Професионални серии за коса - тема 72

• 72 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
В крайна сметка, те губят Wink При тези цени аз ще продължа да си ги поръчвам от lookfantastic и hqhair на почти двойно по-ниска цена Peace А те да си държат продуктите по складовете Hug

Candy_girl, е как да не могат, то си е точно сайт за пазаруване Peace
Опс, извинявам се, не прочетох правилно. Не знам защо си помислих, че за Арлен говориш.
От сайта на Алтерна мисля, че може да се поръчва, но той е американски и доставката до Б-я беше ужасяващо висока.

# 721
На мен aleterna.bg ме препраща на оциалния им сайт и цените са в долари и доста по-ниски.

# 722
Да, и друг път сме коментирали, че в Америка тази марка е на доста по-ниски цени. Само че за всички американски сайтове, ако въобще предлагат доставка до България, тя е страшно скъпа и се обезсмисля поръчването оттам. Сега тъкмо се поразрових в сайта на Алтерна (официалния за Америка) - доставката е само до Щатите.
Иначе нашите официални представители за България си имат фейсбук страница, от която на лично съобщение може да се поръчва. Така като гледам, цените са им същите като тези в Арлен.
Ровила съм се из всякакви сайтове с цел да установя откъде излизат най-изгодно - ами най-евтини са в ЛФ и hqhair Peace Само трябва да се дебнат намаления и хубави кодове.

# 723
 Hug
ти от кои техни продукти си доволна?

# 724
Не съм ползвала много неща на Алтерна, но мога да споделя за тези продукти:
- бамбуковата термозащита - изключително икономичен продукт; много лесно се разнася и като цяло е приятен за употреба със свежо ухание; въобще не се усеща върху косата и няма как да утежни, а това за човек, който ползва доста финиши като мен, е голям плюс Peace

- шампоан и балсам RepairX - определям ги като много добра протеинова серия, но в момента не ми се отразяват добре; ако косата има нужда от сериозно възстановяване, това би била много подходяща серия; ако косата е по-здрава, тази серия не би била много удачна, още повече за продължителна употреба - възможно е да изсуши косата, както се получи при мен. В момента я ползвам само когато съм решила след това да се правя с машата;
Всъщност, на мен не точно ми изсуши, а по-скоро ми разхвърча косата последните пъти, когато след измиване я оформих само с дифузер. А тогава най-добре се вижда дали продуктите, които съм използвала при измиването, са били подходящи или не.

- балсам Moisture - пробвала съм го само веднъж от мостричка и ми хареса; сега съм го поръчала и всеки момент трябва да пристигне; по-нататък ще дам отчет и за него Hug

Пробвала съм от мостричка и бамбуковата серия с UV за запазване на цвета (ш-н и балсам) - честно казано - нищо особено, даже не знам как да я коментирам Rolling Eyes Не ми беше добре хидратираща, косата ми на другия ден изглеждаше все едно не е виждала балсам. Със сигурност не бих купила.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 21:09 от bellisssima

# 725
Трябва да имам хубав балсам  или маска,различни  марки ползвам.А,пък едно време не можех да си представя да нямам лак за коса,сега рядко ползвам,имам алтернатива  Grinning

# 726
Lion_Dess каква е алтернативата ти за лака за коса,аз искам да го заменя, но все не намирам подходящ продукт.

# 727
  • София
Като говорим за Алтерна, днес прочетох този техен постинг и се зачудих, наистина ли трябва да се слага балсам след маската  newsm78
https://www.facebook.com/notes/alterna-bulgaria/%D0%BB%D0%B8%D0% … 18022?pnref=story

От продуктите, които имам ми харесва бамбуковата термозащита, бамбуковия спрей за 48 часов обем, както и шампоана и балсама от хайверната овлажняваща серия. Очаквам вече месец и шампоан и балсам RepairX.
Не ми харесаха хайверните крем за обем и CC крема. Крема за обем, дори и с много малко количество, лепне, а от СС крема не видях никакъв ефект.

# 728
  • Belgium
Като говорим за Алтерна, днес прочетох този техен постинг и се зачудих, наистина ли трябва да се слага балсам след маската  newsm78
https://www.facebook.com/notes/alterna-bulgaria/%D0%BB%D0%B8%D0% … 18022?pnref=story

В тоя пост ни съветват да си мием косата всеки ден. Ето тука ме загубиха, няма и да им чета останалите "съвети".

# 729
  • Бургас / София
nad_tab, от ЛФ ли чакаш серията Рипейър и аз също  Sad . Това е последното ми поръчване от там. От HQ са по бързи, добре че имам шампоана от Арлен.  Аз бих си поръчала Алтерна Хайвер  Lengthening hair & scalp elixir в саитовете го няма  Peace .

# 730
  • София
nad_tab, от ЛФ ли чакаш серията Рипейър и аз също  Sad . Това е последното ми поръчване от там. От HQ са по бързи, добре че имам шампоана от Арлен.  Аз бих си поръчала Алтерна Хайвер  Lengthening hair & scalp elixir в саитовете го няма  Peace .

Не е проблема в ЛФ, а в пощите покрай коледа! Поръчах ги от beautyexpert.

# 731
И моят балсам Replenishing Moisture се забави много. От средата на декември е поръчан и още го няма. И според мен пощите са се затрупали по празниците и затова се бавят поръчките. Чакаме и това е  Hug

По повод статията на страницата на Алтерна и по-специално честото миене на косата - аз съм на мнение, че трябва да се мие често. Даже и да не е всеки ден, то поне през ден, особено ако се използват стилизанти и други финиши. Не ги ли отмия, се чувствам така, както ако си легна с грима.
Точно затова държа ш-ните, с които се мия, да не съдържат агресивни измиващи вечества и пенители (основно SLS/SLES), защото иначе бих си докарала сериозен проблем с пресушаването - не само по дължините, но и на скалпа.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 22:28 от bellisssima

# 732
Момичета,предложения за въпроса за запис в новата тема ?

# 733
Тази статия 70% е смехотворна  Laughing Имам чувството,че се намирам на пазара, сравненията са меко казано нелепи (как ще сравняваш скалпът с кожата на лицето, имат коренно различни нужди и предназначение?!), а какво остава за пресмятането на всеки отделен лев  ooooh! 'Казано с други думи - не очаквайте нищо качествено в един шампоан на цена под 30-35 лв. Просто няма как. " Как пък не.  Joy

За това пък да не коментирам,че умрях от смях "Знаете, че по-голямото съдържание на косъма е... вода. " Ти да се имаш за много вещ по темата,а да не знаеш елементарното, че косъма се състои главно от вид протеин, наречен кератин...  Tired

С това за миенето също не мога да се съглася ама хич. Косата видимо изглежда по-добре,защото постоянно бива "гримирана" така да се каже. Истинското и реално състояние може да се види единствено след 3-4 дни без да се измие. Времето на действие за всеки продукт е различно, но обикновено след изтичането му, където е имало цъфтеж примерно, временно запечатан от маската, след това се показва отново. Тоест честото миене далеч не спомага за заздравяването на косата, нито и доставя повече благинки, а просто и помага да изглежда по-добре външно.
Ако се използват много и често стилизанти вече нещата стоят по-друг начин.

Маската и балсамът пък далеч не са с толкова различно предназначение и изобщо не трябва да се използват един след друг. От това имат изгода единствено продавачите на скъпа козметика.  Grinning

# 734

Общи условия

Активация на акаунт