БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 492
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Весели празници и на вас!
Наистина стана коледното чудо  Laughing
Не зная вече от кое стана,ама наистина може би е имало разлика в температурата и след престоя се случиха нещата.Майонеза имам...както каза Пеп-чо,поне до 8 март.(няма да остане,ще раздам 2 буркана и ще се оправим с останалото).
  Hug за всички ви

# 406
  • под тепетата
Честита Коледа на всички!
 Здраве и късмет на семействата ви!
 И въпроса ми - правих преди време крем-пита тук от форума на Кампари, но не помня в колко голяма тавичка  Embarassed Корите са ми 500гр, но колко да е диаметъра на тавата ?
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222771.0

# 407
Честита Коледа!   bouquet

Биляна, направи в такава, в каквато обикновено правиш баница. Предполагам, че 28 см ще е добре. Видях и снимките, много добре изглежда този десерт. Ще трябва да го опитам, но тъй като почти съм се зарекла да не купувам готови кори, ще трябва да мисля по коя рецепта да си изпека такива. Simple Smile Някой като мене, ако има предложение  newsm78, ще се радвам.

# 408
  • Sofia
Честито Рождество Христово  Hug

ще пека пуйка,от френските,със свирка...та въпроса ми е къде се слага тази свирка...аз ще я пека първо в плик,след това в/у кисело зеле

направих баклавата с пълнозърнести кори и кашу,стана вкусна...но не е хрупкава,нали я залях с горещ сироп Wink

# 409
  • под тепетата
Благодаря,alys ! Този път я изпекох в правоъгълна тава, за да се режат по-оформени парчета. Добре дойде като обем, само малко съм се пооляла със сиропа  Embarassed
 Ще почна като майка - " баница в синята тавичка"  Joy
 Doli, а накъдриха ли се горните пластове? Аз  този ефект съм виждала при топла баклава и горещ сироп.
 За пуйката не мога да помогна, ама ми дойдоха разни френски мисли в главата  Mr. Green

# 410
Правих торта. Стана грозна, но вкусна и вече е наполовина.
Остана ми разбита сладкарска сметана. В какво мога да я оползотворя?

# 411
в нова ,но красива торта   Laughing

# 412
  • София
Правих торта. Стана грозна, но вкусна и вече е наполовина.
Остана ми разбита сладкарска сметана. В какво мога да я оползотворя?

Плодова салата.

# 413
  • Sofia

Doli, а накъдриха ли се горните пластове? Аз  този ефект съм виждала при топла баклава и горещ сироп.
 За пуйката не мога да помогна, ама ми дойдоха разни френски мисли в главата  Mr. Green
малко се "накъдриха",но може и да е от това че още не беше съвсем изстинала и аз я покрих с фолио...но аз си я харесвам

пуйката вече се пече,не сложих свирката,ще я пека около 2,5-3ч.

# 414
  • София
......................

пуйката вече се пече,не сложих свирката,ще я пека около 2,5-3ч.
Защо не сложи свирката, тя щеше да ти покаже кога е готова. Нищо, може и повече часове да я попечеш, около 3.5 часа и я бодни с едно шишче и ако излезе светъл сок , означава че е готова.

# 415
  • Пазарджик
Някои замразявал ли е сварен боб във фризера. Мислех да го приготвям, но се оказа, че за празниците има вече доста направен и моя си остана просто сварен, без нищо. Сега се чудя какво да го правя, но определено близките няколко дни няма да ни се яде боб.

# 416
Замразявай без да се притесняваш
После на стайна температура
Запазва изцяло вкуса си

# 417
Педи няколко дни си купих силиконови форми, но досега не съм работила с такива затова искам да попитам когато пека в тях трябва ли да ги слагам в тавичка или на решетка и ако не ги слагам може ли да се стопят?

# 418
ако ще се стопява формата от топлината биха ли я продавали за печене ?

# 419
Педи няколко дни си купих силиконови форми, но досега не съм работила с такива затова искам да попитам когато пека в тях трябва ли да ги слагам в тавичка или на решетка и ако не ги слагам може ли да се стопят?

Имам малки единични за мъфини, 12 бройки,  тях ги слагам в тава, по-удобно ми е да ги пъхна във фурната. Голямата форма за кекс слагам направо върху решетката. Обикновено на тях отбелязват до какви градуси издържат, но са за печене, няма опасност да се стопят. Просто има форми от по-лош силикон, бързо стават на петна, други са по-качествени, за съжаление не винаги и цената е определяща, имах скъпа, която бързо стана на някакви кафеникави петна и я изхвърлих, имам по-евтина, която ползвам от доста време, все още изглежда добре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт