа респектира другата страна.  yes
Има и едно характерно държане и движение на ръцете му, пак според мен типично за Ибрахим и в реалния живот, леко встрани от тялото. newsm78

Не мога да намеря по-подходящи снимки за мисълта си, че компа ми и той запразни. ooooh!

п.п. И на всичкото отгоре посред нощите правя сладки...  chef
с таз ваканция моите гарджета ще изядат и мен...  Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 00:48 от margita9

# 147
Марги Hug, точно така, мен по-скоро ми харесва този малко дързък, малко момчешки/хлапашки израз на лицето, отколкото някаква външна красота Joy Joy Joy

Печи, печи сладки, а от януари всичко живо на диета Heart Eyes

# 148
Вие от януари сте на диета, а моята баба днес ме гони с лъжицата, щото последно съм яла преди цели пет минути и видиш ли у Варна няма ядене! Дядо само се чуди какво му се яде и всяко второ изречение започва с " на Клю й се прияло...."  Нищо, че през половин час излизам да чистя сняг, че поне малко да се раздвижа... Помрънках си малко.

Лека нощ, момичета Simple Smile

# 149
Приятни сънища на всички! Hug

Клю Hug, така е с бабите и дядовците Joy Joy Joy Joy Сега му е времето да се поглезиш, но и това е до време Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт