БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 421
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Кулинарки,искам да направя течен шоколад.Намерих рецепта с прясно мляко/със сухо има много рецепти/,но мъжът ми каза,че се  прави със сухо.Аз пък искам да е с прясно/домашно/.Та да питам вас,да не похабя продуктите само.С какво мляко да го направя?Сухо не съм купувала от години.Предполагам ,че всяко сухо мляко става.

Мисля, че това не може да бъде течен шоколад, а по-скоро някакъв шоколадов крем, щом има брашно в рецептата.
За течен шоколад съм пробвала всякакви рецепти и постоянно правя. Както са ти казали, най-хубаво е със сухо мляко Нидо, защото е пълномаслено. А шоколада става хубав, ако са качествени съставките /както и за руската салата Simple Smile/
Аз правя различни вкусове, като любимия ми е сникърс. Винаги слагам 1:1 масло и какаово масло, за по наситен шоколадов вкус. Също мнного вкусно става и с бадемов вкус. Не е по-трудно приготвянето от обикновения течен шоколад, само съставките са повече и съответно се оскъпява самия течен шоколад. Но веднъж като направиш такъв, другия няма да ти харесва  bowuu
А може ли да помоля за рецепта? Така вкусно звучи!

Ще я напиша допълнително по-късно, защото излизам сега, а трябва малко време за да я обесня.

# 541
Здравейте кулинари!
Моля Пеп-4о за съвет!
Ще се получи ли добър резултат, ако изпека свински бут по рецептата за печен свински врат?  http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html
  Имате ли подходяща, добра рецепта за приготвяне на свински бут- обезкостен?

# 542
Благодаря ти labrex , аз много обичам къпана баница, до сега не съм правила и случайно попаднах на тази рецепта и аз мисля , че ще стане супер, но злобните коментари отдолу малко ме притесниха, но щом казваш, ще я направя, за късметите се чудех, заради видата, да не проникне вътре и да се размие написаното Simple Smile
Кои са точно злобните кометари относно тази баница !?
Баницата е хубава и специфична . Нямам къде да си пека корите ,а и моите деца са малко капризни и май няма да им допадне.
 Тук тя не е позната и не намирам готови кори ,които са си удобство.
Ами под рецептата някакви хора са написали лоши коментари

# 543
vili_ili_eva,

ползваш същата рецепта.  
Тъй като е обезкостен, парчетата месо са пораздърпани, там и  виж и врата е вързан - оформи така парчето  бут, завърши го, овкуси, подправи........ и печи както врата. Няма да сбъркаш  Peace  Бавно и дълго във фурната, или под фолио, или  плик.
Ако го печеш така месото, то е с различна дебелина навсякъде и някъде ще се запече, другаде ще остане по-сурово вътре.

# 544
Сърдечни благодарности, Пеп-4о!   bouquet
Жива и здрава да си и весело посрещане на Новата година!

# 545

kishaa  ,аз мислех тук във форума . Може ли линк за рецептата ?   bouquet

# 546

Ами под рецептата някакви хора са написали лоши коментари

kishaa, сега ги прочетох, вчера не се задълбах толкова, просто познах рецептата от блога  на Илиана. Винаги има хора, които пишат глупости. Защото, ако нещо не ти допада, не е нужно да го плюеш, просто може да напишеш защо не ти е харесало. А ти просто си прецени дали ще ви допадне такава баница или пък пробвай, то иначе няма начин да се разбере. Но и Ердинч, и Илиана нямат лоша публикувана рецепта за мен, доста неща съм пробвала от техните. И пак ще напиша, не е възможно нещо на всички да хареса, вкусове разни. На мен домашната баклава на Ердинч ми се стори разкошна, страшно я харесах, има я и в блога на Илиана, някъде четох коментар, че била хлебна, тестяна.........ами щом на някого така се е сторила (друг въпрос е дали е направена добре), значи не е неговият вариант на баклава, прави си я по друга рецепта и това е, няма място за драми и ненужни квалификации. За себе си знам - пробвам, като ми хареса - ок, като не ми допадне, не правя повече, но избягвам да раздавам квалификации от позицията на последна инстанция. Peace

# 547
Обикновено когато нескопосано е изпълнена рецептата и се пишат подобни коментари .
 На Илияна не знам кои са и рецептите ,но на Ердинч е всичко толкова добре и смислено описано и за всяко нещо си има логично обяснение.
  Лабрекс може ли линк за баклавата и баницата ,благодаря   bouquet
 Моята баба правеше такава баница .
 И моля за съвет къде да изпека корите - котлоните на ел. печка са ми с диаметър на най -малките .
  Мъжът ми ми избира сам печката ,за изненада и ...  доста неща в нея са изненада  Joy Joy

# 548

Лабрекс може ли линк за баклавата и баницата ,благодаря   bouquet

Ето ги в блога на Илиана, под снимката е източникът:

Турска баклава

Къпаната баница, вдясно от снимката източник.

# 549
Моята баба правеше такава баница .
 И моля за съвет къде да изпека корите - котлоните на ел. печка са ми с диаметър на най -малките .

И аз си помислих в първия момент, че става дума за баница с печени кори (ох, как я обичам!), но тази е по-различна и сигурно е също толкова вкусна. Пекла съм кори в тавата на фурната. Бързо стават.

# 550
Да -аз съм се заблудила -онази се нарича къпана защото корите се потапят да миг в гореща вода .
 При майка ми продават готови печени кори ,печенето става на плочата на печка на дърва - сега се замислих за тефлонен тиган или сач / но моят тиган е с малък диаметър -остава грил тигана -ама там ще е на ивици Grinning
Та аз си искам баницата на баба с печените и парени кори и сиренце и краве масло  Grinning
  Някой случайно ако знае рецепта моля да сподели .
А и идея за печене на корите в градски условия .
Благодаря на Лабрекс за рецептите .
 Тази баклава съм яла тук и вкусът и зависи колко тънко е точена ,ако е дебело наистина  и на мен не ми допада твърде. Даже веднъж ме черпиха с не добре напоена.
Всичко е до умение и майсторлък / мен в точенето ме няма - теглени кори правя инак от скоро Grinning/
Някой правил ли е крема сирене по тази рецепта http://ilrai.blogspot.com/2014/02/blog-post_2244.html#at_pco=sml … os=3&at_tot=4 ??

# 551
печенето става на плочата на печка на дърва - сега се замислих за тефлонен тиган или сач / но моят тиган е с малък диаметър -остава грил тигана -ама там ще е на ивици Grinning
Та аз си искам баницата на баба с печените и парени кори и сиренце и краве масло  Grinning
  Някой случайно ако знае рецепта моля да сподели .
А и идея за печене на корите в градски условия .

Ще си повторя отговора Simple Smile - точно такива кори съм пекла в градски условия, в електрическата фурна на печката, в правоъгълната тава на фурната Simple Smile - получиха се повече от перфектни. И моята баба ми правеше на печката с дърва, гледала съм, но като дете не съм помагала. Сега имам възможност, но по-нататък. Не знам по коя рецепта ще пробвам корите. Мисля, че всяка рецепта би свършила работа и вероятно ще заложа на тази, с която си точа корите.
Крема сирене правих лятото, дори питах дали ми се е получило цедено кисело мляко или крема сирене, но не съм запазила рецептата. Много вероятно е да е тази, към която си дала линк.

# 552
бях чела че за да стане по хрупкава коричката на кекса да се намаже формата (но явно не съм прочела че материяла на формата трябва да е всякакъв др но не и алуминиев или подобен материял) и мажа си аз с растопено масло и захар формата ....а то взело че залепнало ..е не излезе това което очаквах но не беше и толкова зле  Grinning

# 553
Лесна рецепта за сочни пилешки пържоли във фурна ?

# 554
В плик или с течна сметана.

Общи условия

Активация на акаунт