БАНИЦА С ТУРСКИ КОРИ

  • 44 465
  • 5
  •   1
Отговори
  • Стара Загора
  • Мнения: 53
Една вечер моят ми донесе турски кори за баницаи стана страхотна .Използвах само половината от тях и стана чудна баница newsm10.Направих я по стандартния начин за българска баница-по средата сирене и отгоре заливка от 3 яхца,кисело мляко и малко сода за хляб. Но ще се радвам ако някой даде и други идей.
[/url]
[/url]
[/url]

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:00 от nelinka_stz

# 1
  • Мнения: 160
А от къде кори, продават ли ги в БГ?

# 2
  • Мнения: 767
Аз ги срязвам на две, че са много големи. Взимам 1 майонеза и я разреждам с 1л вода, мажа с четка кората, ръся със сирене, няколко лъжици от сместа: 3 яйца, 1ч.ч к.мляко, малко сода, завивам и пльос-в омазана тава. и така на охлюв. Отгоре също омазвам с майонезата, поръсвам с остатъка от яйчената смес и...поливам с 1к.ч прясно мляко. това последното е взаимствано от баницата на Морена. Вкусотия!  chef 
Номерът с майонезата е даден в рецепта от точно такива кори. Подготвяла съм баницата от вечерта и сутринта направо я мятам в загрятата фурна и после обирам овациите.

# 3
  • Berlin
  • Мнения: 12 932
petu6ka63, майка ми май прави баница като твоята. последно се похвали, че взела отнякъде турски кори и с тях прави баница 2 пъти, когато бях при нашите. просто прекрасна баница стана, а майка ми преди не я биваше много в баниците. Embarassed сега е сменила и рецептата, и корите и става чудно.

# 4
  • Мнения: 1
И аз да се присъединя към вас. Аз имам приятели от Турция и много харесвам техните баници. Ето и рецептата им:
4бр точени кори
1к.ч. прясно мляко
1к.ч. олио
4-5 яйца
0.500 л. газирана вода
сирене
Намасляваме тавата, и редим кора,сирене,кора,сирене и т.н завършваме с кора. От яйцата, млякото,олиото и газ.вода правим смес, с която заливаме разрязаната на парчета баница. Оставаме да поеме сместа около 20 мин и печем.После поръсваме с малко водичка отгоре и завиваме с кърпа след като я изкараме от фурната. Да ви е вкусно.  chef

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 9
С тези кори става чудесен щрудел,но корите ги завих като вита баница.А със сирене- пак ги завих на отделни рулца и ги изпържих на тигана станаха много хрупкави  chef

Общи условия

Активация на акаунт