ДОМАШНА КОЗМЕТИКА-Какви маски, кремчета и мехлемчета си правите сами?

• 47 255
  • 265
  •   1
Отговори
# 150
simpatikonia, в началото ползвах масло от гроздови семки, понеже кожата ми е смесена и се опасявах че ще ми отежняват другите масла. Но после пробвах зехтин + рициново и ефекта повече ми хареса. От около два месеца обаче започнах да нанасям ямайско черно рициново + съвсем малко зехтин и засега съм най-доволна от тази комбинация. Общо взето кожата ми започна по-малко да се омазнява в Т-зоната, а сухотата по бузите, особено сега в студеното ветровито време, изчезна.

# 151

За черните точки отдавна ползвам маската с желатин http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE
Брей, това много готино  Rolling Eyes

# 152
Моята кожа също е смесена + розацея и от около седмица използвам под крема масло от японска камелия.
Ето това:

Много съм доволна  Peace

Използвам го или чисто или смесено с масло от семки на диня (то е за мазна кожа,попива моментално,както и Камелията попива много бързо при мен).

# 153
Фрея, за зехтина и рициновото някой ми беше казвал, че в комбинация са най-подходящи, защото молекулите им не позволяват да навлизат много в кожата. Ти си вторият човек, който ми споменава за тази комбинация.

alex.viki, моята кожа също е ужасна комбинация - мазна, с разширени пори, склонна към дехидратиране и едновременно с това много чувствителна - лесно се зачервява и раздразнява от т.нар. готови маски. Много внимавам какво й слагам. Дори продуктите с етикет "за чувствителна и склонна към раздразнения кожа" не ми вдъхват доверие вече.

Напоследък ползвам за почистване мицеларната вода на "МІXA" и съм доволна от ефекта. Сега мисля да пробвам и почистването с масла. Малко по-трудоемко е, затова явно ще се прави по-рядко.

# 154
alex.viki, моята кожа също е ужасна комбинация - мазна, с разширени пори, склонна към дехидратиране и едновременно с това много чувствителна - лесно се зачервява и раздразнява от т.нар. готови маски. Много внимавам какво й слагам. Дори продуктите с етикет "за чувствителна и склонна към раздразнения кожа" не ми вдъхват доверие вече.

Напоследък ползвам за почистване мицеларната вода на "МІXA" и съм доволна от ефекта. Сега мисля да пробвам и почистването с масла. Малко по-трудоемко е, затова явно ще се прави по-рядко.

Напълно те разбирам и аз съм с чувствителна кожа + омъзняването в Т зоната + сухите и зачервени бузи с някоя розацейна пъпка от време на време  ooooh!

Мицилирана вода,ползвам и аз на Bioderma (розовата),доволна съм.Редувам я с розова вода  Peace

Аз както ти писах по горе,всяка сутрин и вечер преди крема слагам масло(а) и съм доста доволна,добре ми се отразяват  Flutter

Пожелавам ти да откриеш твоят метод за справяне на проблема с лицето ти  Hug

# 155
  • in Wonderland

+1. Цял живот се боря да си овладея кожата на лицето, големи мъки. Все съм с лишеи, зачервявания или акнеични пъпки.... Винаги съм завиждала на жените с хубава кожа на лицето  Crossing Arms.

Аз си правих маслена баня със зехтин, рициново масло и няколко капки чаено дърво. Така прочетох в блога, който Мери Лин ми препоръча. Доволна съм  Peace

# 156
alex.viki, а моята се зачервява и от розовата вода  Thinking

# 157

+1. Цял живот се боря да си овладея кожата на лицето, големи мъки. Все съм с лишеи, зачервявания или акнеични пъпки.... Винаги съм завиждала на жените с хубава кожа на лицето  Crossing Arms.

Аз си правих маслена баня със зехтин, рициново масло и няколко капки чаено дърво. Така прочетох в блога, който Мери Лин ми препоръча. Доволна съм  Peace

Ужасно е определено,без фон дьо тен не мога да изляза на улицата  ooooh!

А относно маслената баня ми се иска да пробвам,но не смея,че там се запарва лицето,а аз не трябва заради розацеята.Никакво запарване,обтриване с гореща кърпа и т.н.

simpatikonia ,а ти коя розова вода си пробвала?
В смисъл ако е "био" пак ли ти зачервява кожата?

# 158
Някой знае ли дали е възможно да се изсветли кожата на устните ( много ги мразя, а не обичам червила)

# 159
Току що си направих почистване на лицето с масло от гроздови семки. Надявам се да съм спазила правилно технологията  Grinning. Следащият път ще пробвам със зехтин и рициново масло.

alex.viki, розовата вода, която ползвам е на "Рефан".
Сега прочетох съставките й - линолин, евгенол... и доста други неща има. Предполагам някое от тях ми причинява това зачервяване, но нямам представа кое точно.

# 160
Някой знае ли дали е възможно да се изсветли кожата на устните ( много ги мразя, а не обичам червила)
Не е много по темата, но пробвай този балсам
Скрит текст:
Ползвах го преди време и устните придобиваха нежен млечно розов цвят, доста светъл. И самият балсам е много хубав, гъст е, омекотява и изглажда моментално. И все пак не е като да е червило и да цапа, може да ти хареса.

# 161
Този балсам съдържа ли парафин?

# 162
Здравейте!
Не знам дали е тук мястото да попитам  Embarassed.Правих си маска за коса с тривитаминол и искам, да попитам колко често мога да я правя.

# 163
Маската с тривитаминол можеш да я правиш 2 3 пъти в седмицата, но след това по 1 на седмица, не е хубаво да се прекалява. А за гланца благодаря, но не искам никакви цветова в гамата на розово-червено предпочитам телесен цвят, но още не съм го открила хах.

# 164
Този балсам съдържа ли парафин?
Не. Специално новите им балсами от няколко години насам залагат на естествени съставки.

Общи условия

Активация на акаунт