ВИЕНА 7

• 74 163
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Berlin
А през май имаше Бяла мечка, но без жирафи.

# 541
  • На земята, която е всъщност звезда.
Да от Виена пас реално има смисъл ако се разглеждат основно музеи, за което обикновено човек се връща чак когато е успял да задоволи апетитите си към всичко друго. Ако ви е за първи път, пък и както виждам ще стоите 5-6дни, може да си вземете, но с карта за една седмица.

http://www.vienna.info/en
Това е един от официалните сайтове на Виена и е може би най-добрия за обяснения какво и защо, относно Виена пас.

И за дворците има смисъл. Само таксите в Шонбрун са половината "паска" за 3 дни. 

Последните дни на април бяла мецана имаше, но жираф не. 

# 542
  • Berlin
Мисля, че целият Шонбрун се покрива от Виена пас. newsm78 Ние изпуснахме половината неща поради раб. време, но пак обиколихме доста.

# 543
Здравейте отново,
Разглеждах сайта на зоопарка и забелязах, че е обозначено, че клетката на жирафите е в ремонт. Това означава ли, че те не могат да бъдат видяни  newsm12 ?
През април нямаше жирафи и бяла мечка.

Изглежда има промяна по въпроса.
Моля, който е на "ти" с немския да помогне, за да поясни по-точно тази информация.

Ob Lotto-, EuroMillionen-, Toto- oder Bingo-Quittung, Brief- oder Rubbellos: Ein Produkt der Österreichischen Lotterien gilt am Freitag, den 31. Juli als Eintrittskarte in den Tiergarten.  Der Spielschein muss dabei nicht aus einer aktuellen Runde bzw. Los-Serie sein.

Im Tiergarten wird derzeit die historische Giraffenanlage renoviert und erweitert. Das Schönbrunner Giraffen-Quartett bewohnt während dieser Zeit ein Ausweichquartier in unmittelbarer Nähe des Tiergartens. Als langjähriger Partner des Zoos widmen die Österreichischen Lotterien diesen Lotterien Tag der Neugestaltung der Giraffenanlage.

Auf die Besucher wartet am Lotterien Tag vor Ort ein tierisches Gewinnspiel. Wer die Gewinnfrage richtig beantwortet, kann einen Besuch der Giraffen im Ausweichquartier (Seckendorf-Gudent-Weg/Nähe Maria-Theresien-Kaserne) für die ganze Familie gewinnen.

http://www.zoovienna.at/termine/am-31-juli-ist-lotterien-tag/

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 16:56 от RoniBonboni

# 544
RoniBonboni На кратко: ако имаш закупен билет за една от долуизброените лотарийни игри, може да го използваш като входен билет за зоологическата градина този петък, 31.07. Тъй като в момента се прави ремонт на съоръжението, където живеят четирите жирафа, те са преместени на друго място в близост до зоологическата, а самият ремонт е спонсориран от лотарията. Също в петък ще има някаква игра/въпрос към посетителите на зоологическата градина и който отговори правилно ще спечели посещение за цялото семейство във временния дом на жирафите, който иначе не е отворен за посетители.

# 545
 Cry , аз се надявах вече да са достъпни за посещение , е ще минем и без тях явно  Whistling

# 546
Бих искала да добавя няколко въпроса и се надявам да не е досадно.

Виена пас - от гледна точка на избягване на опашки практично ли е и за 5 дни престой - 3 дневен или 7, също - той включва ли ГТ.

Имам и няколко въпроса относно локацията на определи обекти, за които след многото четене в различни сайтове се получи объркване

- къщата на пеперудите - центъра в близост до статуята на Моцарт или при Шонбрун (странно, но в някакъв сайт попаднах на тази информация)
- подобен е въпроса за музея на техниката
- новото Виенско колело - това никъде не го открих
- лабиринта - при Шонбрун, но къде точно (около Глориет?)

Извинете за странните въпроси, но колкото повече чета и колкото повече наближава момента ме обхваща някаква паника  ooooh!

# 547
  • СОФИЯ
Бих искала да добавя няколко въпроса и се надявам да не е досадно.

Виена пас - от гледна точка на избягване на опашки практично ли е и за 5 дни престой - 3 дневен или 7, също - той включва ли ГТ. не съм ползвала, съответно не мога да съм полезна

Имам и няколко въпроса относно локацията на определи обекти, за които след многото четене в различни сайтове се получи объркване

- къщата на пеперудите - центъра в близост до статуята на Моцарт или при Шонбрун (странно, но в някакъв сайт попаднах на тази информация) не е в Шонбрун, палмите преди години ги преместиха, не пеперудите. Зад Моцарт е най-точно като локация. На гърба на новия Хофбург и Албертина от другата страна.
- подобен е въпроса за музея на техниката не съм стигнала до него, но не е в центъра
- новото Виенско колело - това никъде не го открих ако го откриеш, би било интересно
- лабиринта - при Шонбрун, но къде точно (около Глориет?)с гръб към двореца, от страната на парка в дясно. Глориете е горе, вижда се. Лабиринтите са горе-долу в средата м/у двете -сградата и Глориет

Извинете за странните въпроси, но колкото повече чета и колкото повече наближава момента ме обхваща някаква паника  ooooh! има иф на различни езици, вкл. японски и китайски. Аз предпочитам руски :)http://www.schoenbrunn.at/fileadmin/content/schoenbrunn/Downloads/Folder/Infofolder_Schoenbrunn_Rom_Rus_09.pdf 

# 548
  • Пловдив
Виена пас имат 10% намаление до утре.Снощи купих с транспорт за тримата големи и една без транспорт за малката.Всеки преценява сам за себе си дали ще му трябва.Аз го предпочитам заради детето ,а и в тези жеги май за всички ни ще е добре.
Мама Сання,радвам се че се появи.Искам съвет за плана който съм направила.Пристигаме другата събота на обед,апартамента е на 5 мин от къщата на морето.
Събота-къщата на морето,и разходка по търговката улица.
Неделя-Хофбург,Природонаучния музей,албертина,пеперудите,св Стефан и разходка с червената линия на Хоп он хоп оф автобусите./Вероятно разходката ще я направим по средата ако сме уморени/
Понеделник-Шонбрум и зоологическата градина
Вторник-Белведере,Хунтервасер и със синята линия на автобусите да отидем на Пратера.Там мадам Тюсо,колелото и малката ако иска още нещо.
Сряда-Евентуално, ако нещо е останало от центъра/защото там малко натоварих програмата/ и разходка със сивата линия на Хоп он хоп оф.Понеже този ден ще е спокоен мисля и да се разходим по Нашмаркт
Четвъртък-сутринта само разходка някъде наблизо с кафенце и пътуваме.
Приемам съвети и корекции всякакви

# 549
  • София
Здрвейте дами, темичката се оживи през последните дни.
Аз май ще сменям датите на пътуването догодина от около 3-ти март(03.03-06.03) за по Великден (нашия -29.04-02.05).
Чуденката ми е кога да купя самолетните билети, че да не ги вгигнат (България еър), а от друга страна ми се иска пък да поизчакам за red ticket при австрийците.  Mr. Green
Моля, ако някой има наблюдения в насока самолетни билети + празници, да даде акъл.
Пътуването ще е с 2 бр. 11 годишни деца и може би едно на 6, но по-скоро ще оставим малкото.  Mr. Green
Идеята е да наградим големите за разни постижения техни, та пътуването ще се върти около техните интереси - Пратера + Тюсо, зоологическата, музея на техниката, природонаучния музей, може би пеперудите, испанското у-ще, албертината, каляските, а дворците по-отгоре.
Ще сме във Виена само 2 пълни дни и затова мисля да взема Vienna pass само за 2 дни и да ползваме хоp он/хоф, а  в денq на пристигането и заминаването да джиткаме из центъра.
И последнo питане - иска ми се на наемем апартмент/хотел със закуска от гл.т. на по-бързо сутришно спретване за обиколките. Rolling Eyes  Вашия опит ?

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 08:57 от bibi

# 550
  • СОФИЯ
renydent, според мен добре си направила програмата. Само имай предвид, че и във Виена тогава ще е над 30 С и може да ви е по-уморително. Предвиди, че евентуално нещо може да отпадне.

bibi, за самолетните билети ако хванеш цена 130-140 евро купувай. Напоследък по-евтини не съм намирала.

# 551
  • София
bibi, за самолетните билети ако хванеш цена 130-140 евро купувай. Напоследък по-евтини не съм намирала.
Уф, малко ми е раничко, но ще помисля.  Confused

# 552
  • Пловдив
renydent, според мен добре си направила програмата. Само имай предвид, че и във Виена тогава ще е над 30 С и може да ви е по-уморително. Предвиди, че евентуално нещо може да отпадне.

З асъжаление в неделя го даван 33 градуса.Ако нещо пропуснем ще го видим в сряда когато е спокойна програмата или пък другия път Joy
Щом и ти го одобряваш вече ми е по-спокойно  bouquet

# 553
renydent супер програма. бих добавила (не само за теб разбира се) - има едно местенце до Виена, казва се Гринцинг - което е много подходящо за разходка и да се обядва или вечеря там. Намира се на около 30мин път с трамвай 38, който се хваща от  подлеза на Вотифкирхе, слиза се на последна спирка. От там според програмата може да се хване автобус 38, който те  закарва на Каленберг. Горе е много красиво - има малка църква и кафене с панорамна площадка към града.

bibi - следи промоциите на България еър. От около година вече имат постоянна за билетите до Виена на цена около 130 евро двупосочен (и сега я има проверих). Ние пътуваме вече 2 пъти така, но въпросът е че се така се  пускат ограничени бройки за различни полети и е въпрос на късмет според времето когато ще пътуваш. Така че най-добре наистина от рано да провериш- ние ходихме пак месец май с нея и запазихме билети още януари. За Австрийските линии отдавна не съм виждала ред тикет.

ето малко от
Гринцинг

Каленберг

# 554
  • София

bibi - следи промоциите на България еър. От около година вече имат постоянна за билетите до Виена на цена около 130 евро двупосочен (и сега я има проверих). Ние пътуваме вече 2 пъти така, но въпросът е че се така се  пускат ограничени бройки за различни полети и е въпрос на късмет според времето когато ще пътуваш. Така че най-добре наистина от рано да провериш- ние ходихме пак месец май с нея и запазихме билети още януари. За Австрийските линии отдавна не съм виждала ред тикет.

Абе, явно декември -януари ще ги купувам - то се е видяло. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт