ВИЕНА 7

• 74 161
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
mamaSunshine,може ли малко повече инфо или линк за онлайн купуването на билети.Ние ще бъдем от събота до четвъртък.За последния ден ще ни трябва билет само до спирка от където мога да взема влака за летището. Та май реални са 5 дни

# 526
Renydent, да ето ти линк на официалния сайт на градския транспорт
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/7/show/0/0/0/0

Все пак огледай ги хубаво да няма някакви промени в условията. Но ако ще ходите в събота са ви 2 дни без билети защото седмичната важи от понеделник до понеделник с фиксиран час.
Т.е. и да ви сметне билет за трансфер от летището допълнително имате ден и половина без никакви билети в града. Преценете си каква ще е разликата в цената ако трябва да купувате еднодневни карти или да карате два дни на билети. А имай предвид, че в неделя нищо почти във Виена не работи. Народа почива якооооо. Ние се изприщихме - само на централна гара работеха няколко кафенета и малкия Spar, тъй като там са два. Не знам по-към центъра как са нещата.

Иначе билета онлайн може да си го разпечатате и отделно да си го вземете на смартфоните. Обяснено си е.

Разгледай и останалите предложения, тъй като има и други карти.
Успех

# 527
  • вкъщи
Момичета много се колебая дали да си вземем виена пас за 72 часа, с вклюен транспорт. Или атракциите главните са в центъра и могат да се обиколят без ползването на транспорт. От летището има ли възможност да си вземем виена пас, а билети за s7 т къде се взимат? Хотела ни е в центъра, зад Rathaus. Малко хаотично задавам въпроси, но тръгваме в петък, а време за подготовка почти нямам. Попрочетох темата набързо, но някои неща не са ми ясни все още.

# 528
Лелка в линка който съм дала за австрийските линии - може да се върнеш малко назад
https://shop.wienerlinien.at/index.php/tickets

Има всички видове карти за градския транспорт. Можеш да си ги купиш онлайн или от пунктовете на метрото, включително и системата ти дава възможност при закупуване онлайн да отбележиш дали картата да включва трансфер до летището - еднопосочен или двупосочен. Иначе като слезеш на летището на излизане терминала за S7 е малко в дясно преди да тръгнеш да слизаш за самия влак - продават се и на място. Ние точно с него слязохме до центъра. Но билетите и кртата ги бяхме купили от тук онлайн.

Щом хотела ви е зад кметството не ти трябва транспорт за атракциите там. В Инерщад всичко е на пешеходно разстояние. Може да ползваш единствено 1 или 2 трамвай за обиколка на Ринга (Рингщрасе). Всичко на вътре е по малки улички в които се движат тук там някои автобуси, но наистина там не ти трябва транспорт. А всъщност трамвай 1 ще те откара до къщата на Хундертвасер, а 2-та на Кармелитемаркт. Там ти препоръчвам да отидеш до пазара. Много е живописен рано сутрин. По ринга движи и един трамвай D който ще те свали до Белведере. А зад Кметството на ул. Ленаугасе се намират единия клон на Сантиметрите - много хубаво заведение, което препоръчвам. Цените са поносими за Виена, а кухнята е много вкусна.
Това е на Кармелитемаркт рано сутрин - само цветя и кафенета.

# 529
Момичета много се колебая дали да си вземем виена пас за 72 часа, с вклюен транспорт. Или атракциите главните са в центъра и могат да се обиколят без ползването на транспорт. От летището има ли възможност да си вземем виена пас, а билети за s7 т къде се взимат? Хотела ни е в центъра, зад Rathaus. Малко хаотично задавам въпроси, но тръгваме в петък, а време за подготовка почти нямам. Попрочетох темата набързо, но някои неща не са ми ясни все още.

То до Кметството ти е всичко - и Музеят на естествената история и Музеят на изкуствата и МарияХилферЩрасе и Музеумс Квартир и БургТеатър и Хофбург и какво ли още не. С малко ходене се стига по Ринга (обиколният централен булевард) и до Операта и до Кертнер Щрасе и по нея още малко и си до Свети Стефан и до Чумата, че и до Шведен плац. Никакъв транспорт, тъкмо ще лазглеждате сградите по пътя.

П.П. Писали сме едновременно Laughing

# 530
  • Пловдив
Благодаря-ще разгледам довечера подробно.
Плана ни не е уточнен по дни,но е уточнен като забележителности.Апартамента ни е до къщата на морето.Та като гледам  при нас ще има нужда от транспорт.Плана е Белведере,Зоопарка и двореца,къщата на морето,центъра-катедралата,природонаучния музей,къщата на пеперудите,Хофбург,евентуално техническия музей-но само ако остане време.

# 531
  • На земята, която е всъщност звезда.
Сметни си цените на билетите за всички музеи и после сравни с цената на виена пас за забележителности за 3 дни. Щом ще разглеждате Шонбрун и Белведере, мисля, че има смисъл. Но и за двете имате транспорт.  Картата се поръчва от сайта им и се взима от няколко места, до вас това е Опернпасаж /подлеза до Операта/.

# 532
  • Пловдив
Ми аз като гледам от къщата до морето до катедралата/центъра / са 2 спирки на метрото-пак ще ни трябва карта за транспорт.Все пак малката е на 7 и не знам какви са разстоянията.Макар че в Рим ходи като кон.

# 533
  • София
Във Виена пас без транспорт е включен хоп он /хоп офф автобус(и), който може да се ползва до дворците, а и не само.... или бъркам.

# 534
Във Виена пас без транспорт е включен хоп он /хоп офф автобус(и), който може да се ползва до дворците, а и не само.... или бъркам.

Точно така, туристическия автобус е вкл. в цената на пас-а и да, ходят до дворците...и не само.

# 535
  • София

Точно така, туристическия автобус е вкл. в цената на пас-а и да, ходят до дворците...и не само.

Eто и маршрутите на различните линии hop on hop off : http://www.viennapass.com/vienna-attractions/vienna-hop-on-hop-off-bus-tour.html

# 536
  • Berlin
Няма смисъл от Виена пас с включен транспорт, защото ще ти е за 3 дни, а ако стоите повече, може да се наложи още да се пътува, зависи от престоя и програмата ви. Аз взех само Виена пас, а допълнително си взехме карта за ГТ за една седмица, която като цена беше по-евтина от допълнението за ГТ към Виена пас. Peace
Аз понеже съм малко скарана с разстоянията, ползвахме метро за абсолютно всяко придвижване, после, последния ден разбрах колко близо ни е било всъщност почти всичко в центъра. Хотелът ни беше на 200-300м от кметството. Laughing
Но все пак съм доволна, че я взехме, защото единият ден направихме към 20км ходене, без да включвам ползването на метро....

# 537
Да от Виена пас реално има смисъл ако се разглеждат основно музеи, за което обикновено човек се връща чак когато е успял да задоволи апетитите си към всичко друго. Ако ви е за първи път, пък и както виждам ще стоите 5-6дни, може да си вземете, но с карта за една седмица.

http://www.vienna.info/en
Това е един от официалните сайтове на Виена и е може би най-добрия за обяснения какво и защо, относно Виена пас.

# 538
Здравейте отново,
Разглеждах сайта на зоопарка и забелязах, че е обозначено, че клетката на жирафите е в ремонт. Това означава ли, че те не могат да бъдат видяни  newsm12 ?

# 539
Здравейте отново,
Разглеждах сайта на зоопарка и забелязах, че е обозначено, че клетката на жирафите е в ремонт. Това означава ли, че те не могат да бъдат видяни  newsm12 ?
През април нямаше жирафи и бяла мечка.

Общи условия

Активация на акаунт