БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 52 464
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: X
Вариантът със кисело мляко и сметана е добър ,хем е по -лека на вкус . Ще пробвам . Благодаря./ По принцип всички торти при които крема е от заквасена сметана ,аз го правя с добавка на кисело мляко /даже и нецедено , когато може да се сложи желатин / - така ми харесват повече и са ми по -леки. /

 Моите пък дечурлига не я харесаха / мъжът ми е всеяден / майка му тоже /  Grinning / . Страхотна торта е и на мен ми е любима . Обожавам меденки и затова.
 

# 61
  • Мнения: 311
Моля, дайте изпитана рецепта за турска баница, бюрек. Намерих турски кори и искам да опитам автентична рецепта.

# 62
  • Мнения: X
Би ли показала какво представляват турските кори .Не съм виждала и ми е интересно.
 

# 63
  • Мнения: 1 708


тинки, правиш блатовете и после замразяваш, така ли? Изпечени или не? Разбрах, че продават и готови, но дали са същите или по-добре да си ги правя? Моите стават хубави, но си трябва време... а колко струват готовите?
Аз ги замразявам на няколко топки от по 100гр . После размразявам 1 нощ в хладеилника и после малко на стайна Т и разточвам. Самото изпичане става за по 2-3 минути и така имам торта за 30 минути. В руските форуми бях чела, че идеално се за,мразяват и вече изпечени блатове в найлонов плик и разделени помежду им в пекарска хартия. Вкуса гарантирам не мърда. Правила съм торта с блатове на 2 месеца във фризера Peace Просто у дома не се яде постоянно прясно мляко (за разлика от кисело) и когато ми остане малко и не го вложа в сладък салам примерни, винаги имам една доза блатове във фризера Peace

# 64
  • Мнения: 2 382
Здравейте! Цяла сутрин се ровя в рецепти за линцери. Миналата година правих по една рецепта от коледната тема , но сега не мога да открия рецептата. Бяха със смлени лешници. В общи линии съм наясно с рецептите, но в различните рецепти откривам като подправки кора от лимон, калела, кардамон. Кардамон със сигурност не съм слагала, но се чудя лешниците какво ще понесат като аромат.
Благодаря предварително за помощта!

Корекция Peace. Открих рецептата . На nudel33 e Peace.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 10:12 от Шайн

# 65
  • Мнения: 1 708
Шайн тъкмо щях да каже, че е на nudel33 Mr. Green
Аз правя тези на Наталина, но и двете рецепти са много вкусни   bouquet
Имате ли рецепта за вид тюрлю гювеч, но с грах и картофи? По- скоро се чудя какви подправки да сложа, освен дафинов лист и чубрица, които слагам иначе на яхнията newsm78

# 66
  • Мнения: 2 872
На тюрлю гювеча слагам само сол, черен пипер и магданоз.

Моля, дайте изпитана рецепта за турска баница, бюрек. Намерих турски кори и искам да опитам автентична рецепта.
Ще ми е интересно и аз да науча такава рецепта, защото и аз взех турски кори, макар че на тях пише, че са за баклава. Мисля, че няма да има проблем с тях да се направи и баница/бюрек.

# 67
  • Мнения: 311
Би ли показала какво представляват турските кори .Не съм виждала и ми е интересно.
 

Такива са:

# 68
  • Мнения: X
Тинки ,като има грах бих сложила магданоз и копър .
 Може и без дафинов лист / не го слагам на яхнии с месо или телешко задушено / . Мащерка също дава хубав вкус .  Но на грах според мен - черен пипер ,магданоз , целина или /или копър /
 И картофите носят копър и граха.  Сервирано с кисело мляко стои свежо.
  Ако обичаш експериментите пробвай с джоджен или мента.
 Моите деца не обичат копър и рядко ползвам / като дете и аз го мразех -особено един вид копър който яко удря на анасон /
  Какво точно представляват тези турски кори ? От Турция ли ги купувате или има у нас и какво производство са ?
  Според вида им се разбира за какво стават.
 Има стара тема тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=462965
  Моля дайте снимка на тези кори ?
 

# 69
  • Мнения: 7 779
точно над теб е дадена снимка на турски кори  Laughing

# 70
  • Мнения: 311
Ето снимка и отзад:

Не са тънки, по-скоро като кори на сач. Купих от местен магазин, етикета е на турски и пише, че са произведени там. По принцип знам, че турските кори са много хубави, затова искам изпитана рецепта за турска баница.

# 71
  • Мнения: X
 Не съм я видяла -поста е публикуван точно като съм пишела моя . Благодаря на Бонго Grinning
 Вместо постоянно да кудкудякаш след мен веднъж  дай съвет по въпроса или сподели своя рецепта .

# 72
  • Мнения: 7 779
всеки трябва да кудкудяка след теб защото ти не си направиш труда да разгледаш какво става около теб и все някой трябва да ти дава напътствия.  Laughing  и съм ти казвал ,че отговарям (ако искам) на въпросите без да подбирам авторите. нямам вина ,че точно ти си ми попаднала на погледа.
относно съвет по въпроса за турската баница - даден е в гугъл от майстор-готвач зи4е. правиш я по нейните указания (без да експериментираш) и след това докладваш харесва ли ти или не. ама само в едно изречение да бъде   bouquet

# 73
  • Мнения: 2 872
Намерих една рецепта на Зиче и мисля да я пробвам http://zi4e57.blogspot.com/2012/11/blog-post_8.html.

# 74
  • Мнения: 7 779
и няма да съжаляваш

пп. а дано и други ти прочетат поста , за да видят линка  който си показала  newsm17

Общи условия

Активация на акаунт