ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 292
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честита Нова Година!
Уинкс е на 2Д, т.е. нормална прожекция.
И на Вики само игри са и в главата все още. Ние приключихме с домашните, но всеки ден чете по малко и правим диктовки. Не, че се е преуморила, де. Wink

# 586
Нищо не е чел моят калпазанин, само лежи с айпада като зомби, или като го изведа, с часове сме на пързалката. Сутринта го водих да му купя нови апрески, направо расте като за световно.

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 15:10 от Анонимен

# 587
Честита Нова Година!
При нас също играта е най-желана. Щерката беше болна, после се заразих и аз и вече пет дена съм парцал. Та, нито сме си показвали носа навън цяла ваканция, нито съм я занимавала с нещо. Само сменя телевизора с компютъра. Други ми бяха плановете, но така се случи. Добре че нямаме домашни, че не ми се мисли как щяхме да се оправим. Има само за наваксване.
С удоволствие чета тук и във фейса за пързалките  Heart Eyes

# 588
  • София-Младост
При нас домашните бяха 3-4 страници, написани още онзи ден...набързо естествено, особено по математика накива глупави грешки е направил, че много ме хвана яд. То не стига, че е елементарно и го знае...и естествено понеже знае, че му е грешно си ги е подчертал...явно така ги учат, да не драскат, а като е грешно да подчертават  Sunglasses
Вчера и ние изкарахме около час на пързалката с шейната. Че и аз се пуснах веднъж барабар с децата  Mr. Green Последното увековечено от дъщеря ми с клипче  Simple Smile)
Още не е махнал кашлицата и сополите...вече не знам и аз какво да давам, то не бяха промивки, ряпа с мед, сиропи разни, витамини...здраво дете, но този заден секрет не се маха и това си е. По закона на Мърфи се оставих без капките на Улевинов и късмет...те иначе доста му помагат в такива случаи.
Ваканцията е към края си, а и нашите почивни дни също...как в понеледник ще стане в 7 не знам...днес спаха с кака си до 11.  Crazy

# 589
  • София
И моят син спи поне до 9 ч., та ставането ще ни е проблем. Пътувахме до баби и половината ваканция мина по гости. Не сме се упражнявали много, но нали е ваканция все пак. Игрите са му приоритет и е нормално. От вчера пак е с хрема, че и кашлица май се обажда.  Tired

# 590
  • София
При нас домашните са по математика, български и английски. И са много страници. От 26-ти започнахме да се занимаваме по малко всеки ден, иначе нямаше да може да смогне с всичко. Сега са ни останали малко упражнения по български и цялото домашно по английски, което не е много. Днес писа цяла сутрин; добре, че не мрънкаше. Като се съсредоточи и бързо се справя, но трябва да му вися на главата, иначе се разсейва и започва да си играе. И при нас ученето пречи на игрите, иска само да играе, но няма как да му се получи Laughing
Навън не сме излизали и нямам такова намерение, защото започна да кашля и се надявам да се закрепи до понеделник.

# 591
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Бъдете здрави и щастливи!
Децата навън не са излизали, само от вкъщи до колата и в някоя друга къща. Голям студ, упорити секрети и лека кашлица, която не спира.
Домашните ги написа отдавна, но ежедневно се упражнява с тестове от състезания. Това му отнема не повече от 60-90мин, но и те му се виждат много, защото все не му стига времето да се наиграе. Преди малко получи прозрение "Мамо, имам чувството, че нарочно ми избираш най-трудните задачи от сборника " Mr. Green

# 592
  • София-Младост
Наистина е студено навън,  има ли и ветрец става още по-...обаче и днес изкарахме час на пързалката и нито нос потече, нито кашля...чистият въздух си знае работата. Дано и утре се покаже слънчице за малко излизане.

# 593
  • Sofia
За здрави хора не е проблем студеното време - то е здраво време. Особенно пък ако е тихо и има и слънце.  Обаче хрема и кашлица на студения въздух не се се лекуват и това си е.  Simple Smile

Тия три дни - 31.12-2.01. го карахме празнично - книжка само, но тя си е към свободното време, не към задълженията. Утре и други ден ще порешава задачи и толкоз.

Направо не ми се мисли за понеделник - ранното ставане и студът...  ooooh! Whistling
Отивам да пускам филмче.

# 594
  • sf
За много години, да сте живи и здрави всички, и малки, и големи  Hug
Ние изкарахме мързелива ваканация. ММ и щерката отидоха на спортен лагер, а малкия го праттих с баба и дядо ето тук  Mr. Green
Скрит текст:
а пък аз продължавам с ваканцията  hahaha

# 595
За много години - здраве , късмет и любов пожелавам на всички през тази година.

# 596
  • София
Една бърза консултация с вас за една задача.

Един разказ започва на 10 стр. и свършва на 15 стр. От колко страници е този разказ?

Логичното според сина ми е 15-10=5, но според мен са 6 страниците, т.е. 15-9=6, но как точно да му обясня задачата?  newsm78

# 597
  • София
В сб. на Е.Динева я има също тази задача. Редактирах се.

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 18:44 от Home raider

# 598
Изброява го на пръсти, защото разказът включва и 10та, и 15та страница. Брои 10, 11, 12, 13, 14, 15.

# 599
  • София
Задачата е от сборник и е с повишена трудност.  Crazy  Като отвори книгата на десета страница и ги преброи до петнадесета, наистина са шест, но ми е трудно да формулирам задачата, така че да е разбираема и вярна.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт