ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 275
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Сутринта (след Аватар снощи) станахме трудно всички. Но проблемът е, че се сети девойката след края на филма, че има домашно по Роден край. Та седна да рисува статуята на света София в 23:00ч Shocked

Joy  Joy
Надявам се, не е била синя и с опашка?  Grinning

# 631
  • Варна
Не, но беше също толкова неразпознаваема! Joy Добре, че си беше написала отстрани, че е света София. Тя първо се хвърли да рисува Александър Невски (катедралата!), но като видях началото и я "насочих" да си избере нещо по-лесно... и така се озовахме със св. София Laughing

# 632
  • Перник
За много години! Да сме здрави и успешни - и ние, и ученичетата!
Не гледахме "Аватар" снощи, уж, за да си легнем по-рано, ама с "режима", който Калоян си създаде през ваканцията не ни се получи много лягането - в 23:00 яде меденки с мляко  ooooh! Но пък стана без проблем сутринта. Помрънка, че е студено, а аз го успокоих, че в следващите дни ще е още по-студено  Mr. Green

# 633
Dive, важното е, че се е постарало детето!  Simple Smile

А моят син вчера седнал да си учи думите по английски, ама как ги учи - сестра му държи тетрадката и го изпитва, а той се опитва да ги нацели. Та изобрети и дума "хипопот" накрая, сестра му се попиля да се смее. Но така е, който се е сетил да учи последния ден...  Laughing

# 634
  • София
Аватар, ще гледаме и ние вкъщи.

Бихте ли ме подсетили за сайта с детски кецове онлайн, че нашите се скъсаха...и искам да поръчам...търсих назад в темите, но не успях да го намеря.

Аз не съм писала доста време, имам време само да поглеждам в темичката.
Не знам дали някоя от вас се чувства като мен, но аз съм малко разочарована от образованието, от училището в което учи сина ми и организационно също.
Сигурно не трябва да мрънкам, предвид това че учи в квартално училище, но все се надявах че  има светлина в тунела.
Синът ми е добър, не само заради това че е мое дете...
Съжалявам че средата в училище не му се отразява добре и всичките ми усилия през годините и принципите ми отидоха по дяволите. Imp
Мисля си поне да устискаме до 4 клас, но със сигурност ще ме местим някъде.

Тъкмо вчера исках да напиша един дълъг и тъжен пост за др. Бранкова. Др. Бранкова беше моята учителка в 1ви кл. И беше отвратителен човел, злобна, ужасен педагог, имаше си любимси, обиждаше ни, изобщо... Разбирате, всички бяхме безкрайно щастливи когато, след края на 1ви клас, се пенсионира. Цял живот си мислех, че освен тероия на множествата друго от нря не съм научилс. Но непреоъсйато стигам до различни правила и техники, докато уча Врак - как да определим къде е ударенито, как да разделим на срички, как да определим коя е последната буква... или неударената гласна... Сума неща, които съм научила в клас, от нея - и които сега просто не им се преподават, щотоса сухи, няма в тях ни картинки, ни песни, ни оцветяване и да не би да вземат да разберат, че са в училище вече, а не в градината, и че в училище се учи - не дай Боже! Важното е всичко да е под формата на игра, пък дали ще останат неграмотни са подробности.  #Cussing out В учебниците им има само картинки... #Cussing out Бих казала доста неща за тази система, но без друго улучвам която дойде буква, проклети таблети.

# 635
  • Перник
Аватар, ще гледаме и ние вкъщи.

Бихте ли ме подсетили за сайта с детски кецове онлайн, че нашите се скъсаха...и искам да поръчам...търсих назад в темите, но не успях да го намеря.

Аз не съм писала доста време, имам време само да поглеждам в темичката.
Не знам дали някоя от вас се чувства като мен, но аз съм малко разочарована от образованието, от училището в което учи сина ми и организационно също.
Сигурно не трябва да мрънкам, предвид това че учи в квартално училище, но все се надявах че  има светлина в тунела.
Синът ми е добър, не само заради това че е мое дете...
Съжалявам че средата в училище не му се отразява добре и всичките ми усилия през годините и принципите ми отидоха по дяволите. Imp
Мисля си поне да устискаме до 4 клас, но със сигурност ще ме местим някъде.

Тъкмо вчера исках да напиша един дълъг и тъжен пост за др. Бранкова. Др. Бранкова беше моята учителка в 1ви кл. И беше отвратителен човел, злобна, ужасен педагог, имаше си любимси, обиждаше ни, изобщо... Разбирате, всички бяхме безкрайно щастливи когато, след края на 1ви клас, се пенсионира. Цял живот си мислех, че освен тероия на множествата друго от нря не съм научилс. Но непреоъсйато стигам до различни правила и техники, докато уча Врак - как да определим къде е ударенито, как да разделим на срички, как да определим коя е последната буква... или неударената гласна... Сума неща, които съм научила в клас, от нея - и които сега просто не им се преподават, щотоса сухи, няма в тях ни картинки, ни песни, ни оцветяване и да не би да вземат да разберат, че са в училище вече, а не в градината, и че в училище се учи - не дай Боже! Важното е всичко да е под формата на игра, пък дали ще останат неграмотни са подробности.  #Cussing out В учебниците им има само картинки... #Cussing out Бих казала доста неща за тази система, но без друго улучвам която дойде буква, проклети таблети.

Аз си мислех, че проблемът е в моя телевизор - и на мен ми се струват твърде много картинките в учебниците. Все си мисля, че ни учехме повече, ама се самоуспокоявам, че в първи клас и нас може да не са ни юркали, но просто да съм забравила... Но наистина - всичко е в картинки, лежерно и "децата не  трябва да са карат да правят нещо на сила" - това ми го казваха и в градината - ходили били на курс, там така казали  Confused
И аз вкъщи се старая да обясня повече, да дам примери, препинателни знаци...най-вече по български език, защото не искам синът ми да е неграмотен. А какво се случва в училище? Рисуват. По роден край - рисували, по музика - рисували...
За средата...в съседния клас има дете, чиято майка рови в кофите. Той съответно няма никакво възпитание - бие децата наред. В нашият клас, уж по-добрият има деца с такъв речник, че средностатистически хамалин би се изчервил... За нас вкъщи отново остава обясняването защо не е хубаво да се говори така...

# 636
  • София
... и че в училище се учи - не дай Боже!
Това ме подсети на първата родителска среща, учителката обяснява, какво ще бъде тържеството за първият учебен ден. И една майка протеснено: А какво ще правят на втория? Викам: Ще учат, надявам се. А тя учудено: Ама наистина ли? Joy

Аватар го гледа до 21, после баня и сън. Целият ще го гледа, ама друг ден.
Днес стана навреме и се беше наспал. Желание за учене - не, желание за ваканция - също не. До тук добре. От днес програмата е прибиране с другия дядо в къщи.
Да видим там как ще се справят - чакане, губене на вещи, домашни и т.н.

По отношение на дисциплината - държат ги здраво, по отношение на обучението - рано е да се каже, но определено създават навици за учене. За повече не смея да имам претенции на този етап. По отношение на учебното съдържание - ох ох ох.

# 637
  • Варна
И на мен ми се струва, че много лежерно я дават в училище. Мислех, че е от нашата госпожа... Но явно не е само при нас такова темпото. Иска ми се да им дава малко повечко домашни. Наясно съм, че има деца, които се уморяват и от сегашните, но ми се ще да има допълнителни домашни, макар и само за някои деца. Има такива, които кипят от енергия, бързо си приключват задължителните домашни и съответно заповат да пречат на останалите в занималнята. Не са се оплаквали от моята досега, но доколкото я познавам би започнала да си търси раздумка като приключи с писането. На нея ѝ трябват повечко задачки (не визирам конкретно математиката), за да се държи по-стегнато и не търси забавления, когато другите работят. Толкова ли е пък трудно да се дава на такива деца нещо странично да решават или пишат? Нали си комуникират двете учителки... Вместо това, като приключат в занималнята с домашните, госпожата им казвала да си рисуват или оцветяват нещо докато чакат другите. Rolling Eyes Бях ѝ пратила една тетрадка да пише допълнително, ама като не е от госпожата - ходи изисквай после... Но май пак ще се връщам към тази практика, ако нещата не се променят.

# 638
  • Перник
... Наясно съм, че има деца, които се уморяват и от сегашните, но ми се ще да има допълнителни домашни, макар и само за някои деца. Има такива, които кипят от енергия, бързо си приключват задължителните домашни и съответно започват да пречат на останалите в занималнята. ....Толкова ли е пък трудно да се дава на такива деца нещо странично да решават или пишат? Нали си комуникират двете учителки... Вместо това, като приключат в занималнята с домашните, госпожата им казвала да си рисуват или оцветяват нещо докато чакат другите. Rolling Eyes

И аз си мисля същото - могат да им дават допълнителни занимания - както на тези, които се справят твърде бързо, така и на тези, които имат нужда от повече работа. По този начин хем децата ще се усъвършенстват, хем няма да скачат по главата на госпожата и да вдигат шум.

# 639
  • В светлината на слънцето
Сутринта (след Аватар снощи) станахме трудно всички. Но проблемът е, че се сети девойката след края на филма, че има домашно по Роден край. Та седна да рисува статуята на света София в 23:00ч Shocked

Joy  Joy
Надявам се, не е била синя и с опашка?  Grinning

hahaha не можах да се сдържа и си я представих в този вид. Joy

Моят учудващо стана сутринта бързо и съвестно. Каката дори го изпревари. Обаче крушката си имаше опашка.  Wink Снощи ги заплаших, че ако не се оправят бързо, няма да има повече филми до късно (когато филмите си заслужават разбира се), а и ще останат без изпросените, обещани (и вече купени) играчки (моля ви се Rolling Eyes) от намалението на Комсед - за него най-големия възможен трансформърс, за нея - някакво ф'иешън Барби ( Rolling Eyes).
В този ред на мисли - нали знаете, че от днес е традиционното 40% намаление. Peace

# 640
В този ред на мисли - нали знаете, че от днес е традиционното 40% намаление. Peace

30% е обаче, традициите не са това, което бяха.  Laughing

# 641
  • В светлината на слънцето
Ах, гадове - да не си спазват традициите. Crossing Arms  Mr. Green Нищо де, ние така или иначе бяхме обещали вече въпросните играчки, вече са купени. Grinning
Dive, благородно завидях за обиколката ви.  Peace

# 642
Аз пък се ядосвам, че нашите не рисуват много, а само пишат и учат. А изкуството е не по- малко важно от другите дисциплини.

# 643
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз пък се ядосвам, че нашите не рисуват много, а само пишат и учат. А изкуството е не по- малко важно от другите дисциплини.

и физическото! - мрън и от мен  Confused
от обещаните фитбол и плуване - нищо за сега;
от обещаните учители по рисуване, физическо и музика - също;
само по английски и информационни технологии са други госпожи, но като си представя, че може да не са ми се изправя косъма и там, където го нямам;

напълно споделям казаното преди мен - на децата, които стават готови по-бързо трябва да се дават допълнителни занимания, каквито госпожата прецени и разнообразни, но при нас не е така  Confused
нещо повече, имам изрична забрана да му давам неща за занимаване, защото се разсейвал или бързал да свърши... и т.н. и т.д  Rolling Eyes и сега, когато свърши домашните трябва да седи на чина и да чака да му дойде реда за проверка - а той е последен чин на последната редица... логично, започва да се закача или да търси другар за игра и дисциплината я пиши бЕгАла  Tired

днес е си намерил занимание  Confused решавал е задачите от тетрадката по математика... от последната страница назад... стигнал е почти до днешния урок. чакам да разбера какво ще каже госпожата, когато го хване...

# 644
  • София
Толкова ли е пък трудно да се дава на такива деца нещо странично да решават или пишат?
Проблемът е, че понякога тези деца не си довършват дори задължителните задачи, ами направо почват с дивотиите. Визирам един от основните дразнители в нашия клас, който го взимали вечер без написано домашно - баща му един ден ми обясни, че моите хора му пречели да си напише домашното. Толкова бях изненадана, че забравих да го попитам как така в такъв случай те си пишат всичко, че и допълнителните задачи си изпълняват.

Относно натоварването, да бъдем спокойни - моя приятелка има четвъртокласничка и каза, че пишела домашни всеки ден до 22.00 часа (след училище ходи на някакви активности - език ли, спорт ли, не знам)

Момичета, попаднах на интересна онлайн книжка как да обясним на децата как функционира интернет. Английският е на елементарно ниво и много хубаво е описано.
Ето и  българската статия.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 09:07 от Узи

Общи условия

Активация на акаунт