ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 313
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Home rider от всичко, което споделихте тук и не само - не намерих много смислени диктовки.
Тъй като и ние имаме да правим диктовки от буквара, реших да е малко по- различно и да ползвам стар буквар. А именно този http://detstvoto.net/index.php?newsid=141, от моето детство. Simple Smile

# 526
  • у дома

Моят син има за домашно да прави диктовки. Ако са ви попадали някои по-смислени, моля да ги споделите.

Аз съм ползвала от тук http://bglog.net/nachobrazovanie/post/%D0%94%D0%B8%D0%BA%D1%82%D … D0%BB%D0%B0%D1%81

st. Dobri  - ние сме в провинцията-при нас до шесто място имаше грамоти,а за децата на 1,2 и 3 място и сборника за бързоуспяващите ученици към грамотата-получиха си ги още в деня на провеждане на КМС,моето даже е забравило вече,че е имало грамота и награда...Ако сте в София.точно в 125-то трябва да търсиш наградата,а ако не сте трябва да звъннеш на организаторите,за да питаш.

# 527
  • Sofia
Home raider, ако имаш предвид по-смислелни от тези:

http://www.parvolak.com/diktovki
http://en.calameo.com/read/001120937f1693eff47ef
http://www.danielaubenova.com/bravo-purvi-klas-4

не мога да съм полезна.  Имам и ползвам и буквара, показан от мммм.  Simple Smile

Днес семейно гледахме
Скрит текст:
"Вярвай в чудеса" / Miracle on 34th Street, препоръчвам! Много харесвам Мара Уилсън.  Simple Smile

За тази вечер съм планувала да изгледам за пореден път един неколеден - Предложението (с една от любимите ми актриси - Сандра Бълок)  и коледен - Детегледачка за Коледа - тук пък харесвам Емануел Воже.  Grinning
А вчера гледах пак гледан филм, коледен - "Докато ти спеше" - препоръчвам!

# 528
  • София
mmm_, svetlaem и Morena, благодаря ви и  на трите.

# 529
Тази вечер гледах "Предложението" и тъкмо исках да го препоръчам ,но видях,че Морена ще  го гледа,така че предполагам утре ще сподели и своето впечатление.На мен лично много ми допадна и хумор имаше, и романтика, и ми беше забавен.Обичам да са празници:)

# 530
  • Sofia
Микаела, аз съм го гледала и преди, както писах и определно препоръчвам. Много добра игра на актьорите и много смях.  Grinning

Щерката се занимава с тази книжка

и решава по малко задачки. Четенето си е всекидневно.

# 531
Извинявай,пропуснала съм израза "за пореден път",иначе книжката ми се струва подходяща за ваканцията,но при нас е повече импровизация по писане,защото е при баба си и там й се диктува от старото букварче на батко й,а по математика й измислят задачки.А през учебната година ползваме книжка за диктовки и се упражнява в книжка от "Браво".А по математика имаме поне 3-4 сборника и ги редуваме.Четенето й е с напомняне или ,ако сама си реши си чете наум.Пожелавам на всички весели празници и дано новата 2015г. бъде още по-добра от настоящата,с повече доброта и човечност Hug

# 532
  • В светлината на слънцето
При нас ваканцията върви с пълна сила. Каката почти всеки ден си кара новите кънки на "Ариана", а той са забавлява с таткото на воля в това време. Откакто падна снега що иглута построиха не е истина. Мъча го всяка вечер да ми чете от коледната си книга по две страници. Мъка ви казвам. С четенето се справя, но що зор е да го накарам... не иска и не иска. ooooh! За сметка на това е овладял таблета и игрите до съвършенство. Crazy Утре ще ги водя с мен да гледат новия "Астерикс", после ще споделя как е филма. Simple Smile

# 533
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug Благодаря, момичета. щом до сега не са дали, значи няма и да има. здраве да е  Hug

Laughing вчера обявих учебен ден с часове по четене и математика. да бяхте видели отнякъде честните кафяви очи, пълни със сълзи. после чете много, защото книгата е интересна.

а след това имаше два часа информационни технологии  Whistling

# 534
  • Перник
Честита Коледа!
Как сте в снега? Има ли някой, който да е на работа като мен?
Ваканцията на Калоян тече с пълна сила - едва го отлепям от таблета за по 5 реда диктовка, или малко четене, или някоя и друга задачка, а пък и с тоя сняг, съвсем няма време за учене  Laughing
Почивахме си вкъщи в първата част от празнично-почивни дни. На 25-ти имахме гости цял ден (мъжът ми е именник). Не гледахме "Хобит", т.е. гледахме, но първата част вкъщи и Калоян реши, че е много страшен и не иска да гледа втората част на кино. Добре, че реших да го пробвам първо вкъщи - спестих си мрънкане, а и парите за билетите  Wink

# 535
Светле, има, има и други работещи  Sad
Голяма радост беше снега, падна едно въргаляне и пързаляне, чак аз се зарибих Simple Smile
Хобит и на мен не ми се вижда подходящ за 7-годишни, но всеки си знае. Вчера гледахме Падингтън, много се хареса.
Спретнахме се и ние да попишем малко, а малката супер изумена: Ама аз не свърших ли училище?!  Shocked  ooooh! Иначе задачите ги реши за нула време, ама хич не й се пише... За четенето, прочита по малко от "Коледа с малкия Никола", много сладка книжка Simple Smile

# 536
И аз съм от работните пчелички днес и утре. Grinning Понеже миналата година бях във ваканция по това време, сметнах, че е по-морално тази година да работя (макар реално да съм си свършила всичката работа още преди Коледа), за да могат други колеги да почиват. Grinning Моите гледат "Астерикс" в момента, чакам ги за отзиви. Запазила съм им билети за утре за "Уинкс", да видим дали няма да размислят.  Thinking

Спретнахме се и ние да попишем малко, а малката супер изумена: Ама аз не свърших ли училище?!  Shocked  ooooh!
Сладурана. hahaha

# 537
  • София
Привет на всички  Hug

Отдавна не съм се разписвала, но бяха тежки празници  hahaha
Младежът има много домашни. Два дни пишем само по математика - сума страници със задачи с цифрите 6,7 и 8. Днес ги приключихме, следобед ще започнем по български. Основно има преписване на текстчета и диктовки. Като го знам колко го мързи с писането, очаквам драми  ooooh! Отделно, има и по английски, но там не е сложно и съм го оставила за последните дни от ваканцията.
С четенето хич ни няма  ooooh! Уж хваща някоя книжка, но много бързо губи интерес и се ядосва, че не разбирал какво пише  Confused Трябва да му вися на главата, за да се задържи малко повече от 5 минути с книжката в ръка.
Оня ден като падна снега голяма радост и игра беше навън. Сега, обаче, малко кашля и се надявам да не е нищо сериозно  Praynig
Иска ми се да го заведа да гледаме "Падингтън" или "Уинкс" (въпреки че е момче, много му харесват серийките, естествено заради принц Скай, който има "същата коса като моята, мамо"  hahaha)
Не знам дали ще ни се получи ходенето на кино, че и аз съм на работа тези дни, а и с тази кашлица сега не ми се рискува много  Confused .

# 538
Ето и отзивите за "Астерикс". Децата са във възторг. Казаха, че бил много хубав и забавен. Мъжът ми доуточни, че е свеж, с приятно чувство за хумор и дори той го гледал с интерес. Първокласникът дооформи крайното заключение: "И супер битки имаше, мамо". Grinning Така че може да го включите в програмите. Излиза по кината от 2 януари. Анимацията била много красива (все пак филмчето е френско, така че не съм се и съмнявала), на 3D е, но не уморява очите, озвучен. Ето тук има инфо за филма и трейлър http://www.imdb.com/title/tt3759416/
Утре пак ще са на кино, този път на "Уинкс". Моят също се зариби по серийките покрай кака си. Нали има разни същества и битки, как няма да гледа с интерес. Mr. Green
Иначе планираме и "Падингтън", но след Нова година. Peace

# 539
  • Перник
Светле, има, има и други работещи  Sad
Голяма радост беше снега, падна едно въргаляне и пързаляне, чак аз се зарибих Simple Smile
Хобит и на мен не ми се вижда подходящ за 7-годишни, но всеки си знае. Вчера гледахме Падингтън, много се хареса.
Спретнахме се и ние да попишем малко, а малката супер изумена: Ама аз не свърших ли училище?!  Shocked  ooooh! Иначе задачите ги реши за нула време, ама хич не й се пише... За четенето, прочита по малко от "Коледа с малкия Никола", много сладка книжка Simple Smile

Оо, снегът е радост и за нас. Дано успеем да отидем на ски в първите дни на новата година!
Пуснах на Калоян "Хобит", защото миналата година изгледа 3-те "властелина" без проблеми, въпреки че според баща му не бяха подходящи  Thinking 
На Калоян ваканцията му се струва безкрайна, само пита още колко дни остават и все му се виждат много  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт