ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 273
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Здравейте, за много години! Не съм писала отдавна поради празничното ни хайманосване. Ще наваксам с темата, сега само ви черпя за моя именник:

# 646
Честит имен ден на всички празнуващи днес!
Svetlii нека носи с много здраве името си, твоя именник.

За много години! От вчера на работа и още не мога да вляза в новия ритъм. Стефи засега става на време, но най-вероятно към края на седмицата ще сдаде багажа, ще и се отрази.
Изкарахме страхотна нова година на вила, Стефи беше много доволна, игра на воля с други две момичета.

Нашата г-жа реши да купим допълнителни помагала, за да може по-бързите като моята, да се занимават допълнително. Реално засега учат само по учебниците и наистина нищо интересно няма там. Като гледам по помагалата какви различни типове упражнения/задачи има, е по-добре да ги ангажираме допълнително.
Аз също се дразня че не карат час по физическо. Момчетата вдигали много шум и затова не играели в салона, а стоят в класната стая и учителя им измисля игри. За мен това не е правилно.

# 647
Честит имен ден на имениците, да са живи и здрави!  Flowers Four Leaf Clover

# 648
  • Перник
И при нас откакто застудя физическото не се случва както е по програма - днес например имат физическо, но по това време салонът бил зает и си стоят в стаята. В сряда - понякога ходят в салона, понякога стоят в стаята и рисуват. Само в петък успяват да се вредят за салона, но и там няма някакви организирани занимания - просто тичали  Confused
Питам аз кой е правил програмата така, че по едно и също време 3 класа да имат физическо?!?

Честит празник на всички именници! Да са живи и здрави!   bouquet

# 649
  • София
За да извадиш кръста на Йордановден от водата трябва да се намокриш, а понякога и да бръкнеш надълбоко. Пожелавам на именницине смело да нагазват в дълбоките води на знанието!

Ученикът и тази година започна със забравени тетрадки. Но пък вчера е чел повече. Бях казала 5 страници, и дядо му го е накарал да ги повтори и той за да не повтаря прочел още пет. Laughing

# 650
Вчера извадих всички детски книги от шкафове и библиотеки, за да отделя прочетените и да ги занеса в библиотеката и изскочиха огромен брой непрочетени, най-вече енциклопедии, атласи, книжки с капачета и приказки. Чудя се на каката книгите какво да ги правя, тези училищните (задължителни за прочит). Ужас, аз си мислех, че имаме около стотина книги, те са със сигурност към 300 (детските само).
Малкият пък трябва да ходи на плуване довечера и се чудя дали няма да е много студено, страх ме е да не се простуди.

# 651
  • София
Жасмин, аз лично моят син го пращам на плуване. И вчера беше и утре ще ходи. Прибира се в осем и половина, като 15 минути са пеш от басейна до нас. За мен, щом е здрав и добре изсушен -  няма проблем.

# 652
  • sf
И аз го водя на плуване в студа, даже най-често сме с рейс, което е поне 15мин чакане на сирката, 20мин в рейса и 15мин пеша до нас. И това ако не е каляване, здраве му кажи  Joy

# 653
А, значи и ние отиваме довечера! Направо каталясвам вече с тази програма, плуване, футбол, пеене, математика, а от другата седмица ще го цопна и на забавна физика, та хептен ще я втасаме. Яд ме е, че зарязахме шаха, биоигрите и архитектурното ателие, но няма как да го разполовя, за да ходи на всичко. Гледах днес биоигрите и много им се чудех за събота, но няма как да ги вместим. http://bio-game.org/nai-agresivnoto-jivotno/
А каката е 7 клас, нейните уроци и школи ми идват свръх вече.  Crazy

# 654
  • София-Младост
Жасмин, кажи ми че не ти се налага и на работа да ходиш, че с този график ще те сложа в графата "супер мама" Simple Smile)

# 655
  • София
Жаси, моля те дай повечко инфо за тази забавна физика, за която споменаваш.
А Оги ходи ли на допълнителни някакви уроци по математика?
Може и да си писала, извинявам се ако съм пропуснала.

# 656
Kally May, започват следващата сряда, 14 януари, в Лозенец, от 18 ч. Но не съм сигурна, че става за първокласници, ще отидем да видим и ще пиша.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 14:20 от Анонимен

# 657
  • В светлината на слънцето
Честит имен ден на всички малки и големи именици!  Hug
Светли, честит ти именик, да ти е жив, здрав и ученолюбив!  Hug

Аз не мога да се оплача от липса на спорт или изкуство в училището. Макар да е обикновено квартално, физическото си се кара по всички правила. Учителят по физическо дори не ги пуска в салона, ако не са в подходящо за целта облекло. Отделно има безплатна лечебна гимнастика за всички от началния курс, която е в обедно време, след часовете на първа смяна или преди часовете на втора смяна. Рисуването е стабилно. Peace

Относно натоварването, да бъдем спокойни - моя приятелка има четвъртокласничка и каза, че пишела домашни всеки ден до 22.00 часа (след училище ходи на някакви активности - език ли, спорт ли, не знам)

Ха-ха, в четвърти клас положението с материала, който трябва да изучат наистина става трагично. Каката всеки ден пише по един доклад - или за човек и природа, или за човек и общество. Crazy

# 658
  • София
Аз пък се ядосвам, че нашите не рисуват много, а само пишат и учат. А изкуството е не по- малко важно от другите дисциплини.

Ех, сега. Едно беше рисуването с какичката по изобразително изкуство в детската - която наистина това беше учила и много умееше, и да им прави неща, дето са подходящи за възрастта им умееше, има разкошни апликации от нея - друго е в час по български да оцветяват зайци или в час по математика да оцветяват... каквото дойде. Никакво изкуство няма в тази работа.

ПС
Това с шаха ме заинтересува, има Вряк някакъв шах в училището, но ми се струва, че по-скоро си даваме парите на вятъра, отколкото каквото и да било да ги учат. А на шах бих го водила (ако успея някак да го вместя и ако мога да си го позволя финансово).

ППС
Болни сме поголовно, няма училище тази седмица, нито плуване или каквото и да било. Аз съм и саз болна, ама съм в отпуска.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 22:29 от katiABV

# 659
  • София
Реално засега учат само по учебниците и наистина нищо интересно няма там. Като гледам по помагалата какви различни типове упражнения/задачи има, е по-добре да ги ангажираме допълнително.

Моля, кажи кои помагала са тези с различните неща?

Общи условия

Активация на акаунт