ДОМАШНА КОЗМЕТИКА-Какви маски, кремчета и мехлемчета си правите сами?

• 47 180
  • 265
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря! Hug
Веднага се вмъквам да я разгледам.

# 181

Имам нещо като студова алергия и всяка зима ръцете ми стават много груби, напукани ми се появяват нещо като лишеи. Когато ги мокря става страшно- зачервяват се и боли много. Нещо да ми препоръчате за този ми проблем? Правих си един тоник по препоръка на съфорумка- рициново масло, розова вода и лимон, но ефекта е временен. Мажа се само вечер преди сън, защото е много мазно, сутрин са доста добре ръцете, но към обяд, след като съм ги намокрила вече няколко пъти стават пак зле  Tired
[/quote]

Пробвай в крема за ръце  да сложиш масла . Аз съм опитвала и има ефект  Simple Smile

# 182
Здравейте момичета  newsm03

Преди малко си направих Body Butter "сметана" за тяло.
Имах смесени кокосово,какаово,конопено,бадемово и не помня още какви масла съм слагала  Embarassed.
Реших да пробвам дали ще се получи "сметаната"  Wink
Разтопих всичко на водна баня,понеже бяха в хладилника.Като поистина малко добавих няколко капки ЕМ от лимон и една мостричка на любим мой парфюм и ги сложих в камерата да се постегне.След около 20-25 мин. извадих и разбих с миксера  Simple Smile
Ето го резултата:

# 183
Много красиво и "вкусно" се е получило - направо на филийка да го намажеш   Joy

alex.viki, направо си ми изпреварила въпроса. Много исках и аз да си направя подобно самоделно кремче за тяло. Имам кокосово масло, а също и от арган, жожоба, чаено дърво. Ще спазя технологията ти и се надявам да ми се получи сполучливо. Само ми се иска кокосът да не се усеща много силно. Имам колежки, които ненавиждат тази миризма и не искам да създавам неприятни емоции около себе си.

Днес ползвах масло от арган след почистване на лицето. Направих си и лек масаж. Много ми допадна аргановото масло - кожата си я чувствам много освежена.

Утре ще изпробвам и маслото от жожоба отделно. Иска ми се да видя и ефекта от него. После може да направя и някаква смес за лице. Ако сложа и кокос сигурно ще заприлича съвсем на крем  Grinning.

# 184
simpatikonia наистина изглежда "вкусно"  Grinning.
Моето кокосово масло не мирише..твоето много ли мирише?
Пробвай с наличните ти масла,дано се получи и при теб  Wink.Ако сложиш обаче от чаеното дърво да е малко,че да не мирише неприятно после.Аз също имам,но умишлено не сложих.
 Поръчах карите масло и като пристигне ще си забъркам и с него,че това майка ми, ми го присвои вече  Simple Smile

Радвам се,че си останала доволна от аргановото масло  Hug

# 185
Благодаря за съветите!   bouquet

Чаеното дърво наистина мирише доста остро, но пък има ценни свойства. От няколко седмици го ползвам по няколко капки в шампоана - супер се получава. Леко омекотява косата, но засега все още не чувствам някакъв успокояващ ефект върху скалпа на косата. Все още кожата ми ме сърби от време на време Thinking.

Чудя се дали могат да се слагат по няколко капки  и от други масла в шампоана - по малко, разбира се.

# 186
Чудя се дали могат да се слагат по няколко капки  и от други масла в шампоана - по малко, разбира се.

Мисля,че може лавандулово и розмариново..не съм обаче на 100% сигурна  newsm12

Ако направиш "сметаната" за тяло,сподели как се е получило  Hug

# 187
Непременно Peace

Засега още обмислям състава й  Rolling Eyes

# 188
  • in Wonderland
Моето кокосово масло също не мирише изобщо.
Аз съм си сложила в шампоана по няколко капки чаено дърво, бадемово масло, арганово и май това е.
Може и аз да я пробвам тази сметана, много добре изглежда Peace
А тя си остава в това кремообразно състояние и се маже лесно по тялото, нали?

# 189
Моето кокосово масло също не мирише изобщо.
Аз съм си сложила в шампоана по няколко капки чаено дърво, бадемово масло, арганово и май това е.
Може и аз да я пробвам тази сметана, много добре изглежда Peace
А тя си остава в това кремообразно състояние и се маже лесно по тялото, нали?

Без проблем се нанася,като мазен крем  Peace
От както съм я направила все поглеждам да видя да не се е сгъстила,за сега не е.А и не вярвам да се сгъсти.Нали има вътре и течни масла.Не съм я прибрала обаче в хладилника .

# 190
Много ме зарибихте с това кремче... Grinning

Според мен тъкмо смесването на твърдо масло, каквото е кокосовото и течните масла е направило тази консистенция.

Да си призная - имам купено кокосово масло... и още не съм го помирисвала. Обаче съм убедена, че мирише силно на кокос  Joy

Продължавам да обмислям какви масла да сложа в крема newsm78
Много обичам миризмата на санталово дърво. В каква форма мога да го прибавя за аромат на крема? Нямам представа под какъв вид се продава. Ако знаете - споделете.

# 191
"Сметаната" не се втвърди,в същото кремообразно състояние си е  Peace
Днес я използвах за тялото.Доволна съм  Simple Smile
Инъче постоянно си мажа ръцете.Стават едни такива мекички и гладки  Wink

simpatikonia сандалово дърво е етерично масло.Скъпичко ми се струва  newsm78
Виж тук http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D … %D0%BC%D0%BB.1968

# 192
Наистина е много скъпо, но пък мирише невероятно.
Ще трябва да помисля за друг аромат newsm78

# 193
Наистина е много скъпо, но пък мирише невероятно.
Ще трябва да помисля за друг аромат newsm78

В момента се сещам за етерично масло от лимон,портокал,мандарина..
Аз сложих няколко капки от лимон(от него имах налично) и мостричка от парфюм  Grinning

# 194

Много обичам миризмата на санталово дърво. В каква форма мога да го прибавя за аромат на крема? Нямам представа под какъв вид се продава. Ако знаете - споделете.
Само внимавай ако сложиш санталово фърво, че любимия ти ще те налазва постоянно  Joy Афродизиак е  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт