Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 14 (Финал)

• 92 652
  • 2 494
  •   1
Отговори
# 75
Започвам да се чудя дали да продължавам да пиша  повече в темата
Започват вече да се пишат и пълни глупости
Искам да попитам-само и единствено Ваня ли скри храната,та го оплюхте като най големия виновник,негова ли беше идеята
Самия Митко каза ,че идеята е на Занев
Не оправдавам Ваня , сбърка ,направи глупост,низка постъпка,но айде моля ви се ,колкото е виновен той ,толкова са виновни и другите

А пък това за задачата ,решението и и възпитаването на децата ни е най голямата простотия писана тук.Ще учим децата ни на математика от тв. риалити

Ако пък нашите бяха променили задачата  и решението и щяхме да пишем,че нашите пак си правят каквото си искат.

# 76
Защото във всяко предаване има послание, което конгитивно влияе. Как си представяте възпитанието. 45 мин. реч веднъж седмично? Какво беше посланието вчера: "Целта оправдава средствата: може да оставиш човек без храна, да му откраднеш храната, да решаваш задачи по невъобразим начин, който би те изхвърлил от всяко нормално училище?" Ако това не създава нагласи за приемливо поведение и пълно неразбиране на нравствени норми и роля на науката в живота? А оттам и на отношение към знанието, обществото, общуването с другите. Ако риалити шоуто е "дъвка за очите"- радвайте се на великолепната четворка и триумфирайте с тях. Докато след няколко часа цялата заредена агресия и простотия не ви се стовари обратно на улицата, в училището, в офиса- агресивна, арогантна безочлива, неразбираема и жестока.
Разбирам, че си нов/а тук, но все пак да те информирам, че моят фаворит е Митко. Та така.
Риалити предаването по дефолт е за забавление, ако искате децата ви да не гледат такива неща просто не им ги пускайте. Има толкова образователни предавания, има толкова образователни канали, няма да гледате БТВ, ще гледате Дискавъри, например.

# 77
Вярно,че телевизията има 3 основни задачи да информира,да обучава и забавлява,но никъде не е казано,че всичките трябва да са в едно предаване.Сървайвър е за забавление и за всеки средно интелигентен човек е ясно,че основната му фукция не е да гради характери или да възпитава в морлани ценности.

За новата тема  bouquet

Някой спомена,че видимо никой не е заслабнал.Според мен не е така.Вчера като показаха кадри от началото си личи,че Занев видимо е смъкнал,както и Ива.

Забравих да похваля Митето,че нищо не каза за храната пред Влади.Щеше да прозвучи като оплакване на учителката.Как беше "убий идиота с мълчание".Ако са очаквали да реагира по-друг начин сигурно са останали разочаровани. Mr. Green

# 78
Така, да не отклонявам дискусията, но първо да довърша темата от вчера със стихотворението. Както обещах ето цялото стихотворение, вдъхновено от Йори, и с останалата част, както и пояснителните коментари. Сори, че стана малко дълго цялото нещо.

Няколко пояснения само преди това. Като цяло е в свободен стих, тук-там има примеси с по-традиционна поезия, тъй да се каже. Така че нарочно е без пунктуация. Заглавито е всъщност две заглавия, които допълват смисъла и дават известни насоки за асоциациите в него. В заглавието има "а.к.а.", което е съкращение от английски: also known as. Това се превежда буквално "известно още като", "наричано още". Естествено, прекарано през български добива и други конотации.

Обяснението за 3-ката в заглавието е съвсем просто. Имам други две стихотворение със заглавие "самотно" писани доста преди това и несвързани с него, освен по заглавие и усещане. Това е просто моя си приумица да им слагам такива номера. Някакъв вид връзка създавам между стихотворенията, които имат нещо общо като тематика. А е и един вид заигравка с всичките какви ли не номерации, които ни заливат отвсякъде в съвременния ни свят.

Стихотворението си е съвсем искрено. Йори я харесвам и като жена и като играч. В случая тя беше музата ми и за една по-обща идея за това как може да влияе телевизията и самоизградената представа за някакъв човек, когато се намираш в някакво по-особено състояние. Както и за все по-голямото отдалечаване между хората и увеличаващата ни се неспособност за близост в технологичния свят.

телевизионно (а.к.а. самотно 3)

на Йорданка Николова-Йори

когато дóйде
образът ти
животът ми
е тапети без стени

трептят отблясъците ти
на усмивки и извивки
учестяват дишането ми
и полъхът му
разлюлява
хартиения параван
от невъзможности

къде да се подпра

в липсата на ответности
блещукащите ти мигли
прецеждат
погледа ми
в неуловими измерения
от създадени представи

цветовете са отминали
за теб са живи спомени
за мене са кутия
без допирни точки

докосвам с пръсти
лицето си
да можех да прокарам ръка
по твоето лице и устна
щях ли
да разваля магията
горчива и размътена
но ранима само
от моята фантазия

ще се предам
на сантименталността

веднага ти я подарявам
тази илюзия
какво е
пред възможността
да чуя гласа ти
непречупен
през технология
и да потъна
под разплитащата топлина
от оазисните допири
на живите ти устни

спирам телевизора

чертите ми
са в чернотата
на студения екран
замръзнали
в изстиналите звуци

7 декември 2014

----------

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 12:50 от swamp of nothing

# 79
ехеее вие кипите и горите тука.браво бе мами

# 80
  • Berlin
djoleva, много точно казано.
Досега в темата само по Ваня се плюе, може би защото е финалист. Споко и Митко е финалист и сигурно изоообщо не го е приел толкова навътре, че са му изяли храната, колкото повечето от вас тук. Ама айде сега, Ваня се издъни, нека го нахраним подобаващо, нищо, че той се води по другите в случая и не мисли сам.

# 81
  • София
Защо си измисляте, да не четем различни теми? Tired
Не се "плюе само по Ваня", а се коментира постъпката на Надежда, Ваньо, Занев и Ива.

За задачата. Ако са им казали "Извършете последователно математическите операции", не виждам какъв е проблемът. Всички знаем значението на думата последователно. Как са го монтирали и какво точно чуха зрителите, не помня.

# 82
  • Berlin
Точно, защото чета темата. Останалите се коментираха малко в предната тема, после останаха назад.

# 83
Защото във всяко предаване има послание, което конгитивно влияе. Как си представяте възпитанието. 45 мин. реч веднъж седмично? Какво беше посланието вчера: "Целта оправдава средствата: може да оставиш човек без храна, да му откраднеш храната, да решаваш задачи по невъобразим начин, който би те изхвърлил от всяко нормално училище?" Ако това не създава нагласи за приемливо поведение и пълно неразбиране на нравствени норми и роля на науката в живота? А оттам и на отношение към знанието, обществото, общуването с другите. Ако риалити шоуто е "дъвка за очите"- радвайте се на великолепната четворка и триумфирайте с тях. Докато след няколко часа цялата заредена агресия и простотия не ви се стовари обратно на улицата, в училището, в офиса- агресивна, арогантна безочлива, неразбираема и жестока.

Аз пък мисля, че беше възпитателно. Не можем да възпитаваме децата си, като само им показваме хубавите неща и как ТРЯБВА да се постъпва. Това е измислено, изкуствено и в реална ситуация ги обрича на неспособност да реагират. В живота черно и бяло няма и всеки трябва да има собствени критерии, за да открива нюансите. Ние можем да им помогнем да изградят критериите си  такива, каквито сметнем за добри. А снощното скриване на храна беше един добър повод децата ми да обсъдят нещата от тяхна гледна точка и да си рефрешнат критериите.  Е, за тези, които ги интересува, постъпката беше жестоко осъдена. Но по-важни са мотивите, с които се осъжда и защо не мина под общ знаменател с други подобни, като на Мартинов, например. Но, с това няма да ви занимавам. Речта ми беше за възпитателния ефект. Като гледам новините и речника на управляващите понякога, мисля, че това вече НЕ Е за деца.

Довечера ще стоят на някакви колчета насред водата. Много се надявам Митко да изпадне в медитация ОММММММ  perko ОММММ, и да спечели. Да си призная, яд ме е, че знам кои са на финала. Губи се голяма част от тръпката. Но пък, изборът да разбера си беше мой, така че  smile3538

И като казах Митко, какво се случи със стихотворението от вчера? Стартът му беше вълшебен, дайте го, до къде стигна?

# 84
То е готово, стихотворението за Митко, ама смятам лично да му го предам  hahaha

# 85
  • София
Точно, защото чета темата. Останалите се коментираха малко в предната тема, после останаха назад.
Ами останаха, защото за тях не се явиха ревностни защитници Wink

# 86

Абсолютно.Снощи в темата бяха порицани и четиримата за постъпката
После  нещата преминаха  към поведението на Занев по време на играта и поредния му опит за печелене по нечестен път
По късно виждам вече че обидите в много по голяма степен са само и единствено към Ваня,сякаш само той е виновен

Ако пък наистина както пише bigfish ,Ваня е дал храна на Митето но това не е показано ,най добре ще е самия Митко да ни каже как точно е стоял въпроса

Цитат
Довечера ще стоят на някакви колчета насред водата. Много се надявам Митко да изпадне в медитация ОММММММ  perko ОММММ, и да спечели

И аз мисля ,че това ще е играта на Митето

# 87
Брашно е дал Ваня на Митко ама вие си лаите още без да знаете...

# 88
  • София
Ама вие не сте разпоредителки в темата, който и по когото си иска може да "лае" и да "плюе", не може само вас да слушаме.

# 89
...Да си призная, яд ме е, че знам кои са на финала. Губи се голяма част от тръпката. Но пък, изборът да разбера си беше мой, така че  smile3538
Както се видя, нищо не се знае Wink Уж знаехме, че Йори е в петицата, пък тя не е! Така че до края има съмнения Laughing Освен ако твоята информация е по от източника.

И на четиримата вчерашната постъпка беше отвратителна, мисля, че още снощи се съгласихме с това и никой не го оспорва. В предишните сезони също се криеше храна понякога (Мартинов мисля, че споделяше, но само основното - ориза), което пак беше грозно, но поне се криеше, е не се ядеше демонстративно пред другия, без да му се даде на него. Това Занев го въведе в този сезон! Предполагам, че и вчера идеята е била негова. Което никак не оправдава останалите.

Общи условия

Активация на акаунт