ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 675
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Извинете ме за записа, но - запис  Rolling Eyes

# 151
  • Sofia
Просто има опция, която обезмисля това -  "Включете известията".  Wink  Simple Smile

# 152
  • В светлината на слънцето
Ето тук има за помагалото.
http://education.actualno.com/Smut-v-internet-Pomagalo-uchi-pyrv … -news_444607.html
Снощи един гневен татко на дете от 138-о училище, където обучават първокласниците по тези помагала, се закани да съди когото трябва. До него една клета женица от МОН мигаше на парцали и обясняваше, че те не били разписали официално документ, с който да позволят ползването, а вината била на директорите, които го били включили. То че директорите правят избора, така е. Но пък онези от МОН би трябвало да проявят поне малко инициатива и да проверяват какво все пак се случва по училищата. Thinking

# 153
Моята е в квартално у-ще, но не в нашия квартал, а в съседен

И Нико е така, но съобразявахме много фактори и решението беше взето с ясното съзнание, че правим някакви компромиси. Нямам против "елитните" училища. Съвсем същото квартално е, което Ла Солей, не са избрали. Всеки си избира съобразно личните си приоритети. А и всеки е свободен да си се мести, в което училище си иска по всяко време. Та аз лично нищо не приемам, като " ЗА ВИНАГИ". Моят опит показва че в БГ образованието никъде не е идеално, ама някъде е по-зле.

# 154
  • В светлината на слънцето
Така е sky, няма идеално място. А най-зле е положението между 4 и 7 клас, с много малко изключение може би.  Confused И ние по тази причина избрахме обикновеното квартално училище, където покрай опита с каката знаем, че поне дисциплината е на ниво, спокойно е, децата са читави, сред учителите има и много свестни. Не че е прекрасно, в никакъв случай. Има си куп проблеми, като на повечето места, но на този етап ни устройва. После - ще го мислим. Човек наистина не е вързан да стои някъде за вечни времена. Peace

# 155
  • София-Младост
Sick
ъъъ радвам се, че не е въведено при нас...
Ох тази болна тема с училищата...аз все още не съм сигурна, че избрах най-подходящото за синът ми. Имам увството, че малко им дават за учене, но пък  и като пише всичко в занималнята нямам реален поглед. Не знам, просто и за класната имам колебания някакви мои си...

# 156
  • Перник
Хахаха...

Абе, то лошо няма, ама от това да играеш на таблет до това да програмираш за андроид има известна разлика... и на тази възраст по-голяма вероятност има да я открият в учебниците, отколкото в таблетите....  Sunglasses Laughing Mr. Green

Абсолютно съм съгласна. И затова всеки ден обяснявам колко е важно правилното писане например. Вчера пак се похвали с шестица по писане Калоянът. Пак в тефтера. Гледам в тетрадката - "Ооо Лили има...!" не помня какво точно и "дарвар"...а 2 реда по-нагоре "дърво". Цели 2 грешки, а госпожата не само, че не ги е отразила, а и 6 му писала!  Thinking
За КМС - успях да запиша Калоян и да платя таксата по интернет. През цялото време се чудих защо училището не е поело събирането на парите и записването на всички участници - самата заявка е направена така, че го предполага. Ама, като казаха, че всеки родител се оправя сам, какво да правя? Вчера обаче решили да действат логично и написали в тефтера...е, сори, ама късно.

И нашето просто квартално училище е лишено от "привилегията" да ползва ОНОВА помагало  Mr. Green
Обаче в буквара на Булвест има "мобифон"  Mr. Green

# 157
  • София
Въй, въй, въй, на нас май ни раздадоха някакви подобни помалага на първия учебен ден. Госпожата каза, че ще останат при нея, за да им ги даде по-нататък. Вероятно (Дано!) е знаела каква боза са и не ги даде на децата. Няма и да повдигам въпроса, за да няма брожения.

# 158
  • София
Момичета, някой беше пускал линк към сайт с подходящи думички за диктовка в зависимост от буквите, които са взели. Тези дни ми беше пълна лудница и явно съм го изгубила, а сега не мога да го намеря и в темата. Ако някой се сети или си го разпознае, моля да го пусне наново.

По отношение думичките, аз лично нямам проблем. Бих имала само, ако не са написани правилно. Като се чуе по улицата или във филм някоя подобна дума, обяснявам какво е и защо не е добре да се използва. Да знае, да не се ползват думите в лош контекст. Онзи ден се наложи да обяснявам другият смисъл на думата "патка". Голям смях беше. Няма скоро да я употреби в такъв смисъл.

П.П. И все пак е нелепо да ги включиш в помагало.

# 159
  • Sofia
Ето тук има за помагалото.
....
ooooh!  ooooh!  ooooh!

Въй, въй, въй, на нас май ни раздадоха някакви подобни помалага на първия учебен ден. ....
И на нас и сега го погледнах. Въпросното е, но преработено явно, Щото някои думи липсват, най-фрапиращите явно и все пак... ще го изхвърля.  Sick

# 160
  • София-Младост
Момичета, някой беше пускал линк към сайт с подходящи думички за диктовка в зависимост от буквите, които са взели.
http://en.calameo.com/read/001120937f1693eff47ef
Пусни едно търсене диктовки първи клас и излизат различни неща...имаше сайт, дето си избираш буквите даже.

# 161
  • София
Ето и тук.

# 162
  • София
Точно това търсех, много благорадя.

Ала-Бала и на теб също.

# 163
  • София
Момичета, тук някой беше дал линк за следния подарък: лак за нокти в нещо като коледна топка за елхата. Ако някоя се сеща за какво говоря, моля да ми помогне.  Praynig Не намирам нищо, а и чичко Гугъл не можа да ми помогне.  Tired

# 164

Общи условия

Активация на акаунт