ВИЕНА 7

• 74 165
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • На земята, която е всъщност звезда.
За Гринциг може да се ползва и зелената линия на Хоп он Хоп автобусите:

https://www.viennasightseeing.at/en/hop-on-hop-off/hop-on-hop-off-green-line/

Включено е във Виена пас.  

bibi, а защо избрахте Албертината? Ние я посетихме и е много хубава галерия, но за възрастни, за деца някак не я виждам.  newsm78 Защо вместо това не ги заведете до къщата и музея на Хундертвасер или музея на музиката? Със сигурност ще ги впечатлят повече.

renydent, по- добре прехвърли Хофбург /ако ще влизате вътре и ще разглеждате апартаментите/ или Природонаучния от неделя за сряда, наистина е доста претоварено. Също така, видях, че сте отделили цял ден на Шонбрун, имате и "паска", препоръчвам да посетите и музея на каляските /не е голям, минава се бързо/.

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 11:04 от Вселена

# 556
  • София
bibi, а защо избрахте Албертината? Ние я посетихме и е много хубава галерия, но за възрастни, за деца някак не я виждам.  newsm78 Защо вместо това не ги заведете до къщата и музея на Хундертвасер или музея на музиката? Със сигурност ще ги впечатлят повече.
Всъщност грешката е моя - не Албертината, а за кулата си мислех.  Embarassed (въпреки, че едната има интерес към изкуството определено)
Твоите предложения също ми харесват.  Close
Аз ей така нахвърлях на прима виста, още нищо не е избрано на 100 %, а и не искам да каталясаме. Ние сме по по-лежерните пътувания, но пък искам да видим и повечко места.
То кой ли не иска, де ...  Mr. Green

# 557
bibi, а защо избрахте Албертината? Ние я посетихме и е много хубава галерия, но за възрастни, за деца някак не я виждам.  newsm78 Защо вместо това не ги заведете до къщата и музея на Хундертвасер или музея на музиката? Със сигурност ще ги впечатлят повече.
Всъщност грешката е моя - не Албертината, а за кулата си мислех.  Embarassed (въпреки, че едната има интерес към изкуството определено)
Твоите предложения също ми харесват.  Close
Аз ей така нахвърлях на прима виста, още нищо не е избрано на 100 %, а и не искам да каталясаме. Ние сме по по-лежерните пътувания, но пък искам да видим и повечко места.
То кой ли не иска, де ...  Mr. Green

Така е но няма как за това време всичко. Ходили сме няколко пъти и така и не сме успели да видим всичко. Колко пъти се каним да се качим на Донаутурм и все не стигаме до там. През май заложихме повече на Вахау и Залцбург и се отказахме от някои неща във Виена. И не съжалявам защото местата са разкошни. В Албертината имаше много хубава изложба на импресионисти и ударихме джакпота. А Климт  ми е любимец така че не пропуснахме и него -в града го карахме лежерно и оставихме снимките за корабчето и Залцбург

# 558
  • Пловдив
Аз още й се чудя на зелената линия ,разгледах я подробно и много красиво ми се видя.Едва ли ще остане време ,но е в списъка,ако сме много уморени.Ще заменим нещо друго с нея.
В Хофбург определено искаме да влезем.За Белведере не сме сигурни.Може би само единия-всичко зависи от това какво ще сме видяли и пропуснали дотогава.Отчитам ,че  ще е доста топло,та плановете може да търпят корекции.Вероятно нещо от тежката програма в неделя ще остане за сряда.Както и да се получи все ще е добре.
Аз и за Рим имах планове-но все ги нарушавахме,и пак видяхме повече неща от плануваното без усилие.

# 559
Моля ви, споделете опит дали има опашки за закупуване на билети на място за следните обекти (иска ми се да преценя дали ще ми бъде полезен Виена пас-а)

Природонаучен
къща на музиката
къща на морето
Музей на техниката
зоопарк
Пратер и Мадам Тюсо, Виенско колело
Донаутрум
Шонбрун - основно парка около него ще разгледаме, не съм сигурна, че успеем да влзем вътре
Павилион на пеперудите

Та основно ми се вижда, че като не посещаваме галерии и много музеи, ползата от пас-а би била основно от избягване на опашки и от ГТ

Ще се радвам на всяко мнение   bouquet

# 560
  • Пловдив
Зависи колко дни щ ебъдете.Вземи химикала и сметни цените на всеки обект и съпостави с картата.
Къщата на морето ,пеперудите не влизат във Виена пас.Не всичките ги помня като цени ,но е въпрос на бърза сметка.В момента има и намаление на виена пас.Ако решите да ползвате и хоп он хоп оф автобуса -само той е 29,9 евро-пиша по спомени.Аз вчера купих даже карти с транспорт-ще бъдем 6 дни -за мен цената си струва.Но все пак всеки има различни интереси и затова казвам че е въпрос на сметка

# 561
  • София
Roni Boboni, а ти как изчисляваш цената? В сайта на Виена пас цените на изброените от теб неща надхвърлят цената на Виена пас за 2 , че и за 3 дни. Да не би цените  на отделните обекти там да са завишени ? Иначе в темата по-напред четох, че в дворците се влиза с предимство с пас.
В Рим със сигурност е така.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 07:17 от bibi

# 562
RoniBonboni За музеите няма опашки, главно за дворците се чака и то ако се засечете с разни организирани групи. Виенското и зоологическата зависи как ще се случи, но едва ли повече от 10 минути да чакате, а в парка на Schönbrunn се влиза безплатно   Peace

# 563
 sereiadomar, благодаря, точно от гледна точка на пестене на време от чакане на опашки ме интересува и ти затвърждаваш моето мнение, че май е по-добре да пропуснем пас-а.    bouquet

# 564
  • Berlin
Идеята на Виена пас не е да се избягват опашките, ние никъде не видяхме опашки, когато обикаляхме. Просто се спестява адски много с него. Laughing При нас сметката накрая беше ок. 100 евро за 2ма човека с тридневен пас. Транспортът не го включвам, защото аз взех седмична карта, а не допълнение към Виена пас.

# 565
  • София
Аз досега плюнчих и смятах. Определено за нас 2+2 (даже мисля за възрастините да са + транспорт), за нещата  които искаме да посетим + ползване на hop on/off картата си заслужава отвсякъде.
Даже си направих труда да проверя цените на отделните обекти и в сайтовете им + комбинирани билети за атракциите и т.н. и пак излиза по-евтино. Грубо казано моята сметка показ, че ако посещавате 5-6 и нагоре атракции за престоя - картата си заслужава.
Единствено не зная цените на място, но не вярвам офлайн (на място) цените да са по-ниски. Simple Smile
п.с. сметките са правени с карти за 2-дневен престой.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 18:52 от bibi

# 566
Така е, но сме с деца и ще пропуснем много от забележителностите, поради което ми се вижда, че няма да ни бъде много от полза.

Имам нов въпрос относно Пратера - има ли опaшки на касите, и има ли опашки на атракциите вътре. Също има ли билет за предимство на опашките пред различните забавления (ако опашки има)

# 567
  • Пловдив
Мадам тюсо-20,50 евро Виенско колело-9 евро  Донаутрум-7,40 евро зоопарк-16,50 евро,технически музей-12 евро,природонаучен-10 евро,музиката-12 евро.
До тук си 87,4 евро./това си изброила в поста си подолу/
Тридневна карта е 75,6.Двудневна 62,10.
Не разбирам кое точно не ти е изгодно.А щом си и с деца все ще ти се наложи и транспорт.С картата можеш да ползваш неограничено хоп он автобусите.А и можеш с тях да разгледаш доста неща без да се уморяват децата.
Цените които съм ти написала са за възрастни.
Къщата на морето-15,8,пеперудите-6 но не се покриват от Виена пас.

# 568
RoniBonboni Атракциите в Пратера са далеч от тези в Дисниленд Париж например, няма такива опашки пред самите съоражения, най-много хора има за колелото, но и там не се чака кой знае колко, според зависи часа и деня и пак няма да е повече от 10 минути, така че от тази гледна точка не се притеснявай Wink

# 569
Благодаря ви, ще се замисля пак за Виена пас-а.
Не ми е ясно с него колко дни имам ГТ и също - 5 обекта напълно ли са безпалтни.
Означава ли, че с два пас-а за двама възрасти и две деца сме ОК или и за децата взимам пас-ове, които са  без включен ГТ   Hug
Благодаря и за мнението за Пратера на sereiadomar. Миналата година в Гардаленд в Италия си чакахме по 20-30, дори 40 мин. пред съораженията, а ме учудваш за Париж, защото ми казаха, че там никак не се е чакало (пак мин. година)  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт